RoboForm anmeldelse

RoboForm

 • Prisfastsættelse

  Fra $ 1,79
  /måned

ProPrivacy.com score
8 ud af 10

Resumé

RoboForm er en meget poleret og omfattende password manager, der til trods for at være en lukket kilde (men ende til ende krypteret) formår at imponere.

Hurtige statistikker

 • Land
  OS

Prisfastsættelse

Det primære personlige RoboForm-produkt er RoboForm overalt, deres billigste plan koster $ 1,99 pr. Måned, som faktureres årligt. Denne plan giver en person fuld adgang til alle RoboForms kernefunktioner. En familieplan udvider Everywhere-planen til at dække op til fem personer.

3 års

$ 1,79
/måned

12-Month

$ 1,99
/måned

RoboForm tilbyder også en gratis plan. Dette mangler online-sikkerhedskopiering, delingslogins og nogle supportfunktioner. Dets største begrænsning er dog, at det ikke understøtter synkronisering på tværs af enheder.

Dette er en ganske stor begrænsning, men det faktum, at RoboForm ikke pålægger nogen tidsbegrænsning eller begrænsning af antallet af adgangskoder, der kan gemmes, gør det til en perfekt funktionel gratis adgangskodemanager for dem, der hovedsageligt kun bruger en enkelt enhed.

Hvad der ikke nævnes på webstedet, er, at hvis du tilmelder dig RoboForm Free, opgraderes du til RoboForm Everywhere gratis i 30 dage. Betaling sker med kort (inklusive Amex), PayPal eller USD-check eller postanvisning.

Ud over de personlige planer tilbyder RoboForm forretningsplaner. I hjertet af disse er en centraliseret forvaltningskonsol til distribution af adgangskoder blandt teammedlemmer, styring af tilladelser og lignende. Denne gennemgang fokuserer dog på den personlige overalt-plan.

Funktioner (RoboForm Everywhere)

 • Klient-side (e2ee) kryptering
 • Cross-platform synkronisering
 • Browserintegration
 • Udfyld adgangskoder i applikationer
 • Online backup
 • Del logins sikkert
 • bogmærker
 • sikkerhedsnoter
 • Kontakter
 • Identiteter / udfyldning af formularer
 • 2FA support

Cross-platform synkronisering

RoboForm er tilgængelig med fuld funktionalitet til Windows, macOS, Android og iOS / iPadOS. Der er endda en Apple Watch-app, selvom vi ikke har prøvet den.

Linux- og ChromeOS-brugere kan bruge specielle versioner af browser-tilføjelser, men har ikke adgang til Security Center. Naturligvis har ejere af nyere Chromebooks også muligheden for at bruge Android-appen.

Ud over alt dette kan adgangskoder, noter, kontakter og alt andet, der er gemt på din RoboForm-konto, fås via en webkonsol på enhver platform, der understøtter en webbrowser.

Browserintegration

I Windows integreres RoboForm med browsere Firefox, Chrome og Edge, hvilket giver en værktøjslinje til adgang til alle RoboForms funktioner.

broswer integration

I Windowed-tilstand sidder denne værktøjslinje bekvemt ude af vejen under browservinduet, men i fuldskærmstilstand tager den lidt plads i bunden af ​​browseren.

Det er et spørgsmål om personlig præference, men vi finder dette lidt påtrængende. Heldigvis kan du deaktivere værktøjslinjen, og de almindelige browser-tilføjelser giver al funktionaliteten på værktøjslinjen, mens du forbliver beskedent ude af vejen, når den ikke bruges.

I macOS bruger RoboForm bare almindelige browser-tilføjelser til Firefox og Chrome. Det tilbyder også en tilføjelse til Safari, der sidder diskret i macOS-menulinjen.

arbejder i browser

De fleste af RoboForms kernefunktioner er tilgængelige fra værktøjslinjen og browserudvidelser. Dette inkluderer en sikker adgangskodegenerator, som kan skræddersys til at oprette adgangskoder til websteder med strenge krav.

Adgangskodegenerator

Vi diskuterer integration af mobilbrowser senere i denne anmeldelse.

Online backup

Gratis kunder kan sikkerhedskopiere deres databaser lokalt, men overalt får brugere også automatisk online backup.

online sikkerhedskopiering

Der er dog intet til at forhindre frie brugere i at tage automatisk sikkerhedskopi af deres RoboForm-containere til deres Dropbox-mappe...

Del og send logins sikkert

En meget publiceret funktion er muligheden for let og sikkert at dele logins med andre RoboForm-brugere. Hvis modtageren ikke er en RoboForm-bruger, modtager de en e-mail, der inviterer dem til at deltage (en gratis konto er fint til at modtage e-mails).

Hvis du synkroniserer et login, synkroniseres det med modtagere, hvis du ændrer det, og adgang kan til enhver tid tilbagekaldes. Alternativt kan du vælge at sende et login, hvorefter det ikke længere er under din kontrol.

Bogmærker, Safenotes og kontakter

Foruden logins kan RoboForm gemme og synkronisere bogmærker, fristående “Safenotes” og kontakter på tværs af platforme og browsere. Noter kan også knyttes til logins og de fleste andre typer indtastning.

Identiteter

Identiteter er en automatisk udfyldningsfunktion på webformular med alle mulige nyttige skabeloner, såsom personlige oplysninger, adresse, bankoplysninger og bildetaljer. Som navnet antyder, kan du konfigurere så mange "identiteter" eller personer, som du vil for dette for automatisk at udfylde formularer på forskellige måder.

form for identitetsweb

Privatliv og sikkerhed

Jurisdiktion

RoboForm er udviklet af det amerikanske firma Siber Systems. Takket være de chokerende niveauer, som gennemgribende masseovervågning udføres på kunder hos amerikanske teknologiselskaber (både amerikanske og ikke-amerikanske statsborgere, som de udsættes af ex-NSA-varsleren Edward Snowden), anbefaler vi generelt at bruge amerikanske virksomheder, hvis privatlivets fred er meget bekymrende.

Imidlertid...

Ende-til-ende-kryptering (e2ee)

I teorien bør jurisdiktion ikke spille noget for meget, fordi alle adgangskoder og andre data kun er krypteret og dekrypteret klientsiden. Med andre ord, det forlader aldrig dine enheder ukrypteret. Så uden din adgangskode er den ubrugelig, selv hvis NSA skulle få sine lugter på det!

Lukket kilde

RoboForm-software bruger proprietær lukket kildekode.

Den eneste flue i salven er, at al RoboForm-software bruger proprietær lukket kildekode. Det betyder, at vi bare skal stole på Siber Systems, at dens software er sikkert, og at alt er på niveau.

Der er ingen særlig grund til ikke at stole på det, bortset fra at en generel mistillid til amerikanske (eller nogen, for den sags skyld) tech-virksomheder er sund.

Logs

Som allerede bemærket, er dine adgangskoder og andre data, der er gemt i RoboForm-containere, sikkert krypteret fra ende til ende, så kun du (og dem, du valgte at dele dem med) kan få adgang til dem. De kan opbevares på Siber Systems-servere, men Siber Systems har ikke adgang til dem.

Den opbevarer dog forskellige logfiler, der vedrører frivillige kundedata og betalingsoplysninger. Derudover holdes følgende:

"Unik ID (GUID), Computer-ID (genereret via envejs-funktion fra nogle af computerattributterne), Disk-ID (genereret via envejs-funktion fra Disk-ID på en systemdisk) til licensaktivering og periodisk licenskontrol."

Så Siber Systems ved bestemt bestemt meget om sine kunder. Hvis du går efter anonym adgangskodestyring, er RoboForm ikke noget for dig. Men i betragtning af at det faktisk ikke kan se dine adgangskoder, tror vi ikke, at de data, som Siber Systems logger, virkelig er meget af et privatlivsproblem for de fleste mennesker

Teknisk sikkerhed

Ligesom KeePass .kbdx-filer opbevarer RoboForm alle dine data i en selvstændig beholder. Det betyder, at uanset hvor containeren er placeret, forbliver den sikkert krypteret.

Hver container er krypteret vha. AES-256. Taster er krypteret ved hjælp af PBKDF2 itereret 4000 gange med en SHA-256 hash-funktion og langt tilfældigt salt (32-byte). Overførsler til RoboForm Server sikres ved hjælp af HTTPS.

Data deles ved hjælp af kryptografi med offentlig nøgle, hvor brugernes offentlige nøgler gemmes og synkroniseres på RoboForm Server, så andre brugere kan sende dem logins eller mapper ved hjælp af deres egne private nøgler.

En hvidbog, der forklarer høje RoboForms kryptografipraksis, findes her.

To-faktor godkendelse (2FA)

Hvis du ønsker at sikre dine data med mere end bare en hovedadgangskode, understøtter RoboForm to-faktor-godkendelse via en engangsadgangskode (OTP). Dette kan sendes via e-mail, SMS eller Google Authenticator (langt den mest sikre mulighed, skønt autentificeringsalternativer såsom open source ogOTP også skal fungere).

Kunde support

RoboForm-websitet indeholder en enorm mængde professionelt præsenteret information. I hjertet af dette er en udtømmende online manual, der detaljerer alle RoboForms funktioner og er skræddersyet til enhver fuldt understøttet platform.

Derudover er der et omfattende Hjælp med et meget stort antal artikler, der dækker stort set alle emner, vi kunne tænke på.

Hvis du stadig har brug for hjælp, er formbaseret e-mail-support tilgængelig for alle brugere 24/7365. Overalt får kunder prioriteret online support og Live Chat support i EST kontortid.

Brugervenlighed

Du kan importere adgangskoder fra Chrome, Firefox, iCloud-nøglering og fra de fleste passwordadministratorer via eksporteret CSV-fil. Kun bogmærker kan importeres fra Safari. Adgangskoder kan eksporteres som en CSV-fil.

vinduer & MacOS

Som vi allerede har set, er de fleste RoboForm-funktioner tilgængelige fra browserens værktøjslinje og / eller browser-tilføjelser. Det bankende hjerte af RoboForm på skrivebordet (dog bortset fra Linux-maskiner) er Security Center.

windows app

Herfra kan du få fuld adgang til alle funktioner og funktioner i RoboForm.

Android og iOS / iPadOS

Android- og iPhone-apperne er dybest set identiske med hinanden, idet iPad-appen kun har mindre ændringer til at imødekomme dens større formfaktor. Appsne kan sikres med en PIN-kode og / eller fingeraftrykslåsning, synkroniseres med alle andre enheder, der er forbundet til din konto, og giver fuld adgang til alle RoboForms funktioner.

Hvis du vælger login fra appen, åbnes det i den indbyggede browser (se nedenfor).

ios app

En interessant mobilspecifik funktion er muligheden for at fastlægge favoritartikler (f.eks. Login) til startsiden.

fastgjorte varer i appen

Mobil browser og OS-integration

RoboForm integreres med Android 8+ Autofill Framework Service og iOS 12+ Authentication Services-rammen til problemfri autofyld på nyere enheder i de fleste browsere og mange apps.

Alternativt, og især nyttigt for brugere af ældre enheder, kommer en dedikeret browser i RoboForm-appen med indbygget autofyldfunktion.

log ind form

Endelige tanker

RoboForm er et omfattende, stilfuldt og højpoleret produkt, der bringer alt (inklusive køkkenvasken) til tabellen med adgangskodeadministrator.

Det bruger også stærk ende-til-ende-kryptering og synkroniseres problemfrit på tværs af alle dine enheder, hvilket ikke kræver yderligere input andet end at installere softwaren i første omgang.

Det er ikke gratis, men prisfastsættelsen er meget rimelig. Vores eneste virkelige bekymring er, at det er et kommercielt produkt med lukket kilde, så hvis aktører på statsniveau er en del af din trusselmodel, kan du måske se på open source KeePass eller Bitwarden i stedet.

Men hvis det at være lukket kilde ikke bekymrer dig, så er RoboForm stærkt anbefalet.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me