Tenta-browseranmeldelse

Tenta-browser

Tenta er en ny Android-browser med et dybt fokus på privatliv. Mens de fleste browsere tjener penge på deres service gennem reklame og høst af brugerdata, gør Tenta tingene anderledes. Tenta leverer OpenVPN i browseren, så brugerne er helt sikre. Derudover gemmer Tenta aldrig brugernøgler på nogen af ​​sine servere for ekstra sikkerhed. Tænk på en VPN og en browser i inkognitotilstand, alle rullet ind i en, og du begynder at få en idé om den browsingoplevelse, som Tenta giver.

ProPrivacy.com score
4 ud af 10

Resumé

At sige, at jeg var begejstret over at prøve Tenta, er en underdrivelse. Så snart jeg hørte om det, var jeg utroligt ivrig efter at sætte den igennem dens tempo. Vil den gratis indbyggede VPN fungere på de optimale niveauer, der er nødvendige for streaming i HD? Eller vil det være langsomt og kun egnet til WiFi-sikkerhed og fjerne blokering af ting som online banktjenester? I betragtning af at det er gratis, ville selv sidstnævnte ikke være så slemt. Jeg må dog indrømme, at jeg håber, at det klarer sig virkelig godt. Uden tvivl er den problemfri integration af privatlivsværktøjer i en enkelt browser noget, der giver stor brugbarhed og giver Tenta en unik appel.

Prisfastsættelse

Tenta virker ivrig efter at levere tjenesten gratis, og i teorien er det et fremragende produkt. Så det faktum, at det er tilgængeligt uden abonnement, er ret fantastisk. Så hvad er fangsten? Sandheden er, at så vidt jeg kan fortælle, der ikke er en! Tenta-browser giver virkelig softwaren gratis ud, og den planlægger kun at tjene penge på tjenesten ved at lade folk opgradere til en pro VPN-pakke (til sidst).

Denne opgradering er en VPN-service med fuld enhed, der beskytter alle apps snarere end kun data i browseren. Det er de pro-plan-abonnenter, der skaber en indtægtskilde for Tentas udviklere. Som sådan kan browseren forstås som en tabsleder designet til at friste folk til at købe den fulde VPN-service.

Åben kilde

Da jeg først skrev denne anmeldelse, holdt Tenta sine kort tæt på brystet. Nu har Tenta imidlertid åbent indkøb af privatlivets dele af sin software. Dette er fantastisk, fordi det giver folk mulighed for at verificere ægtheden af ​​Tentas påstande om platformen. Endnu har denne tredjepartsverificeringsproces ikke fundet sted. At gøre Tenta til open source er dog bestemt et kæmpe skridt i den rigtige retning for denne nye VPN-service.

Tenta funktioner

PIN-adgang

For at starte din oplevelse beder Tenta dig om at angive en pinkode. Dette betyder, at browseren er sikret lige fra get-go. Enhver historie, bogmærker og så videre, som du muligvis vil beholde, er alle adgangskodebeskyttet. Det, der også er godt, er, at PIN-koden ifølge firmaet aldrig gemmes på Tentas servere for at øge sikkerheden.

Egen inkognitoteknologi

Et andet salgsargument er det faktum, at Tenta bruger Smart Incognito ™. Dette er designet til at give brugerne adgang til deres bogmærker, historie og downloads og holde vinduer åbne mellem sessioner, altid inkognito.

Som sådan får du med Tenta privatlivets fred for inkognito men funktionaliteten i en almindelig browser. Grundlægger Jesse Adams kommenterer:

For at Tenta skal få succes som browser, skal kernefunktionen ved at surfe privat og sikkert være gratis. Og det er ikke kun din trafik, der er krypteret med indbygget OpenVPN, men tænk på alle de andre browserdata, der traditionelt ikke er skjult, f.eks. Dine bogmærker, downloadede filer eller endda holde faner åbne for at se dem senere.

Inkognito-tilstand og VPN'er holder ikke effektivt hele din personlige browseroplevelse privat. Vi krypterer og blokerer adgang til ALLE dine browserdata. Vi tager en nul-viden tilgang til dine data. Faktisk gemmes dine nøgler aldrig på nogen servere for yderligere sikkerhed, hvilket betyder, at vi simpelthen ikke er i stand til at give adgang til din konto til nogen. Og igen er det, hvad den gratis version tilbyder.

Tenta-grundlægger Jesse Adams

Ingen begrænsninger eller begrænsninger

Hvad der synes virkelig bemærkelsesværdigt er, at Tenta, i modsætning til de fleste gratis VPN'er, siger, at det ikke har til hensigt at sætte nogen båndbreddegrænser eller brugshætter på den indbyggede VPN-service. Dette er prisværdigt og bestemt kan hjælpe med at fremdrive Tentas genialt markedsførte VPN til rampelyset (inden for det meget konkurrencedygtige og overfyldte VPN-marked).

”zoner”

En cool funktion er browserens mulighed for at oprette forbindelse til forskellige VPN-servere i forskellige faner i browseren (benævnt zoner). I betaen er der kun fire servere at vælge imellem, beliggende i Seattle, Miami, Holland og Singapore. Men hvis og når Tenta udvider denne liste over serverplaceringer, kan dette være en virkelig fremragende funktion, der virkelig tilføjer brugerværdi. Forestil dig for eksempel at være i stand til at fjerne blokering af australsk tv, mens du gør geobegrænset internetbank sikkert på offentlig WiFi, og du får ideen.

Indbygget DNS-indstillinger

Som et bevis på Tentas vilje til at være et avanceret værktøj til beskyttelse af personlige oplysninger har dens designere endda integreret udskiftelige DNS-indstillinger i browseren. Dette er en dejlig tilføjelse og er noget, der ikke er normen i VPN-branchen.

Vi arbejder på at tilføje support til fuldt tilpasset valg af DNS-server, så du kan indsætte IP-adressen på enhver DNS-server, du kan lide, hvis vores indstillinger ikke passer dig.

Tenta-grundlægger Jesse Adams

For at få adgang til det, skal du klikke på enten flaget eller den blå pin i en fane for at få rullemenuen.

Tenta-webstedet

Tenta har et dejligt websted. På hjemmesiden er der en videopræsentation om browseren, så folk kan lære om Tenta uden at skulle grave rundt. På trods af at det er godt designet, er webstedet ikke det, der kommer med tekniske detaljer.

Imponerende påstande er alt sammen godt og godt, og funktioner som DNS-lækagebeskyttelse og OpenVPN lyder godt. Derudover har blogafsnittet også masser af artikler til beskyttelse af personlige oplysninger og sikkerhed, hvilket er en nyttig tilføjelse. Man kan dog ikke hjælpe med at føle, at en dejlig, klar teknisk implementeringsside ville afrunde webstedet perfekt og få det til at appellere til teknisk-minded mennesker såvel som afslappede browsere.

Tenta-browseroplevelsen

Tenta Browser er stadig i offentlig beta og er kun tilgængelig på Android. Derudover skal du være logget ind i Google Play Store for at få adgang til den gratis app. Appen downloades hurtigt og installeres let. Det ser godt ud fra starten. Logoet er ekstremt cool: en digital chip-track-tentakel octopus iført en stetson - hvem kunne argumentere med det?

Den første ting en bruger skal gøre er at indstille en pinkode. Brugere advares om ikke at miste det, ellers bliver de låst ud af deres Tenta-browser. Når en PIN-kode er indstillet, kan brugerne begynde deres browseroplevelse. Som standard er browseren indstillet til lokalt netværk og fungerer som enhver anden browser i inkognitotilstand. Ved at klikke på indstillinger øverst til højre på fanen (dette vises som et flag, når det er tilsluttet, eller som en blå pin, når du er på et lokalt netværk), får abonnenter adgang til et antal indstillinger, inklusive VPN-serverne.

Disse indstillinger er:

 • VPN-servere: (Miami, Seattle, Holland og Singapore).
 • DNS: (Google DNS, OpenNIC, niveau 3, OpenDNS Custom).
 • Søgemaskine: (Google, Yahoo, Bing, DuckDuckGo og StartPage).
 • “Download uden at spørge” - kan tændes eller slukkes (slukkes som standard).
 • "Luk alle faner nu."
 • "Slet zone."
 • "Meddelelse" - administrer webunderretninger.

Tenta er et proprietært VPN-system, der gør det muligt at åbne flere forbindelser i separate faner. Det gør dette ved at firewalle alt andet end browseren fra VPN-tunnelen. For at dette skal være et vellykket produkt, er det imidlertid nødvendigt at gøre disse ting sikkert.

Gruppér websteder efter VPN-placering (zone)

En cool funktion, der er indbygget i Tenta, er muligheden for at gruppere sider efter placering. Tenta kalder disse grupper 'zoner'. Det er lige så let at indstille en ny som et par tryk på berøringsskærmen. På sin hjemmeside beskriver Tenta funktionen som følger:

Tentas zoner er vores specielle metode til at gruppere dine faner efter serverplacering. Har en zone af faner, der er sikkert forbundet til Amsterdam, mens en anden samtidig er forbundet til Miami. Eller Seattle. Du kan endda have brugerdefinerede indstillinger for hver zone, hvilket giver dig uovertruffen kontrol over din browseraktivitet. Alt sammen med et par vandhaner.

Zonefunktionen er bestemt ny og giver brugerne mulighed for at oprette forbindelse til forskellige websteder på forskellige steder samtidig. Jeg testede det ved at oprette en Miami og Holland zone og teste med ipleak.net i hver zone. Jeg var glad for at finde ud af, at jeg fik en anden (gennemsigtig) IP-adresse i hver ”zone”.

Andre funktioner

I øjeblikket er en kill switch ikke tilgængelig, hvilket er lidt synd. En driftsafbryder stopper al webtrafik fra at rejse uden for VPN-tunnelen for at stoppe data, der rejser til en brugers internetudbyder, hvis VPN-forbindelsen falder. Dette er uden tvivl en vigtig teknisk funktion, der skal til for at gøre Tentas sikkerhed topmærket. Den gode nyhed er, at Tenta-udviklerne har det i pipeline. Husk dog, at indtil da, hvis VPN-forbindelsen falder, kan det føre til, at ukrypteret trafik fra en brugers rigtige IP lækkes til deres internetudbyder.

Privatliv og sikkerhed

På grund af det faktum, at Tenta er lukket, var jeg meget interesseret i at spørge om implementeringen af ​​OpenVPN på platformen. For øjeblikket har vi kun Jesse Adams 'ord til det. Men efter min mening syntes Adams virkelig at vide, hvad han talte om, da han besvarede mine spørgsmål. Krypteringsimplementeringsniveauerne, som han beskrev, er bestemt stærke, så jeg kan give Tenta tommelfingeren op. Dette er specifikationerne:

 • OpenVPN til sikre forbindelser og kryptering af alle indgående og udgående forbindelser til internettet (afhængigt af konfiguration).
 • Transitmetadata (OpenVPN-kontrolkanal) - TLS 1.2 DH-nøgleudveksling, AES-256 med SHA-384-godkendelse. 2048bit RSA nøgler.
 • Transitdata (OpenVPN-datakanal) - AES-256 med SHA-512-godkendelse.
 • Tjeneste-API'er: TLS 1.2 Elliptic Curve DH-nøgleudveksling, AES-256 med SHA-384-godkendelse. 384bit EC nøgler.
 • Som en ekstra sikkerhedsfunktion håndhæver vi autentificering på ZONE-servere for at sikre, at kun Tenta-brugere har adgang.

Elliptic Curve DH-nøgleudveksling betyder, at Tenta implementerer perfekt fremadretthed. I betragtning af at brugere får dette gratis (og at Tenta stadig er i beta), er dette temmelig forbløffende og bestemt bringer en masse etablerede VPN'er til skamme.

Baseret i USA

Selvom Tenta overhovedet ikke holder nogen logfiler, er det langt fra ideelt at være baseret i USA. USA er et land, der er under det vågne øje af både NSA og CIA. Overvågningen i landet er på epidemisk niveau, og nationens techfirmaer kan tvinges til at overholde undersøgelser med warrants og gag order. På grund af dette betragtes USA altid som et rødt flag med hensyn til placering. Når det er sagt, går en nul logs-politik langt og betyder, at hvis myndighederne skal gå til Tenta for information, har de intet at udlevere.

DNS-indstillinger

En ting, som jeg selv kunne teste, er de tilpassbare DNS-indstillinger. Tilgængelige indstillinger er: Google, System 3, OpenNIC og OpenDNS (med brugerdefineret også under udvikling). Jeg testede Tenta Secure DNS og OpenNIC ved hjælp af ipleak.net og ved begge lejligheder registrerede webstedet Californiens Google Business DNS-adresser. Dette bekymrede mig lidt.

En smule mere test afslørede imidlertid, at det var en betaversion. Grundlæggende kan det være nødvendigt at betabrugere, der ønsker at ændre DNS, genstarte deres Android-enhed og derefter ændre DNS-indstillinger. Efter dette skal du blot oprette forbindelse til en server, og du skal have de korrekte DNS-indstillinger (selvom jeg anbefaler at kontrollere for at sikre, at de er ændret korrekt ved hjælp af ipleak.net).

Når DNS er ændret, husker Tenta indstillingen, og jeg fandt, at den var stabil. Jeg opdagede heller ingen DNS-lækager, når det var korrekt konfigureret.

Selvom du bliver nødt til at genstarte din enhed for at sikre, at DNS-ændringer bestemt er en fejl, er Tenta stadig i beta, så det kan tilgives.

OpenNIC er standardudbyder af DNS-tjenester, når det er tilsluttet nogen af ​​vores VPN-placeringer for nu. Vi overgår til at bruge vores Tenta DNS, som giver nogle fordele, herunder DNS-over-TLS og DNS-over-HTTPS snart. Vi fandt imidlertid, at vores udviklings-Tenta DNS-servere ikke var i stand til at håndtere vores produktionsbelastning, hvilket resulterede i et uheld af tilbageslag. Vi har samlet dette til OpenNIC for nu, og vi vil udrulde Tenta DNS, når vi er færdige med det.

Denne kommentar kom efter gennemgangen. Vi anerkender også, at vi havde OpenDNS forkert mærket som OpenNIC i zoneindstillingerne. Dette er løst i en udgivelse, der går ud i dag / imorgen. Tak for at påpege dette.

Tenta-grundlægger Jesse Adams

Da jeg valgte OpenNIC, fik jeg bare en DNS-adresse:

Generelt er DNS-indstillinger på Tenta i øjeblikket lidt af en bekymring. Dette er bestemt noget at holde øje med, hvis du agter at bruge Tenta.

Tilslutningshastigheder

Den måske mest skuffende ting ved Tenta-browseren er forbindelseshastigheder. Jeg testede serverne i Miami og Amsterdam ved hjælp af testmy.net. Da jeg testede det, var downloadresultaterne virkelig dårlige. Jeg testede Miami-serveren ved hjælp af en testserver i New York, og Amsterdam-serveren fra en britisk testserver. Som du kan se, var min bashastighedstest omkring 50 Mbps-mærket lokalt, og lidt under det ved hjælp af New York-testserveren. Ved begge lejligheder var gennemsnitshastigheden ved hjælp af Tenta i gennemsnit ca. 5 Mbps (og var så lav som 3 Mbps). Som altid testede jeg hver server fem gange for at være sikker.

Uploadhastighederne tog også lidt af et dykke. Dette er noget, som Tenta bliver nødt til at alvorligt opgradere, hvis de vil konkurrere på det overfyldte VPN-marked. De fleste VPN'er har faktisk ikke deres egen infrastruktur af VPN-servere. Af denne grund lejer de deres servere fra betroede udbydere. De bedste VPN'er lejer Tier 1-servere, der giver et minimalt tab (måske 20%) af hastigheden (og endda mindre til tider).

Med så langsomme tilslutningshastigheder er der ingen tvivl om, at streaming ville være lidt af et mareridt. Stadig er Tenta i beta og det er gratis, så dette er stadig en god VPN til at holde dig sikker på offentlig WiFi. Vi kan dog kun håbe, at Tenta formår at opgradere tjenesten, før den er ude af beta. At ikke gøre det kan være et alvorligt smertepunkt.

Tenta-browser: Konklusion

Jeg kunne lide:

 • Gratis VPN uden begrænsninger
 • Kan oprette forbindelse til forskellige servere i forskellige faner
 • Downloads, historie og bogmærker er krypteret af browseren (AES-256 bit kryptering for stationære browserdata gemt på enheden)
 • DNS-indstillinger kan ændres i browseren
 • Stærk OpenVPN-kryptering
 • Gennemse hele tiden i inkognitotilstand (men uden at opgive funktionaliteten)

Jeg var ikke så sikker på:

 • Kun fire serverplaceringer
 • DNS-indstillinger er en smule buggy i beta
 • Ingen dræbskontakt

Jeg hadede:

 • Meget langsom tilslutningshastighed
 • Måtte slå Android-enheden til og fra for at ændre DNS-indstillinger og til tider at oprette forbindelse til servere

Det er stadig tidlige dage for Tenta, og firmaet har kun netop gjort sin software open source. Hvis implementeringen dog alle tjekker ud, når den er korrekt revideret - så er Tenta bestemt en meget interessant gratis browser med stærk integreret OpenVPN.

Desværre er fire servere (i kun tre lande) ikke rigtig nok til at konkurrere på dagens VPN-marked. At være i stand til at fjerne blokering af USA og Holland har helt sikkert sine fordele. Desværre er hastighederne alt for langsomme til at konkurrere på det konkurrencedygtige VPN-marked. Forbindelseshastigheder er en af ​​de første prioriteter for de fleste mennesker, så dette er et område, der ikke vinder Tenta mange fans.

Gratis, men dette er en fremragende browser, der kun er indstillet til at blive bedre, når den udretter de få kinks, den lider af. Alt i alt er Tenta funktionspakke og sikker med nøje overvejet anvendelighed. Bestemt en til at holde dine tentakler på for fremtiden!

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me