VPNGate-gennemgang

VPNGate


ProPrivacy.com score
6 ud af 10

Resumé

VPNGate er et frivilligt drevet VPN-netværk. Det var designet til at undersøge ”et godt distribueret VPN-system” og er et sideprojekt af SoftEther VPN. Dette er gratis og open source multi-protokol software udviklet af University of Tsukuba i Japan. VPN Gate-brugere kan oprette forbindelse ved hjælp af SoftEther VPN-protokollen eller ved hjælp af mere konventionelle VPN-protokoller.

Funktioner

Brugere kan frit oprette forbindelse til en af ​​tusinder af servere, der drives af frivillige over hele verden. Når jeg skriver dette, er der 9.111 registrerede offentlige VPN-relayservere, hvoraf 96 er online. Dette antal vil variere noget fra dag til dag, men der er altid mange af dem at vælge imellem.

server liste

Servere er placeret stort set overalt! En komplet og opdateret serverliste er altid tilgængelig.

SoftEther-serversoftwaren, der bruges af VPN Gate VPN-relæ-servere, kan acceptere forbindelser vha. SoftEther VPN-protokollen (se nedenfor), OpenVPN, L2TP / IPsec, SSTP og mere.

I praksis er SoftEther og OpenVPN de bedst understøttede VPN-protokoller.

SoftEther

SoftEther er en gratis og open source alternativ VPN-platform. SoftEther VPN-protokollen kaldes også SSL-VPN. Dette er fordi det er baseret på HTTPS og derfor bruger SSL / TLS-kryptering og TCP-port 443.

Dette gør SoftEther VPN-trafik alt andet end skelnen fra regelmæssig sikker HTTPS-trafik. Det er således meget vanskeligt for firewalls at blokere. SoftEther SSL-VPN-protokollen er derfor fantastisk til at overvinde forskellige former for VPN-blokke.

SoftEther

Ud over at bruge sin egen VPN-protokol, kan SoftEther VPN Server-software tilsluttes til at bruge en række andre VPN-protokoller.

SoftEther VPN er tilgængelig til Windows, Linux, Mac, FreeBSD og Solaris. Andre enheder kan oprette forbindelse til SoftEther VPN-servere ved hjælp af en anden understøttet protokol. Dette inkluderer Android, iOS og andre enheder.

Dets udviklere hævder, at SoftEther er hurtigere end OpenVPN.

Hastighed og ydeevne

Hver VPN Gate-server drives privat af en frivillig, hvilket betyder, at du ikke kan forvente nogen konsistens i ydelsen mellem serverne. Og det er endnu før du tager faktorer som geografisk afstand fra dig i betragtning.

Disse resultater skal derfor betragtes rent som en grov indikation af den slags hastigheder, du måske kunne forvente, når du bruger VPN Gate. Servere blev valgt mere eller mindre tilfældigt, baseret på placering og annoncerede resultatmålinger.

Bemærk, at jeg ikke var i stand til at oprette forbindelse til omtrent halvdelen af ​​alle servere, jeg prøvede at oprette forbindelse til. De servere, jeg testede, var:

  • Japan (Linjehastighed 207,7 Mbps, Ping 21,21)
  • USA (Linjehastighed 32,7, Mbps Ping 11,11)
  • UK (Linjehastighed 16,1, Mbps Ping -, -)

DownloadhastighederUpload hastigheder

Graferne viser de højeste, laveste og gennemsnitlige hastigheder for hver server og placering. Se vores forklaring på fuld hastighedstest for mere detaljeret.

Disse resultater vil sandsynligvis ikke holde kommercielle VPN-udbydere vågne om natten! I mine test var faktisk alle VPN Gate-servere betydeligt langsommere end at bruge Tor-netværket. Downloadhastigheder var ofte nede på kun få kbps!

Det skal dog bemærkes, at de hurtigste servere er placeret i Østasien. Så hvis du er geografisk tættere på steder som Japan og Sydkorea, kan ydeevnen være meget bedre.

IP-lækagetest

Jeg registrerede ingen IPv4 DNS-lækager eller WebRTC-lækager, mens jeg brugte SoftEther VPN. Bemærk, at min internetudbyder (Virgin Media UK) ikke understøtter IPv6, så jeg kan ikke teste for IPv6-lækager.

Hvis du opretter forbindelse via OpenVPN, kan du vælge at downloade .ovpn-filer, der specificerer en passende DNS-server for at forhindre DNS-lækager.

US Netflix blokerede ikke for mig, når jeg brugte den amerikanske server, jeg testede, selvom forbindelseshastigheden var så dårlig, at videoafspilning var umulig i praksis. Hvis du er i stand til at finde en amerikansk server, der er hurtig nok til at streame videoindhold, vil du sandsynligvis være i stand til at gøre det ved hjælp af VPN Gate.

Pris

1 måned

$ 0.00
om måneden

“VPN Gate vil ALDRIG være en betalende service i fremtiden.”

Ligesom Tor-netværket køres alle VPN Gate-servere af frivillige. Dette betyder, at VPN Gate er helt gratis at bruge.

”Desuden kræver den japanske telekommunikationslov, at enhver 'betalende netværkstjeneste' skal registreres til regeringen og overholde ordren fra ministeren for indenrigsanliggender og kommunikation. Så hvis VPN Gate bliver en betalende tjeneste, vil vi blive forstyrret af den japanske regering. For at undgå det, ønsker vi ikke at være en betalende service. Faktoren, som VPN Gate består af mange frivillige rundt om i verden, bør gøre situationen vanskeligere for at blive en betalende tjeneste. ”

Så ”gratis” betyder virkelig gratis! Dette er alles yndlingspris. yay!

Brugervenlighed

Tilmelding

Ingen tilmelding eller personlige oplysninger er påkrævet. Tilgængelige servere vises på VPN-serverlistesiden. Hver server indeholder en guide og alle relevante konfigurationsfiler, der er nødvendige for at oprette forbindelse til den via en hvilken som helst af de protokoller, den understøtter.

Serverstatistik

Serverlisten viser et resume af statistikker, såsom gennemgangsserver-pingtid, for at hjælpe dig med at vælge en server, der passer til dig.

Windows SoftEther VPN-klient

Den nemmeste måde at bruge VPN Gate på er at Hent og installer en speciel version af SoftEther VPN Client. Dette har "VPN Gate Client-plugin" præ-konfigureret. Dette giver dig mulighed for at oprette forbindelse til VPN Gate-servere ved hjælp af SoftEther VPN-protokollen.

Klient manager

Når det er installeret, skal du blot vælge "VPN Gate Public VPN Relay Servers" ...

Offentlige VPN-relayservere

Og du får præsenteret en liste over servere! Forskellige statistikker er tilgængelige, og servere kan sorteres afhængigt af dine prioriteter.

Forbindelsesstatus

Når du har besluttet det, skal du blot dobbeltklikke på en serverindgang for at oprette forbindelse til den

Seneste servere

Når du kører, kan mange af SoftEther VPNs nøglefunktioner fås ved at højreklikke på dets meddelelsesikon

Et af de spørgsmål, jeg bemærkede, er, at når jeg koblede fra en VPN-server, vendte mine DNS-indstillinger ikke tilbage deres tidligere standardindstillinger. Derfor var jeg nødt til at gøre det nulstil dem manuelt hver gang for at få adgang til internettet.

Hjemmesiden

VPN Gate er et sideprojekt SoftEther VPN, udviklet af University of Tsukuba i Japan. Det er derfor ikke overraskende, at webstedet (og relateret SoftEther VPN-websted) er fyldt fuld af nyttig teknisk information. Når alt kommer til alt er fyrene på Tsukuba University meget ivrige efter at vise deres teknologi!

Informationen er velorganiseret, og nøglebegreber er godt forklaret. Infografik og skærmbilleder bruges generøst til at illustrere foretagne punkter.

Selvom den engelske brug lejlighedsvis smuldrer lidt, havde jeg aldrig noget problem med at forstå, hvad der blev sagt.

Support

VPN Gate er ikke en kommerciel tjeneste. Så der er ikke noget supportteam, der hjælper dig, hvis du løber ind i problemer. Der er dog et VPN Gate-brugerforum, hvor du kan stille spørgsmål.

Dette er ret aktivt, og de fleste fornuftige (ikke-spam) spørgsmål ser ud til at få et svar. Husk dog, at al hjælp er frivillig fra forummedlemmer.

Privatliv og sikkerhed

Privatliv

Den vigtigste ting at forstå om VPN Gate er at den drives af frivillige. Dette betyder, at enhver kan melde sig frivilligt til at betjene en VPN Gate-server. Og enhver frivillig kan derfor spionere på din internetaktivitet (medmindre den er skjult af HTTPS).

På siden VPN-serverliste angiver hver post klart, at serverens logpolitik.

Logningspolitik

I praksis er dette normalt i to uger. Der er dog ingen måde at garantere, at denne loggingspolitik følges, og det er helt muligt, at nogle servere fungerer som honningpunkter.

Derudover holder University of Tsukuba som en del af sin politik til bekæmpelse af misbrug forbindelseslogfiler (ikke brugslogfiler) i "tre eller flere måneder." Disse logfiler inkluderer:

  • Dato og tid
  • ID, IP-adresse og værtsnavn for destinationens VPN-server
  • Handlingstype (tilslut eller afbryd forbindelse)
  • Rå IP-adresse og værtsnavn på VPN-klientcomputeren
  • Type VPN-protokoller (SSL-VPN, L2TP, OpenVPN eller SSTP)
  • VPN-klientsoftwarenavn, version og ID (hvis tilgængeligt)
  • Antal pakker og byte under en VPN-forbindelse og fejlfinding af kommunikationsfejl

Disse oplysninger overføres automatisk til universitetets logningsserver af hver VPN Gate-server.

”Det er nyttigt at analysere VPN Connection Log til at undersøge den globale IP-adresse for ham. Vi vil afsløre VPN-forbindelseslogfilerne til en politimand, en anklagemyndighed, en advokat eller en domstol, der er autoriseret efter gældende love. ”

VPN Gate er derfor ikke egnet til dem, der ønsker privatliv (så meget mindre “anonymitet!). Hvis du vil have privatliv, skal du bruge en god kommerciel no-logs VPN-service eller Tor i stedet. For at opnå fuldstændigt privatliv anbefaler vi, at du bruger en Tor VPN-service. I retfærdighed er ikke privatliv, hvad VPN Gate er til. Det skal i stedet ses som et anti-censur og et anti-offentligt WiFi hacking værktøj.

Teknisk sikkerhed

SoftEtherVPN accepterer en række krypteringsmuligheder.

Krypteringsmetoder

Hver VPN Gate-serveroperatør kan frit vælge hvilke krypteringsindstillinger, der skal bruges på deres server.

Krypteringsvælger

Op til en 256-bit AES-chiffer med RSA 4096-bit nøglekryptering understøttes SHA-1 HMAC-hash-godkendelse med Perfect Forward Secrecy (forskellige Diffie Hellman-grupper).

Det er imidlertid vanskeligt at fortælle, hvilken kryptering hver server bruger i praksis. For hvad det er værd, downloadede og inspicerede jeg et antal OpenVPN-konfigurationsfiler fra tilfældige VPN Gate-servere. I alle tilfælde blev AES-128 med SHA-1 HMAC-hash-godkendelse anvendt.

I teorien kan VPN Gate-servere derefter bruge meget stærk kryptering. Men i praksis er det sikrest at antage, at de ikke gør det. I betragtning af at VPN Gate ikke egentlig handler om privatlivets fred, er det alligevel usandsynligt, at det er et stort problem for de fleste brugere.

Spejle

En af de bedste anvendelser af VPN Gate er som et anti-censurværktøj. Fordi nogle regerings firewalls (såsom dem i Kina, Nordkorea, Iran og Syrien) blokerer adgangen til VPN Gate-webstedet, er et antal af spejlsider er tilgængelige (se også her).

Kina blokerer især regelmæssigt IP-adresserne på kendte VPN Gate-servere. Tilsyneladende enhver server, der har været online i mere end et par timer eller deromkring, vil sandsynligvis blive blokeret. Brugere i Kina rådes derfor til Tilmelde til daglige e-mail-meddelelser, der indeholder spejl-URL-listen (ved hjælp af en international e-mail-service).

Spejlservere

torrenting

Hvorvidt P2P-download af torrent er tilladt synes noget af et gråt område (vurderet ud fra webstedets fora). Systemet tillader det, men teknisk-kyndige nodeoperatører kan blokere det ved hjælp af tredjepartssoftware.

At lokke med brug af servere, hvor P2P-download er ulovligt, kan få operatørerne i problemer, og det virker derfor meget uhøfligt. Og operatørerne vil sandsynligvis videregive IP-adresser til ophavsretlige håndhævelsesorganer, hvis de får DMCA eller lignende meddelelser. Det kan dog være fint at downloade ved hjælp af servere i lande, hvor det er lovligt at gøre det.

Endelige tanker

Som et gratis, frivilligt drevet, anti-censurværktøj er VPN Gate vanskeligt at banke på. Så respekt til VPN Gate-udviklerne på University of Tsukuba og alle VPN Gate server-frivillige. Desværre fandt jeg i praksis VPN Gate alt for langsom til altid at være værd at bruge min tid.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me