Betternet-arvostelu

Betternet

ProPrivacy.com Pisteet
2 10: stä

Yhteenveto

Tässä Betternet-katsauksessa tarkastellaan sekä maksettua “Premium” että ilmaista VPN-palvelua. Siinä löydät erot näiden kahden palvelun välillä. Pyysin ilmaista versiota melko hyödylliseksi, vaikka mainoksia näytettäisiin. Maksullisessa palvelussa ei sitä vastoin ole kaikkia tarvittavia ominaisuuksia, jotta sitä voidaan todella pitää Premium-luokan palveluna, ja se on vähän hidas.

Betternet on VPN-palveluntarjoaja, jolla on 38 miljoonaa käyttäjää ympäri maailmaa. Se on ilmainen palvelu, jota on kritisoitu paljon viime vuonna. Tämä johtuu pääasiassa CSIRO-tutkimuksesta, jonka mukaan se palvelee ilmoituksia käyttäjilleen. Samassa tutkimuksessa kuitenkin löydettiin, että 75% ilmaisista VPN-sovelluksista käyttää samanlaista seurantaa mainosten näyttämiseen.

Tämä on yksi syy, miksi ProPrivacy.com muistuttaa säännöllisesti kuluttajia maksettujen VPN: ien ja ilmaisten VPN: ien eroista. VPN: n suorittaminen ei ole helppoa - tai halpaa. Siksi on ilmaista VPN-palvelua tavallista tuottaa tuloja tarjoamalla ilmoituksia. Onko Betternet syyllinen tähän? Joo. Onko se huonompi kuin muut 75% ilmaisista VPN-verkoista? No, 14 seurantakirjastolla, jotka tarjoavat ilmoituksia, se ei välttämättä ole huonompi, mutta se on ehdottomasti parempi siinä.

Tämä arvostelu on Betternetin palkkiopalvelusta. CSIRO-tutkimus ei kritisoinut maksettua Betternet-palvelua, eikä sitä rahoitettu mainonnalla. Sellaisenaan Betternetin ilmaisesta VPN: stä tehdyt valitukset eivät välttämättä koske premium-palvelua.

Jos ilmainen Betternet VPN -palvelu on ainoa kiinnostuksesi, tarkista alla oleva alakohta. Kaikille muille sukellaan sisään ja katsotaan, pystyykö maksettu Betternet-palvelu kilpailemaan muiden premium-VPN-palveluiden kanssa.

 • PLUSSAT
 • Ei ilmoituksia premium-versiossa
 • Nopeat yhteysnopeudet
 • Seitsemän päivän ilmainen kokeilu palvelulle
 • 30 päivän rahat takaisin -takuu premium-palvelulle
 • Ilmainen versio
 • HAITTOJA
 • Huono tietosuojakäytäntö (kerää ja myy tietoja käyttäjän toiminnoista)
 • Ilmainen versio palvelee ilmoituksia (sisältää seurantakirjastot)
 • Pitää lokit (ilmainen versio)
 • Yhteistyössä viranomaisten tiedontarpeiden kanssa
 • IP-osoite ja Domain Name System (DNS) vuotavat
 • Ei tappaa kytkintä
 • Hitaat yhteydet (ilmaisessa versiossa)
 • Ilmaisessa palvelussa on vain yhdysvaltalaisia ​​palvelimia

ominaisuudet

Maksetussa Betternet-suunnitelmassa on seuraavat ominaisuudet:

 • Palvelimet kymmenessä maassa: Hongkongissa, Singaporessa, Japanissa, Australiassa, Isossa-Britanniassa, Saksassa, Alankomaissa, Ranskassa, Kanadassa ja seitsemässä Yhdysvaltain kaupungissa. Ilmaisella VPN: llä tilaajat saavat pääsyn vain yhdelle Yhdysvaltain palvelimelle, joka on jaettu satunnaisesti.
 • Viisi samanaikaista yhteyttä
 • Ei ilmoituksia (toisin kuin ilmainen versio)
 • Vapaa pääsy Chromen selainlaajennukseen
 • Sovellukset Windows, Mac OS X, iOS ja Android
 • OpenVPN-salaus

Nopeus ja suorituskyky

Suoritin nopeustestejä Isosta-Britanniasta, käyttäen beta.speedtest.net. Jokaiselle luokalle suoritin viisi testiä. Perustestit tehtiin ensin sekä Yhdysvalloille että Yhdistyneelle kuningaskunnalle ilman VPN: tä. Käytin testipalvelimia Yhdysvalloissa (New York) ja Iso-Britannia (Lontoo). Hollannin VPN-palvelin testattiin Lontoon testipalvelimelta. Yhdysvaltain New Yorkin palvelin testattiin New Yorkin testipalvelimelta.

Katso lisätietoja täyden nopeuden testin selityksestä.

VPN hidasti lataukseni nopeutta huomattavasti. Hyvä uutinen on, että lähetysnopeudet pysyivät melko samanlaisina VPN: n ollessa kytkettynä ja ilman. Ison-Britannian testeissä UK Betternet -palvelin laski keskimääräisen yhteysnopeuden 48,20 Mbps: stä 18,62 Mbps: iin. Hollantilainen palvelin meni hiukan paremmin. Sen keskimääräinen latausnopeus viiden testin aikana oli 29,86 Mbps. Vaikka nämä ovat melko suuria tippoja, ne eivät ole pahinta mitä olen nähnyt mielikuvituksen kaikilla osilla. Voit silti suoratoistaa teräväpiirtona.

Suorituskyky New Yorkin palvelimella oli huonompi. Perustestilläni Iso-Britanniasta Yhdysvaltoihin saavutin keskimääräisen nopeuden 38,78 Mbps. Betternetin New Yorkin palvelin laski keskimääräisen latausnopeudeni 7,82 Mbps: iin. Ei hyvä.

Tarkistin verkossa, ja näyttää siltä, ​​että minulla onni latausnopeuksilla. Tilaajat valittavat usein jopa hitaammasta nopeudesta. Useimmat ihmiset eivät usko, että Betternettiä voidaan käyttää streamien estämiseen, koska se on aivan liian hidas ja aiheuttaa paljon puskurointia.

IP-vuodot ja DNS-vuodot

Tarkistin Internet-protokollan version 4 (IPv4) ja DNS-vuodot ipleak.net: n avulla. Suoritin nämä testit käyttäessäni Betternet London -palvelinta. Molemmissa testeissä Betternet for Windows ei havainnut järjestelmässäni IP- tai DNS-vuotoja. En voinut testata IPv6-vuotoja, koska Internet-palveluntarjoajani (ISP) ei tarjoa IPv6-yhteyksiä.

Chromen välityspalvelimen laajennus johti DNS-vuotoon ja Web Real-Time Communication (WebRTC) -vuotoon. Sellaisenaan suosittelen Betternet-selaimen välityspalvelinlaajennusten käyttämistä yksityisyyden suojaamiseksi. Sisällön lukituksen poistamiseen ne saattavat toimia, mutta online-toimintasi piilottamiseksi sinun on pysyttävä koko VPN-palvelun alla..

Firefox-välityspalvelinta tulee välttää. Se ei edes peitä todellista IP-osoitettasi ja on kirjaimellisesti täysin hyödytön.

Suoratoistopalvelut

Yritin käyttää Yhdysvaltain streaming-palveluita Isosta-Britanniasta käyttämällä VPN: tä peittääkseni todellisen sijaintini. En voinut päästä katsomaan Yhdysvaltain Netflixiä Yhdysvaltain palvelimeen kytketyn premium-VPN: n avulla. ABC-verkkosivusto antoi minulle kuitenkin mahdollisuuden katsoa ohjelmaa ilman mitään ongelmia. Betternet VPN: n esto onnistui myös onnistuneesti NBC.com: n estämisessä. Testasin Ison-Britannian palvelinta nähdäkseni, voinko katsoa iPlayeria, ja huomasin sen toimivan hyvin.

Hinta

Jos haluat käyttää Betternetin premium-versiota, sinun on ensin ladattava ilmainen versio. Tämän ohjelmiston avulla voit sitten päivittää. Betternet VPN -palkkio tulee vain yhdeksi suunnitelmaksi, hintavaihtelut liittymisjakson perusteella. Pidemmän ajan sitoutuminen antaa sinulle mojova kanta-asiakasalennuksen. Kolme hintavaihtoehtoa ovat seuraavat:

Voit tilata yhden kuukauden, kuuden kuukauden tai vuoden. Maksuprosessi muodostaa toistuvan laskutussopimuksen. Jos et peruuta sopimusta ennen tilauksesi päättymistä, Betternet veloittaa sinulta automaattisesti uuden ajanjakson.

Betternetin hyvityskäytäntö

Betternet antaa 30 päivän rahat takaisin -takuun, jonka avulla voit testata premium-palvelua. Hyvitystä maksetaan kuitenkin vain, jos olet käyttänyt vähemmän kuin 50 Mt tietoa. Sinänsä sinun on pyydettävä rahat takaisin 30 päivän ajanjaksolla ja vain minimaalisesti. 50 Mt on erittäin pieni käyttökorvaus. Tämä tarkoittaa, että todellisuudessa hyvitystä on vaikea saada. Tämä on todella tarkoitusta: se on pahin 30 päivän rahat takaisin -takuu, jonka olen nähnyt VPN: stä.

Parempi vaihtoehto on käyttää premium-tilin seitsemän päivän ilmainen kokeilu. Valitettavasti ilmaisen kokeiluversion käyttämiseksi sinun on annettava luottokorttitietosi. Jos et peruuta seitsemän päivän kokeilujakson aikana, Betternet asettaa sinut automaattisesti kuukausittaiseen tariffiin, joka on kallein suunnitelma. Sinun on ehdottomasti peruttava peruutus ennen seitsemän päivän päättymistä, jos et ole kiinnostunut palvelusta.

Nettisivu

Sivusto on ammattimainen ja helppo navigoida. Sivustolla ei ole valtavaa määrää sivuja. Vierailijat ohjataan ilmaiseen sovelluksen latauspainikkeeseen. Turhauttavaa, et näe premium-palvelun kustannuksia lataamatta ilmaista sovellusta. Itse asiassa et koskaan edes tiedä, että Betternet VPN: llä on premium-palvelu käymällä verkkosivuilla.

Lopulta löysin maininnan premium-palvelusta "Ansaitsemme rahaa" -sivulta (ja muutamissa vastauksissa, jotka näkyvät ohjekeskuksen tietokannassa).

Verkkosivuston päävalikko seuraa tarkoituksella sinua alaspäin vierittäessäsi, mikä on hyödyllistä. Oikealta löytyy linkki ladata VPN-asiakasohjelma. Jos aiot käyttää ilmaista VPN: ää tai haluat käyttää premium-palvelua - mukaan lukien 7 päivän ilmainen kokeilu -, sinun on napsautettava tätä.

Prosessi

Betternet-sovelluksen hallitseminen ei ole vaikeaa. Siirry vain verkkosivustolle ja lataa sivun yläreunassa olevasta oikeasta kulmasta. Kun käynnistät sovelluksen, se kysyy, haluatko kokeilla premium-VPN: ää seitsemän päivän ajan. Jos haluat käyttää ilmaista VPN: tä, hylkää. Kun sovellus on käynnistynyt, voit silti päivittää premium-hintaan (mukaan lukien seitsemän päivän ilmainen kokeilu).

En nähnyt palkkiojärjestelmää sovelluksessa ennen kuin sammutin mainosten estäjät (Privacy Badger ja ABP). Tämä on outo virhe, koska käytin erillistä VPN-järjestelmää Windowsille - en Chrome-laajennusta.

Kun olet päivittänyt premium-hintaan valitsemalla suunnitelman ja maksamalla (tai valitsemalla seitsemän päivän ilmaisen kokeilujakson), voit valita yhden kymmenestä maan sijainnista. Yhdistääksesi valitse vain palvelin luettelosta ja paina “Yhdistä” -painiketta. Löysin VPN-yhteyden nopeasti ja ilman ongelmia.

Kun yhteys on muodostettu, kilpi muuttuu siniseksi ja näyttää mielellään, että tiedät, että kaikki on hyvin.

Ilmoittautuminen

Jos kirjaudut Betternetiin ensimmäistä kertaa, ehdotan kokeilla ilmaiseksi -vaihtoehtoa. Vaikka tämä johtaa kalliimpaan kuukausisuunnitelmaan, voit yksinkertaisesti peruuttaa ilmaisen kokeilujakson ja liittyä käyttämään vuosisuunnitelmaa, jos pidät palvelusta. Ilmaisen kokeilujakson avulla saat hyvän kuvan siitä, millainen Betternet on, jolloin päätät, haluatko investoida.

Napsauta vihreää painiketta kirjautuaksesi ilmaiseen kokeiluversioon. Tämä avaa sivun oletusselaimessa, jossa sinun on täytettävä luottokorttitietosi.

Kun luottokortti on valtuutettu, verkkosivuston sarjakuvakilpi muuttuu onnelliseksi ja vihreäksi. Tarkista postilaatikostasi Betternetin lasku - sinulla on nyt 0 dollarin lasku. Tiedät, että olet lähtenyt pro, koska sovelluksen kilpi tulee nyt kruunuun.

Sovellukset

Palkkioasiakkaana voit valita palvelimen palvelinluettelosta. Valitettavasti tämä on kaikki mitä voit tehdä. Betternet ei salli käyttäjien muuttaa VPN-protokollaa tai määrittää, haluavatko he käyttää OpenVPN-lähetysohjausprotokollaa (TCP) vai käyttäjän datagrammiprotokollaa (UDP).

Itse asiassa Betternetistä puuttuu kaikki VPN-ominaisuudet, jotka johtaisivat palvelun kutsumiseen premium-hintaan. Ei hävityskytkintä, DNS-vuodonsuojausta, automaattista yhteydenpitoa, peittämistä eikä "varkain" -tekniikkaa. Myöskään portin edelleenlähetysvaihtoehtoja ei ole. Ei mitään. Ottaen huomioon, että tämä on maksullinen palvelu, se on täysin alikuntoinen.

Voit valita palvelimen sijainnin napsauttamalla Valitse virtuaalinen sijainti. Saat kymmenen maata ja seitsemän Yhdysvaltojen kaupunkia. Tämä on kohtuullinen määrä valintaa. Kun otetaan kuitenkin huomioon, että markkinoilla on paljon VPN-verkkoja, joiden ohjelmistossa on yli 50 maata, se tuskin ajattelee.

Voit vaihtaa palvelinpaikkojen välillä napsauttamalla uutta palvelinta. Sinun ei tarvitse katkaista yhteyttä ennen palvelimien vaihtamista ja uudelleen muodostamista - se tekee sen automaattisesti.

Muut alustat

Betternet tukee matkapuhelinkäyttäjiä Android VPN- ja iOS VPN -sovelluksilla. Ne tukevat Windows-käyttäjiä ja heillä on myös hieno Mac VPN -asiakas. Valitettavasti he eivät tarjoa Linux VPN -verkkoa, joten jos tämä on pääkäyttöjärjestelmä, sinun on ehkä harkittava muita vaihtoehtoja. Selainlaajennus on saatavana Chromelle ja Firefoxille.

Valitettavasti selaimen laajennuksia ei ole suunniteltu hyvin, ja niissä on useita virheitä. Löysin Chrome-laajennuksen valehtelevan palvelimien sijainneista (Ison-Britannian palvelin antoi minulle IP-osoitteen Yhdysvalloissa). Firefox-laajennus ei toimi ollenkaan. Kaiken kaikkiaan suosittelen pysymistä poissa näistä laajennuksista kokonaan.

Firefox-laajennus

Firefox-välityspalvelimen laajennus on katastrofi. Saadaksesi sen toimimaan, sinun on ensin noudatettava ohjeita sen UKK-osiossa. Ohjeen seuraaminen, jonka avulla laajennus todella muodostetaan yhteys oikeaan välityspalvelimeen, on häiritsevää. Jopa silloin, kun sinulla on vaikeuksia tehdä se, laajennus ei piilota todellista IP-osoitettasi. Betternetin pitäisi vain poistaa tämä sovellus, mutta jostain tuntemattomasta syystä se jatkaa sen tarjoamista. Suosittelen pysymään poissa tästä laajennuksesta. Voin vain olettaa, että Betternet pitää tämän laajennuksen saatavilla, jotta palvelu näyttää paremmalta kuin se on.

Chromen laajennus

Chromen laajennus on paljon parempi kuin se on Firefox-vastine. Sillä on kuitenkin outo vika täällä. Yhdistäminen Ison-Britannian palvelimeen ei aina toimi, ja testit ipleak.net-sovelluksella paljastivat Yhdysvaltojen IP-osoitteen joissain tapauksissa ja Yhdysvaltojen IP-osoitteen toisissa. Tämä on turhauttavaa, jos haluat erityisesti käyttää brittiläisiä palveluita, joten voit katsella BBC iPlayeria ulkomailla!

Toisin kuin Firefox-laajennus, Chrome-sovellus on selvästi viimeaikainen (sillä on sama graafinen käyttöliittymä kuin sovelluksen nykyisessä versiossa), ja se saa työn kuitenkin suoritettua. Jos kuitenkin aiot käyttää tätä laajennusta, suosittelen pitämään silmällä, missä se on todella yhdistänyt sinut.

Kun kytket Chromen laajennuksen päälle, se ottaa Chrome-selaimesi välityspalvelinasetukset. Se on välityspalvelin eikä täydellinen VPN-palvelu. Muistamisen arvoinen on myös se tosiseikka, että tällä laajennuksella havaittiin olevan sekä DNS- että WebRTC-virhevuotoja (nämä paljastavat missä olet). Tästä syystä Betternet Chromen välityspalvelusovellus on hyvä sisällön poistamiseen, mutta ei yksityisyyden tai turvallisuuden kannalta.

Betternet ilmainen VPN

Ehkä parasta Betternetin ilmaisessa sovelluksessa on, että voit käyttää sitä luovuttamatta henkilökohtaisia ​​tietoja - edes sähköpostiosoitetta. Tämän jälkeen Betternet asentaa useita seurantakirjastoja koneeseen, johon asennat ilmaisen VPN: n. Tämä tehdään selvittääksesi mieltymyksesi ja tarjoamaan ilmoituksia IP-osoitteesi mukaan.

Lisäksi Betternetin (Anchor Free ja kaikkien sen tytäryhtiöiden) kanssa työskentelevien mainosyritysten on sallittu asentaa ylimääräisiä evästeitä laitteillesi pitämään välilehtiä siitä, toimivatko mainokset (jos käyt tosiasiassa jollain heidän mainostamistaan ​​sivustoista) , he tietävät, että Betternet-mainos onnistui kiinnostamaan sinua).

Jos tämä ei häiritse sinua, Betternet on melko hyvä ilmainen VPN, jonka avulla voit poistaa sisällön. Jos yksityisyys ja turvallisuus ovat huolenaiheita, suosittelen kuitenkin etsimistä muualta

Ilmaisen palvelun käyttämiseksi Betternet pyytää sinua lataamaan pari suosittelemaa sovellusta ja katsomaan muutamia mainosvideoita. Tämä on yksityisyydensuojakäytännössä mainittujen mainosten seurannan ja evästeiden lisäksi.

Asiakaspalvelu

Ensiluokkaisten käyttäjien on voitava käyttää tukea sovelluksen kautta. Napsauta sitten hampurilavalikkoa vasemmassa yläkulmassa ja seuraa ”Ota yhteyttä” seuraavalla näytöllä. Sinun on määritettävä apupyynnön luonne tässä vaiheessa.

Valitettavasti minkä tahansa näistä vaihtoehdoista napsauttaminen avaa selaimesi tavallisella aloitussivulla. Näyttää siltä, ​​että sovellus on viallinen, ja Betternet ei ole vaivannut korjata sitä: asiakaspalvelu ei näytä olevan tärkeä asialistalla.

Sinun on siis siirryttävä verkkosivustolle pääsypisteeseen. Jopa tämä voi olla turhauttavaa, koska asiakastuen päävalikossa ei ole mitään selvää linkkiä. Löydä se vierittämällä kotisivun alaosaan ja napsauttamalla ”Ohjekeskus”.

Ottaen huomioon, että parhaimmilla VPN-palveluntarjoajilla (jotka maksavat saman verran) on 24/7 live chat-tuki, Betternet ei täytä lupaustaan ​​olla ”oikea” premium-VPN.

Ohjekeskus on sivu, jolla voit etsiä yleisiä vastauksia ongelmiin. UKK: t on luokiteltu käyttöjärjestelmän mukaan. Voit etsiä apua näiden käyttöjärjestelmän painikkeiden yläpuolella olevan hakukentän avulla.

Betternetin asiakaspalvelutiimi

Ohjeita saat avaamalla tukilipun napsauttamalla ohjekeskuksen yläosassa olevaa Lähetä pyyntö -linkkiä.

Kun olet valinnut viestin aiheen, alla näkyvät muut kentät. Tavallisten tietojen, kuten sähköpostiosoitteesi (jotta he voivat vastata) lisäksi, sinun on annettava joukko yksityiskohtia, mukaan lukien mikä maa olet ja minkä käyttöjärjestelmän käytät. Pidän tätä melko invasiivisena, mutta onneksi sinun ei tarvitse täyttää jokaista kenttää kysyäksesi kysymystäsi. Alla on yritys selvittää mitä salausta Betternet käyttää:

Kun napsautat Lähetä, saat automaattisen vastauksen sähköpostin. Vastaus apupyyntöösi tulee myös sähköpostitse. Saat uuden sähköpostin, jossa kehotetaan perustamaan tukitili Betternet-sivustolla.

Voit tarkistaa aktiviteetin (tukiliput) kirjautumalla sisään ohjekeskukseen sähköpostiosoitteellasi ja salasanallasi. Voit vastata tukivasteisiin sähköpostitse tai käyttämällä tukikeskuksen tukilippujen tietueita.

Tukitiimi vastaa hitaasti. Agentit eivät näytä tietävän teknisiä yksityiskohtia palvelusta. Tämä on melko tyypillistä eikä ole erityisen huolestuttava. Huolestuttavaa on kuitenkin se, että Betternet ei pystynyt keksimään hyviä vastauksia edes painanani. Joka kerta kun yritin, jouduin odottamaan vastauksen vastaukseen noin päivän, joka sisälsi sitten vähän tai ei ollenkaan arvokasta tietoa.

Lisäksi, vaikka Betternet lupaa paremmat vastausajat premium-palveluun, kokemukseni mukaan tämä ei näytä olevan totta. Lopulta päätin jättää roolini ”mysteeriostajana” ja aloitin ammattimaisen VPN-tarkastajan olevan puhdas. Silloinkin vastaukset kestivät vuosia, ja Betternet ei toimittanut minulle tärkeitä salaustietoja.

Yksityisyys ja turvallisuus

Valitettavasti Betternet sijaitsee Kanadassa, joka on yksi kansakunnista Five Eyes -tarkkailusopimuksessa. Tämä tarkoittaa, että Betternet ei ole maassa, jota pidämme hyvänä yksityisyydelle.

Tässä on Betternetin tietosuojalupaus sen kotisivulta:

Lupauksesta huolimatta tietosuojakäytännössä Betternet pitää yhteyslokeja (yhteyden aika ja käytetty kaistanleveys). Vaikka Betternet väittääkin, ettei se kerää "yksilöitäviä henkilökohtaisia ​​tietoja", Betternet ei kuitenkaan määrittele, mitä pidetään henkilökohtaisina tietoina. IP-osoitteita ei määritetä henkilökohtaisiksi tiedoiksi missään tietosuojakäytännössä.

Tämä tarkoittaa, että on mahdollista, että aikakorrelaatiohyökkäys kohdistuu Betternetin premium- ja ilmaisten palveluiden käyttäjiin. Tällainen hyökkäys käyttää yhteyden aikaleimoja ja IP-osoitteita.

Tämä on huonosti kirjoitettu politiikka, joka jättää vastaukset liian monelle kysymykselle mielenrauhan aikaansaamiseksi.

Lisäksi Betternet ilmoittaa luovuttavansa yhteyslokit viranomaisille pyydettäessä. Tämä ei todellakaan ole hienoa yksityisyydelle; markkinoilla on monia muita VPN-verkkoja, jotka eivät pidä yhteyslokeja. On myös runsaasti VPN-osoitteita, jotka pitävät yhteyslokeja - mutta niitä ei tallenneta IP-osoitteiden rinnalle. Tämä on hieno - sitä kutsutaan ”aggregoiduiksi” yhteyslokeiksi. Kehotamme Betternetia harkitsemaan tietosuojakäytäntönsä muuttamista ja lopettamaan IP-osoitteiden tallentamisen yhteyden aikaleimoilla.

Keksit

Betternetin käyttöehdot sallivat kolmansien osapuolten mainostajien toimittamaan evästeitä laitteillesi. ToS selittää, että tämän avulla mainostajat voivat arvioida kampanjoidensa tehokkuutta. Betternet sanoo myös, että se ei valvo näiden kolmansien osapuolten käytäntöjä. Lopuksi, Betternet vapauttaa itsensä kaikesta vastuusta näiden kolmansien osapuolten aiheuttamista menetyksistä tai vahingoista. Tämä on huolestuttavaa, etenkin kun huomaat, että ei ole selvää, tapahtuuko tämä vain ilmaisessa versiossa.

Epäilen, että koska maksettu versio ei tuota ilmoituksia, se ei myöskään anna evästeitä. Tietosuojakäytäntö jättää tämän kuitenkin harmaana alueena. Sikäli kuin voin kertoa, käytäntö sallii yrityksen toimittaa evästeitä ja ilmoituksia jopa premium-versiossa.

Ensiluokkaisen VPN: n kustannukset huomioon ottaen tämä tietosuojakäytäntö on huonosti kirjoitettu, tarkoituksella epätietoinen ja vastoin verkkosivustolla esitettyjä yksityisyysvaatimuksia. Hyvä VPN arvioidaan aina tietosuojakäytännöstä. Tässä vaiheessa Betternet putoaa ensimmäiseen esteeseen. Jos yritys haluaa ottaa vakavasti, premium-versio tarvitsee vesitiiviän tietosuojakäytännön.

turvallisuus

Betternetillä ei ole tulossa yksityiskohtia sen salausstandardeista. Kokemukseni mukaan tämä pätee aina VPN-verkkoihin, joiden salaus on heikko tai vanhentunut. Betternet-UKK sanoo, että VPN käyttää OpenVPN: ää AES-256-salauksella ja siinä on myös L2TP / IPSec 128-bittisellä avaimella.

Valitettavasti se ei selitä, missä se käyttää näitä erilaisia ​​tunnelointiprotokollia. Työpöydällä tai mobiilisovelluksissa ei ole vaihtoehtoa muuttaa salausprotokollaa. Tämä tarkoittaa, että jotkut Betternet-ohjelmiston versiot suorittavat OpenVPN, kun taas toiset suorittavat L2TP / IPsec. Pyysin Betternetia kertomaan minulle, mikä asiakas käyttää mitä protokollaa, mutta he eivät vastanneet. Itse asiassa lippu siirtyi "avoimesta" tilaan "ratkaistu" ilman minkään yrityksen vastausta.

En myöskään saanut tietoa siitä, mitä Betternetin käyttämää tietojen todennusmenetelmää käytetään. Henkilökunta ei voinut kertoa minulle, mitä salausta käytetään istunnon perustamiseen ja avainten jakeluun, hash-koon tai todennukseen. Lisäksi en pystynyt selvittämään eroa tieto- ja ohjauskanavien salausten välillä - tai jos Betternet VPN toteuttaa täydellisen välityssalaisuuden.

Nämä ovat tärkeitä yksityiskohtia. VPN-salaus on vain yhtä vahva kuin sen heikoin kohta. Tämä tarkoittaa, että huolimatta siitä, että Betternet on ”OpenVPN”, joka toteuttaa ”AES-256”, se saattaa tosiasiassa jäädä tiukemien turvallisuusvaatimuksien vähimmäisvaatimuksille. Tämän avulla olisi helppo tunkeutua VPN-tunneliin ja tutustua siihen, mitä teet verkossa. Ilman näitä tietoja en voi kertoa sinulle, kuinka turvallinen Betternet on. Turvallisuuden vuoksi meidän on oletettava, että se on heikko.

VPN: t, jotka eivät paljasta salaustaan, puuttuvat aina tavalla tai toisella - koska hyvä salaus on syytä huutaa katolta.

Salausprotokollat

Lopulliset ajatukset

Pidin:

 • Ei IP- tai DNS-vuotoja Windows-sovelluksessa
 • 30 päivän rahat takaisin takuu
 • Viikon ilmainen kokeilu
 • Ilmainen VPN
 • Helppokäyttöinen

En ollut niin varma:

 • Salauksen toteutus on epäselvää.
 • Tietosuojakäytännössä on liian monta harmaata aluetta.
 • Perustuu Kanadaan (osa Five Eyes -tarkkailusopimusta)

Vihasin:

 • Hidastaa yhteyksiä
 • Ei tappaa kytkintä
 • Ei automaattista yhteyttä
 • Ei varkaintilaa
 • Ei DNS-vuotosuojausta
 • Rikki Firefox-lisäosa
 • Chrome-laajennus lähettää UK-liikenteen Yhdysvaltain palvelimelle
 • Halukkuus yhteistyöhön tuomioistuimen määräysten kanssa
 • 50 Mt: n tietorajoitus hyvitykselle (mieletön pieni)
 • Mahdollinen JavaScript-injektio
 • Kamala asiakastuki

Betternet premium -sovellus on hyvin perus VPN-ohjelmisto, joka ei sisällä mitään ominaisuuksia, jotka saat yleensä premium-VPN: llä. Aikana, kun testasin premium-sovellusta, huomasin sen olevan riittävä VPN, jonka avulla sain suoratoistaa ilman liikaa ongelmia. Toisinaan se kuitenkin hidastui ja aiheutti paljon puskurointia. Vaikka Betternet-palkkio ei näytä palvelevan mainoksia (en huomannut lainkaan sen käyttämisen aikana), tietosuojakäytäntö on lyhyt ja jättää liian monta harmaata aluetta tuntemaan olosi turvalliseksi. Lisäksi selaimen laajennussovellukset (välityspalvelimet) eivät ole niiden asentamisen vaivan arvoisia: markkinoilla on aivan liian monia ilmaisia ​​tuotteita, jotka toimivat paljon paremmin.

Betternet palvelee ilmaiseksi ilmoituksia ja on hidasta. Sillä on kuitenkin käyttötarkoituksensa ihmisille, jotka tarvitsevat kipeästi ilmaista VPN: tä (esimerkiksi uutisivustojen esteiden kiertämiseksi esimerkiksi ankarissa poliittisissa järjestelmissä). Toisin sanoen, en usko, että Betternet kannattaa maksaa mitään rahaa. Sellaisena suosittelen etsimään muualta todella premium-palvelua.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me