Cake-selaimen arvostelu

Cake-selain

Cake-selain on Chromen, Firefoxin tai Safarin vaihtoehtoinen mobiiliselain, joka väittää suunnitellunsa alusta alkaen yksityisyyttä ajatellen. Se käynnistettiin ensimmäisen kerran vuonna 2016 Yhdysvalloissa toimivien devs -yritysten toimesta.

ProPrivacy.com Pisteet
7,5 10: stä

Yhteenveto

Toisin kuin nykyisessä selaimessa toimivat yksityisyysperusteiset hakukoneet - Cake tarjoaa itsenäisen käyttöliittymän, joka on erityisesti suunniteltu antamaan käyttäjille lisätoimintoja ja täysin integroitu tietosuoja.

Kakaselain on mielenkiintoinen ehdotus, koska asiantuntijat ovat aiemmin ilmaisseet huolensa Chromen mahdollisuudesta lähettää telemetria takaisin Googlelle - jopa silloin, kun käyttäjät ohittavat Googlen hakukoneen.

Tätä silmällä pitäen päätimme tutkia tarkemmin tätä selainta nähdäksemme, kannattaako sen ominaisuuksia tosiasiallisesti ohittaa muut yleiset selaimet.

Kakkuselain

Kakkuselain - yleiskatsaus

Selaimesi on pääsy Internetiin. Tästä syystä selaimesi käyttäytymisellä ja tietojen käsittelyllä voi olla valtava vaikutus yleiseen tietosuojaan.

Suunnittelussa verkkoselaimet yleensä tallentavat Web-selaushistorian, jotta voit helposti palata takaisin sivulle, jossa olet aiemmin käynyt. Niiden avulla yritykset voivat myös jättää evästeet taakse, jotta ne voivat seurata sinua, jos palaat heidän sivustoonsa.

Cake-selain kohdistaa mobiilitilaan yhdistämällä olemassa olevat ja uudet ominaisuudet

Tällaiset selaimen ominaisuudet tarjoavat lisätoimintoja ja helppokäyttöisyyttä. Niillä on kuitenkin myös vakavia tietosuojahaittoja - siksi monet kuluttajat kääntyvät laajennuksiin, kuten Privacy Badger, Ghoster ja Adblock Plus, estääksesi ei-toivotut skriptit, estääksesi seurannan ja evästeet ja estääksesi mainosten näkymisen..

Tällaisen estämisen etuna ei ole vain parempi yksityisyys, vaan sujuvampi kokemus. Loppujen lopuksi estämällä tonnia sisältöä, jota et kiinnosta, voit lyhentää sivujen latausaikoja ja häiriöitä näyttöä.

Aikaisemmin Firefox oli suosituin selain paremman yksityisyyden saamiseksi verkossa. Nyt Cake-selain on kuitenkin kohdistanut mobiilitilaan yhdistämällä olemassa olevat ja uudet ominaisuudet, yrittäen antaa käyttäjille paremman hallinnan tietoihinsa ja paremman selauskokemuksen.

Kakkuselaimen mobiilisovellus

ominaisuudet

 • Sovellukset iOS: lle ja Androidille
 • Nimetön selaaminen
 • HTTPS kaikkialla
 • Sisäänrakennettu seurannan ja mainosten estäminen
 • Älä seuraa -ominaisuus ilmoittaa verkkosivustoille, joita et halua seurata
 • Pääsykoodisuojaus - ota selaimesi salasanasuojaus käyttöön
 • Yksityinen aikapommi - sulje yksityiset välilehdet automaattisesti tietyn ajan kuluttua tai kun suljet selaimen
 • Ryhmähaku - pyyhkäise tulokset automaattisesti useista online-hakupalveluista
 • Tilaa ja seuraa verkkosivustoja Cake-selaimen sisällä
 • Pyyhkäise hakutulosten läpi käydäksesi jokaisella sivulla ja arvioidaksesi hakutuloksia suoraan
 • Tumma teema, vaalea teema tai auto, joka vaihtaa niiden välillä vuorokaudenajasta riippuen
 • Valitse useista hakukoneista, kuten DuckDuckGo

Perustaa

Kakun lataaminen ja asentaminen on helppoa. Se vie hieman yli 10 Mt tilaa, mikä tarkoittaa, että se ei jätä massiivista jälkeä laitteeseesi. Kun se on asennettu, sovellus antaa sinulle lyhyen esittelyn, jonka avulla voit tuntea tarjonnasta.

Tervetuloa Cake-selaimeen

Johdannon jälkeen käyttäjiä tervehtii aloitusnäyttö. Toisin kuin muut selaimet, jotka vain lataavat haluamasi kotisivun, saat mitä parhaiten voidaan kuvata viipaleksi kakkua.

Kakuselaimen kotipaikka

Näytön yläosassa on muokattava kuva, jota voidaan muuttaa napsauttamalla oikeassa yläkulmassa olevaa asetuskuvaketta. Täällä voit myös asettaa kaikki tärkeät tietosuoja- ja suojausominaisuudet, kuten salasanasuojaus. Kuten huomaat, kotisivu on elinvoimainen, ja estetiikka muistuttaa meitä Safarin ja Chromen välisestä mashupista.

Android-käyttäjille Cake sisältää jotain, joka tuo hienostuneisuuden tunteen, ja tämä saattaa vedota iOS-tyyppisen kokemuksen toiveisiin.

Seuraavaksi osutimme asetusjoukkoon oikeassa yläkulmassa asettaaksesi ensisijaiset tietosuojaominaisuudet.

Kakuselaimen asetukset

Aluksi asetimme Cake-asetukseksi vain HTTPS. Kun tämä on käytössä, selain kieltäytyy avaamasta kaikkia HTTPS-suojattuja verkkosivustoja. Tämä on hienoa, etenkin ihmisille, jotka tekevät paljon satunnaisia ​​verkkohakuja ja ostoksia - mikä voi aiheuttaa sinun kompastuvan ikävien verkkosivustojen yli.

Seuraavaksi asetamme salasanan. Voit tehdä tämän kirjoittamalla nasta vain kahdesti. Siitä lähtien tarvitset salasanan sovelluksen avaamiseksi. Tämä estää ketään pääsemästä historiaasi, tallennetuille tileille ja salasanoille. Tämä on hyödyllinen ja ainutlaatuinen turvaominaisuus, jota suosittelemme käyttämään - jos laite joutuu koskaan väärään käsiin.

Ponnahdusikkunoiden esto ja mainosten estäminen ovat oletuksena käytössä, ja suosittelemme, että jätät nämä toiminnot saamaan parhaan kokemuksen. Sama pätee Älä seuraa -ominaisuuteen.

Napsauttamalla ”VPN” näytetään sinulle mainos VPN-palveluntarjoajalle TunnelBear, joka sai arvokkaan 8,5 / 10 arvosteluamme. Tämä ei silti ole mielikuvituksen kaikista osista paras, ja on syytä huomata, että Cake toimii minkä tahansa VPN: n kanssa. TunnelBear saa vain valokeilaan markkinointitiedon ansiosta kehittäjien kanssa.

Napsauttamalla hakukonetta voit valita suosikki hakukoneesi. Vaihtoehtoja ovat Google, Yahoo (DDC) ja Bing. Koska olemme kiinnostuneita yksityisyydestä - valitsimme DuckDuckGon.

Hakukonevaihtoehto

Niille ihmisille, jotka haluavat tallentaa tietoja matkapuhelintasuunnitelmaan, on olemassa vaihtoehto, jolla Cake voidaan estää lataamasta verkkosivustoja taustalla. Tämä on loistava tapa varmistaa, että lataat vain tosiasiallisesti tarvitsemiasi tietoja. Tosin tämä hidastaa kokemusta hiukan, mikä tarkoittaa, että tietoongelmat saaneet ihmiset voivat paremmin pysyä perinteisessä selaimessa.

Toisaalta integroitu mainosten estäminen vähentää tarpeetonta tietoa - joten on olemassa argumentti sekä vastaan ​​että vastaan. Päätimme asettaa Datan käyttö asetukseksi ”vain WiFi” varmistaaksemme, että saamme mahdollisimman tietoystävällisen kokemuksen.

Helppokäyttöisyys

Kakkuselain mullistaa tapaa, jolla teet hakuja, antamalla sinun selata web-hakujen tuloksia heti ilman, että sinun täytyy indeksoida hakutulosten läpi. Onko tämä vetoomus sinulle henkilökohtaista - ja riippuu suuresti siitä, nautitko perinteisestä menetelmästä, jolla skannaat hakutuloksia ja valitsetko sivun itse, mikä on vaihtoehto.

Yksi asia, joka kannattaa pitää mielessä, on se, että se on vain mobiililaitteille tarkoitettu selain ja kokemus on erityisesti suunnattu matkaviestimen käyttäjille.

Testasimme Cakea Androidilla ja iOS: llä ja se varmasti muuttaa selauskokemustasi. Kakku esittelee hakutulokset täysin ladatussa kortti-muodossa, jotta pääset suoraan merkityksellisiin tuloksiin. Lisäksi se lataa pysyvästi kaksi seuraavaa tulosta taustalle, jotta voit selata niitä nopeasti. Tämä on hienoa ihmisille, jotka haluavat selata tuloksia nähdäkseen, ovatko sivut osuvia. Se ei kuitenkaan välttämättä ole yksityisyyden kannalta paras asia (lisää tästä myöhemmin).

On myös syytä pitää mielessä, että Cake on suunniteltu suosimaan sivuja, joiden latausaika on nopeampi. Seurauksena on, että Cake vääristää hieman Googlen indeksointirobotien tarjoamia hakukoneiden tuloksia. Tämä voi vaikuttaa ensin ladattujen sivujen laatuun, mikä ei ehkä vedä kaikkia.

Kaiken kaikkiaan havaitsimme kokemuksen olevan hyvä, ja Kakku näyttää sopivan hyvin selaamaan verkkokaupoissa ostoksilla tai viihteellä. Perinteinen selain voi kuitenkin pysyä suotuisana jokaiselle, joka tekee vakavaa tutkimusta.

Sisällön kuratointi

Missä Cake excels on, se kuratoi sisällön ja antaa sinun mukauttaa tuloksia. Kakku on suunniteltu vastaamaan henkilökohtaisia ​​tarpeitasi, mutta myös antamaan sinulle vinkkejä siitä, mitä saatat haluta nähdä.

Esimerkiksi, kun käynnistät sovelluksen, se tarjoaa sinulle luettelon päivän suosituimmista viidestä hausta. Tämä vetoaa sinuun riippuu siitä, haluatko seurata suuntauksia.

seuraa verkkosivustojen sisältöä

Sivustojen seuranta -ominaisuuden avulla voit lisätä sivuja etusivullesi, ja tämä lisää varmasti mukautettavuuskerroksen, jonka tulisi houkutella kaikkia. Ainoa mahdollinen haittapuoli on, että saatat juuttua omasta tahdostasi luomaan kapealle ja löysit itsesi todennäköisemmin kompastuvan uusiin asioihin. On totta, että tässä trendiominaisuus voi olla hyödyllinen.

Hakujen aikana on mahdollista mukauttaa ne sivustot, joille sinulle tarjotaan ensin. Esimerkiksi, jos haluat, että hakutulokset näytetään eBaysta kuin Amazonista ensin - voit muuttaa tätä pyyhkäisemällä -hakutuloksissa haun jälkeen ja tämä pysyy kiinni siitä lähtien..

ryhmät

Ryhmähakuominaisuus on kuin Google-haussa saamasi välilehdet, jolloin ryhmittelet haut niin, että saat tuloksia, kuten videoita, kuvia tai ostoksia. Tämä ryhmittely yhdistettynä pyyhkäisytoimintoon tuo mukanaan rento hallinnan tunteen. Seurauksena on, että jokainen, joka viettää paljon aikaa tietyn tyyppisen sisällön etsimiseen, haluaa kokeilla Cakea.

tallenna sisältöryhmät

Seurata

Pyyhkäisykokemus alkaa siitä hetkestä, kun teet haun. Pyyhkäisemällä vasemmalle tuo esiin ensimmäisen hakutuloksen. Jos tulos ei ole mitä tarvitset, sinun on vain jatkettava pyyhkäisemällä vasemmalle.

Kun törmäät kiinnostavaan verkkosivustoon, voit lisätä sen kotisivullesi napsauttamalla Seuraa. Pidämme siitä, että ennen ja jälkeen tulleet sivustot on lueteltu sivun yläosassa, koska tämän avulla voit seurata verkkosivustoja pyyhkäisemällä niiden läpi.

-painiketta seurataksesi sisältöryhmää

Luokat

Palaa etusivulle napsauttamalla luokkia voit etsiä verkkosivustoja ryhmäotsikoiden kautta. Nämä on jaettu kahdeksaan luokkaan, joihin kuuluvat uutiset, tekniikka, urheilu, pelaaminen, hauska, elokuvat, TV ja musiikki, muoti ja tyyli sekä matka.

Hae verkkosivustoja sisältöryhmän kautta

Ensi silmäyksellä tämä toiminto näyttää hyödylliseltä. Alajaksoja ei kuitenkaan voi hakea erikseen, ja mitä siellä on, se ei välttämättä vedä sinua lainkaan - joten se on täysin potku.

Toisaalta, kun käytimme Cakea muutaman päivän ajan, meillä oli käsitys, että mitä enemmän käytät selainta ja tutustuit siihen, sitä todennäköisemmin hyödyt siitä.

yksityisyys

Päätimme tutkia tarkemmin tietosuojaominaisuuksia nähdäksemme, voisimmeko huomata ne helposti toiminnassa. Vierailimme useilla verkkosivustoilla, joiden tiedämme palvelevan paljon ilmoituksia, ja saimme mainoksettoman kokemuksen. Forbes-artikkeleilla, jotka yleensä täytetään ilmoituksilla, ei ollut yhtään.

Seuraavaksi menimme suositulle suoratoistosivustolle, ja Cake esti kaikki ponnahdusikkunat, joita yleensä tarjotaan. Tästä mukavuudesta huolimatta jotkut streamit eivät latautu, koska ne eivät toimi mainosten estäjien kanssa. Tämä on pieni haitta, joka koet, kun selaat verkossa kaikkien Kakun yksityisyysominaisuuksien ollessa käytössä.

Sama pätee sivustoihin, joilla ei ole SSL-varmennetta; Pakota HTTPS estää sivujen lataamisen. Jos luotat sivustoon, joka ei ole HTTPS, voit aina poistaa sen hetkellisesti käytöstä. Suosittelemme kuitenkin, että jätät sen päälle, koska se estää tietosi joutumasta keskelle-keskellä tapahtuvien hyökkäysten kohteeksi ja estää sinua kompastumasta mahdollisesti haitallisille tai vaarantuneille sivustoille..

Kaikille, jotka haluavat selata yksityisesti, Google Incognito -versio on saatavana. Avaa yksityinen selausikkuna napsauttamalla välilehdet kotisivun oikeassa alakulmassa. Tämä varmistaa, että vierailemasi sivuja ei lisätä historiaasi. Lisäksi voit asettaa "aikapommin" yksityiselle välilehdelle niin, että se sulkeutuu automaattisesti, jos jätät sovelluksen passiiviseksi kolmeksi minuutiksi.

Yksityisyyden tila

Älä seuraa (DNT) -ominaisuus on teoriassa hyvä ja hyvä, mutta on syytä huomata, että vaikka jotkut suuret verkkosivustot (esimerkiksi Reddit, Twitter, Pinterest) ovat sitoutuneet kunnioittamaan DNT-pyyntöjä, suurin osa mainostajista jättää sen täysin huomiotta. Tämä on DNT: n suuri rajoitus, mikä tarkoittaa, että se ei toimi yhtä tehokkaasti kuin seurannan vastaiset laajennukset, kuten Privacy Badger (joka on saatavana Firefox-selaimella Androidille).

DNT antaa sinulle monella tapaa väärän turvatunteen, koska se ei itse asiassa estä seurannan syntymistä. Lisäksi tämä ominaisuus ei ole mitään erityistä. Sekä Chromella että Firefoxilla on DNT, mikä tarkoittaa, että tämä ei oikeastaan ​​ole toimittamisen arvoinen ominaisuus.

Seuraavaksi tarkistimme Cake-tietosuojakäytännön nähdäksemme mitä yritys väittää tekevänsä tietoja. Politiikka vaikuttaa kaiken kaikkiaan hyvältä, jopa varoittamalla asiakkaita käyttämään VPN: ää, jos he haluavat erottaa IP-osoitteen tekemistä hakupyynnöistä.

Tämä on tärkeää, koska pyynnöt voidaan jäljittää käyttäjien IP-osoitteisiin, jopa yksityisessä tilassa etsiessäsi. Lisäksi, vaikka paikallishistoriaasi ei tallenneta yksityisessä tilassa käymiäsi sivuja - Internet-palveluntarjoajasi voi silti seurata kaikkia vierailemasi sivuja.

Itse asiassa, ellet käytä VPN-verkkoa, Cake voi vahingoittaa yksityisyyttäsi hieman: Yleensä Internet-palveluntarjoajasi ei näe tekemiäsi yksittäisiä hakuja sivun HTTPS-salauksen vuoksi, kun käytät hakukonetta. Koska Cake-selain lataa automaattisesti kolme sivua kerrallaan, kun teet haun, tämä antaa Internet-palveluntarjoajalle tavallista enemmän tietoa; jonka avulla se voisi selvittää hakuja tekeessäsi niitä.

Huomasimme myös, että Cake myöntää räätälöivän mainoksia hakutermeillä normaalitilassa:

"Normaalissa selausmoodissa Cake voi lähettää hakutermejä kumppanille, joka tuottaa asiaankuuluvat sponsoroidut tulokset (Cake ei tee tätä pyyntöä yksityisessä tilassa)."

Ja Cake paljastaa, että IP-osoitteesi voidaan välittää käyttämillesi hakukoneille. Siksi, vaikka Cake ei seuraa sinua, se ei proksoi hakupyyntöjäsi - tarkoittaen, että Google voi silti luoda tietokannan hauistasi IP-osoitteesi rinnalle:

"Vaikka meitä vaaditaan siirtämään IP-osoitteesi pitkin verkkosivupyynnöissä käytetyille verkkosivustoille tai valitsemillesi hakukoneille (IP-osoite on olennainen tekninen elementti verkkosivustoille ja hakukoneille), emme koskaan liitä sitä IP-osoitetta mihinkään hakuun tai selaushistoriaa, emmekä koskaan liitä sitä nimesi, sähköpostiosoitteesi tai muuhun henkilöllisyyteen liittyviin tietoihisi ilman sinun tietämystäsi ja suostumustasi. "

Tämän seurauksena sinun on pidettävä kiinni yksityisen hakukoneen käytöstä Cake Browser -sovelluksen lisäksi saadaksesi vesitiiviyden.

johtopäätös

Vaikka Cake tarjoaa varmasti erilaisen kokemuksen, ajatus siitä, että se on jotenkin yksityisempi kuin muut selaimet, näyttää olevan virhe. Suurin osa Kakun käyttämistä tietosuojaominaisuuksista on saatavana Firefoxissa. Joten, ellet erityisen pidä salasanasuojauksesta tai ”Aikapommi” -ominaisuudesta, täällä ei ole mitään kääntääksesi päätä.

Sisäinen mainosten estäminen ja ponnahdusikkunoiden estäminen on hyvää, mutta nämä ominaisuudet voidaan helposti lisätä Firefoxiin tai Chromeen laajennuksilla, jotka antavat sinulle vielä parempia tuloksia. Vaikkakin totta, täysin mainokseton kokemus, jonka saat kakun kanssa heti laatikosta, on parempi kuin mitä haet yksittäisillä hakukoneilla - ja tämän vuoksi on ehdottomasti syytä antaa Cakelle mahdollisuus.

Yksi haittapuoli on, että et voi tällä hetkellä lisätä tietosuojalaajennuksia, kuten Privacy Badger, Ghostery tai uBlock Origin Cakeen - tarkoita, että et voi estää komentosarjoja tai estää seurantaa kokonaan.

Tämä selain on parempi niille, jotka eivät halua joutua jatkuvasti edestakaisin hyppäämään verkkosivujen ja hakutulosten välillä. Ja ihmisille, jotka käyttävät selaintaan ensisijaisesti ostoksille ja viihteelle - tämä selain aikoo luoda hauskan matkakokemuksen.

Lopuksi totean, että Cake on erittäin henkilökohtainen valinta riippuen siitä, mitä etsit selaimesta. Jos kuitenkin vedenpitävä yksityisyys ja verkkoturvallisuus ovat sitä, mitä olet etsimässä, näyttää paremmalta pysyä Firefoxin käyttämisessä valikoiman huippuluokan laajennuksia.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me