VPNBook-gennemgang

VPNBook

VPNBook er en gratis VPN, der er fyldt med nogle store overraskelser. Selvom tjenesten ikke har sin egen app og mangler et stort antal serverplaceringer, er den meget god til at komme ind i videostreamingtjenester. Så hvis du bare vil have en VPN til at komme ind i Netflix USA, kan dette meget godt være den for dig!

ProPrivacy.com score
6 ud af 10

Resumé

Virksomheden er baseret i Schweiz med sin kundesupport afdeling i Zürich. Schweiz er et godt sted for en VPN, fordi det er lovligt at downloade ophavsretligt beskyttet materiale der uden at betale så længe det kun er til personlig visning. Når det er sagt, har tjenesten begrænsninger på P2P-download.

PROS

 • Gratis (reklamestøttet) service
 • Tredjeparts OpenVPN-app til Windows, OS X, iOS, Android og Linux
 • Mulighed for at bruge UPD eller TCP
 • Forbedret privatliv
 • Gode ​​hastigheder

ULEMPER

 • Lille server netværk
 • Forbindelseslogfiler opbevares i en uge

Funktioner

Funktionerne i virksomhedens pakke er:

 • Servere i fire lande
 • Helt gratis
 • Ingen aktivitetslogfiler
 • P2P tilladt på to servere
 • Ingen datagennemstrømningsgrænser
 • Flersproget interface

Et stort problem for briter i udlandet er, at VPN ikke har nogen servere i England. De tilgængelige servere er placeret i Manassas i Virginia, Montreal i Canada, Frankfurt i Tyskland og Bukarest i Rumænien.

Virksomheden bruger ikke sin egen app, men er afhængig af brugere, der downloader OpenVPN GUI. Dette er et gratis stykke software leveret af den organisation, der administrerer OpenVPN-standarden. Et problem med denne grænseflade er, at det kræver, at du indtaster et brugernavn og en adgangskode, hver gang du opretter forbindelse til en server.

Sikkerhed

VPNBook tilbyder PPTP til manuel opsætning og OpenVPN via OpenVPN GUI-interface. OpenVPN-implementeringen bruger AES-kryptering med en 128-bit nøgle. De fleste VPN'er bruger en 256-bit nøgle til deres AES-kryptering. De, der går ind for 128-bit nøgler, forklarer, at krypteringen aldrig er blevet brudt med en 128-bit-nøgle. Som sådan er der intet punkt i at skabe masser af ekstra arbejde, når denne kryptering giver tilstrækkelig beskyttelse.

AES er et symmetrisk nøglesystem. Dette betyder, at den samme nøgle bruges til at kryptere og dekryptere meddelelser. Det betyder, at begge sider af forbindelsen skal have den samme nøgle. I OpenVPN-implementeringer er det standard at bruge RSA-kryptering til at beskytte distributionen af ​​disse nøgler.

De fleste VPN'er bruger en 2048-bit-nøgle til deres RSA-kryptering, og de øverste VPN-virksomheder i verden er begyndt at bruge en 4096-bit-nøgle. Så VPNBook er lidt bagpå pakken i denne henseende.

Selvom det ikke er særlig en dårlig ting, at VPNBook er afhængig af det gratis OpenVPN GUI-program til sin interface, betyder manglen på en brugerdefineret app, at virksomheden ikke var i stand til at indbygge ekstra sikkerhedsforanstaltninger, der er almindelige blandt VPN-tjenester. Den vigtigste sikkerhedsfunktion, der skal føjes til grænsefladen, er en dræbningsafbryder for at forhindre apps i at få adgang til internettet uden at VPN er aktiv på linjen. En anden nyttig sikkerhedsforanstaltning, som andre VPN'er inkluderer, er automatisk WiFi-beskyttelse, som VPNBook ikke har.

Opbevarer VPNBook logfiler?

Virksomheden oplyser, at det ikke holder aktivitetslogfiler. Desværre holder det forbindelseslogfiler, der inkluderer en IP-adresse og tidsstempler. Disse oplysninger er alt, hvad copyright-advokater har brug for for at spore din aktivitet frem til din dør. Virksomheden opbevarer disse forbindelseslogfiler i en uge, og på trods af deres hæderlige intentioner, ville de være nødt til at udlevere disse optegnelser, hvis de fik forelagt en dom.

Anonyme har beskyldt VPNBook for at være en honningprotokol, der er oprettet af de amerikanske myndigheder for at fange overtrædere. Dette skyldes, at optegnelser over forbindelser via VPNBook dukkede op i forsøget på et antal af organisationens medlemmer. Imidlertid kunne det bare være uflaks, at myndighederne formåede at få en retskendelse om optegnelser i løbet af ugen, hvor VPNBook beholder sine forbindelseslogfiler.

Hastighed

Hastighedstestene for VPNBook-tjenesten blev udført under brug af virksomhedens OpenVPN-implementering ved hjælp af UDP over port 53. I begge tilfælde blev der udført fem testkørsler med testmy.net fra et sted i Caribien. Forbindelser til USA blev foretaget til en server i Miami, og de tyske test gik til en server i Frankfurt.

Jeg brugte IPLocation.net til at teste den faktiske placering af VPNBook-serverne, som jeg fik adgang til. US1-serveren var ikke tilgængelig, og tester på forbindelser til USA kørte uden en VPN og derefter gennem forbindelser til VPNBook US2 og Canada-serverne. Transatlantiske test kørte gennem VPNBook-serveren i Frankfurt-am-Main.

Grafer viser højeste, laveste og gennemsnitlige hastigheder for hver server og placering. Se vores forklaring på fuld hastighedstest for mere detaljeret.

Når du bruger en VPN til at komme ind i oversøiske videostreamingtjenester, skal du være sikker på, at VPN ikke bremser forbindelsen så meget, at det er for langsomt at se streamingvideo komfortabelt. Du har brug for cirka 2 Mbps for at se SD-video og 3 Mbps til HD-video.

Som du kan se fra resultaterne, bremsede den amerikanske server forbindelsen ned til under de nødvendige hastigheder for streaming af video. Jeg var dog i stand til at se videoer fra amerikanske websteder - de tog bare lang tid at indlæse. De lokale internethastigheder var ikke meget hurtige, og så hvis du befinder dig et sted med lidt bedre underliggende internet, ville svækkelsen af ​​VPNBook ikke gøre det umuligt at se streaming video fra USA.

Downloadhastighederne gennem den canadiske server var meget bedre og ville gøre det muligt at se SD-video over internettet. Uploadhastighederne på den samme forbindelse var imidlertid uforklarligt langsomme. Jeg koblet fra og tilkoblede flere gange og testede hastigheden på den ubeskyttede linje igen hver gang for at sikre mig, at denne ydelse ikke skyldtes fejl med den underliggende internettjeneste. Imidlertid forekom disse langsomme uploadhastigheder hver gang jeg var tilsluttet VPNBook Canadian server og ikke på den ubeskyttede linje.

Flere test blev udført med ipleak.net, mens jeg var tilsluttet VPNBook-serveren US2, for at kontrollere DNS-lækager og WebRTC-bug. Dette sted rapporterede min placering som Manassas, Virginia og alle de DNS-servere, som teststedet blev registreret, var i USA. Så VPNBook skjulte min identitet med succes.

Mens jeg stadig var tilsluttet US2-serveren, fik jeg adgang til testwebstedet doileak.net, som også opdagede, at min placering var i USA. Dette testsite kunne ikke finde nogen WebRTC-uoverensstemmelser eller DNS-lækager.

Min internetudbyder bruger ikke IPv6-adresser, og derfor kunne jeg ikke teste for IPv6-lækager.

Konklusion

VPNBook er ikke perfekt, men dens evne til at komme ind i Netflix USA er en bemærkelsesværdig præstation, der sætter denne service foran en masse meget dyre VPN'er.

Det ville være rart, hvis virksomheden kunne designe sin egen app og omfatte en kill switch og automatisk WiFi-beskyttelse. Det ville også være rart, hvis de kunne stille en britisk server til rådighed. Stærkere kryptering for både RSA og AES ville være en god ide, hvis virksomheden ønsker at tiltrække brugere fra Kina og Mellemøsten.

Virksomheden er meget åben for, at den opretholder forbindelseslogfiler i en uge. Det ville være godt, hvis de kunne finde en måde at overvåge deres systemer på uden at skulle beholde disse logfiler. Det er også godt, at virksomheden gør det klart på hjemmesiden, hvilke servere der kan bruges til P2P-download og hvilke ikke.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me