Google Driven arvostelu

Google asema


Google asema
on yksi suurimmista pilvipohjaisista tallennuspalveluista maailmassa, ja sillä on satoja miljoonia käyttäjiä. Tiedostojen asettamisen sijasta palvelun avulla käyttäjät voivat luoda ja muokata dokumenttejaan toimistosovellusten, kuten Google-dokumenttien, piirustusten, taulukkojen ja diojen, avulla.

ProPrivacy.com Pisteet
6.3 10: stä

Yhteenveto

Toivottavasti asioiden entistä helpompaa, Google Drive korvattiin Google One -palvelulla vuonna 2018 antaen lisää tallennustilaa ja lisäetuja halvemmalla. Täsmällisesti nimetty palvelu palkitsee mukavasti Google-ekosysteemin omaavia henkilöitä varmuuskopioimalla tiedostoja ja valokuvia Gmailista ja Androidista automaattisesti.

Google Drive -arvioinnissamme tarkastelemme perusteellisesti ominaisuuksia, käytettävyyttä ja kuinka yksityistä ja turvallista se on.

tykkää

 • Ensimmäinen 15 Gt tallennustilaa on ilmainen
 • Kuukausittain & vuotuiset hinnat
 • Katseleminen offline-tilassa & muokkaaminen Googlen Office Suite -sovelluksella
 • Käyttäjäystävällinen
 • Alustojen välinen tuki
 • 2-kertainen todennus
 • Tiedostojen versiointi

inhoaa

 • Tietoturvapolitiikan puute
 • Ei avoimen lähdekoodin
 • Perustuu Yhdysvaltoihin

Hinnoittelu ja saatavuus

Google luopuu kokeilujaksosta, joka tukee 15 Gt ilmaista tallennustilaa kaikille jäsenille. Valitettavasti tämä jättää eräät palkkioedut yksinomaan maksettuihin tilauksiin, mukaan lukien pääsy Google-asiantuntijoihin ympäri vuorokauden tapahtuvaa tukea ja mahdollisuus lisätä viisi erilaista perheenjäsentä, joilla on henkilökohtainen pääsy henkilökohtaiseen tallennustilaan..

Kolme ensimmäistä tasoa voidaan maksaa kuukausittain tai vuosittain alkaen 1,99 dollaria kuukaudessa 100 Gt, 2,99 dollaria kuukaudessa 200 Gt ja 9,99 dollaria hämmästyttävällä 2 TB: lla. Varastointi vie huomattavan hyppyä tämän jälkeen, mutta samoin hinta. 10 TB asettaa käyttäjille takaisin 99,99 dollaria kuukaudessa, 20 TB maksaa 199,99 dollaria kuukaudessa ja 30 TB maksaa mahtava 299,99 dollaria kuukaudessa. Vaikka tallennusvaatimukset nousevat 4K + -resoluutiovideoiden kanssa, 2 TB -vaihtoehto tarjoaa varmasti parhaan vastineen rahalle.

Drive Enterprise -yritystä tarjotaan yrityskäyttäjille, ja Google ehdottaa, että ryhmätyötä ja tuottavuutta vahvistetaan sen patentoidun tekoälyn (AI) ja kyvyn avulla käyttää yrityksen ohjelmistovalikoimaa, kuten Docs, Sheets ja Slides. Yksi houkuttelevimmista osista tässä kaupassa on, että maksat vain käyttämästäsi, eikä säilytysrajoja ole. Se maksaa 8 dollaria aktiivista käyttäjää kohti kuukaudessa, plus 0,04 dollarin lisämaksu per kyseisenä ajanjaksona käytetty GB.

Google tarjoaa palveluaan maailmanlaajuisesti, vaikka rajoituksia saattaa olla. Tällä hetkellä 145 maata voi käyttää Google Drivea täysimääräisesti Google Play -jakelun kautta, kun taas loput maat eivät pysty lataamaan maksettuja sovelluksia. Löydät täydellisen luettelon täältä. Maksutapoihin sisältyy veloitus & luottokortit, PayPal, Google Pay, PaySafe ja lahjakoodit.

ominaisuudet

 • Katseleminen offline-tilassa & editointi
 • saavutettavuus
 • Tiedostojen versiointi
 • Tiedostojen jakamisen tuki
 • Alustojen välinen synkronointi
 • Käyttöjärjestelmän integrointi
 • Valintalaatu verrattuna pakkaamiseen
 • 2-kertainen todennus

Katseleminen offline-tilassa & muokkaaminen

Google tarjoaa mahdollisuuden katsella ja muokata tiedostoja dokumenttien, laskentataulujen ja diojen palveluiden avulla offline-tilassa. Tätä tuetaan kaikissa laitteissa, mutta edellyttää, että sinulla on oltava yhteys Internetiin määrittäessäsi offline-tilaa.

Ominaisuus on yksinomaan Google Chromen kanssa pöytätietokoneissa, ja sinun on otettava käyttöön Google-dokumenttien, taulukkojen ja diojen synkronointi & Piirrä tiedostoja tälle tietokoneelle, jotta voit muokata offline-tilassa asetuksista. Jokaisen tiedoston on oltava saatavana offline-tilassa manuaalisesti napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella ja valitsemalla Käytettävissä oleva offline-vaihtoehto. Onneksi tämä voidaan tehdä irtotavarana Shift + Ctrl- ja Shift + ⌘ -pikakuvakkeiden ansiosta Windowsissa ja Macissa.

Prosessia virtaviivaistetaan mobiililaitteissa. Sen vuoksi Android- ja iOS-käyttäjät tarvitsevat vain avata minkä tahansa Google Drive-, Docs-, Sheets- tai Slides-sovelluksen, selata kolmen pisteen lisämerkin jokaisen tiedoston kulmassa ja napauttaa asettamista saataville offline-tilassa. Offline-tilassa tallennetut tiedostot ovat sitten valikossa.

On syytä muistaa jättää riittävästi tilaa pilveesi, jos haluat synkronoida asiat uudelleen palatessaan verkkoon.

saavutettavuus

Google Drivessa on useita esteettömyysvaihtoehtoja, jotka auttavat vammaisia ​​toimimaan paremmin vuorovaikutuksessa ladatun sisällön kanssa, kuten näytönlukijayhteensopivuus ja kyky lisätä tekstitysraitoja videotiedostoihin.

Pöytätietokoneen näytönlukijalle Google suosittelee Mozilla Firefoxia NVDA: n kanssa tarkennustilassa tai JAWS lomaketilassa parhaan kokemuksen saamiseksi. Vaihtoehtoisesti Google Chromen ja Safarin käyttäjät voivat käyttää VoiceOveria, ja Chrome OS -käyttäjät voivat kääntyä ChromeVoxiin. Google Drive on yhteensopiva TalkBackin, BrailleBackin, Switch Accessin ja pikanäppäimien kanssa Androidilla, kun taas iOS-käyttäjät voivat kääntyä vastaavasti VoiceOveriin. Siirtymisohjeet ja pikanäppäimet ovat täällä.

Tekstitysraitojen lisääminen videoihin voidaan tehdä vain työpöydällä, mutta se voi parantaa Google Drive -käyttäjien yleisön kokemusta. Yhtiö suosittelee tekstitystiedostojen käyttöä, mutta tekstitiedostot hyväksytään myös englanniksi ja japaniksi.

Tiedostojen versiointi

Google Drive kirjaa kunkin ladatun tiedoston historian, mikä auttaa estämään haittaohjelmia ja palauttamaan ei-toivotut muutokset. Jälkimmäinen on erityisen kätevä, kun otetaan huomioon Googlen yhteinen lähestymistapa tiedostojen muokkaamiseen, koska käyttäjät näkevät muutokset helposti ja kumoavat ne tarvittaessa.

Napsauttamalla tiedostoa hiiren kakkospainikkeella ja valitsemalla hallita versioita, luetellaan kaikki iteraatiot, jotka Google Drive on tuntenut. Käyttäjät voivat ladata uuden version vanhan päälle, jos sitä on muokattu offline-tilassa. Tätä ei voida tehdä kansioilla, joten kannattaa pitää asiat tiedoston kohdalla, kun ne ladataan.

Tiedostojen jakamisen tuki

Toinen hiiren kakkospainikkeella on mahdollisuus jakaa tiedostoja muiden kanssa. Tämä voidaan tehdä kirjoittamalla sähköpostiosoite manuaalisesti tai luomalla jaettava linkki. Gmail otetaan käyttöön tässä ominaisuudessa, ja se näyttää sähköpostiosoitteet automaattisesti yhteystietoluettelostasi. Facebook ja Twitter on myös integroitu nopeaa ja helppoa jaettavien linkkien lähettämistä varten.

Jaetun sisällön omistajat voivat rajoittaa ihmisten katselemaan, kommentoimaan tai antamaan heille täydet muokkausoikeudet suoraan kutsusta itse. Jos omistajat haluavat suojata materiaaliaan uskomattoman hyvin, he voivat myös poistaa käytöstä mahdollisuuden muuttaa käyttöoikeuksia ja lisätä uusia ihmisiä sekä päästä eroon vaihtoehdoista ladata, tulostaa ja kopioida tiedostoja kommentaattoreille ja katsojille.

Cross-platform

Google Drive on käytettävissä useimmilla alustoilla Chromen, Firefoxin, Microsoft Edgen, Internet Explorer 11: n ja Safarin kautta, jolloin käyttäjät voivat lisätä, ladata tai synkronoida sisältönsä..

Varmuuskopiointi ja synkronointi -sovellus on ladattavissa Windows 7–10 ja kaikkea macOS 10.10: sta lähtien. iPhone-käyttäjät voivat ladata Google Driven App Storesta, kun taas Android-versio 4.4 ja uudemmat voivat ladata sovelluksen Play Kaupasta. Matkapuhelimen käyttäjien on ladattava erilliset sovellukset, jos he haluavat käyttää toimistopakettia, ja Google-dokumenttien, laskentataulukoiden ja diojen vaatimukset vaativat vähintään Android 5.0: n järjestelmään..

Tällä hetkellä Android-käyttäjät huomaavat, että Google Drive on esiasennettu heidän laitteeseensa. Tämä voi muuttua tulevaisuudessa johtuen toistuvista Euroopan unionin kilpailunvastaisista syytöksistä, jotka muuttavat Googlen asennetta pakottaa ensimmäisen osapuolen sovellukset oletettavasti avoimen lähdekoodin ohjelmistojen kautta. Tässä tapauksessa sen pitäisi silti olla ladattavissa Play Kaupasta.

OS-integrointi

Google Drive -selaimen versiota käyttävillä käyttäjillä ei ole ylellisyyttä integroida käyttöjärjestelmiin, mutta sovellukset antavat Windowsin ja Androidin omistajille mahdollisuuden hyödyntää tätä ominaisuutta.

Matkapuhelimen omistajat voivat lähettää tiedostoja pilvinsä selaamalla jakovalikoita, kun taas Windows-käyttäjien tarvitsee vain napsauttaa hiiren kakkospainikkeella avataksesi Google Drive -valikon. Jos olet hiukan komea työpöydälläsi, liian monet vanhemmat kansiot voivat aiheuttaa käyttöjärjestelmän integroinnin katoamisen. Kansion kansio kansiossa toimii hienosti, mutta jos sinulla on jotain muuta, sinun on ladattava se suoraan.

Valitettavasti Mac- ja Linux-käyttäjät eivät kykene käyttämään tätä ominaisuutta. MacOS: n Varmuuskopiointi ja synkronointi -sovelluksessa ei ole merkkejä integroitumisesta, kun taas Linuxilla ei ole saatavana ensimmäisen osapuolen sovellusta. Viimeksi mainitulle on olemassa useita kolmannen osapuolen kiertotapoja, mutta toisen yrityksen luottaminen tietoihisi on asia, jota emme suosittele ilman asianmukaista huolellisuutta. Jos tämä vie sinut pois Google Drivesta, Mac-käyttäjille on tarjolla useita vaihtoehtoisia pilvipalvelupalveluita.

Muut ominaisuudet

Google Driven avulla käyttäjät voivat ladata tiedostoja alkuperäisellä laadullaan kadonneiden välttämiseksi, tai käyttää korkealaatuista pakkausta tiedoston koon pienentämiseen pienentämällä sitä. 2-kertainen todennus tukee myös kaikkien Googlen palveluiden turvallisuutta, ja ProPrivacy suosittelee sitä voimakkaasti.

Yksityisyys ja turvallisuus

Toimivalta

Google Drive sijaitsee Yhdysvalloissa ja, kuten useimmat amerikkalaiset yritykset, tarkastaa usein maan lievän asenteen yksityisyyteen. Koska Google on ensisijaisesti mainosyritys, se kerää käyttäjistään huolestuttavia määriä tietoja, jotka saattavat mahdollisesti joutua tunkeilevien hallintoelinten käsiin..

Nollatietotodistuksen

Google Drive ei takaa nolla tietämystä koskevaa käytäntöä, koska tuote kuuluu Googlen yleiseen tietosuojakäytäntöön ja käyttöehtoihin. Tämä tarkoittaa, että Google tallentaa kopion salasanasi palvelimilleen, mikä sallii salasanan palauttamisen, mutta asettaa tietosi suurempaan vaaraan, että viranomaiset vuotavat, varastetaan tai takavarikoivat heidät takavarikoimalla..

Toivomusta ei menetetä niille, jotka haluavat hyödyntää Googlen suhteellisen oikeudenmukaista hinnoittelua pilvitallennuksessa, koska käyttäjät voivat käyttää asiakaspuolella olevia salauspalveluita paremman tietosuojan suojaamiseen..

Tekninen turvallisuus

Kuten odotettiin, Google Drive suojaa tietoja käyttämällä Yhdysvaltain hallituksen standardin mukaista salausta jakaamalla tiedot palasiksi käyttämällä AES-256: ta lataamisen yhteydessä. TLS-standardia hyödyntäen tiedot salataan hetkellisesti, kun ne saavuttavat Googlen palvelimet, ennen kuin ne salataan uudelleen AES-128-suojauksella. Vaikka tämä tehdään millisekunnin sisällä ja mahdolliset vuodot ovat vähäisiä, se on pieni ongelma, joka saattaa aiheuttaa epämukavuutta.

Turvallisuuden lisäämiseksi salausavaimet kääritään myös omaan salaukseensa hyökkäysten estämiseksi. Tämä salataan vain, kun yhteys käyttäjän tililtä muodostetaan Google Driveen. Tämä tarkoittaa, että et koskaan hallitse omia salausavaimesi.

Tätä voidaan muuttaa käyttämällä asiakaspuolen salauspalveluita, jos se on ongelma, mutta merkitsee ylimääräistä jalkatyötä asiakkaalle. Voit myös vahvistaa suojausta ottamalla käyttöön kaksikerroisen todennuksen, joka myöhemmin aktivoituu kaikille Google-palveluille, joita käytät samassa sähköpostiosoitteessa.

kysymykset

Selaimen salaus

Selaimet eivät ole yhtä turvallisia tai yksityisiä kuin niiden sovellusvaihtoehdot. Ei ole varmaa, mitä Google käyttää salausta, onko se pitkään vanhentunut JavaScripti vai hiukan hyväksyttävämpi WebCrypto-sovellusliittymä; verkko on kuitenkin vähemmän kuin ihanteellinen toimitusalusta, jossa on paljon enemmän jäljittäjiä. Sen avulla emoyhtiö voi myös tunkeutua tunkeilevaan koodiin ilman tunnistamista.

Suljetun lähdekoodin

Kuten yrityksen muut tuotteet, myös Google Drive on tekijänoikeuksien nimissä suojattu lähdekoodin palvelu. Tämä tarkoittaa, että on mahdotonta sanoa, mikä tapahtuu pinnan alla, edellyttäen, että luotat Googlen tarkoituksiin epäsuorasti. Tämä vaikuttaa tietoturvaan ja yksityisyyteen, koska ulkopuoliset asiantuntijat eivät voi tarkistaa alustan eheyttä, jolloin mahdollisesti hyväksikäytöt jäävät huomaamatta ja julkaisija voi lisätä haitallisia koodeja..

Helppokäyttöisyys

Google Drive tarjoaa erittäin jakavan kokemuksen käytöstä riippuen. Tuetut sovellukset ovat uskomattoman minimalistisia verrattuna vankkaan matkapuhelimen iteraatioon ja täysin varustettuun palvelimen selainversioon.

pöytä-

Varmuuskopiointi ja synkronointi -sovellus toimii Windowsin Resurssienhallinnassa ja Macin Finderissa, joka antaa suoran pääsyn synkronoituihin kansioihin ja antaa sinun ladata pilveen.

Valitettavasti tämä poistaa myös ominaisuudet. Tiedostojen versiointi ei ole käytettävissä täällä, säilytyssuunnitelmaa ei voida päivittää, ja et voi käyttää julkisia tiedostoja, jotka on aiemmin jaettu kanssasi, ellet ole lisännyt sitä Driveen. Tässä logiikassa todennäköisesti kaikilla työasemilla on pääsy selaimeen, mutta tämä ei ole ihanteellinen asenne.

mobile

Android-sovellus Drive tarjoaa paljon muuta. Paitsi, että voit synkronoida valokuvasi, voit myös luoda automaattisia varmuuskopioita ja ladata tiedostoja ollessasi matkalla.

Google Drive Android

Voit käyttää aiemmin jaettuja tiedostoja aseman ulkopuolella, tarkistaa yksittäisiin Windows- ja Mac-laitteisiin tallennetut tiedostot Tietokone-osiosta ja valita, rajoitetaanko tiedostojen siirrot Wi-Fi: lle tietojen säilyttämiseksi. Valitettavasti tiedostojen versiointia ei edelleenkään voida käyttää tällä menetelmällä.

selain

Lopullinen Google Drive -versio löytyy tuetuista selaimista, kaikilla ominaisuuksilla. Asettelu on uskomattoman käyttäjäystävällinen, ja suurin osa vaihtoehdoista näkyy joko vasemmassa reunassa tai napsauttamalla objektia hiiren kakkospainikkeella. Aktiviteetti on erityisen hyödyllinen ominaisuus jaetuille kansioille, ja se löytyy oikean yläkulman tietoosiosta.

Lopulliset ajatukset

Google Drive on kattava ominaisuusjoukossaan, ja sen hinnat ovat melko houkuttelevia houkutellakseen uusia ja palauttavia asiakkaita. Yhtiö tekee parhaansa voidakseen osallistua moniin erilaisiin maksutapoihin, miinus kriptovaluutta, ja onneksi antaa ihmisille mahdollisuuden maksaa kuukausittain tai vuosittain tietyillä tasoilla.

Kaksi lähes vertaansa vailla olevaa ominaisuutta ovat Googlen toimistopaketti ja esteettömyysasetukset. Paitsi että käyttäjät voivat muokata matkalla, myös näkö- ja kuulovammaiset ihmiset voivat hyödyntää palvelua parhaiten näiden sulkeumien ansiosta. Alustojen välinen ero on kuitenkin täysin havaittavissa, eikä se oikeastaan ​​anna paljon valintaa pilvipalvelujen käyttämisessä, etenkin jos haluat käyttää kaikkia ominaisuuksia.

Vaikka Google Drive on enimmäkseen turvallinen, sen nolla tietämyskäytäntöjen ja mainospohjaisen liiketoimintamallin puuttuminen ovat todennäköisesti riittäviä tekemään yksityisyyden suojaamisesta epämukavan. Sen sijaan Googlen pilvitallennuspalvelu vetoaa todennäköisemmin mukavuuteen ja toimintoihin pyrkiville asiakkaille. Asiakkaat voivat parantaa kokemustaan ​​käyttämällä asiakaspuolen salauspalveluita ja salasananhallintaa, mutta ympärillä on enemmän yksityisiä vaihtoehtoja, jotka saattavat sopia laskuun paremmin.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me