NordPass Review

NordPass


 • Prissättning

  Från $ 2.49
  / månad

NordPass är en helt ny lösenordshanterare som nyligen har släppts av utvecklarna av NordVPN. Det är en lösenordshanterare som sägs vara säker och privat, vilket innebär att det teoretiskt är ett utmärkt alternativ för alla som vill skydda onlinekonton utan att behöva komma ihåg massor av lösenord.

ProPrivacy.com Göra
8 av 10

Sammanfattning

NordPass kan vara nytt, men det har redan tillägg för Chrome, Firefox, Opera och Edge, för att inte tala om fullständiga klienter för Android- eller iOS-enheter. Dessutom är NordPass en fullständig lösenordshanterare som konkurrerar direkt med några av de mest etablerade tjänsterna på marknaden. Detta innebär att lösenordshanteraren är lämplig för de flesta användare direkt utanför rutan.

Så är den här lösenordshanteraren allt den påstår sig vara? Är gratisversionen värd din tid? Hur är användbarheten och passar den nybörjare? Och är det en tjänst som är värd att betala för att skydda dina lösenord säkert på flera enheter?

NordPass Översikt

NordPass är en mjukvarulösning för människors moderna behov. Det lovar att lagra abonnentens lösenord säkert och ge åtkomst till dem på ett säkert och privat sätt. Som är fallet med andra lösenordshanterare, tillåter NordPass användare att komma åt alla sina onlinekonton och tjänster med starka unika lösenord - medan de bara behöver komma ihåg ett huvudlösenord.

NordPass webbplatser

NordPass krypterar lösenord lagrade på sina servrar med säker kryptering på klientsidan, vilket ger användarna fullständig kontroll över lösenord i deras valv. Som ett resultat av denna ände-till-ände-kryptering (e2ee) behöver NordPass-prenumeranter aldrig oroa sig för att deras lösenord hackas från Nords servrar i klartext eller får åtkomst till NordPass-anställda (även om programvaran är stängd källa - mer om detta senare ).

Lösenordshanteraren är tillgänglig för de mest populära plattformarna tack vare webbläsarbaserade tillägg. Det betyder att du kan börja använda lösenordshanteraren direkt på nästan alla system. Visst är det dock ännu inte tillgängligt för Safari - så om du är Mac-användare måste du tänka på att använda det på Firefox istället. Detta är en mindre tvist med tanke på att vi föredrar Firefox framför Safari ändå (det är mycket snabbare).

Prissättning och kostnader

Liksom de flesta lösenordshanterare kan NordPass användas antingen på en freemium-modell - eller köpas med ett fullständigt premiumabonnemang. Gratisplanen skiljer sig från premiumversionen genom att användare inte kan synkronisera sina lösenord på flera enheter. Istället är deras lösenord bara tillgängliga på den ursprungliga enheten som de använder. Dessutom är funktionen för delning av säkert lösenord (och anmärkning) inte tillgänglig om du inte betalar.

Detta begränsar mångsidigheten och praktiken i freemium-versionen. Det ger dock konsumenterna möjlighet att prova tjänsten och använda den på obestämd tid på minst en enhet.

NordPass-pris

Till en kostnad av $ 4,99 för en månad är NordPass definitivt på en dyr sida. Dessa kostnader minskar dock väsentligt när du förbinder dig under en längre tid. 35,88 dollar för ett år motsvarar bara 2,99 dollar per månad. Och till en kostnad på $ 59,76 för ett tvåårigt abonnemang (motsvarande 2,49 $ per månad) kan NordPass anses vara ganska billigt.

Å andra sidan är dessa priser per person och NordPass har för närvarande inte en familjeplan som ger rabatt för familjer som beslutar att prenumerera på premiumversionen av NordPass. LastPass till exempel ger sex användare möjlighet att njuta av lösenordshanteraren för bara $ 4 per månad - och vi hoppas att NordPass kommer att överväga att lägga till den här typen av plan till sin repertoar inom en snar framtid.

Slutligen är det värt att notera att NordPass accepterar Bitcoin-betalningar utöver kortbetalningar för dem som vill betala med extra anonymitet.

Funktioner

När det gäller funktioner har NordPass alla de vanligaste funktionerna du troligtvis kommer att se med någon av sina konkurrenter. Sammantaget är denna funktionsuppsättning imponerande och konkurrerar tydligt med andra avancerade lösenordshanterare på marknaden.

 • Tillägg för Chrome, Firefox, Edge och Opera
 • Bakgrundsappar för Windows, Mac OS och Linux
 • Fullständiga klienter för Android och iOS
 • Lokalt, lösenordslagring på klientsidan
 • Nollkunskapstjänst med slutkryptering för säkerhetskopiering och synkronisering
 • Valfri tvåfaktorautentisering
 • Spara lösenord automatiskt
 • Autofyll lösenord
 • Lösenordsgenerator för att skapa säkra lösenord
 • Lösenord styrka checker
 • Säkra anteckningar och datalagring (kreditkortsinformation osv.)
 • Importera lösenord (direkt från lösenordshanterare och via CSV)
 • Exportera lösenord (CSV)
 • Synkronisera på upp till 6 enheter samtidigt (endast premiumplan)
 • Säker delning (lösenord, kreditkort och anteckningar) med familj, vänner och kollegor (endast premiumplan)
 • Riskfri 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti
 • 24/7 kundsupport

Uppstart

Att installera NordPass på din enhet är lika enkelt som att installera bakgrundsklienten och utvidgningen du väljer. Vi valde Chrome-versionen på en Windows-dator, och efter att ha installerat tillägget skickades vi till en webbsida som bad oss ​​installera Windows-bakgrundsapplikationen..

Som du kan se på bilden nedan finns bakgrundsappar tillgängliga för Mac-, Windows- och Linux-maskiner - vilket innebär att den här lösenordshanteraren är lämplig för alla plattformar.

NordPass webbläsare

Vi laddade ner bakgrundsappen genom att klicka på länken och följde installationsguiden. Att installera NordPass kräver att du godkänner licensvillkoren, men det finns inget särskilt ovanligt i detta dokument.

NordPass Install

Det är värt att notera att vem som helst kan använda den här lösenordshanteraren utan att registrera ett konto. Men dessa användare kan bara lagra sina lösenord lokalt på sin egen dator. Dessa lösenord lagras i ett säkert krypterat format. Om du vill säkerhetskopiera dina lösenord på Nords servrar (bara om din enhet går sönder eller blir skadad) måste du skapa ett konto som är registrerat till en e-postadress.

När NordPass-bakgrundsappen har installerats framgångsrikt fortsatte vi och klickade på NordPass-tillägget i vår Chrome-webbläsare. Detta fick oss att ange en e-postadress för vårt konto och efter det att vi fick en sexsiffrig bekräftelsekod.

NordPass siffrkod

När den sexsiffriga koden har angetts kommer du nästa frågan om ditt huvudlösenord. Det är viktigt att du gör detta lösenord unikt och robust eftersom det kommer att vara nyckeln till ditt lösenordsvalv. Huvudlösenordet krypterar dina lösenord lokalt, och om du glömmer huvudlösenordet kommer NordPass inte att kunna dekryptera innehållet i ditt valv. Av denna anledning är det viktigt att du inte glömmer ditt huvudlösenord.

NordPass ställer in huvudlösenord

För att hjälpa dig ger emellertid företaget en återställningsnyckel som du kan lagra bort säkert. Den här koden är kopplad till ditt konto utöver ditt huvudlösenord om du glömmer det, vilket hjälper dig att fortsätta komma åt ditt konto och dekryptera dina lösenord - förlorar inte återställningskoden också. NordPass varnar tydligt för att förlora koden kommer att leda till en fullständig oförmåga att få åtkomst till ditt krypterade lösenordsvalv.

spara återställningskod

Med återställningskoden sparad loggas du automatiskt in i NordPass-applikationen i din webbläsare - och kan börja lagra dina lösenord.

Enkel användning

Den webbläsarbaserade applikationen för NordPass börjar med att be dig importera dina lösenord. Detta kan göras från ett val av lösenordshanterare eller via en CSV-fil. Vi valde en CSV-fil som vi laddade ner från vårt Google-konto. För mer information om hur du gör detta, kolla in den här användbara handboken.

Vi tyckte att hela processen var extremt enkel och vi är glada över att alla lösenord har importerats framgångsrikt. Som ni kan se nedan importerades alla tre testlösenorden med framgång.

3 artiklar tillagda i nordpass

Därefter bestämde vi oss för att testa autosave-funktionen genom att gå över till vårt Facebook-konto och ange våra referenser. Inloggningsfältet inkluderade nu NordPass-logotypen, så vi fick reda på att lösenordshanteraren fungerade i bakgrunden. Och när vi skrev in våra referenser och lösenord ombads vi omedelbart att spara vårt lösenord i det krypterade valvet.

NordPass arbetar i webbläsaren

Om du klickar på Spara i bekräftelsefönstret får du veta att ditt lösenord har sparats automatiskt. Det måste sägas att denna nivå av sömlös integration är ungefär lika bra som den blir med alla lösenordshanterare vi någonsin har använt. Detta gör verkligen NordPass lämplig för nybörjare som vill få bättre lösenordssäkerhet online.

Med våra lösenord nu sparade i NordPass bestämde vi oss för att testa funktionen för autofyllning (automatisk komplettering av formulär). Gå tillbaka till Facebook för att se om lösenordshanteraren skulle lyckas importera våra referenser och lösenord, kan vi se genom att klicka på inloggningsfältet att vårt användarnamn och lösenord importerades från valvet direkt.

Logga in med NordPass

Återigen är denna process verkligen enkel, vilket gör NordPass perfekt för alla som vill ha en enkel upplevelse direkt utanför ramen.

Slutligen beslutade vi att testa att ange lösenord i tilläggets webbläsargränssnitt direkt. För att starta, klickade vi på Lägg till inloggning knappen uppe till höger. Därefter skrev vi in ​​referenser, URL och annan information som behövdes för vår inloggning på Netflix. När det var gjort, dykte inloggningen upp i vårt valv.

inloggningar i appen

Sammantaget ger detta tre alternativ för att ange lösenord - via import, manuell inmatning eller autosave.

Lösenordsgenerator

Lösenordgeneratorn låter dig skapa robusta lösenord för alla nya konton som du prenumererar på automatiskt utan att behöva skrapa i huvudet och själv bestämma om lösenordet är lämpligt och starkt.

#, 6R $ Y =) j8b.5e är mycket starkare än "lösenord" eller "12345", som förblir de vanligaste lösenorden där ute

För att använda lösenordsgeneratorn klickar du bara på NordPass-tilläggsikonen i din webbläsare, följt av inställningsikonen längst upp till höger. Välj nu lösenordsgeneratorn. Med appen kan du skapa lösenord upp till 60 tecken i längd - gjorda av stora och små bokstäver, siffror och symboler. Lösenordgeneratorn tillåter dig också att slå av tvetydiga tecken - antagligen små bokstäver l (L) och versaler I (i), till exempel.

Utförandet av lösenordgeneratorn verkar generellt utmärkt. Vårt enda mindre problem med det är att genererade lösenord visas på skärmen som standard. Med tanke på att lösenordshanteraren kommer att spela in och spara dessa lösenord för användarens räkning, verkar det bättre att hålla dem dolda om inte användaren specifikt begär att se dem. På detta sätt kommer lösenordshanteraren automatiskt att skydda lösenord från potentiella fall av skadlig inspelning av skadlig programvara.

Lösenordsstyrkecheckare

Den här funktionen är ganska självförklarande. Det är ett användbart sätt att analysera dina lösenords hälsa snabbt och ta bort alla som behöver uppdateringar. Detta är definitivt en funktion som är värd att använda för att se till att inget svagt lösenord hänger i ditt valv.

Säker lösenorddelning

För alla som har betalat för ett prenumeration (eller som använder sig av en 7-dagars gratis provperiod) - det är möjligt att dela lösenord på ett säkert sätt. För att göra det, gå till ditt lösenordsvalv och klicka på de tre punkterna bredvid lösenordet du vill dela. Klicka sedan Dela med sig.

NordPass-inloggningar

Därefter blir du ombedd att ange den e-postadress som du vill dela ditt lösenord med. Under det visas alla tidigare delade lösenord som väntar också. Detta tillåter dig att hålla reda på alla pågående aktier som redan har skickats ut. Det ger dig också möjlighet att återkalla en väntande aktie om du vill ändra dig (en mycket praktisk funktion som vi berömmer NordPass för att utveckla).

e-post, kontakta e-post

Därefter gick vi över till e-postadressen som vi delade vårt Netflix-lösenord med. Visst nog hade vi fått ett e-postmeddelande som informerade oss om att ett lösenordsdelningsförsök hade gjorts. E-postmeddelandet berättade att vi skulle öppna ett gratis konto om vi vill få lösenordet. Därför är det värt att notera att lösenordsdelning endast är tillgängligt över NordPass-konton - aldrig för användare som inte är NordPass.

Det här är lite synd. Sammantaget tyckte vi dock att säker delningsfunktionen var bra och tillgänglig för någon utan att behöva betala med tanke på att NordPass är tillgängligt gratis

Säkra anteckningar och data

Den sista funktionen som är värd att testa är de säkra anteckningarna och datafunktionen. Användare kan välja att lagra säkra anteckningar för sig själva som innehåller värdefull data och information. Och till och med för att lagra kredit- eller betalkortsinformation i deras krypterade valv.

säker anteckningsflik

För att starta, välj Säkra anteckningar i menyn följt av Lägg till säker anteckning. Ett nytt fönster öppnas som låter dig skapa en anteckning med en unik titel. Anteckningarna kan bestå av valfri längd, vilket är bra.

På samma sätt spara dina kredit- eller betalkortsdata. Klicka på Kreditkort. Du kommer att få ett formulär som är lätt att fylla för att lagra dina kreditkortsuppgifter.

spara kreditkortsuppgifter säkert

Dessa detaljer kan fyllas i automatiskt i online-shoppingformulär, vilket innebär att du inte behöver fortsätta ange dina kreditkortsuppgifter varje gång du gör ett köp.

Synkronisera med NordPass för iOS

Vi trodde att vi bäst testar synkroniseringsfunktionen för att se hur lätt det är att få lösenord från en plattform till en annan. Vi laddade ner och installerade iOS-appen, varefter vi ombads att ange ytterligare en sexsiffrig kod från vår e-postadress. Efter att vi hade angett koden, var allt vi behövde att ange vårt huvudlösenord och kontot låst upp, försynkroniserat med alla våra lösenord. Detta är verkligen lika enkelt som synkronisering blir.

synkronisera med iOS

För att tala om iOS-appen är det lätt att använda med alla samma funktioner som du får i den andra versionen, utformad i ett format som är lätt att navigera. Dessutom ges användare möjlighet att låsa upp sitt NordPass med touch-ID, vilket är ett trevligt säkerhetstillskott. Och användare kan gå direkt till hjälpcentret från appen, vilket är bra.

Sekretess och säkerhet

NordPass är en lösenordshanterare som påstår sig tillhandahålla en ram för nollkunskap. Detta innebär att användare behåller full kontroll över sina krypteringsnycklar. Den här typen av en-till-ende-kryptering (e2ee) är guldstandarden för integritetstjänster som lösenordshanterare eftersom det betyder att ingen annan än abonnenten kan komma åt de data de sparar i molnet.

NordPass 'e2ee använder robust modern kryptografi - specifikt XChaCha20-krypteringsalgoritmen. Detta är en krypteringsalgoritm som växer i popularitet på grund av dess framtidssäkra natur. NordPass implementerar XChaCha20 med en 256-bitars nyckellängd i kombination med en Argon2-nyckeldivationsfunktion. Detta anses vara stark kryptering på klientsidan.

Stängd källa

Med det sagt är det värt att notera att NordPass är en helt egen plattform. Det är ett program med slutna källor, vilket innebär att det är omöjligt att granska och verifiera att det gör de saker som det säger att det gör. Det kan innebära att data inte säkras som påstås. Och det kan betyda att företaget har placerat bakdörrar i plattformen som låter det stjäla dina lösenord. Detta kan verka osannolikt, och det är förmodligen. Det är dock möjligt och av den anledningen kan vi inte definitivt säga att det inte händer.

Som alltid är fallet kommer beslutet att använda plattformar med stängda källor till din egen hotmodell. För de flesta kommer NordPass sannolikt att tillhandahålla en tillräckligt robust lösning på lösenordets säkerhetskrav. Men för kunder som vill ha försäkringar - kommer det alltid att vara bättre att hålla sig till en lösenordshanterare med öppen källkod som tillhandahåller klientsidan e2ee.

TLS-säkerhet

Förutom att kryptera lösenord lokalt innan du laddar upp dem till Nords servrar överför NordPass all data säkert till sina servrar med hjälp av stark TLS-säkerhet (HTTPS). Vi kontrollerade NordPass-servrar med Qualys SSL Labs och fann att de fick en A +. Detta innebär att dess säkerhetslager säkerhet implementeras till en hög standard och dina data är säkra under transport.

TLS-säkerhet

Återställningskodsäkerhet

NordPass-implementering av en återställningskod är ett användbart tillägg. Och vi var glada över att se att användare kan välja att skapa en ny om de är rädda för att den gamla kan ha äventyrats.

återställningskod

Andra säkerhetsfunktioner

Tillgängligheten till tvåfaktorautentisering vid inloggning är också ett utmärkt tillägg, och vi rekommenderar starkt användare att aktivera detta om de tänker använda NordPass. För att göra det kan användare ansluta NordPass till sin mobilautentiserare (Google Authenticator, Duo Mobile, Authy, etc.) genom att skanna QR-koden som visas under installationen.

tvåfaktorautentisering

För extra lösenordssäkerhet har NordPass-klienten både ett manuellt lås och en autolåsfunktion. Om du klickar på det manuella låset låter du inaktivera åtkomst till lösenordsvalvet utan huvudlösenordet - vilket gör den här lösenordshanteraren idealisk för alla som arbetar på ett upptaget kontor, bibliotek eller någon annanstans.

Låsa

Auto-lock-funktionen kan ställas in så att den låses med olika intervaller, men vi ställer in den till den kortaste tidsperioden (15 minuter) för ökad säkerhet. Vi föreslår att användare använder sig av den manuella låsfunktionen och ser till att de låser sina lösenord när som helst när de är AFK.

Integritetspolicy

Slutligen kontrollerade vi sekretesspolicyn för att säkerställa att det inte fanns något misstänkt eller angående. Att vara baserat i Panama sätter detta företag väl utom räckhåll för invasiva jurisdiktioner. Och eftersom den inte har tillgång till konsumentdata (på grund av e2ee) finns det ingen risk att anställda eller myndigheter får tillgång till dina lösenord eller kontodata.

Tyvärr samlar NordPass in vissa personuppgifter för marknadsföring

Emellertid avslöjar policyn att genom att använda lösenordshanteraren kommer NordPass att samla in vissa personidentifierbara data från dig. Detta inkluderar din IP-adress och din enhets reklam-ID. Således verkar det som om NordPass har för avsikt att använda en del av dina uppgifter för marknadsföringsändamål; vilket kan skjuta upp vissa människor.

Kundsupport

När det gäller kundsupport är NordPass utmärkt. Kundsupportteamet finns tillgängligt via ett kontaktformulär på sin webbplats eller via e-post. Detta stöd är dygnet runt. Visst skulle det vara trevligt om det erbjöd livechatsupport på samma sätt som NordVPN gör.

Det finns dock förmodligen väldigt lite behov av livechatsupport eftersom den här lösenordshanteraren är extremt enkel att använda. Således anser vi att supporten dygnet runt är fantastiskt.

Vi ställde supportagenterna några frågor om tjänsten och fick alltid tydliga och hjälpsamma svar.

Slutsats

NordPass är en lösenordshanterare som passar de flesta. Apparna är tillgängliga för alla plattformar och synkronisering av lösenord över plattformar är extremt lätt oavsett vilken plattform du väljer att använda.

Att kunna använda NordPass gratis är utmärkt och längre prenumerationer är inte för dyra, om du bestämmer dig för att du behöver synkronisera över enheter och lösenorddelningsfunktioner.

Vi älskar att denna lösenordshanterare ger stark e2ee, vilket innebär att dina data alltid laddas upp i ett säkert tillstånd. Vissa människor kanske dock föredrar att hålla sig till en helt öppen källkodsplattform.

Sammantaget anser vi att detta är ett otroligt bra inträde i lösenordshanteringsnisch. De webbläsarbaserade tillägg och klienter är extremt enkla att använda, och programvaran ser liknande ut på olika plattformar - vilket gör det enkelt att förstå över plattformar.

Det här är definitivt en lösenhanterare utan problem, med en låg inlärningskurva som passar nybörjare. Med det sagt finns det något för alla som finns på marknaden för en lösenordshanterare som snabbt sparar lösenord och automatiskt laddar dem i onlineformulär.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me