IDrive anmeldelse

Jeg kører

 • Prisfastsættelse

  Fra $ 17,38
  Per år

ProPrivacy.com score
8 ud af 10

Resumé

Jeg kører
er en fuldt udstyret cloud-opbevaringsløsning med højdepunkter, herunder fuld sikkerhedskopiering af systemdiskbillede, ægte arkivering og end-to-end-kryptering.

Prisfastsættelse

Som med mange Cloud-tjenester i disse dage tilbyder IDrive 5 GB lagerplads gratis. Bare for at sammenligne tilbyder Dropbox 2 GB lagerplads gratis, mens Google Drive uddeler en ret generøs 15 GB lagerplads gratis.

Personlige planer, som det er, hvad denne anmeldelse ser på, starter ved $ 52,12 USD pr. År (få det første år for kun $ 17,38 med vores rabat).

iDrive-prisplan

Betaling accepteres kun med kredit- / betalingskort.

Funktioner

 • Ende-til-ende-kryptering (valgfrit)
 • Multi-platform support
 • Realtidssynkronisering
 • Fildeling (men ikke på e2ee-konti)
 • IDrive Express (se nedenfor)
 • Filversionering (“Snapshots”)
 • Fjernstyring via webkonsol
 • Diskbillede backup
 • Trinvis backup
 • Ægte arkivering

Multi-platform support

IDrive tilbyder fulde apps til Windows-, macOS-, iOS- og Android-enheder. Det tilbyder også en "tynd klient" til Windows og macOS, som giver mulighed for fjernkonfiguration ved hjælp af en webgrænseflade.

En Linux-scripts-pakke tillader på samme måde automatiske uploads fra en Linux-maskine, som eksternt kan styres fra IDrive GUI-webgrænsefladen. Opsætning af disse kræver dog fortrolighed med kommandolinjen Terminal.

Fildeling

Du kan dele filer eller mapper med andre brugere, men det er desværre ikke muligt, hvis du vælger at bruge ende-til-ende-kryptering.

iDrive-fildeling

IDrive Express

I tilfælde af datatab IDrive, der involverer meget store mængder (gigabyte eller mere), kan IDrive fremskynde gendannelsesprocessen ved at sende en fysisk harddisk, der indeholder dine mistede data til lokal sikkerhedskopi.

Alternativt, når du tilmelder dig tjenesten, kan IDrive sende dig en tom harddisk til at fylde op med data og sende tilbage til IDrive. Med store mængder data kan dette reducere den indledende opsætning og upload-tider markant.

Denne service er gratis for personlige kontoejere en gang om året, hvor efterfølgende backup-anmodninger koster $ 59,95. Returforsendelse er gratis i USA, men internationale kunder bliver opkrævet standard forsendelsespriser.

Filversionering

IDrives snapshot-funktion gemmer historiske versioner af filer, som kan gendannes når som helst. Dette beskytter data mod ransomware-angreb og kan være nyttige, hvis du bare vil have adgang til tidligere udkast til filer.

iDrive-snapshots

Der understøttes op til 30 versioner af en fil, hvor et cool aspekt er, at Snapshot-versioner af filer ikke tæller med din lagergrænse.

Diskbillede backup

Det er muligt at sikkerhedskopiere og gendanne hele drev, inklusive et billede af dit systemdrev. Denne funktion fungerer kun til Windows-drev, men IDrive er en af ​​de meget få cloud-tjenester, der understøtter Time Machine-sikkerhedskopi til Mac.

iDrive diskbillede backup

Trinvis backup

IDrive optimerer dataoverførsel ved kun at uploade blokke af en fil, der er ændret, i stedet for at uploade hele filer, når de ændres. Dette fremskynder overførselsprocessen og sparer båndbreddeforbruget.

Ægte arkivering

I modsætning til tjenester som Dropbox, Google Drive, iDrive og OneDrive, er IDrive ægte cloud-backuptjeneste snarere end en glorificeret filsynkroniseringstjeneste. Dette betyder, at når du sletter en fil lokalt, slettes den ikke fra IDrive-serverne.

For at slette filer permanent, skal du manuelt slette dem på serveren eller bruge IDrive's automatiserede Archive Cleanup-funktion. Arkivoprydning skal bruges med forsigtighed, men det vil også som permanent slette data, der er blevet slettet lokalt.

Lokal backup

Ikke særlig godt annonceret er det faktum, at såvel som sikkerhedskopiering af filer op til skyen, kan du vælge at sikkerhedskopiere filer til et lokalt eller WiFi-tilsluttet drev. Du kan endda gøre dette uden at sikkerhedskopiere data til IDrive's servere overhovedet, hvilket gør IDrive desktop-klienten til et praktisk gratis lokalt backupværktøj.

Privatliv og sikkerhed

Jurisdiktion

IDrive er baseret i USA. Som vi ved fra Edward Snowden, er dette et land, der udfører gennemgribende indenlandsk og international masseovervågning, og som er kendt for at målrette teknologivirksomheder, der hævder at tilbyde deres kunders privatliv.

Juridiske instrumenter som FISA, Patriot Act og National Security Letters (med ledsagende gag-ordrer) giver NSA og andre statslige organer store beføjelser til at kræve, at teknologiselskaber hjælper med deres dataindsamlingsprogrammer.

Ingen af ​​dem skal betyder noget, hvis du vælger at aktivere kryptering fra ende til ende ved hjælp af en privat nøgle, selvom det at være lukket kilde betyder, at vi aldrig kan være sikre på, hvad softwaren virkelig laver.

Logs

”For at bevare vores servicekvalitet og for at hjælpe med analysen af ​​produktets ydeevne kan vi også indsamle data om forbindelsesoplysninger, herunder timingen og størrelsen på alle pakker, der sendes via Internettet i løbet af en session, session dato og tidspunkter, Enhed Internet Protocol ("IP") adresse, browsertype, enhedsnavn og / eller identifikationsnummer og andre interaktioner med tjenesten. ”

Dette er en masse metadata. Og selvfølgelig har IDrive direkte adgang til dine filer, medmindre du vælger at oprette en privat krypteringsnøgle.

Teknisk sikkerhed

Den første ting at bemærke er, at IDrive bruger lukket kildesoftware. Dette betyder, at der ikke er nogen måde at uafhængigt verificere de oplysninger, IDrive giver, eller at kontrollere softwaren for mangler eller bagdøre. Når det tilføjes, at IDrive er et amerikansk firma, er dette ikke betryggende.

Den anden ting at bemærke er, at ende-til-ende-kryptering ikke er standardindstillingen. Standardindstillingen for at tillade IDrive at indstille din krypteringsnøgle er praktisk, men det betyder, at IDrive kan få adgang til dine data, hvis de ønsker det (eller er tvunget til).

Hvis du tager standardruten, kan din konto gendannes, hvis du mister eller glemmer din nøgle, og du kan dele filer.

Du kan alternativt indstille din egen krypteringsnøgle til datakryptering af data (e2ee). Denne nøgle gemmes kun lokalt. Der oprettes i stedet en hash fra den, der sendes til IDrive's servere for at verificere nøglen.

iDrive-krypteringsnøgle

Hvis du mister eller glemmer en privat krypteringsnøgle, vil IDrive ikke være i stand til at gendanne dine data. Brug af en privat nøgle forhindrer dig også i at dele filer og mapper. Dette er lidt skuffende, da andre e2ee cloud-tjenester formår at tillade fildeling ved at generere en dekrypteringsnøgle til delte filer i klienten selv, og som er inkluderet i linkets URL.

Ved hjælp af en privat nøgle e2e krypterer indholdet af filer, men skjuler ikke filnavne eller katalogstruktur. Beslutningen om at bruge en privat eller offentlig skal træffes, når du først opretter din konto. Den eneste måde at skifte mening er at oprette en ny konto.

Data krypteres ved hjælp af AES-256. Vi formoder, at der anvendes en slags hashingsalgoritme (såsom SHA) til at sikre integritet, men der gives ingen oplysninger på hjemmesiden. Tilsvarende er den "specielle krypteringsteknik", der bruges, så den private nøgle kan verificeres af IDrive's servere, ikke detaljeret.

Brugervenlighed

Tilmelding til en gratis konto er lige så let som at give en e-mail-adresse og adgangskode. Indehavere af premium-konti skal angive betalingsoplysninger og anmodes om at give et telefonnummer for at hjælpe med support og tofaktorautentisering.

Som allerede nævnt kan du drage fordel af IDrive Express-funktionen til at anmode om, at der sendes en tom harddisk for at fylde op med data og sende tilbage.

Desktop-klienten

Vi må sige, at vi ikke er helt overbevist om den æstetik, som IDrive har valgt til sin desktop-software, der stort set identisk med Windows og macOS.

iDrive-mapper

Du kan tilføje og fjerne de mapper, du gerne vil blive sikkerhedskopieret. Som standard sikkerhedskopieres filer med det samme, selvom du i stedet kan planlægge sikkerhedstider, som du vil.

iDrive diskbillede backup

En vigtig forskel mellem desktop-klienterne og mobil- og webgrænsefladen er, at du ikke blot kan gennemse filer, der er sikkerhedskopieret fra andre forbundne enheder. Du kan kun gendanne filer, der er sikkerhedskopieret fra den aktuelle computer.

iDrive gendanne filer

Hvad du dog kan gøre, er at oprette en synkroniseringsmappe. Alle filer, der er placeret i synkroniseringsmappen, synkroniseres automatisk to eller flere vejs synkronisering med alle andre tilsluttede enheder.

iDrive synkroniserer filer med forbundne enheder

Vi har set andre korrekturlæsere klage over, at IDrive ikke er den mest intuitive software til at bruge, men vi fandt det hele temmelig ligetil.

De mobile apps

Android- og iOS-apps er meget ens, og nogle optimering på iPad for dens større skærm.

iDrive iOS-app

Appen giver dig mulighed for at tage backup af alle data på din mobile enhed, herunder opkaldslogger, SMS-beskeder, kalenderposter og kontakter. I Android kan du også specificere mapper, der skal sikkerhedskopieres, ligesom du kan på skrivebordet, selvom iOS er, hvad det er, er denne mulighed ikke tilgængelig på enheder med frugt-tema.

Begge platforme understøtter automatisk upload af fotos, som "People" -muligheden kan udføre ansigtsgenkendelse på (et datasæt på mere end 50 fotos er påkrævet for dette).

iDrive Android-app

Filer i desktop synkroniseringsmapper synkroniseres ikke som standard lokalt, men kan ses og downloades efter behov. Du kan også uploade filer fra din mobile enhed til din synkroniseringsmappe.

iDrive-sikkerhedskopi

En fordel, som de mobile apps har over deres desktop-fætter, er, at de giver dig mulighed for at gennemse og downloade filer, der er sikkerhedskopieret fra ethvert tilsluttet desktop eller mobilenhed.

Endelige tanker

Der er smukkere desktop cloud-backup-klienter derude. Vi ville også meget gerne se muligheden for at gennemse sikkerhedskopier fra forskellige tilsluttede enheder på desktop-klienterne såvel som mobile apps.

Valgfri ende-til-ende-kryptering er rart, selvom det er en skam, at dette forhindrer dig i at dele filer og mapper. Der er heller ingen mulighed for at komme væk fra, at IDrive er et lukket kildeprodukt fra et amerikansk firma, så selv med e2ee aktiveret er der ingen garantier for, at dine data er sikre fra NSA.

Når det er sagt, er IDrive en af ​​de mest kraftfulde, fleksible og fuldt udstyrede cloud backup-tjenester, vi har gennemgået. Vi kan især godt lide den fulde diskimenteringsfunktion og ægte arkivering, hvor filer ikke slettes fra serveren, når de slettes lokalt, gør IDrive meget bedre end dropbox og Google Drive.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me