NoScript-gennemgang

NoScript

ProPrivacy.com score
7.4 ud af 10

Resumé

NoScript er en browserudvidelse, der stopper JavaScript og andre webstedsskripts (Java, Flash og andre plugins) fra at indlæse på de sider, du besøger. Som et resultat kan NoScript beskytte dig mod ondsindede annoncer, pop-ups og endda drive-by-udnyttelser, der opstår, hvis du snubler over kompromitterede websteder.

Oversigt

NoScript falder i kategorien af ​​script-blokerende udvidelser, der også giver annonceblokering som en konsekvens. NoScript kan derfor sammenlignes med udvidelser som uMatrix og uBlock Origin. Det er en gratis udvidelse, der ikke kun kan bruges til at få tilføjet privatliv og sikkerhed online, men også til at forbedre sideindlæsningstider ved at undgå at downloade nødvendigt indhold fra tredjepartsdomæner.

noscript i krom butik

Indtil 2020 var NoScript udelukkende tilgængeligt for Firefox. Imidlertid er det nu også tilgængeligt for Chrome - hvilket yderligere øger appellen som en sikkerhed og beskyttelse af personlige oplysninger, der giver en udvidelse. Ganske vist har NoScript et ry for at være lidt forvirrende. Af denne grund betragtes det ofte ikke som velegnet til internetbrugere, der ikke er teknologiske.

Realiteten er dog, at - med bare en lille indsats - enhver kan begynde at drage fordel af NoScript for at beskytte sig mod potentielle browserudnyttelser, der udnytter JavaScript-sårbarheder.

javascript er blokeret

Funktioner

  • Fås til Firefox, Firefox-baserede browsere som Seamonkey og Chrome
  • Bloker automatisk Javascript, Java, Flash og andre potentielt uheldige plugins
  • Cross-site scripting (XSS) beskyttelse
  • ClearClick anti-Clickjacking-beskyttelse
  • Indstillinger, der nemt kan tilpasses
  • Fjern midlertidigt blokering af scripts
  • Globale indstillinger til at omgå NoScript efter behov
  • Omfattende liste over tilladelser per sted
  • Whitelisting (og standard whitelisting for vigtige domæner)

Hvorfor NoScript virker irriterende og frustrerende

For nybegynder kan installation af NoScript føre til frustration, fordi udvidelsen ser ud til at ødelægge de websteder, de besøger. JavaScript bruges ofte af de fleste af de websteder, vi besøger - og deaktivering af JavaScript med NoScript gør, at mange websteder ikke indlæses.

Selvom dette muligvis udsætter nogle mennesker for at downloade appen, er virkeligheden, at det betyder, at det fungerer. Brugere behøver kun at gøre et par ting for at få de websteder, de vil indlæse - mens de stadig får ekstra privatliv og sikkerhed online.

Med det sagt er det rigtigt, at ved at deaktivere JavaScript som standard, vil du ende med at skulle udføre en masse arbejde, når du oprindeligt besøger websteder med NoScript aktiveret. Hvorvidt dette er noget, der interesserer dig, afhænger virkelig af, hvor meget du vil blokere JavaScript og andre plugins i første omgang.

spørgsmålstegn

Har jeg brug for NoScript?

Svaret på dette spørgsmål er ja og nej. Mens der er JavaScript-udnyttelser i naturen, er det rimeligt at sige, at de er på den sjældnere side. For nogle få år siden lider Java af mange udnyttelsesmuligheder. Java er dog ikke tilladt i browsere længere, og JavaScript er helt uden tilknytning til denne nu defunkt-plugin-standard.

På den anden side findes der nogle udnyttelser til JavaScript, der kan give hackere mulighed for at tvinge nøgler på brugerne og udføre et mand-i-midten-angreb. Og det er muligt at snuble over uærlige scripts, der injicerer malware på din maskine via din browser, når du surfer på nettet.

Derudover udnytter de fleste websteder JavaScript, så det er muligt, at nye udnyttelser vil dukke op, når tiden går, når hackere søger efter nye måder at slå ofre på mennesker. Der er således masser af grunde til at gøre en indsats for at bruge NoScript til tilføjet online sikkerhed.

NoScript-indstillinger

Konklusion

Hvis opsætning af NoScript lyder lidt for svag for dig, kan du holde fast ved at bruge andre fortroligheds- og antisporingsudvidelser som Privacy Badger, Ghostery, uBlock Origin og Adblock Plus. Vi foretrækker dog at køre disse udvidelser ud over NoScript. NoScript er ikke svært at bruge og kræver kun minimal indsats for at konfigurere.

Den eneste ulempe ved NoScript er måske, at det hvidliste nogle websider som standard, og for fortalere for privatliv, der kan lide at gøre alt selv, kan dette blive betragtet som irriterende (og sommetider fører til kritik af NoScript i kommentarer). Du kan dog gå ind på indstillinger og ændre, hvordan en side indlæses, så denne kritik er efter vores mening lidt OTT. Og du kan endda eksportere dine indstillinger fra en browser til en anden for ekstra bekvemmelighed.

Hvorvidt du finder NoScript som en irritation afhænger virkelig af, hvordan du bruger det. Hver hjemmeside, du opretter, forbliver på den måde på ubestemt tid, hvilket betyder, at du med bare en smule indsats kan få sikkerhed og tilføje privatliv online. Vi tror, ​​at fordelene ved NoScript opvejer den indsats, der er nødvendig for at oprindeligt få det til at fungere.

Derudover kan du gå ind på indstillingerne og eksportere dine præferencer til enhver anden maskine og tilføje bekvemmelighed for at få NoScript til at arbejde på andre enheder.

Alt i alt er dette en fremragende, gratis og open source-udvidelse - udviklet af pålidelige devs med et godt omdømme. Det er værd at klemme og kun modtager en 7,4 beause, det er sandsynligvis en smule hårdt for de fleste at bruge lige ud af kassen.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me