Ivacy Review

Ivacy

 • Prissättning

  Från $ 1.33
  / månad

 • Tillgänglig på:


  • iOS

  • Windows

  • Android

  • Linux

  • Mac OS
 • unblocks:


  • Amazon Prime

  • Hulu

  • Netflix

  • iPlayer

Ivacy vann tredje plats för "bästa övergripande VPN" vid ProPrivacy.com Awards - branschens guldstandard för att erkänna prestationer inom VPN-sektorn. Dessutom vann Ivacy VPN priset för att vara den snabbaste VPN; som bevisar att denna VPN är en fantastisk allrounder. Fortsätt läsa för att ta reda på varför Ivacy krönades Bästa VPN för hastigheter vid årets officiella VPN Awards.

ProPrivacy.com Göra
10 av 10

Sammanfattning

Ivacy är en VPN-leverantör utan loggar baserad i Singapore. Även om det har funnits i flera år har Ivacy nyligen och ganska dramatiskt uppfunnit sig för att bli en av de mest spektakulära "nya" spelarna i en bransch som blir allt mer professionell.

Snabbstatistik

 • Jurisdiktion
  Singapore
 • Samtidiga anslutningar
  5
 • Länder
  50
 • ProPrivacy.com SpeedTest (medelvärde)
  73,24 Mbps

Ivacy VPN sponsor West Ham Utd

Hur mycket kostar Ivacy?

Ivacy erbjuder en enkel grundplan för så lite som $ 1,33 per månad. Kostnaden för en månad är ganska hög, men den sjunker kraftigt om du köper ett årligt eller längre prenumeration. Det är verkligen rättvist att säga att om du köper en långsiktig plan är Ivacy en mycket låg kostnadstjänst.

5 år

Få 87% rabatt på 5-årsplan!

87% rabatt

$ 1.33
per månad

24 månader

$ 2.25
per månad

12 månader

$ 3.33
per månad

Dedikerade IP: er ingår inte i den grundläggande planen och kostar ytterligare $ 1,99 USD per månad per IP. En NAT-brandvägg med port-vidarebefordran kostar också ytterligare $ 1,00 per månad.

Betalning kan göras via kort, PayPal, AliPay, Perfect Money och Paymentwall. Du kan också betala i Bitcoin via BitPay, och i olika kryptokurser via CoinPayments.

Observera att det är möjligt att använda Bitcoin och vissa andra kryptokurser för att betala för en VPN-tjänst som Ivacy anonymt, men kom alltid ihåg att VPN-tjänsten känner din riktiga IP-adress och kan se vad du får upp på internet.

De flesta prenumerationer har en 30-dagars pengarna tillbaka-garanti, även om betalning i kryptovaluta är förståeligtvis inte återbetalas. Månadsabonnemang har en 7-dagarsgaranti istället.

Ivacy erbjuder för närvarande en gratis prenumeration på 1 år Sticky Password Premium värd $ 29,99 med alla prenumerationer. Sickly Password är en bra lösenordshanterare som erbjuder utmärkt webbläsarintegration, även om vi föredrar gratis och open source-lösningar som KeePass och Bitwarden.

Vilka funktioner erbjuder Ivacy?

Kunder kan ansluta upp till fem enheter samtidigt per konto. Detta blir snabbt branschgenomsnittet, vilket är bra eftersom det borde vara mer än tillräckligt för de allra flesta användare.

Ivacy erbjuder 100+ serverplatser i över 50 länder. Det är värt att notera här att Ivacy en gång var en vit etikettåterförsäljare för PureVPN och utnyttjade PureVPN-servernätverket. Processen är ännu inte färdig, men Ivacy har visat oss bevis för att den flyttar bort från att använda PureVPN-servrar till servrar som ägs och drivs helt av sig själv.

Inte, det ska sägas, att vi har något problem med att Ivacy är återförsäljare ändå. Speciellt nu när PureVPN har gått 100% inga loggar.

Servrar är en blandning av säkra nakna metallservrar och osäkra VPN-instanser. Vi är dock glada att notera att Ivacy, till skillnad från många andra VPN-tjänster, gärna tillhandahöll en lista över vilka som är när vi frågade. Detta gör det möjligt att välja att bara ansluta till bara metallservrar.

Ivacy tillåter P2P-strömning och erbjuder till och med P2P-servrar optimerade för förbättrade fildelningshastigheter.

Dedikerade IP: er

Denna fixeringsfunktion ger användare en statisk IP-adress i ett av sju länder, som bara tillhör sig själva. Det betyder att det troligtvis inte är svartlistat av webbplatser som Netflix och att det är mindre troligt att trigga CAPTCHA-verifieringstester.

Eftersom en dedikerad IP är direkt länkad till en enda användare är det inte lika bra för privatlivet att använda en IP som delas mellan många användare. Det finns ingenting som hindrar dig från att använda det endast när det behövs, och att använda en vanlig delad IP när du vill ha integritet.

NAT-brandvägg + port vidarebefordran

En VPN NAT-brandvägg blockerar nya inkommande anslutningar för att förhindra hackare att utnyttja öppna portar. Många VPN-tjänster implementerar en NAT-brandvägg som standard, men det skapar problem eftersom vissa användare måste kunna acceptera nya inkommande anslutningar.

Detta inkluderar p2P-nedladdare och alla som vill ha åtkomst till spel och mediaservrar, plus LAN-resurser som skrivare och hårddiskar, i nätverk som är skyddade av en VPN med en NAT-brandvägg. Lösningen är att erbjuda port vidarebefordran, som öppnar utvalda portar i NAT-brandväggen för att tillåta nya inkommande anslutningar igenom.

Ivacy erbjuder inte en NAT-brandvägg som standard, men en kan läggas till som en bolt-on extra. Om du betalar extra för en, tillåter Ivacy också port vidarebefordran genom det om detta skulle behövas.

Avsaknaden av en NAT-brandvägg som standard stör oss inte riktigt mycket, men risken är svår att kvantifiera. Se vår VPN Port Forwarding Guide för mer information om detta ämne.

Kan Ivacy avblockera Netflix och iPlayer?

I våra test blockerade Ivacy framgångsrikt både USA: s hela Netflix-katalog och BBC iPlayer.

Amazon Prime
Hulu
Netflix
iPlayer

Ivacy påstår sig ha blockerat många andra tjänster. Vi har inte testat dem alla men kan bekräfta att det blockerar Amazon Prime US.

Ivacy Unblock Streaming-tjänster

Om du stöter på problem med dessa eller andra strömningstjänster, bör Ivacy's dedikerade IP-funktion ge dig en IP-adress som inte har svartlistats.

Hur snabb är Ivacy? Läcker det?

I våra ProPrivacy.com-priser 2019 vann Ivacy bäst bästa hastighetspris. Och med goda skäl! I våra stränga hastighetstester är Ivacy konsekvent före tävlingen.

hastigheter & läckor

Datagränser
WebRTC-läcka upptäckt?
IPv6-läcka upptäckt?
Bandbreddgränser
IPv4-läcka upptäckt?
ProPrivacy.com SpeedTest (medelvärde) 73,24
ProPrivacy.com SpeedTest (max / burst) 254,89

IP läcker

Vi är glada att säga att vi inte upptäckte några IP-läckor av något slag i Windows och macOS när vi bara använder Ivacy-appen. Detta inkluderar IPv4- och IPv6-DNS-läckor och IPv4- och IPv6 WebRTC-läckor. Inga IP-läckor upptäcktes heller i Android eller iOS, även om vi för närvarande bara kan testa mobila enheter för läckor med en IPv4-anslutning.

Detta är bra, även om bara webbläsarbaserade lösningar kan garantera 100% mot läckor av WebRTC. Det är därför fantastiskt att Ivacy erbjuder webbläsartillägg för Firefox och Chrome som innehåller fullt WebRTC-läcksskydd.

IP-läckagetest

Vi körde DNS- och WebRTC-läcktest med Ivacy's Windows- och macOS-klienter (vi skulle gärna testa för läckor i mobilappar, men av olika tekniska skäl är detta inte möjligt för närvarande).

Ivacy berättade för oss att för att säkerställa att IP-adresser inte läcker ut via WebRTC-webbläsarens "funktion", bör användare använda dess Chrome eller Firefox webbläsartillägg utöver sin klientprogramvara.

Vi skulle normalt kritisera Ivacy för att inte varna användare tydligare om detta, men i våra test upptäckte vi inga läckage i alla fall. Detta inkluderar alla vanliga IPv4- och IPv6-DNS-läckor, men även WebRTC (testad med IPv6) läckor även om du inte använder ett webbläsartillägg.

För mer information om faran med IP-läckor, se En komplett guide till IP-läckor.

Hur lätt är Ivacy att använda?

Ivacy är enkel att använda och har anpassade appar för Windows, macOS, Android och iOS. Det har också webbläsartillägg för Firefox och Chrome. I teorin erbjuder Ivacy ett OpenELEC VPN-tillägg för Kodi. Det här är ganska coolt, förutom att vi inte kunde ansluta till källadressen.

Manuella installationsguider finns för olika andra plattformar, inklusive en VPN för Linux (Debian / PPTP och Mint / PPTP och SSTP), Android-baserade smart TV: er (PPTP och L2TP), DD-WRT-routrar (PPTP) och spelkonsoler (via VPN-delning).

Windows-klienten

Windows VPN-appen ser företaget ut och har ett lätt att navigera gränssnitt. För att automatiskt ansluta till en närliggande server trycker du bara på den stora “on” knappen. Klienten använder IKEv2 som standard men stöder också OpenVPN (UPD och TCP) och L2TP / IPsec.

Även om IKEv2 inte är så beprövad som OpenVPN när det gäller säkerhet, är det i teorin mycket säkert och är vanligtvis snabbare än OpenVPN. Vi antar att OpenVPN TCP använder port 443 för att ge några begränsade anticensorsegenskaper.

Ivacy windows client

Windows-appen erbjuder ett antal bonusfunktioner som är tillgängliga på alla andra plattformar. Med split tunneling kan du välja vilka program och appar som använder VPN-tunneln och att utesluta resten. Delad tunneling är därför mycket användbar om du bara behöver VPN av vissa skäl.

Säkert nedladdning är en ovanlig funktion som automatiskt skannar alla nedladdningar med "avancerat skydd mot virus- och skadlig programvara." Hur effektivt detta kan vara är någons gissning, men även om vi verkligen inte skulle rekommendera att du kasta bort ditt nuvarande antimalware-skydd kan det inte göra eventuella skador att ha ett extra skydd.

Appen kommer med en kill switch, även om detta inte är aktiverat som standard. Detta utnyttjar Windows-systemets brandvägg för att förhindra internetanslutningar utanför VPN-gränssnittet - även när klienten själv kraschar.

I simulerade tester med Wireshark kunde vi se att vår riktiga IP-adress inte exponerades när Internetanslutningen avbröts eller när den återupprättades och VPN-klienten anslutits igen.

MacOS-klienten

Mac VPN-appen är på de flesta sätt mycket lik Windows-klienten. Den är dock endast IKEv2 och stöder inte split tunneling, en kill switch eller dedikerade IP: er. Mac-användare som har köpt det dedikerade IP-tillägget måste istället manuellt konfigurera sina systeminställningar för att använda det.

Bristen på en kill-switch är särskilt nedslående, men macOS-klienten stöder säker nedladdning och alla strömningsalternativ.

Android

Liksom sina stationära syskon har OpenVPN (UDP och TCP) Android-appen ett attraktivt och funktionellt användargränssnitt. Det är också mycket fullständigt, med en kill switch, split tunneling, säker nedladdning och streaming av kanalval, alla närvarande och korrekta.

Det erbjuder också Multiport, en funktion som automatiskt skannar portar för att hitta de som inte är blockerade eller strypade. Detta kan vara användbart för att övervinna censur när vanliga VPN-portar blockeras av en brandvägg.

Ivacy mobilapp

Som med macOS-appen måste du dock konfigurera Android manuellt för att använda en dedicerad IP-adress.

iOS

IOS VPN-appen ser ut som Android-appen men använder antingen IKEv2- eller L2TP / IPsec VPN-protokoll. Det finns ingen kill switch, multiport-funktion, stöd för split tunneling eller säker nedladdning. Det finns dock support i appar för dedikerade IP: er.

Andra plattformar

Även om ett antal andra plattformar stöds, är vi lite besvikna över att installationsguiderna främst är för den vilda osäkra PPTP.

Goda nyheter är att Ivacy också publicerar generiska OpenVPN-konfigurationsfiler, så att du kan konfigurera Ivacy på alla enheter som kan köra en OpenVPN-app. Många tredjepartsguider är tillgängliga för att göra detta på olika plattformar, inklusive många som finns på denna webbplats.

Webbläsartillägg

Förutom appar för de stora plattformarna erbjuder Ivacy webbläsartillägg för Firefox och Chrome. Dessa ger en SOCKS5-proxyanslutning som är krypterad med HTTPS. Det bör ge robusta integritets- och säkerhetsfördelar (naturligtvis endast i webbläsaren).

Ivacy webbläsarförlängning

Kundservice

Kundtjänst som erbjuds sker främst via 24/7 Live Chat. Vi tyckte att svar på detta var snabba och kunniga, vilket gör att kontakta support via e-post ganska överflödigt. Vi gjorde det ändå, och även om svar tog lite längre tid var kvaliteten på svaren hög.

Det finns också en databas och vanliga frågor på webbplatserna. Dessa är inte alls omfattande men innehåller mycket användbar information trots många artiklar som hänvisar till föråldrade versioner av Ivacy's programvara.

Gratis prov 7 dagar
Pengar tillbaka garantilängd 30
24-timmars support
Live chat
Pengar tillbaka garanti

Protokoll och kryptering

Loggningspolicy

Ivacy hävdar att det inte finns några loggar alls, men det håller "minimala rapporter och statistik som krävs för kvalitativt kundsupport och levererade tjänster.

Den insamlade informationen innehåller ingen identifierbar information eller DNS-begäran om användardata, trafikinformation eller IP-adresser. Det enda som är känt är länderna där användare kommer från. Vi övervakar kraschrapporter och utför diagnostik för att utvärdera vår programvara för att ge smidig funktionalitet för våra tillägg, klientprogramvara och appar.

Eftersom denna minimala loggningsnivå inte utgör något trovärt hot mot användarnas integritet, är vi glada att märka Ivacy som ingen loggar VPN

Jurisdiktion

Ivacy är baserat i Singapore, som är en ganska populär plats för VPN-servrar. Singapore lider av en repressiv politisk atmosfär, men ISP: er (och förmodligen VPN-leverantörer) är inte lagligt skyldiga att logga användarnas internetaktivitet.

Protokoll och kryptering

Windows-klienten använder IKEv2 som standard men stöder också OpenVPN och L2TP / IPsec. MacOS-klienten använder endast IKEv2 och Android VPN-appen OpenVPN. IOS-appen använder IKEv2 som standard men stöder också L2TP / IPsec.

För full nedladdning av VPN-protokoll, se vår ultimata guide till VPN-kryptering. I syfte att jämföra jämförelse med andra VPN-tjänster, och eftersom vi tror att vårdtjänsten tar över sin OpenVPN-kryptering är en indikation på dess övergripande inställning till VPN-säkerhet, tittar vi alltid närmare på OpenVPN-inställningarna som används:

Datakanal: en AES-256-CBC-kodning med HMAC SHA256-hashverifiering

Kontrollkanal: AES-256-GCM-chiffer med DH-4096 handskakryptering och HMAC SHA256-hashverifiering. Perfekt sekretess framåt tillhandahålls av Diffie-Hellman-handskakningen.

Detta är en mycket säker installation. Att använda ett Diffie-Hellman-nyckelutbyte utan RSA för att säkra TLS-handskakningen kan vara problematiskt tack vare dess mottaglighet för logjam-attacken (ett resultat av dess återanvändning av ett begränsat antal primtal). Den stora nyckelstorleken på 4096-bitar som används för detta mildrar emellertid effektivt problemet.

Andra integritets- och säkerhetsaspekter

Ivacy använder en blandning av bara metall och delade virtuella serverinstanser, men ger gärna en lista över vilka som är så att kunderna kan göra ett informerat val om vilka servrar de vill använda. Alla DNS-frågor hanteras internt av Ivacys egna DNS-servrar.

Inte så rosa är den omfattande spårning som utförs av Ivacy-webbplatsen (inklusive användningen av Google Analytics), även om detta inte har någon effekt på sekretessen för VPN-sessioner.

Den enda dumpteknik som erbjuds av Ivacy är OpenVPN-portval i Windows och Android. Vi antar att TCP-inställningen använder port 443 för att emulera vanlig HTTPS-trafik. Denna form av dämpning beseglas ganska enkelt, men kan ändå vara effektiv i många situationer.

Som redan nämnts upptäckte vi inga IP-läckor överhuvudtaget när vi använde någon av Ivacy's programvara.

Mina sista tankar

Ivacy har funnits i flera år men har nyligen brutit ut från PureVPN: s skugga för att inte bara bli en mycket egen tjänst, utan också en av de mest imponerande VPN-tjänsterna på marknaden. Det är snabbt, säkert, integritetsvänligt, billigt (om du köper ett årsabonnemang eller längre), erbjuder utmärkt support dygnet runt och har en 30-dagars garanti utan tvekan.

Vi föredrar att se mindre webbplatsspårning, men annat än det är det lite dåligt vi kan säga om denna tjänst.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me