MEGA-gennemgang

MEGA

MEGA er en sikker cloud-lagringstjeneste baseret i Auckland, New Zealand. Tjenesten blev oprindeligt grundlagt af den berygtede hacker og internet-iværksætter Kim Dotcom for at give sikker cloud-opbevaring med ende-til-ende-kryptering. Tjenesten har en særlig open source-licens, der tillader at koden kan bruges "med henblik på gennemgang og kommentar." Dette betyder, at kildekoden for tjenesten kan fås adgang til og revideret af enhver tredjepart.

ProPrivacy.com score
8 ud af 10

Resumé

Siden det først blev lanceret i 2013, skred Kim Dotcom imidlertid måder med virksomheden i 2015 efter at have hævdet, at det ikke længere var sikkert. Mega Limited, MEGAs moderselskab benægter kraftigt, at dette er tilfældet, og det ser ud til, at der ikke er noget, der antager, at Dotcoms rygter var rigtige. Så er denne interessante opbevaringstjeneste noget godt? Og skal du have tillid til at det gemmer dine data?

Oversigt

MEGA er en populær sikker cloud-lagringstjeneste, der i øjeblikket bruges af cirka 150 millioner mennesker. Dens skylagring er primært designet til at fungere som en webbaseret service, hvilket betyder, at det er let at gemme data online ved hjælp af browseren på enhver enhed. Imidlertid er mobile apps i dag tilgængelige til Android-, iOS- og Windows-telefoner. Udvidelser til populære browsere som Firefox, Chrome, Safari og Opera. Og der findes desktopversioner til Mac og Windows.

MEGA har ændret sig en del siden starten, da frie brugere fik lov til at gemme 50 GB data. Brugere kan dog stadig nyde tjenesten gratis, og de kan gemme op til 15 GB data, som stadig er generøs i betragtning af at du ikke behøver at betale. De fleste gratis cloud backup-tjenester kun 5 GB gratis lagerplads, så dette er fremragende.

mega sky gratis tilmelding

For alle, der ønsker mere datalagring, er et antal forskellige abonnementsplaner tilgængelige fra $ 5,60 for en Lite Pro konto, $ 11,20 for en Pro I konto, 22,41 $ for a Pro II konto og $ 33,63 for a Pro III konto. På billedet herunder kan du se, hvordan disse forskellige prisklasser giver forskellige mængder lager.

Priser for Mega sky-priser

Som du kan se, er brugerne i stand til at gemme og overføre en bestemt mængde data afhængigt af hvor meget de betaler. (Overførselskvoten er den mængde data, som du har tilladelse til at overføre i et delt link og er designet til at stoppe folk, der misbruger adgang til en fil ved at dele den flere steder online med mange mennesker). Gratis brugere får cirka 1 GB dataoverførsel pr. Dag.

Bortset fra grænserne på billedet ovenfor er der ingen forskel mellem planerne. MEGA påpeger også, at selvom overførselsgrænser ændres, forbliver overførselshastigheder de samme på tværs af alle gratis og betalte abonnementsplaner. Det er dog værd at bemærke, at nogle mennesker klager over langsomme overførselshastigheder.

Det er værd at bemærke, at ud over 15 GB gratis lagerplads er gratis brugere i stand til at deltage i et præstationsprogram, der giver dem mulighed for at tjene mere lagerplads. For eksempel, hvis du inviterer en ven til at tilmelde sig MEGA, vil du modtage en ekstra 10 GB gratis lagerplads plus 20 GB overførselskvote, der er gyldig i 365 dage. Der er mange forskellige belønninger tilgængelige, så det er værd at tjekke det ud ved at klikke på raketikonet øverst til højre på webklienten.

Mega Cloud-raketikon i webklient

Dette er en dejlig tilføjelse, der opfordrer MEGA-brugere til at holde deres konti aktive. Det er dog værd at bemærke, at hvis du bruger lagerplads, der er til rådighed i en begrænset periode til at gemme noget vigtigt, kan du miste disse data, når kvoten ophæves. I teorien kan det være mere besvær, end det er værd.

Det er også vigtigt at huske, at MEGA forbeholder sig retten til at slette alle dine kontos data for at frigøre plads på dens servere, medmindre du holder din konto aktiv. MEGA anbefaler, at frie brugere holder deres konto aktiv mindst hver tredje måned.

Endelig er det værd at bemærke, at firmaet ikke tillader dig at åbne flere gratis konti, og antagelig overvåger det IP-adresser for at undersøge, om nogen drager fordel af tjenesten.

Funktioner

MEGA har alle de regelmæssige funktioner, du kan forvente af en sikker cloud-opbevaringsløsning. Men det har også nogle unikke ekstraudstyr. Her er en liste over alle dens funktioner:

 • Apps til alle platforme og browserudvidelser.
 • Webklient til adgang fra enhver browser.
 • Del filer med kontakter i en fuldt krypteret tilstand.
 • Opret krypterede og adgangskodebeskyttede links til dine filer.
 • Se eksempler på fotos og videoer mens du er på farten.
 • Versioneringsindstillinger til gendannelse af en fil til en ældre version.
 • Chat-funktion giver dig mulighed for at sende krypterede meddelelser til andre brugere
 • MEGAbird-udvidelse til Firefox-e-mail-klient; Brug Thunderbird til at sende store krypterede filer.
 • MEGAcmd kommandolinjeansøgning. Dette værktøj er tilgængeligt til Mac, Windows eller Linux. Det giver brugerne mulighed for at navigere på deres MEGA-konto, som om det var en lokal mappe, og giver dem mulighed for at gøre brug af alle MEGAs avancerede funktioner via en kommandolinjegrænseflade.

Opsætning

At få MEGA opsætning og arbejde er let. Du skal bare gå til sit websted og oprette en gratis konto for at begynde at bruge tjenesten. Hvis du foretrækker at betale for en premiumkonto, er muligheden der, og du får mulighed for at betale med kredit- eller betalingskort. Paypal er imidlertid ikke en mulighed mere. På den anden side kan du betale med Bitcoin, hvilket er fantastisk.

Når du har betalt, vil du modtage en e-mail, der beder dig om at bekræfte din konto. Efter at have bekræftet via dette e-mail-link er du klar til at begynde at bruge tjenesten. At skulle give en e-mail-adresse er ikke perfekt med hensyn til privatliv. Dog behøver du i det mindste ikke at angive et telefonnummer for at modtage en valideringskode.

Så snart du har verificeret din konto, får du mulighed for enten at downloade appen eller fortsætte uden den (ved hjælp af webgrænsefladen). Vi downloadede appen, fordi vi ønskede at teste begge dele. Efter at have klikket på download blev vi også inviteret til at fortsætte til sky-drevet.

Mega Cloud download

Hvis du klikker på "Tag mig til mit Cloud Drive", bliver du bedt om at gemme en downloadbar gendannelsesnøgle. Nøglen giver dig mulighed for at gendanne din konto, hvis du glemmer din adgangskode. Hvis du har det godt, at du aldrig glemmer adgangskoden; du har ikke rigtig brug for nøglen. Det kan dog være en god idé at gemme det et sted sikkert (f.eks. I en sikker adgangskodemanager), hvis det er tilfældet.

Mega Cloud gendannelsesnøgle

Brugervenlighed

Når du først er i cloud-appen, får du forskellige tip og tip til, hvordan du kommer i gang. Denne guide er nyttig for enhver, der aldrig har brugt en cloud-lagringstjeneste før, eller til nogen, der har problemer med at komme godt i gang med ny software.

Selv uden disse tip og tricks mener vi imidlertid, at MEGA er ekstremt let at vænne sig til og ikke bør forårsage problemer for nogen, der ønsker at begynde at gemme billeder, videoer eller andre filer online.

Mega Cloud-drevklient

Cloud Drive betyder, at du nemt kan logge ind på tjenesten fra en browser, hvilket betyder, at du nemt kan vælge at bruge den til at gemme filer fra enhver enhed. Vi besluttede at teste Windows- og Android-versionerne for at få en fornemmelse af, hvordan softwaren adskiller sig.

Vi downloadede MEGAsync version 4.2.0 til Windows og fandt, at installationen var fejlfri. Brugere får mulighed for enten at udføre en fuld synkronisering eller en selektiv synkronisering afhængigt af deres præference. Dette giver dig mulighed for kun at stille specifikke mapper fra Cloud Drive til rådighed på desktop-softwaren. Vi valgte en selektiv synkronisering for at se, hvordan indstillingerne så ud. Vi fandt ud af, at medmindre du har oprettet forskellige mapper på webklienten, ikke har nogen valg at tage.

Mega Cloud vælger installationstype

Det er faktisk værd at bemærke, at du altid skal arrangere alle dine filer og mapper i webklienten, fordi denne funktionalitet ikke er tilgængelig i desktop-softwaren.

Ved at klikke på tandhjulet øverst til højre kan du uploade eller downloade filer fra dit Cloud Drive. Det eneste lille problem med denne funktionalitet er, at vi måtte klikke på de filer, vi ønskede at uploade i vinduet (vi kunne ikke søge efter dem). Dette kan blive irriterende, hvis du skal rulle gennem en meget stor mappe med filer.

Deling af mapper er ekstremt let. For at gøre dette skal du bare højreklikke på den mappe, du vil dele, og vælge deling. Her kan du indtaste en e-mail-adresse for at videregive mappen til en valgfri kontaktperson.

Filer kan deles med et link. Disse kan enten deles med en krypteringsnøgle eller deles uden nøglen (hvilket betyder, at du bliver nødt til at dele den privat med enhver kontaktperson, du vil dele en fil med). Ved at linke med den vedhæftede nøgle vises en advarsel, der anbefaler, at brugerne sender nøglen direkte.

Links kan indstilles til kun at vare i en valgt periode, og brugere kan også vælge at beskytte linket med adgangskode. Når du først forsøger at oprette et link, bliver brugerne bedt om at blive enige om ikke at dele links til ophavsretligt beskyttet indhold.

Eksporter filer i Mega Cloud

Når du har oprettet linket, kan du blot dele det med hvem som helst, og så længe de har nøglen og adgangskoden, kan de dekryptere det og få adgang til filen. Vi fandt alle aspekter ved at bruge MEGA til at uploade, downloade, gemme, dele og linke ekstremt let.

På venstre side af Cloud Drive-klienten kan brugerne få adgang til deres drev, nylige mapper, delte emner og chatklienten. Desværre havde vi ingen andre MEGA-brugere at chatte med, men funktionen ser godt ud fra et hurtigt blik.

Mega Cloud online chat

Alt i alt er dette bestemt en service, der er ideel til begyndere, der leder efter en sikker cloud-lagringstjeneste, der er kompatibel med alle deres enheder, giver synkronisering og tillader fildeling uden at skulle lære noget kompliceret. Efter vores mening giver MEGA en fremragende balance mellem arbejdsgang / produktivitet og privatliv. Vi fandt ingen reel forskel i funktionalitet på tværs af de versioner, vi brugte, hvilket betyder, at der ikke er en særlig læringskurve på tværs af apps.

Én ting værd at huske på er, at udvidelserne ikke selv tilbyder nogen åbenlyst funktionalitet, de åbner bare MEGA i din browser. Vi bad firmaet om at rydde op nøjagtigt, hvorfor det er værd at bruge udvidelsen, og de fortalte os:

”MEGA-udvidelse giver dig mulighed for at installere MEGA i din browser. Det vil reducere indlæsningstider, forbedre downloadydelsen og styrke sikkerheden. Enhver MEGA URL vil blive fanget af denne udvidelse og forbliver lokal (ingen JavaScript indlæses fra vores servere). Sikker auto-opdateringer leveres takket være signatur af kryptografisk privat nøgle.

MEGA er mere sikker ved hjælp af udvidelsen (e), fordi webressourcerne (JS / html) indlæses lokalt inden i selve udvidelsen, og det forhindrer derfor ethvert muligt MITM-angreb.

En anden god grund til at bruge MEGA-udvidelsen er, at det giver dig mulighed for at overføre større filer i browseren. Ellers er den interne hukommelse fra browseren meget begrænset til filoverførsler. ”

Privatliv

Mega er en sikker cloud-lagringstjeneste, der fungerer med nul viden om folks krypteringsnøgler. I en sådan service krypteres alle dokumenter lokalt ved hjælp af en nøgle, der aldrig deles med MEGA. Som et resultat af at have fuld kontrol over krypteringen af ​​deres data, behøver brugerne aldrig at bekymre sig om, at deres data bliver opfanget under transit eller mens de er i ro.

En bivirkning af denne sikkerhed er imidlertid, at brugere aldrig kan gendanne deres konto. Mega gør det klart, at hvis brugerne glemmer deres adgangskode, vil de miste adgang til deres konto.

Mega Cloud adgangskode master nøgle

I sine servicevilkår er firmaet hurtigt til at minde brugerne om, at de ikke kun skal beskytte deres adgangskode, men også adgang til deres enheder:

”Du skal holde din adgangskode og gendannelsesnøglen sikker og fortrolig. Du må ikke dele din adgangskode med nogen anden og bør ikke frigive krypteringsnøgler til nogen anden, medmindre du ønsker, at de skal have adgang til dine data. Hvis du mister eller forker din adgangskode, mister du adgang til dine data. Kryptering hjælper dog ikke, hvis nogen har fuld adgang til dit system eller enhed.

”Vi opfordrer dig kraftigt til at bruge bedste praksis til at sikre dit system og enheds sikkerhed og sikkerhed (f.eks. Via unikke adgangskoder, sikkerhedsopgraderinger, firewall-beskyttelse, antivirus-software, sikring og kryptering af dine enheder). Mega sender dig aldrig e-mails, der beder om din adgangskode eller foreslår, at du klikker på et link for at logge ind på din konto, så lad dig ikke narre af en sådan e-mail, da det ikke kommer fra os. ”

MEGA's ToS angiver også tydeligt, at alle brugere har fuldt ejerskab over deres data:

”Du ejer eller påtager dig, at du er autoriseret til at bruge enhver intellektuel ejendom i de data, du gemmer på, bruger, downloader, uploader, deler, får adgang, transmitterer eller på anden måde gør tilgængelige for eller fra, vores systemer eller bruger vores tjenester. Du giver os en verdensomspændende, licensfri licens til at bruge, gemme, sikkerhedskopiere, kopiere, overføre, distribuere, kommunikere, ændre og på anden måde stille dine data til rådighed, udelukkende med det formål at give dig og dem, du giver adgang til, at bruge vores tjenester og til ethvert andet formål i forbindelse med levering af tjenesterne til dig og dem. ”

MEGA vil overholde meddelelser om fjernelse og vil arbejde med retshåndhævelse, hvis den mener, at krænkende eller ophavsretligt beskyttet indhold gemmes eller formidles via dets servere. Da alle dine data overføres og gemmes i krypteret form, er det imidlertid teoretisk umuligt for MEGA at få adgang til indholdet af dine data, medmindre en kontaktperson, du har delt en fil med (og leveret en krypteringsnøgle til) også videregiver krypteringsnøglen til MEGA.

Vi kontrollerede virksomhedens privatlivspolitik og var glade for at finde ud af, at den var skrevet på en GDPR-kompatibel måde. Vi opdagede imidlertid også, at selv om filer gemmes med ende-til-ende-kryptering, overføres nogle metadata om filer til MEGA i et ikke-krypteret format.

Virksomheden hævder, at denne metadata "ikke afslører det indhold eller de oplysninger, filen indeholder." På trods af dette kan nogle brugere irritere sig over dette niveau af dataindsamling, fordi metadataene indeholder din:

Browsertype og operativsystem, IP-adresse og portoplysninger, API-brug, fil uploads, mappekreationer og eksport af link, det land, som de mener, at du får adgang til deres tjenester fra, filstørrelser, versionrækkefølge, tidsstempler og filforhold mellem forældre og barn, sletning af tidsstempler, e-mail-adressen til alle, som du kontakter ved hjælp af Megas systemer, kontakt-e-mail-adresser til chatdeltagere, samt chat-starttidspunkt og chatvarighed.

MEGA offentliggør en gennemsigtighedsrapport, der viser nøjagtigt, hvor mange fjernelsesanmodninger den har at gøre med af hensyn til ophavsret eller kriminelle årsager. Igen er det værd at bemærke, at det er umuligt for MEGA at vedtage anmodninger om fjernelse, medmindre brugeren selv har offentliggjort eller leveret krypteringsnøglen (eller den leveres af en tredjepart, som du har delt nøglen med).

Det er dog også værd at bemærke, at MEGA tidligere har modtaget kritik for at slette folks filer efter at have modtaget en meddelelse om fjernelse; selvom disse filer ikke var copyright-indhold. Ifølge rapporterne skete dette, efter at links til filer (reelt ejet af brugerne) blev placeret online.

Sikkerhed

Al kommunikation med MEGA-servere er sikret ved hjælp af TLS / SSL. Vi kontrollerede MEGA ved hjælp af Qualys SSL-labs, og tjenesten modtog en -A, hvilket er en temmelig god score (og betyder, at data skal være sikre under transit).

MEGA-abonnentens adgangskoder hashes med PBKDF2-afledningsfunktionen ved hjælp af SHA256. En tilfældig Master Key 128 bit (16 Bytes) i længden oprettes ved hjælp af klientens oprindelige CSPRNG. For ekstra sikkerhed produceres også 128 bit tilfældigt salt.

Efter dette genereres også første gang, at en bruger logger på følgende krypteringsnøgler:

 • Et RSA-nøglepar, 2048 bit (bruges til deling af mapper / filer).
 • Et Ed25519-nøglepar, 256 bits (brugt som tillidsroden til brugerfingeraftryksverifikation og signering af andre nøgler. Dette nøglepar benævnes signaturtaster).
 • Et Curve25519 nøglepar, 256 bit (brugt til MEGAchat).

Disse private nøgler krypteres af brugerens hovednøgle ved hjælp af AES-ECB og gemmes af API'en. MEGA har aldrig adgang til almindelige private nøgler på ethvert tidspunkt i processen.

MEGA giver også adgang til tofaktorautentisering via autentificeringsapps, såsom en Google Authenticator.

Filer og mapper er krypteret ved hjælp af en AES-128, som skulle være sikker længe i fremtiden (ved hjælp af kendte metoder i øjeblikket). Efter-download eller upload integritetskontrol udføres gennem en chunked variant af CCM.

Linkfiler er beskyttet ved hjælp af PBKDF2-HMAC-SHA512 med 100.000 runder og en 256-bit tilfældigt salt og brugerens adgangskode for at få en 512-bit Derived Key.

Hver gang en bruger ønsker at dele data med en anden bruger, skal de kryptere de krævede krypteringsnøgler med modtagerens offentlige nøgle, inden filen sendes. Modtagerens identitet kan kontrolleres ved at verificere deres nøglefingeraftryk gennem en uafhængig kanal.

Det er værd at bemærke, at fordi den browserbaserede klient bruger Javascript til al kryptering, dekryptering og nøglegenerering - er det underlagt nogle kendte sårbarheder, herunder man-in-the-middle-angreb forårsaget af at tvinge nøgler på brugeren. Brugere, der er paranoide over browserbaserede Javascript-sårbarheder, skal holde sig til at bruge skrivebordet, mobile apps og udvidelser.

Samlet set er de kryptografiske principper, der bruges af MEGAs ende-til-ende-kryptering lyd, hvilket betyder, at brugerne skal kunne nyde høje niveauer af privatliv og sikkerhed ved hjælp af tjenesten.

Kunde service

MEGA-brugere kan rejse bekymringer eller stille spørgsmål fra klienten ved at navigere til indstillingsmenuen øverst til højre efterfulgt af “Få support”. Her kan brugere åbne en billet baseret på deres problem.

Brugere får mulighederne: Generel forespørgsel, Teknisk support, Betalingsudstedelse, Glemt adgangskode, Udstedelse af overførsel, Kontakt / delingsproblem, MEGAsync-problem, eller Manglende / usynlige data. Når en billet er hævet, vil brugerne modtage et svar på deres spørgsmål i en e-mail. Vi fandt, at svar kom hurtigt, uden at skulle vente længere end en time eller to. Afhængig af det spørgsmål, du stiller, skal du muligvis gå frem og tilbage et antal gange for at få nøjagtigt det, du har brug for.

Derudover kan brugere gennemse en Blog-sektion med masser af velskrevne artikler, der vedrører aspekter af tjenesten. Disse poster arkiveres i år for at gøre dem lettere at gennemse. Brugere får også adgang til et stort FAQ-afsnit med svar på mange spørgsmål om de forskellige klienter, udvidelser og funktioner. Alle disse supportfunktioner er godt præsenteret og giver brugerne mulighed for hurtigt at få svar på alle de spørgsmål, de leder efter.

Generelt fandt vi, at kundesupport med MEGA var godt over gennemsnittet, og firmaet giver bestemt en masse detaljer (med hensyn til tekniske tekniske aspekter af tjenesten, såsom krypteringsniveauer) på sin hjemmeside, hvilket er fantastisk.

Konklusion

Når det kommer til at finde en adgangskodemanager, der både er sikker, men også brugervenlig, er opgaven ikke altid let. På grund af den måde, MEGA er sat sammen på, er det virkelig en doddle at bruge. Og hvis du er en af ​​disse mennesker, der ofte har brug for at dele filer med venner og familie - MEGA gør det virkelig ekstremt let at gøre det både sikkert og privat.

På den anden side er det faktum, at folk har haft legitime filer, der er markeret som piratkopieret indhold, meget bekymrende, især hvis du stoler på tjenesten for sikkert at gemme din værdifulde intellektuel ejendom (tænk digitale kunstnere, musikere, udviklere, videografer osv.).

At denne service leverer fremragende kundeservice er et plus, og med 50 GB lagerplads til gratis brugere er dette virkelig en af ​​de bedste tilbud, vi nogensinde har set. Og fordi MEGA er open source og frit kan læses på github, er det en af ​​de få cloud-udbydere, der kan revideres grundigt for at sikre, at det virkelig giver en ende til ende-kryptering.

Mens der var en hændelse i 2018, hvor 15.500 brugeradgangskoder og navne blev dumpet online - ser det ud til, at det skyldes phishing og udfyldning af legitimation snarere end en fejl fra MEGA's side.

Selvfølgelig har du de rygter, der er startet af Kim Dotcom, til at bekymre sig om, men i retfærdighed er der intet stof til at tage backup af Dotcoms påstande. Derfor er det svært at tage denne kritik til hjertet. Naturligvis afhænger det hele af din personlige trusselmodel, og hvem du beslutter at tro på. Det ser dog ud til, at MEGA er over bord. Så hvis du har brug for masser af gratis skyopbevaring med stærk kryptering; dette kan være tjenesten for dig.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me