Yojimbo anmeldelse

Yojimbo


Yojimbo 4 fakturerer sig selv som en personlig informationsadministrator i stedet for som en lav adgangskodeadministrator. Det fungerer som en password manager, men det er designet til at gemme og administrere alle mulige andre oplysninger også.

ProPrivacy.com score
5 ud af 10

Resumé

Yojimbo er et produkt, der er rettet mod Apple-fans. Den er designet fra bunden til at være en macOS-app, selvom en ledsagende iPad (men ikke iPhone) -app også er tilgængelig. Brugere af andre platforme behøver ikke ansøge. I denne Yojimbo-gennemgang tager vi et dybtgående kig på forskellige aspekter af denne adgangskodemanager.

Prisfastsættelse

Licensprocessen for Yojimbo 4 er vist nedenfor.

yojimbo priser

Opgraderingsomkostningerne er for ejere af den tidligere version af Yojimbo at opgradere til Yojimbo 4. Prisen er den samme for individuelle, familie- eller uddannelseslicenser (som ikke længere er tilgængelige).

En 30-dages gratis demo er tilgængelig, som ikke kræver nogen personlige oplysninger overhovedet. Dette er fuldt udstyret og fuldt funktionelt, bortset fra at synkronisering af data på flere Mac'er ikke understøttes.

IPad-appen koster $ 2,99 i App Store. Synkronisering mellem Mac'er kræver et abonnementsgebyr på $ 2,99 / måned, med den første måned gratis.

Betaling sker via kort, PayPal eller Amazon Pay.

Funktioner

  • Træk og slip næsten alt for at gemme en organisering
  • Kraftige tagging-funktioner til let søgning og organisering
  • Kryptering på klientsiden
  • Synkronisering på tværs af Mac-computere (kræver et abonnement)
  • iPad-app (ekstra køb)
  • Applescript support

Applescript support

Mange af Yojimbos begrænsninger, som beskrevet i denne gennemgang, kan overvindes gennem dens støtte til Applescripts, hvoraf der er mange brugergenererede eksempler på internettet. Der findes for eksempel scripts til at sende alle e-mails fra Mail til Yojimbo og til synkronisering af Yojimbo ved hjælp af Dropbox.

Privatliv og sikkerhed

Jurisdiktion

Yojimbo er udviklet af Bare Bones, et USA-baseret firma. Efter Ed Snowdens massespionerende afsløringer kan USA ikke betragtes som en god jurisdiktion for et techfirma, der skal baseres, når det kommer til privatliv

Dette skal dog ikke gøre noget, da Yojimbo er stand-alone software, ikke en service. Bare Bones skal ikke have adgang til dine data. Den eneste note af forsigtighed er, at Yojimbo er lukket kildesoftware, så der er ingen måde at vide med sikkerhed, hvad det gør.

Mere angående er Wasabi World Wide Heavy Industries. Yojimbo bruger Wasabi Sync-tjenesten fra tredjepart for at synkronisere data mellem Mac-computere, og som vi diskuterer nedenfor, er det teknisk muligt for Wasabi at opfange Yojimbo-brugernes ikke-krypterede data.

Desværre har vi ikke været i stand til at finde nogen oplysninger om Wasabi World Wide Heavy Industries.

Teknisk sikkerhed

Som standard forlader data, der er gemt i Yojimbo, aldrig din Mac. Filer er ikke krypteret som standard, men andre end et bogmærke eller serienummer med et enkelt klik ved hjælp af AES-256-kryptering. Hvilket er meget sikkert. Adgangskoden er som standard krypteret.

Data synkroniseret til andre Mac'er ved hjælp af Wasabi Sync er sikret ved hjælp af HTTPS. Dette skal beskytte det mod interferens udefra, men beskytter det ikke mod Wasabi World Wide Heavy Industries. Data, der er krypteret i appen ved hjælp af AES-256, forbliver dog sikkert krypteret gennem synkroniseringsprocessen.

Data synkroniseres kun til iPads lokalt via WiFi, så der er ingen tredjeparts tjenester at bekymre sig om. Kun et meget lokalt angreb kunne målrette mod en sådan overførsel, der er beskyttet af din routers sikkerhedsprotokol (sandsynligvis WPA2). Og selvfølgelig forbliver krypterede data krypterede under synkroniseringsprocessen.

Kunde support

Support er temmelig bare-ben (ordspil beregnet!). En grundlæggende ofte stillede spørgsmål og udgivelsesnotater er tilgængelige på webstedet, eller du kan kontakte Bare Bones om de fleste problemer via e-mail eller kontaktformular. Et amerikansk telefonnummer er også tilgængeligt til køb og kontosupport.

Men Yojimbo er meget nem at bruge og inkluderer gode hjælpefiler, så det er usandsynligt, at du har brug for yderligere support.

Brugervenlighed

Yojimbo er en macOS-applikation med en ledsagende iPad-app (som kræver, at macOS-applikationen fungerer). En iPhone-app vises muligvis eller vises måske ikke på et tidspunkt.

Hjemmesiden gør det meget tydeligt, at ingen anden platform nogensinde vil blive understøttet. Det er dog muligt at eksportere data i websideformat (HTML), som kan læses i enhver browser ved hjælp af Yojimbos sidekick-funktion.

Yojimbo macOS-appen

Når du første gang kører Yojimbo, er en introduktionsvideo et godt stykke arbejde med at vise dig, hvad appen gør, og hvordan du bruger den. En tekstfil i biblioteket opsummerer også nyttigt, hvad du kan gøre med Yojimbo.

yojimbo indbakke

Yojimbo accepterer mange almindelige filformater, herunder PDF-filer og de fleste billedformater. Men ikke ePub-filer eller de fleste Microsoft Office-filformater, selvom Word-filer kan importeres som forenklede Rich Text (.rtf) -dokumenter. Hvis en filtype ikke understøttes, kan du ikke tilføje den til Yojimbo.

Du kan også gemme bogmærker, permanente kopier af hele websider og serienumre (f.eks. Softwarelicensnumre). I mange tilfælde kan elementer føjes til Yojimbo ved blot at trække dem til det specielle Yojimbo Drop Dock, der glider ud fra kanten af ​​skærmen.

yojimbo desktop app

Gemte elementer kan markeres, mærkes og farvekodes for let genkendelse og søgning ved hjælp af den indbyggede Tag Explorer-funktion. Du kan oprette "tagkollektioner" for adgang fra sidefeltet i hovedvinduet, eller du kan tillade Yojimbo at oprette "smarte samlinger" baseret på de tags, du tildeler til elementer.

mulighed for smarte samlinger til yojimbo

Hvis du klikker på en fil, vises den i panelet Eksempel, mens du dobbeltklikker på den åbner et eksempelvindue.

bibliotek

Du kan kryptere næsten ethvert element blot ved at trykke på knappen Krypter. For at dekryptere det skal du indtaste din Yojimbo adgangskode.

skriv din yojimbo adgangskode

Du kan oprette nye adgangskoder og tilføje tags til dem. Adgangskoder bliver automatisk krypteret, men der er ingen import-adgangskoder-funktion og ingen browser-automatisk udfyldningsfunktionalitet.

Du kan eksportere indhold fra Yojimbo som HTML-sider, som kan vises på enhver enhed med en browser. Du skal dog synkronisere HTML-indholdet til dine enheder selv (f.eks. Med USB-kabel eller skysynkroniseringsservice). Det er her brugergenererede applescripts skinner.

Password Library

Yojimbo til iPad

Den ledsagende iPad-app parrer med Yojimbo til macOS over WiFi, og synkroniserer alle elementer til din iPad, hvor du kan søge og vise dem. Du kan dog ikke redigere eller oprette poster på iPad-appen.

Yojimbo til iPad koster en ret dyr $ 2,99 $ fra App Store, hvilket irriterende oversætter til £ 2,99 for os briter.

For at synkronisere indhold skal Yojimbo men køre på din Mac, og både din Mac og iPad skal være på det samme WiFi-netværk. Processen er ellers meget hurtig og nem.

Når den er synkroniseret, kan du se de fleste af dine data, selvom der ikke er meget, du kan gøre med det end at dele billeder til dit iPad Fotos-bibliotek.

Yojimbo biblioteksliste

Regelmæssige krypterede filer kan dekrypteres med din adgangskode, men vi var overraskede over at finde ud af, at til trods for App Store-beskrivelsen, som Yojimbo til iPad holder "alle dine adgangskoder og kvitteringer sikkert ved hånden", er der ingen måde at dekryptere dine gemte adgangskoder. Hvilket ikke er ideelt.

Endelige tanker

Yojimbo er en nyttig indbygget macOS-app til indsamling og organisering af dit digitale liv. På din Mac. Du kan synkronisere med andre Mac-computere over internettet let nok (til en pris), men dens mangel på kun den mest basale (officielle) cross-platform support vil være en stor hindring for mange brugere.

Som en password manager (som i retfærdighed ikke fakturerer sig selv som), falder Yojimbo godt bag alle dedikerede password manager-løsninger, vi kender til. Det vil gemme vores adgangskoder sikkert på din Mac, men det er alt. Der er ingen auto-fill-funktionalitet og selvfølgelig ingen cross-platform synkronisering på tværs af enheder. Endnu værre er det, at du ikke har adgang til dine adgangskoder via iPad-appen!

Dette bringer os til det faktum, at iPad-appen ikke er særlig god. Det giver dig adgang til Yojimbo-indhold fra din Mac (undtagen adgangskoder), men ikke meget andet. At det kun synkroniseres lokalt via WiFi, er også en smerte. Vi er ikke overraskede over, at det kun scorer 2,3 / 5 i App Store.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me