iPredator Review

Ipredator

 • Prissättning

  Från $ 8.00
  / månad

 • Tillgänglig på:


  • Windows

  • Mac OS

  • iOS

  • Android

Tyvärr är IPreadator inte längre i affärer.

För en lista över alternativ till den här tjänsten, se våra 5 bästa VPN: er lista.

ProPrivacy.com Göra
8 av 10

Sammanfattning

iPredator är mest anmärkningsvärt för det faktum som bildades av Pirate Bay-grundaren Peter Sunde, och även om den inte officiellt är ansluten till den ökända BitTorrent-indexeringswebbplatsen, har de nära band med den. På grund av denna anslutning hade vi stora förhoppningar för iPredator, och var därför lite besvikna över att upptäcka att tjänsten hade mycket tuffa kanter, dess integritetspolicy var inte riktigt så omfattande som vi hoppades, och att anslutningshastigheterna var väldigt tåliga. Ändå är den använda krypteringen heltäckande och inga användarloggar sparas (vilket är de viktigaste funktionerna för oss), så tjänsten är långt ifrån dålig. Det är bara att det finns bättre där ute.

Funktioner

 • OpenVPN
 • PPTP
 • 50 svenska servrar
 • Kör sin egen icke-loggade HTTP-proxy, DNS-server och Tor-utgångsnod
 • P2P stöds
 • Obegränsad dataanvändning
 • Inga användarloggar

Hastighet och prestanda

Med vårt 20 megra breda bredband satte vi iPredator igenom dess steg. Våra hastigheter reducerades i huvudsak till hälften när de anslutits till deras servrar, med hastigheter från 7 till 11 Mbps. Vi såg en stor hastighetsminskning när vi använde VPN, även om en del av detta kan hänföras till vårt geografiska avstånd från iPredators endast svenska servrar. Även med det som beaktats är hastigheterna dock en besvikelse.

Prissättning och planer

Prissättningen är en mycket enkel och nonsens $ 8 per månad, som du kan förlänga i steg om 1, 3, 6 och 12 månader. Kursen ändras dock inte med de långsiktiga planerna, så du betalar fortfarande 8 $ per månad oavsett vilken plan du väljer.

Det finns en 3-dagars kostnadsfri testperiod som ger dig en smak av tjänsten, som inte alls är så generös som säger, CyberGhosts 30-dagars gratisversion är dock prisvärt. För att aktivera den här provan måste du tyvärr skicka en förfrågan antingen via biljettsystemet eller e-post, som lämnade oss lite kvar innan vi kunde ge tjänsten en snurr.

Sekretess och säkerhet

Detta är ett område där vi förväntade oss att iPredator skulle göra bra resultat, med tanke på dess anslutning till The Pirate Bay, och i stort sett blev vi inte besvikna. OpenVPN-kryptering är av den bunnfasta CBC 256-bitars AES-sorten (som används av den amerikanska regeringen för säker kommunikation) och använder SHA1-hashverifiering, vilket är bra.

Integriteten är också bra, även om det inte faller under "ingen loggar oavsett" -policy som några få konkurrerande leverantörer hävdar (naturligtvis kan iPredator bara vara mer ärlig). Det viktigaste är att inga trafikloggar behålls, även om anslutningsloggar behålls "för felsökningsändamål". Dessa är krypterade och hålls utanför webbplatsen för att säkerställa att endast iPredator har åtkomst till dem.

Utöver detta bevaras transaktions-ID och e-postmeddelanden som mottagits från betalningsprocessorer i drygt 6 månader, också "lagrade i ett separat system i en krypterad partition".

Även om vi verkligen gillar tanken på "inga loggar alls", verkar iPredators sekretessrutiner ganska robusta och borde vara mer än tillräckliga för de flesta ändamål. Som iPredator berättade för TorrentFreak, "Vi försöker lagra det minsta möjliga lagligt möjliga var som helst. IP-adresser är krypterade och kan endast dekrypteras av icke-supportpersonal för att säkerställa en korrekt process. Till exempel att arbeta kring frågor där polisen rufflar upp supportpersonalen lite för att få data för en missbruksrapport. I databasen lagrar vi bara de detaljer som användarna ger oss vid registreringen och en begränsad eftersläpning av betalningar. '

En sista observation är att iPredators nära anknytning till The Pirate Bay innebär att vi nästan unikt kan vara ganska mycket säkra på att det inte är en "honeypot" som drivs av myndigheter.

Slutgiltiga tankar

Tack vare en bra policy för loggar utan anslutningar och lite bra kryptering kan du göra mycket värre än iPredator, men den mycket avskräckta karaktären hos tjänsten, det faktum att vi föredrar det om inga loggar av något slag hålls alls, och de mycket nedslående speedtest.net-resultaten, betyder att vi också tror att du kan göra mycket bättre. Det är fortfarande tidiga dagar, och iPredator har kämpat med ovälkommen uppmärksamhet från finansiella processorer, så vi kommer att erbjuda det vårt stöd. Men vi känner också att innan vi helt kan rekommendera tjänsten måste den lägga till några mer attraktiva funktioner, inklusive att lägga till några internationella servrar och förbättra anslutningshastigheterna.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me