IDrive-arvostelu

Minä ajan

 • hinnoittelu

  alkaen $ 17.38
  vuodessa

ProPrivacy.com Pisteet
8 10: stä

Yhteenveto

Minä ajan
on täysin varusteltu pilvitallennusratkaisu, jossa on kohokohtia, mukaan lukien täydellinen järjestelmän levykuvan varmuuskopiointi, todellinen arkistointi ja vaihtoehto päästä päähän -salaus.

hinnoittelu

Kuten monissa pilvipalveluissa nykyäänkin, IDrive tarjoaa 5 Gt: n tallennustilaa ilmaiseksi. Vertailun vuoksi Dropbox tarjoaa 2 Gt tallennustilaa ilmaiseksi, kun taas Google Drive jakaa melko runsas 15 Gt tallennustilaa ilmaiseksi.

Henkilökohtaiset suunnitelmat, mitä tässä katsauksessa tarkastellaan, alkavat 52,12 dollarilta USD vuodessa (saat ensimmäisen vuoden vain 17,38 dollaria alennuksella).

iDrive-hinnasuunnitelma

Maksut hyväksytään vain luottokortilla.

ominaisuudet

 • Päästä päähän -salaus (valinnainen)
 • Monialustainen tuki
 • Reaaliaikainen synkronointi
 • Tiedostojen jakaminen (mutta ei e2ee-tileillä)
 • IDrive Express (katso alla)
 • Tiedostojen versiointi (“valokuvat”)
 • Etähallinta verkkokonsolin kautta
 • Levyn kuvan varmuuskopio
 • Varmuuskopio
 • Todellinen arkistointi

Monialustainen tuki

IDrive tarjoaa täydet sovellukset Windows-, macOS-, iOS- ja Android-laitteille. Se tarjoaa myös ”ohut asiakas” -sovelluksen Windowsille ja macOS: lle, joka mahdollistaa etämäärityksen web-käyttöliittymän avulla.

Linux-skriptipaketti sallii myös automaattiset lataukset Linux-koneelta, jota voidaan hallita etäkäytössä IDrive GUI -verkkokortista. Niiden asettaminen vaatii kuitenkin terminaalin komentorivin tuntemisen.

Tiedostonjako

Voit jakaa tiedostoja tai kansioita muiden käyttäjien kanssa, mutta pettymys tämä ei ole mahdollista, jos valitset päästä päähän -salauksen.

iDrive-tiedostojen jakaminen

IDrive Express

Jos tietojen katoaminen IDrive sisältää erittäin suuria määriä (gigatavua tai enemmän) dataa, IDrive voi nopeuttaa palautusprosessia lähettämällä fyysisen kiintolevyn, joka sisältää kadotetut tiedot paikallista varmuuskopiointia varten.

Vaihtoehtoisesti, kun kirjaudut palveluun, IDrive voi lähettää sinulle tyhjän kiintolevyn, joka täyttää tiedot ja lähettää takaisin IDriveen. Suurten tietomäärien avulla tämä voi merkittävästi lyhentää alkuasennus- ja latausaikoja.

Tämä palvelu on henkilökohtaisten tilien omistajille ilmainen kerran vuodessa, ja myöhemmät varmuuskopioinnit maksavat 59,95 dollaria. Lähetyksen palautus on ilmaista Yhdysvalloissa, mutta kansainvälisille asiakkaille veloitetaan tavanomaiset toimituskulut.

Tiedostojen versiointi

IDriven Snapshot -ominaisuus tallentaa tiedostojen historialliset versiot, jotka voidaan palauttaa milloin tahansa. Tämä suojaa tietoja ransomware-hyökkäyksiltä ja voi olla hyödyllistä, jos haluat käyttää vain aiempia tiedostoluonnoksia.

iDrive-valokuvat

Tukee jopa 30 tiedoston versiota, joista hieno näkökohta on, että tiedostojen Snapshot-versiot eivät lasketa tallennusrajaasi.

Levyn kuvan varmuuskopio

On mahdollista varmuuskopioida ja palauttaa kokonaiset asemat, mukaan lukien kuva järjestelmäasemasta. Tämä ominaisuus toimii vain Windows-asemissa, mutta IDrive on yksi harvoista pilvipalveluista, jotka tukevat Time Machine -varmuuskopioita Macille.

iDrive-levykuvan varmuuskopio

Varmuuskopio

IDrive optimoi tiedonsiirron lähettämällä vain muuttuneen tiedoston lohkoja sen sijaan, että lähettäisi kokonaisia ​​tiedostoja uudelleen, kun niitä muokataan. Tämä nopeuttaa siirtoprosessia ja säästää kaistanleveyden kulutusta.

Todellinen arkistointi

Toisin kuin palvelut, kuten Dropbox, Google Drive, iDrive ja OneDrive, IDrive on todellinen pilvien varmuuskopiointipalvelu kuin kirkastettujen tiedostojen synkronointipalvelu. Tämä tarkoittaa, että kun poistat tiedoston paikallisesti, sitä ei poisteta IDrive-palvelimilta.

Tiedostojen poistamiseksi pysyvästi sinun on poistettava ne manuaalisesti palvelimelta tai käytettävä IDriven automaattista Archive Cleanup -toimintoa. Arkiston puhdistusta tulee kuitenkin käyttää varoen, koska se poistaa pysyvästi paikallisesti poistetut tiedot.

Paikallinen varmuuskopio

Ei kovin mainostettu tosiasia, että tiedostojen varmuuskopioinnin lisäksi voit valita tiedostojen varmuuskopioinnin paikalliselle tai WiFi-yhteydellä varustetulle asemalle. Voit jopa tehdä tämän varmuuskopioimatta tietoja IDriven palvelimille ollenkaan, mikä tekee IDrive-työpöytäohjelmasta kätevän ilmaisen paikallisen varmuuskopiointityökalun..

Yksityisyys ja turvallisuus

Toimivalta

IDrive sijaitsee Yhdysvalloissa. Kuten Edward Snowdenista tiedämme, tämä on maa, joka suorittaa tunkeutuvaa kotimaista ja kansainvälistä joukkovalvontaa ja jonka tiedetään kohdistavan teknologiayrityksiin, jotka väittävät tarjoavan asiakkailleen yksityisyyttä.

Oikeudelliset välineet, kuten FISA, isänmaallisuuslaki ja kansallisen turvallisuuden kirjeet (ja mukana olevat gag-määräykset), antavat NSA: lle ja muille valtion virastoille laajat valtuudet vaatia teknologiayrityksiä auttamaan tietojenkeruuohjelmissaan..

Mikään näistä ei ole tärkeä, jos päätät sallia päästä päähän -salauksen yksityisen avaimen avulla, vaikka olisimmekin suljettu lähde, emme voi koskaan olla varmoja siitä, mitä ohjelmisto todella tekee.

lokit

”Palvelun laadun ylläpitämiseksi ja tuotteen suorituskyvyn analysoimiseksi voimme myös kerätä tietoja yhteydetiedoista, mukaan lukien kaikkien istunnon aikana Internetissä lähetettyjen pakettien ajoitus ja koko, istunnon päivämäärä ja kellonajat, Device Internet Protocol ("IP") osoite, selaintyyppi, laitteen nimi ja / tai tunnistenumero ja muut vuorovaikutukset palvelun kanssa. "

Tämä on paljon metatietoja. Ja tietysti IDrivellä on suora pääsy tiedostoihisi, ellet halua luoda yksityistä salausavainta.

Tekninen turvallisuus

Ensimmäinen huomionarvoinen asia on, että IDrive käyttää suljetun lähdekoodin ohjelmistoja. Tämä tarkoittaa, ettei IDriven tarjoamia tietoja voida tarkistaa itsenäisesti tai tarkistaa ohjelmistossa puutteita tai takaovia. Lisättynä siihen, että IDrive on yhdysvaltalainen yritys, tämä ei ole rauhoittava.

Toinen huomioitava asia on, että kokonaissalaus ei ole oletusasetus. Oletusvaihtoehto, jonka avulla IDrive voi asettaa salausavaimen, on kätevä, mutta se tarkoittaa kuitenkin, että IDrive voi käyttää tietojasi, jos se haluaa (tai pakottaa).

Jos valitset oletusreitin, tilisi voidaan palauttaa, jos kadotat tai unohdat avaimesi, ja voit jakaa tiedostoja.

Voit vaihtoehtoisesti asettaa oman salausavaimensi tietojen päästä salaisuuteen (e2ee). Tämä avain tallennetaan vain paikallisesti. Sen sijaan siitä luodaan hash, joka lähetetään IDriven palvelimille avaimen varmentamiseksi.

iDrive-salausavain

Jos kadotat tai unohdat yksityisen salausavaimen, IDrive ei pysty palauttamaan tietojasi. Yksityisen avaimen käyttö estää myös tiedostojen ja kansioiden jakamisen. Tämä on pieni pettymys, koska muut e2ee-pilvipalvelut onnistuvat sallimaan tiedostojen jakamisen luomalla salausavaimen jaetuille tiedostoille asiakkaan sisällä ja joka sisältyy linkin URL-osoitteeseen.

Yksityisen avaimen avulla e2e salaa tiedostojen sisällön, mutta ei piilota tiedostojen nimiä tai hakemistorakennetta. Päätös yksityisen vai julkisen käytöstä on tehtävä, kun luot ensin tilisi. Ainoa tapa muuttaa mieltäsi on luoda uusi tili.

Tiedot salataan AES-256: lla. Oletetaan, että jonkinlaista hajautusalgoritmia (kuten SHA) käytetään eheyden varmistamiseen, mutta verkkosivustolla ei ole yksityiskohtia. Samoin käytetty "erityinen salausmenetelmä", jonka avulla yksityinen avain voidaan varmistaa IDriven palvelimilla, ei ole yksityiskohtainen.

Helppokäyttöisyys

Ilmoittaminen ilmaiseksi tilille on yhtä helppoa kuin sähköpostiosoitteen ja salasanan antaminen. Premium-tilinhaltijoiden on toimitettava maksutiedot, ja heitä pyydetään toimittamaan puhelinnumero tuen ja kaksifaktorisen todennuksen auttamiseksi.

Kuten jo todettiin, voit hyödyntää IDrive Express -ominaisuutta pyytääksesi tyhjän kiintolevyn lähettämistä tietojen täyttämistä ja takaisin lähettämistä varten..

Pöytätietokone

Meidän on sanottava, ettemme ole täysin vakuuttuneita estetiikasta, jonka IDrive on valinnut työpöytäohjelmistolleen, joka on periaatteessa identtinen Windowsissa ja macOS: issa.

iDrive-kansiot

Voit lisätä ja poistaa kansiot, joista haluat varmuuskopion. Oletuksena tiedostot varmuuskopioidaan heti, vaikka voit sen sijaan ajoittaa varmuuskopiointiajat haluamallasi tavalla.

iDrive-levykuvan varmuuskopio

Tärkeä ero työpöytäsovellusten ja matkapuhelinten ja web-käyttöliittymän välillä on, että et voi yksinkertaisesti selata tiedostoja, jotka on varmuuskopioitu muista linkitetyistä laitteista. Voit palauttaa vain tiedostot, jotka on varmuuskopioitu nykyisestä tietokoneesta.

iDrive-palautustiedostot

Voit kuitenkin luoda synkronointikansion. Kaikki synkronointikansioon sijoitetut tiedostot synkronoidaan automaattisesti kaksisuuntaisesti kaikkien muiden kytkettyjen laitteiden kanssa.

iDrive-synkronointitiedostot linkitettyjen laitteiden kanssa

Olemme nähneet muiden arvioijien valittavan, että IDrive ei ole intuitiivisin käytettävä ohjelmisto, mutta löysimme sen kaiken melko suoraviivaisena.

Mobiilisovellukset

Android- ja iOS-sovellukset ovat hyvin samankaltaisia, joten iPadin suurempi näyttö on optimoitu.

iDrive iOS -sovellus

Sovelluksen avulla voit varmuuskopioida kaikki mobiililaitteesi tiedot, mukaan lukien puhelulokit, tekstiviestit, kalenterimerkinnät ja yhteystiedot. Androidissa voit myös määrittää varmuuskopioitavat kansiot samalla tavalla kuin työpöydällä. Vaikka iOS onkin se, tämä vaihtoehto ei ole käytettävissä hedelmäpohjaisissa laitteissa.

Molemmat alustat tukevat valokuvien automaattista lataamista, jonka ”Ihmiset” -vaihtoehto voi suorittaa kasvojentunnistuksen (tätä varten tarvitaan yli 50 kuvan tietojoukko).

iDrive Android-sovellus

Työpöydän synkronointikansioiden tiedostoja ei synkronoida oletuksena paikallisesti, mutta niitä voidaan katsella ja ladata tarvittaessa. Voit myös lähettää tiedostoja mobiililaitteeltasi synkronointikansioon.

iDrive-varmuuskopio

Etu, joka mobiilisovelluksilla on työpöydän serkkuihin nähden, on se, että niiden avulla voit selata ja ladata tiedostoja, jotka on varmuuskopioitu mistä tahansa liitetystä työpöydästä tai mobiililaitteesta..

Lopulliset ajatukset

Siellä on kauniimpia työpöytäpilvien varmuuskopiointiohjelmia. Haluamme myös nähdä, että pystymme selaamaan varmuuskopioita erilaisista yhdistetyistä laitteista työpöytäohjelmiston asiakasohjelmissa sekä mobiilisovelluksissa.

Valinnainen päästä päähän -salaus on hieno, vaikkakin sääli, että se estää sinua jakamasta tiedostoja ja kansioita. IDrive ei ole myöskään päästä eroon siitä, että se on yhdysvaltalaisen yrityksen suljetun lähdekoodin tuote, joten jopa e2ee: n ollessa käytössä ei ole takeita siitä, että tietosi ovat turvassa NSA: lta..

IDrive on kuitenkin yksi tehokkaimmista, joustavimmista ja täysin varustelluista pilvivarmistuksen palveluista, joita olemme tarkistaneet. Erityisesti pidämme täyslevyn kuvantamisominaisuudesta, ja todellinen arkistointi, jossa tiedostoja ei poisteta palvelimelta paikallisesti poistettaessa, tekee IDrivestä huomattavasti paremman kuin Dropbox ja Google Drive..

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me