Privatoria Review

Privatoria

 • Prissättning

  Från $ 2.74
  / månad

ProPrivacy.com Göra
6,5 av 10

Sammanfattning

Det faktum att Privatoria inte håller några loggar alls är också alltid ett bra sätt att komma på rätt sida av mig. Abysmal nedladdningshastigheter gör det dock svårt att rekommendera tjänsten.

Snabbstatistik

 • ProPrivacy.com SpeedTest (medelvärde)
  8 Mbps
 • Jurisdiktion
  Tjeckien.
 • Samtidiga anslutningar
  5
 • Länder
  20

Som vi ser i denna Privatoria Review erbjuder denna tjeckiska baserade VPN-leverantör en lågkostnadstjänst med ett antal intressanta klockor och visselpipor som kastas in gratis. Den har också en ganska cool Android-app.

Besök Privatoria »

Funktioner

Privatoria erbjuder servrar på 20 platser över hela världen. Mer ovanliga platser inkluderar servrar i Ryssland, Brasilien och Indien.

Funktioner inkluderar:

 • Du kan ansluta upp till fem enheter samtidigt när du använder tjänsten
 • Förutom VPN erbjuder Privatoria Tor via VPN utan behov av Tor Browser
 • En webbproxy Tor
 • "Anonym Proxy"
 • “Anonym e-post”
 • En Android-app

Besvikelse är att torrenting är specifikt förbjudet. Privatoria hävdar att det inte finns några loggar, så hur (och om) detta är verkställbart i praktiken förblir en öppen fråga.

VPN Plus Tor

Denna funktion tillåter Tor via VPN.

Din dator -> VPN -> Tor -> internet

Se Använda VPN och Tor tillsammans för en fullständig diskussion om konsekvenserna av detta. Med Privatoria uppnås det genom att transparent ansluta din anslutning från en speciellt konfigurerad VPN-server till Tor-nätverket.

Det bör dock noteras att Tor via VPN också kan uppnås helt enkelt genom att använda Tor-webbläsaren när den är ansluten till ett VPN. Detta är mycket säkrare än att använda en transparent proxy av det slag som erbjuds av Privatoria eftersom:

 • Tor-kryptering utförs från slutet till ditt slut från skrivbordet till Tor-servrarna. Med transparenta proxyer är det möjligt att din VPN-leverantör (t.ex. Privatoria) kan fånga trafik innan den krypteras av Tor-servrarna.
 • Tor-webbläsaren har hårdats mot olika hot på ett sätt som din vanliga webbläsare nästan säkert inte har varit.

I princip är du mycket bättre att använda Tor Browser när du är ansluten till ett VPN.

Web Proxy Tor

Detta liknar "VPN Plus Tor" förutom att använda en HTTP-proxy.

Anonym e-post

Privatoria erbjuder sin egen e-postserver (POP3 / IMAP). Inkommande och utgående e-postmeddelanden krypteras med en HTTPS-anslutning.

Som standard lagras de också på Privatorias server med hjälp av AES-256-kryptering. Denna kryptering utförs av Privatoria. Detta kommer att stoppa e-postmeddelanden som hackare har tillgång till, men så vidare, men Privatoria kan komma åt dem och överlämna dem till brottsbekämpning, om det är lagligt krävet att göra det.

Den goda nyheten är dock att Privatoria-e-postmeddelanden stöder PGP-kryptering från slutet till slutet. Detta är mycket säkert (även om metadata för rubriker fortfarande är synliga) och bör se till att ingen förutom avsändaren och avsedda mottagare kan läsa e-postmeddelanden (eller öppna bilagor).

Att ställa in PGP är alltid en lite involverad process, men Privatoria har gjort det så smärtfritt som möjligt. Det har faktiskt lagt till en utmärkt PGP-krypteringsmanual till sin kontrollpanel. Det här är bra, men som alltid med PGP måste både avsändare och mottagare använda PGP för att det ska fungera.

"Anonym Proxy"

Det första att notera är att den här proxytjänsten i själva verket inte är "anonym." Det är en HTTPS-krypterad HTTP-proxy med serverplatser i 15 länder.

Liksom med en VPN kommer en proxy att dölja din riktiga IP-adress från alla webbplatser du besöker. HTTPS-anslutningen kommer också att säkerställa att din Internetleverantör inte kan se vad du får upp på internet. Den som driver proxyservern (i detta fall Privatoria) kan dock se vad du får upp på internet. Så att använda proxy är knappast "anonym."

En Privatoria-proxy-webbläsarplugin är nu tillgänglig för Chrome och Opera. När jag använde den upptäckte jag inga DNS-läckor, även om WebRTC avslöjade min verkliga IP-adress. USA: s Netflix blockerade mig, men jag kunde använda plugin för att titta på BBC iPlayer.

Se Proxies vs. VPN - vad är skillnaden? för en fullständig diskussion av ombud. De flesta VPN-användare kommer att ha lite behov av en proxy, men den här funktionen kan vara användbar för vissa. Privatoria planerar uppenbarligen att stödja SOCKS proxyer också i framtiden.

Besök Privatoria »

Hastighet och prestanda

Privatoria nedladdningshastigheter

Privatoria uppladdningshastigheter

Alla tester utfördes med min UK 50 Mbps / 3 Mbps fiberanslutning.

Graferna visar de högsta, lägsta och medelhastigheterna för varje server och plats. Se vår förklaring till full hastighetstest för mer information.

Dessa nedladdningshastigheter är uppriktigtvis fruktansvärda!

Jippie! Inga IP-läckor! WebRTC-läckor måste vara blockerade på serversidan. Observera att min ISP (Virgin Media UK) inte stöder IPv6, så jag kan inte testa för IPv6-läckor. Enligt den officiella OpenVPN-changelog har dock IPv6-läckor fixats.

USA: s Netflix vägrade att spela när den var ansluten till en US Privatoria VPN-server, men BBC iPlayer gjorde när han var ansluten till en UK VPN-server.

Pris

1 månad

$ 2.74
per månad

Till skillnad från de flesta VPN-tjänster kräver Privatoria ett minimum inköp på tre månader. Med tanke på att en tremånadersplan kostar en mycket fickvänlig $ 12,99 ($ ​​4,33 per månad), är det dock osannolikt att det oroar sig mest.

Priserna sjunker till ett löjligt lågt $ 2,74 per månad om en årsplan köps.

Om du registrerar dig i minst tre månader i taget oroar dig dig, är det en gratis timme för en timme. Inga betalningsuppgifter krävs för detta.

Dessutom bör en obegränsad sju dagars kostnadsfri testperiod vara mer än tillräckligt för att avgöra om tjänsten är rätt för dig. Betalningsinformation krävs för detta, men du debiteras endast om du inte avbokar inom sju dagar.

Du kan också begära återbetalning inom 30 dagar om du upplever tekniska svårigheter som Privatorias kundsupport inte kan lösa.

Stödda betalningsplattformar

Enkel användning

Registrerar dig

För att registrera dig ombeds du bara ett användarnamn och en e-postadress. Du har ett lösenord, men uppmuntras att välja ett eget. Detta är en säker installation, och det betyder också att den e-postadress som du anger under start inte behöver vara giltig (till och med tillfälligt). Det här är bra!

När du registrerar dig först behöver du inte ge någon betalning för den första timmen. Det kan inte vara långt, men det borde räcka för att kontrollera att tjänsten fungerar för dig. Som nämnts tidigare kan du utöka den kostnadsfria provperioden till sju dagar när du har angett betalningsinformation.

Privatoria Windows VPN-klient

Eller snarare avsaknaden av en. Installationsguider finns för konfigurering av L2TP / IPSec via VPN-klienten inbyggd i Windows och för konfigurering av OpenVPN via den officiella OpenVPN-klienten.

Nu berörde detta mig initialt. Den officiella OpenVPN-klienten har alltid varit en bra programvara på många sätt, men den gav inte någon form av IPv4- eller IPv6 DNS-läcksskydd. Detta har ändrats sedan OpenVPN version 2.3.9.

Lite irriterande laddas ner varje .ovpn-konfigurationsfil under namnet “openvpn” och måste bytas om manuellt för att vara användbar.

Naturligtvis har den officiella OpenVPN-klienten inga av de snygga klockorna och visselpiporna som finns i många dedikerade appar (varav den viktigaste är en kill switch). Det är också lite svårare att konfigurera än de flesta anpassade kunder. Men det gör jobbet, och det gör det bra.

plattformar

L2TP / IPsec-installationsguider finns för Windows-, Mac OSX-, Android- och iOS-enheter. OpenVPN-installationsguider finns för Windows och Linux (kommandorad).

OpenVPN-konfigurationsfiler tillhandahålls för Windows och Mac OSX / Linux, och det finns ingen anledning att dessa inte kan användas på något system som kan köra en OpenVPN-klient.

Förutom manualerna i medlemsområdet på webbplatsen innehåller bloggen ytterligare installationsguider. Till exempel om hur du ställer in OpenVPN i Mac OSX med hjälp av Viscocity-klienten.

Android-appen

Även om det inte har någon anpassad stationär klient, har Privatoria en Android-app. Förutom att agera som VPN-klient innehåller appen en säker chattklient och en e-postklient för sin anonyma e-posttjänst (se nedan).

Privatoria Android-appen är helt gratis för användare, men det är nödvändigt att skapa ett extra konto för att kunna använda den.

Nit-plockar åt sidan, Android-appen är ganska bra. Det ser smart ut, det fungerar bra och jag upptäckte inga DNS- eller WebRTC-läckor när jag använde det.

Kundservice

Livechattstöd är tillgängligt under Centraleuropeiska kontortider. Mina frågor besvarades snabbt och personalen var vänlig och ivriga att hjälpa. Den djupgående tekniska kunskaperna från frontpersonal verkade lite tunn, men svåra frågor hänvisades till det tekniska teamet och besvarades vanligtvis inom några minuter.

Utanför den tjeckiska kontortiden finns ett biljetterat e-postsystem på plats. Ett svar garanteras inom 48 timmar.

Sekretess och säkerhet

Privatoria stöder L2TP- och OpenVPN VPN-protokollen. Som alltid rekommenderar jag att använda OpenVPN där det är möjligt. OpenVPN-kryptering använder AES-128-chifferet med en RSA-4096-handskakning och HMAC SHA-1-datainterifiering.

AES-256 används oftare i dag, men AES-128 förblir säkert så vitt som helst. Det har faktiskt ett starkare nyckelplan än AES-256, som vissa experter hävdar gör det säkrare.

Inga Diffie-Hellman-nycklar anges i OpenVPN-konfigurationsfilen, men Privatorias support säkerställer att Perfect Forward Secrecy stöds. Det går bra med HMAC SHA-1-autor, och Privatoria berättar för mig att den planerar att övergå till HMAC SHA-256 "snart." En RSA-4096-handskakning är utmärkt.

För en översikt över OpenVPN-kryptering och de använda termerna, se här.

OpenVPN-krypteringssviten är mycket bra. På sekretessfronten klarar Privatoria också bra:

“Privatoria.net behåller inte användaraktivitetsloggar. Detta inkluderar surfning, nedladdningshistorik och alla andra trafikloggar. ”

Privatoria är baserat i Tjeckien. Enligt OpenDemocracy,

"Den tjeckiska staten har inte kapacitet att utveckla ett massövervakningsprogram för internet - men tillhandahåller mer" old school "-övervakningsmetoder.”

Utan obligatoriska lagar om datalagring, inga speciella band till NSA eller GCHQ och ingen storskalig statlig övervakning av sig själv, är Tjeckien ett bra ställe att basera en sekretessinriktad VPN-tjänst. Privatoria accepterar betalning med Bitcoins, vilket också kan förbättra sekretessen.

Slutgiltiga tankar

jag gillade

 • Inga loggar alls
 • Stor OpenVPN-krypteringssvit
 • Inga IP-läckor
 • Billig
 • Fem samtidiga anslutningar
 • Bra prövningserbjudanden
 • Nifty Android-app
 • Stort stöd
 • E-posttjänst stöder PGP
 • Nifty proxy webbläsar plugins
 • Accepterar Bitcoins

Jag var inte så säker på

 • VPN med Tor är säkrare med Tor Bowser när du är ansluten till ett VPN

Jag hatade

 • Fruktansvärda nedladdningshastigheter
 • P2P förbjudet

Det finns mycket att rekommendera Privatoria. Viktigast av allt är att det inte finns några loggar alls och är löjligt billigt. Även om den inte erbjuder en anpassad desktop-app fungerar den officiella OpenVPN-klienten mycket bra, och jag mötte inga IP-läckor (åtminstone i Windows).

OpenVPN-kryptering är bra, och Android-appen är också ganska funky.

De extra gratis tjänsterna är trevliga och kan vara användbara för vissa. I alla fall finns det dock bättre tjänster som gör samma sak där ute (eller i fallet med Tor, det är bättre att helt enkelt använda Tor Browser när du är ansluten till ett VPN).

Den enorma flugan i salvan är dock testresultaten för nedladdningshastighet, som är helt fruktansvärda. Till det faktum att göra denna VPN-tjänst allt utom oanvändbar ...

Besök Privatoria »

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me