Mailfence gennemgang

mailFence

Mailfence er en sikker e-mail-udbyder, der først blev lanceret i 2013 af ContactOffice Group. Generelt har Mailfence et fremragende ry hos både brugere og sikkerhedseksperter (fordi dens kryptering er baseret på open source kryptografiske fundament). Det er dog værd at huske, at indholdslicensen er proprietær; hvilket betyder, at der er lukkede kildeelementer til dets fulde pakke med tjenester (omfattende en kalender, dokumentlagring og mere).

ProPrivacy.com score
8 ud af 10

Resumé

Denne krypterede e-mail-udbyder er en fuldt udstyret tjeneste, der har fremragende interoperabilitet med alle andre OpenPGP-kompatible krypterede e-mail-tjenester. Og af mange betragtes det som det bedste alternativ til den fuldt udstyrede G-suite.

Hurtige statistikker

 • Land
  Belgien

Baseret i Belgien falder tjenesten uden for rækkevidden af ​​Five Eyes. På den anden side håndhæver Belgien nogle obligatoriske datalagringsdirektiver, der ser ud til at gælde for e-mail-udbydere. Heldigvis er disse direktiver strenge og tillader kun myndighederne at få adgang med en warrant under meget specifikke omstændigheder.

Imidlertid er Belgiens insistering på, at opbevaring af tæppe data er nyttigt til undersøgelsesformål (og kan endda være godt for borgernes menneskerettigheder!) Er sandsynligvis nok til at udsætte nogle mennesker. Derudover er Belgien del af den større 14 Eyes-overvågningsaftale.

På plussiden "opretholder Mailfence en ajourført fortegnelse over kanarie- og gennemsigtighedsrapporter," som giver forbrugere mulighed for at holde øje med, om tjenesten er kompromitteret af myndighederne.

Mailfence logo

Hvor meget koster Mailfence?

Mailfence er en sikker e-mail-udbyder, der har en gratis abonnementsplan. Gratis får brugerne adgang til en konto med 500 MB lagerplads. Den gratis service begrænser kraftigt brugen af ​​kalender- og kontaktfunktioner og tillader ingen synkronisering på tværs af enheder. Derudover begrænser det e-mail-tjenesten til kun en gruppe med to medlemmer.

Abonnementsplanen på startniveau koster kun $ 2,77 pr. Måned - hvilket sandsynligvis er overkommelig for de fleste mennesker (og det er den, vi testede). I sammenligning med den populære service Posteo - som koster bare $ 1,13 pr. Måned - kan den betragtes som en smule dyr. For $ 2,77 får brugerne fuld synkronisering, kalendere, kontakter, tre grupper med 10 medlemmer og 12 GB lagerplads (5 GB til meddelelser og resten til lagerplads til dokumenter og andre data).

Endelig har abonnenter mulighed for at vælge “Pro” -planen - der udvider lagerkapacitet til 20 GB for meddelelser og 24 GB for dokumenter. Pro-planen tilføjer ikke yderligere funktionalitet til entry-level-planen, men lader abonnenter oprette fem grupper med op til 20 brugere. Fuld support er tilgængelig med både indgangsniveau og proplaner. Pro koster $ 8,32 pr. Måned, hvilket kan virke dyrt, men det er faktisk ret godt til brug i virksomheden.

Brugere kan vælge at betale med kreditkort (Visa eller Mastercard) eller bruge cryptocurrencies (Bitcoin eller Litecoin) for at tilføje privatliv. Brugere kan også vælge at betale med PayPal.

Det faktum, at denne service er finansieret af de betalte planer, giver Mailfence mulighed for at eksistere uden reklame; hvorfor denne sikre e-mail-udbyder ofte er et valg for folk, der ønsker at de-google.

Funktioner oversigt

For en pris på $ 2,77 pr. Måned får brugerne adgang til følgende funktioner:

Send krypterede e-mails fra ende til ende med OpenPGP. Mailfence giver brugerne mulighed for at sende sikre PGP-e-mails til alle de store e-mail-udbydere. Både underskrevne og krypterede meddelelser kan sendes. Mailfence giver også fuld kontrol over OpenPGP-nøglestyring med sin integrerede keystore.

 • Understøtter POPS, IMAPS og SMTPS. Populære e-mail-protokoller understøttes til afsendelse og modtagelse af e-mails på tværs af forskellige udbydere.
 • Kodeordskrypter e-mails. Denne funktion er baseret på symmetrisk kryptering og giver brugerne mulighed for at kodeordskryptere e-mails (kryptering og dekryptering af afsender og modtager) i deres browser. Dette tillader, at e-mails sendes krypteret med en nøgle, der aldrig deles med Mailfence-bagenden (kendt som en nul-viden-ramme). Krypteringen er baseret på et revideret open source-chifferbibliotek og tillader Mailfence-brugere at sende krypterede meddelelser til ikke-Mailfence-brugere.
 • Fuld synkronisering: Synkroniser dine konti via desktop og mobile enheder.
 • grupper: Administrer og del sikkert filer, kontakter, kalendere og postkasser med andre medlemmer af dine grupper.
 • Kalender-, kontakter- og dokumentopbevaring: Tilgængeligheden af ​​disse funktioner giver folk, der er vant til at bruge Googles suite, at migrere, mens de stadig beholder det meste af den funktionalitet, de er vant til.
 • Tilpasset domænesupport: Brugere kan vælge at have. Mailhegn eller unikke e-mail-adresser til domænenavn efter eget valg.
 • Tofaktorautentisering: Brugere kan bruge 2FA-apps til yderligere at beskytte deres konto.
 • Qualys SSL Labs-vurdering: Mailfences websted scorer meget med dette uafhængige vurderingswebsted: A + med HSTS og PFS.
 • Striper IP-adresse fra sendte e-mails: Imidlertid hedder det i privatlivspolitikken, at Mailfence gemmer et antal logfiler inklusive IP-adresser - formentlig for at overholde belgisk lovgivning.

Privatliv

Brugere behøver ikke at give et rigtigt navn for at abonnere på Mailfence, og det er muligt at bruge en brænder-e-mail-adresse og betale cryptocurrencies for at opsætte kontoen i privatlivets fred. Imidlertid skaber fortrolighedspolitikken nogle bekymringer, når den siger, at:

"Vi samler IP-adresser, meddelelses-ID'er, afsender- og modtageradresser, emner, browserversioner, lande og tidsstempler."

Denne samling sker for at overholde belgiske direktiver om datalagring, der trådte i kraft i 2016. Virksomheden minder dog brugerne om, at Belgien (i modsætning til USA og Storbritannien) ikke håndhæver gag-ordrer, hvilket betyder, at hvis det nogensinde blev bedt om at udleverer alle data, ville det være i stand til at informere sine brugere. Det har også en garantikanarie og offentliggør en gennemsigtighedsrapport, der igen giver brugeren mulighed for at holde øje med, hvad firmaet gør.

Trods disse forsøg på at forblive gennemsigtige omkring dets processer; der vil bestemt være nogle forbrugere, der foretrækker en e-mail-udbyder med ingen logfiler (og for at være retfærdig eksisterer disse). Men muligheden er der for at bruge en VPN i kombination med denne e-mail-udbyder; hvilket ville skjule brugerens reelle IP-adresse fra Mailfence.

Endelig udtaler Mailfence, at dets ansatte er alle bundet af en fortrolighedsaftale, der tvinger dem til at beskytte alle indsamlede data. Derudover nævnes der ikke nogen kundedata, der deles med tredjepart, annoncører, tilknyttede virksomheder eller forretningspartnere.

"Vi sælger, handler ikke eller overfører på anden måde dine personlige identificerende oplysninger til eksterne parter, undtagen når de tvinges af belgisk lovgivning"

Sikkerhed

Mailfence implementerer simpel “et-klik” OpenPGP-kryptering til sikring af e-mails. Dette er designet til at gøre brugen af ​​PGP-kryptering mindre vanskelig. E-mails sendt til kolleger Mailfence forlader aldrig Mailfence-servere og kan krypteres enten med PGP eller adgangskodekryptering. E-mails til ikke-medlem kan sendes ukrypteret eller ikke-krypteret men underskrevet med en digital PGP-nøgle. Derudover kan brugerne vælge at sende e-mails fuldt krypteret og underskrevet.

Kommunikation med Mailfence-servere sker via Transport Layer Security (SSL / TLS) -kryptering. Dette gælder både webservices og IMAP / POP / SMTP e-mail-klientadgang. Dette forhindrer, at enhver aflytning, manipulation eller forfalskning af meddelelser opstår under transit.

Tjenesten leverer også Perfect Forward Secrecy (PFS) til krypterede forbindelser (HTTPS). Dette sikrer, at ingen tidligere kommunikationer under en sikkerhedsovertrædelse kan dekrypteres. Endelig aktiveres HTTP Strict Transport Security (HSTS) på alle sine websider, og tjenesten får en A ++-score med Qualys.

Mailfence bruger en standardimplementering af OpenPGP med fuld nøglestyring tilgængelig via en indbygget keystore.PGP-nøgler genereres i browseren og gemmes på Mailfences servere ved hjælp af en AES-256-chiffer, dette betragtes generelt som sikkert (på trods af den lukkede kilde-art Mailfences egen klient).

Indstillingen er også der for at sikre e-mail med symmetrisk kryptering (sikker meddelelsesknap); som kan bruges til at undgå at dele nøgler helt med Mailfence. Brugere skal dele adgangskoden sikkert uden for appen (for eksempel personligt) for at bruge denne funktion. S / MIME var tidligere tilgængelig for indgående signaturvalidering, men firmaet fortalte mig, at de ikke længere understøtter denne funktion.

Bekymringer? Da kryptering forekommer i browseren (E2EE) betragtes Mailfence som sikker. Fordi det er et JavaScript-program - er der dog nogle sikkerhedsproblemer (som gælder for alle JavaScript-mail-klienter og ikke kun Mailfence). Enhver, der ønsker at undgå disse JavaScript-sårbarheder (som kan tillade et man-in-the-middle-angreb at tvinge kompromitterede krypteringsnøgler på både afsenderens og modtagerens browsere) skal bruge en e-mail-udbyder med en dedikeret e-mail-klient.

Endelig implementerer Mailfence også IP-stripping fra meddelelser. Dette betyder, at din IP-adresse aldrig er knyttet til en udgående e-mail.

Brugervenlighed

Åbning af en Mailfence-konto er ekstremt let, og enhver kan begynde processen gratis for at få en forsmag på, hvordan softwaren fungerer. Når en konto er blevet registreret, modtager brugeren en e-mail, der giver dem mulighed for at bekræfte deres konto. Dette kan være en e-mail med brænder, men husk, at firmaet vil kommunikere med dig via denne e-mail, hvis du nogensinde har problemer.

Når du er logget på tjenesten fra din browser, kan du gå videre og vælge en e-mail-adresse. Brugere, der opgraderer til en betalt plan, kan vælge et tilpasset domæne.

vælge din e-mail-adresse

Med opsætningen af ​​e-mail-kontoen kan du begynde at bruge e-mail-tjenesten uden problemer. Og fra september 2020 har virksomheden rullet en helt ny brugergrænseflade designet til at gøre tjenesten endnu lettere at bruge!

Mailhegn bekræftet e-mail

For at starte testen sendte vi et antal PGP-krypterede e-mails til sekundære firmakonti uden problemer.

openpgp-kryptering

Vi gik også videre og importerede e-mail-kontakter ved hjælp af funktionen 'Eksterne adresser' uden besvær. Samlet set fandt vi, at klienten var stabil, og vi oplevede ingen fejl eller fejl under vores forsøg.

import af e-mail-adresser

Med hensyn til brugervenlighed er Mailfence en doddel, fordi den ikke kræver, at brugere skal downloade og installere software. Derudover er der i modsætning til nogle e-mail-klienter ingen stejl indlæringskurve. Selv PGP-kryptering, der generelt betragtes som vanskelig, gøres let takket være funktionen med et enkelt klik.

Vi nød også det faktum, at alle de primære funktioner bages i uden behov for at installere sekundære plugins eller tilføjelser. Dette gør Mailfence ideel til ikke-tekniske brugere, der vil springe lige ind og begynde at beskytte e-mails med kryptering.

Funktionen Mailfence-kontakter er let at bruge og giver brugerne mulighed for hurtigt at importere kontakter fra Google eller en anden e-mail-udbyder.

importformat

Vi nød også muligheden for at synkronisere på tværs af enheder, hvilket er meget lettere end med nogle andre e-mail-udbydere. Mailfence giver også brugere mulighed for let at migrere alle deres kontakter, krypterede tastaturer og krypterede data til en anden e-mail-udbyder, hvis behovet opstår.

Et nærmere kig på indstillinger afslører, at Maifence har en masse nyttige funktioner.

Mailhegn-menu

Muligheden for at oprette en Away-besked giver brugerne mulighed for automatisk at svare, når de er ude af kontoret eller på ferie.

Det virtuelle drev giver brugerne adgang til dokumenter direkte fra en speciel mappe på deres computer. Denne mappe er beskyttet med et login og en adgangskode. Guider til opsætning af det virtuelle drev er tilgængelige for alle platforme inde fra indstillingsmenuen. Brugere kan også konfigurere et virtuelt drev på iOS- eller Android-enheder.

Vi kan også godt lide, at tofaktor-godkendelse bages i tjenesten, hvilket tilføjer et ekstra sikkerhedsniveau til klienten.

tofaktorautentisering

Endelig er muligheden for at sende krypterede e-mails med adgangskode (som tillader ikke-tekniske brugere at beskytte beskeder uden behov for at forstå krypteringsnøgler) en ekstra bonus, der gør Mailfence ideel for begyndere eller ikke-tekniske brugere.

Kunde support

Mailfence giver support til alle brugere (forbedret support til betalende brugere); hvilket betyder, at du vil være i stand til at få hjælp til at konfigurere tjenesten eller udstryge eventuelle kinks, du måtte opleve.

Derudover leverer firmaet en detaljeret blog, der har mange nyttige artikler og tip til at gøre alt fra at migrere din gamle kontaktliste til Mailfence - til artikler om sikkerhedsfunktioner og implementering på platformen.

Vi fandt, at ressourcen var omfattende og ser ud til at være nok til at give de fleste gratis brugere de oplysninger, de har brug for for at bruge tjenesten.

kunde support

Også god; gratis brugere får også muligheden for at stille spørgsmål via et e-mail-svarssystem.

Konklusion

Mailfence er en solid og brugervenlig e-mail-udbyder, der er ideel til begyndere. Kryptering er solid, og fordi den er browserbaseret, er det ikke nødvendigt at downloade software. Virksomhedens forpligtelse til privatliv - som indebærer at donere 15% af Pro Pro-kontoen til Electronic Frontier Foundation og europæiske digitale rettigheder - er prisværdig.

Den eneste lille ulempe ved denne service er måske, at den er lukket. Imidlertid er alle kryptografiske grundlæggende open source, og de er revideret grundigt. Derudover har virksomheden tidligere lovet at gøre sin software til open source, hvilket ville være et glimrende skridt for virksomheden at tage.

Den største forskel mellem Mailfence og mange af dens konkurrenter er, at det tilbyder et ideelt one-stop-alternativ til Gmail, Google Kalender og Google Dokumenter. Dens ende til ende krypteret e-mail-løsning er integreret i en suite med adskillige funktioner; Mailfence-kontakter, Mailfence-dokumenter, Mailfence-kalender og Mailfence-grupper. Dette er godt for enhver, der de-Googling, der ønsker sikker e-mail uden at opgive alle de andre Google Suite-funktioner, de er vant til at have.

Denne e-mail-udbyder er gratis nyttig. Skønt det er temmelig begrænset i funktioner sammenlignet med de betalte planer. For enhver, der leder efter en brugervenlig e-mail-klient, der er funktionsrig og har en minimal læringskurve, men betalt for planer kan dog bestemt anbefales.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me