Mailfence-arvostelu

Mailfence


Mailfence on turvallisen sähköpostin tarjoaja, jonka ContactOffice Group aloitti ensimmäisen kerran vuonna 2013. Yleensä Mailfencellä on erinomainen maine sekä käyttäjien että tietoturva-asiantuntijoiden keskuudessa (koska sen salaus perustuu avoimen lähdekoodin salauksen perusteisiin). On kuitenkin syytä pitää mielessä, että sisältölisenssi on omistusoikeus; mikä tarkoittaa, että sen täydessä palveluvalikoimassa (suljettu kalenteri, asiakirjavarasto ja muut) on suljetun lähdekoodin elementtejä.

ProPrivacy.com Pisteet
8 10: stä

Yhteenveto

Tämä salattu sähköpostipalveluntarjoaja on täysin esillä oleva palvelu, jolla on erinomainen yhteentoimivuus kaikkien muiden OpenPGP-yhteensopivien salattujen sähköpostipalveluiden kanssa. Ja monet pitävät sitä parhaana vaihtoehtona täysin varustellulle G-sviitille.

Pikatilastot

 • Maa
  Belgia

Palveluntarjoaja kuuluu Belgiaan, ja se kuuluu Five Eyes -alueen ulkopuolelle. Toisaalta Belgia panee täytäntöön joitakin pakollisia tietojen säilyttämisdirektiivejä, joita näyttää sovellettavan sähköpostin tarjoajiin. Onneksi nämä direktiivit ovat tiukat ja antavat viranomaisille mahdollisuuden tutustua optio-oikeuteen vain hyvin erityisissä olosuhteissa.

Belgian vaatimus, jonka mukaan tietojen yleinen säilyttäminen on hyödyllistä tutkintatarkoituksissa (ja voi jopa olla hyödyllistä kansalaisten ihmisoikeuksille!), On kuitenkin todennäköisesti riittävä saattamaan jotkut ihmiset eroon. Lisäksi Belgia on osa laajempaa 14 Eyes -sopimusta.

Plussapuolella Mailfence ylläpitää "ajan tasalla olevaa optiikanarikkoa ja avoimuusraporttiluetteloa", jonka avulla kuluttajat voivat seurata tarkkaan sitä, ovatko viranomaiset vaaranneet palvelun..

Mailfence-logo

Kuinka paljon Mailfence maksaa?

Mailfence on suojatun sähköpostin tarjoaja, jolla on ilmainen tilaussuunnitelma. Käyttäjät pääsevät ilmaiseksi tilille, jonka tallennustila on 500 Mt. Ilmainen palvelu rajoittaa kalenteri- ja yhteystietoominaisuuksien käyttöä voimakkaasti eikä salli synkronointia laitteiden välillä. Lisäksi se rajoittaa sähköpostipalvelun vain yhteen ryhmään, jossa on kaksi jäsentä.

Alkutason tilaussuunnitelma maksaa vain 2,77 dollaria kuukaudessa - mikä on todennäköisesti kohtuuhintaisia ​​useimmille ihmisille (ja testimme). Kuitenkin verrattuna suosittuun Posteon palveluun - joka maksaa vain 1,13 dollaria kuukaudessa - sitä voidaan pitää hieman kalliina. 2,77 dollarilla käyttäjät saavat täyden synkronoinnin, kalenterit, yhteystiedot, kolme ryhmää, joissa on 10 jäsentä, ja 12 Gt tallennustilaa (5 Gt viesteille ja loput tallennustilaan asiakirjoille ja muulle tiedolle).

Lopuksi tilaajilla on mahdollisuus valita ”Pro” -suunnitelma - joka laajentaa tallennuskapasiteetin 20 Gb viesteihin ja 24 Gb asiakirjoihin. Pro-suunnitelma ei lisää enempää toimintoja lähtötasosuunnitelmaan, mutta antaa tilaajien luoda viisi ryhmää, joissa on enintään 20 käyttäjää. Täysi tuki on saatavana sekä lähtötasolla että pro-suunnitelmilla. Pro maksaa 8,32 dollaria kuukaudessa, mikä saattaa vaikuttaa tyyrisltä, mutta on oikeastaan ​​aika hyvä yrityskäyttöön.

Käyttäjät voivat halutessaan maksaa luottokortilla (Visa tai Mastercard) tai käyttämällä salaustekijöitä (Bitcoin tai Litecoin) yksityisyyden lisäämiseksi. Käyttäjät voivat myös maksaa PayPalin avulla.

Se, että tätä palvelua rahoitetaan maksutetuilla suunnitelmilla, mahdollistaa Mailfencen olemassaolon ilman mainontaa; siksi tämä suojatun sähköpostin tarjoaja on usein valinta ihmisille, jotka haluavat käyttää google-palveluita.

Ominaisuuksien yleiskatsaus

Käyttämällä 2,77 dollaria kuukaudessa, käyttäjät pääsevät seuraaviin ominaisuuksiin:

Lähetä salattuja sähköposteja päästä päähän OpenPGP: llä. Mailfencen avulla käyttäjät voivat lähettää suojattuja PGP-sähköposteja kaikille tärkeimmille sähköpostin tarjoajille. Sekä allekirjoitetut että salatut viestit voidaan lähettää. Mailfence tarjoaa myös täydellisen hallinnan OpenPGP-avaintenhallinnasta integroidulla avaintalollaan.

 • Tukee POPS-, IMAPS- ja SMTPS-ohjelmia. Suosittuja sähköpostiprotokollia tuetaan sähköpostien lähettämiseen ja vastaanottamiseen eri palveluntarjoajien välillä.
 • Salasanalla salatut sähköpostit. Tämä ominaisuus perustuu symmetriseen salaukseen ja sallii käyttäjien salasanalla salata sähköpostit (lähettäjän ja vastaanottajan salaus ja salauksen purku) selaimessa. Tämän avulla sähköpostit voidaan lähettää salatulla avaimella, jota ei koskaan jaeta Mailfence-taustajärjestelmän kanssa (tunnetaan nolla tietämyskehyksenä). Salaus perustuu tarkastettuun avoimen lähdekoodin salauskirjastoon ja sallii Mailfence-käyttäjien lähettää salattuja viestejä muille kuin Mailfence-käyttäjille.
 • Täysi synkronointi: Synkronoi tilisi tietokoneiden ja mobiililaitteiden avulla.
 • ryhmät: Hallitse ja jaa tiedostoja, yhteystietoja, kalentereita ja postilaatikoita turvallisesti ryhmien muiden jäsenten kanssa.
 • Kalenterin, yhteystietojen ja asiakirjojen tallennus: Näiden ominaisuuksien saatavuus antaa ihmisille, jotka ovat tottuneet käyttämään Googlen ohjelmistopakettia, siirtyä, samalla kun ne säilyttävät suurimman osan tottuneista toiminnoista..
 • Muokatun verkkotunnuksen tuki: Käyttäjät voivat valita. Mailfence tai valitsemansa yksilöivän verkkotunnuksen sähköpostiosoitteet.
 • Kahden tekijän todennus: Käyttäjät voivat suojata tiliään 2FA-sovelluksilla.
 • Qualys SSL Labs -luokitus: Mailfencen verkkosivustolla on erinomaiset tulokset tällä riippumattomalla arviointisivustolla: A + HSTS: llä ja PFS: llä.
 • Poista IP-osoite lähetetyistä sähköposteista: Tietosuojakäytännössä kuitenkin todetaan, että Mailfence tallentaa useita lokit sisältäen IP-osoitteet - luultavasti Belgian lakien noudattamiseksi.

yksityisyys

Käyttäjien ei tarvitse antaa oikeaa nimeä Mailfencen tilaamiseen, ja tilin perustamiseksi yksityisyyteen on mahdollista käyttää polttimen sähköpostiosoitetta ja maksaa kryptovaluutoissa. Tietosuojakäytäntö aiheuttaa kuitenkin joitain huolenaiheita, kun siinä todetaan seuraavaa:

"Keräämme IP-osoitteita, viestitunnuksia, lähettäjän ja vastaanottajan osoitteita, aiheita, selainversioita, maita ja aikaleimoja."

Kokoelma tapahtuu vuonna 2016 voimaan tulleiden belgialaisten tietojen säilyttämisdirektiivien noudattamiseksi. Yritys kuitenkin muistuttaa käyttäjiä, että (toisin kuin Yhdysvalloissa ja Isossa-Britanniassa) Belgia ei valvo gag-määräyksiä, mikä tarkoittaa, että jos sitä koskaan pyydetään luovuttaa kaikki tiedot, se pystyy ilmoittamaan siitä käyttäjilleen. Sillä on myös optiokanaari ja se julkaisee läpinäkyvyysraportin, jonka avulla käyttäjä voi jälleen seurata tiiviisti yrityksen toimintaa.

Näistä yrityksistä huolimatta pitää prosessit avoimina; on ehdottomasti joitain kuluttajia, jotka mieluummin lähettävät sähköpostipalveluntarjoajan, jota ei kirjata (ja oikeudenmukaisuuden vuoksi niitä onkin). Vaihtoehto on kuitenkin käyttää VPN: ää yhdessä tämän sähköpostipalveluntarjoajan kanssa; joka piilottaa käyttäjän todellisen IP-osoitteen Mailfenceltä.

Lopuksi Mailfence toteaa, että kaikkia työntekijöitä sitoo salassapitosopimus, joka pakottaa heidät suojaamaan kaikkia kerättyjä tietoja. Lisäksi ei mainita asiakastietojen jakamista kolmansien osapuolten, mainostajien, tytäryhtiöiden tai liikekumppanien kanssa.

"Emme myy, käy kauppaa tai siirrä muutoin ulkopuolisille henkilökohtaisia ​​tietojasi muille kuin Belgian lainsäädännön pakottamissa tapauksissa"

turvallisuus

Mailfence toteuttaa yksinkertaisen "yhdellä napsautuksella" OpenPGP-salauksen sähköpostien suojaamiseksi. Tämän on tarkoitus tehdä PGP-salauksen käytöstä vähemmän hankala. Muille Mailfencelle lähetetyt sähköpostit eivät koskaan poistu Mailfence-palvelimista, ja ne voidaan salata joko PGP: llä tai salasanan salausvaihtoehdolla. Muille kuin jäsenille tarkoitetut sähköpostit voidaan lähettää salaamatta tai salaamatta, mutta allekirjoitettuna digitaalisella PGP-avaimella. Lisäksi käyttäjät voivat lähettää sähköposteja täysin salattuina ja allekirjoitetuina.

Viestintä Mailfence-palvelimien kanssa tapahtuu Transport Layer Security (SSL / TLS) -salauksen avulla. Tämä pätee sekä verkkopalveluihin että IMAP / POP / SMTP-sähköpostiohjelmien käyttöoikeuksiin. Tämä estää salakuuntelun, peukaloinnin tai viestin väärentämisen tapahtuessa kuljetuksen aikana.

Palvelu tarjoaa myös täydellisen eteenpäin suuntautuvan salaisuuden (PFS) salattuihin yhteyksiin (HTTPS). Tämä varmistaa, että tietoturvaloukkauksen aikana aiempaa viestintää ei voida purkaa. Lopuksi, HTTP Strict Transport Security (HSTS) aktivoidaan kaikilla verkkosivuillaan ja palvelu vastaanottaa A ++ -pisteet Qualys-palvelun avulla.

Mailfence käyttää OpenPGP-standardin mukaista toteutusta täydellisellä avaintenhallinnalla, joka on saatavana sisäänrakennetun avainsäilön kautta.PGP-avaimet luodaan selaimessa ja tallennetaan Mailfencen palvelimille käyttämällä AES-256-salausta, tätä pidetään yleensä turvallisena (huolimatta Mailfencen omistama asiakas).

Vaihtoehto on myös suojata sähköposti symmetrisellä salaus (suojattu viestin escrow); jota voidaan käyttää välttämään avainten jakamista Mailfencen kanssa kokonaan. Käyttäjien on jaettava salasana turvallisesti sovelluksen ulkopuolella (esimerkiksi henkilökohtaisesti) käyttääksesi tätä ominaisuutta. S / MIME oli aiemmin saatavana saapuvan allekirjoituksen validointiin, mutta yritys kertoi minulle, että he eivät enää tue tätä ominaisuutta.

Huolenaiheet? Koska salaus tapahtuu selaimessa (E2EE), Mailfence-palvelua pidetään suojattuna. Koska se on JavaScript-sovellus, on kuitenkin joitain tietoturvaongelmia (jotka koskevat kaikkia JavaScriptin sähköpostiohjelmia eikä vain Mailfencea). Kaikkien, jotka haluavat välttää nämä JavaScript-haavoittuvuudet (jotka voivat antaa keski-iskun pakottaa vaarannetut salausavaimet sekä lähettäjän että vastaanottajan selaimille) on käytettävä sähköpostin tarjoajaa erillisen sähköpostiohjelman kanssa..

Viimeinkin Mailfence toteuttaa myös IP-poiston viesteistä. Tämä tarkoittaa, että IP-osoitteesi ei koskaan liity lähtevään sähköpostiin.

Helppokäyttöisyys

Mailfence-tilin avaaminen on erittäin helppoa, ja kuka tahansa voi aloittaa prosessin ilmaiseksi saadaksesi makua ohjelmiston toiminnasta. Kun tili on rekisteröity, käyttäjä saa sähköpostin, jonka avulla hän voi vahvistaa tilinsä. Tämä voi olla poltin-sähköposti, mutta muista, että yritys kommunikoi kanssasi tämän sähköpostin kautta, jos sinulla on ongelmia.

Kun olet kirjautunut palveluun selaimellasi, voit siirtyä eteenpäin ja valita sähköpostiosoitteen. Käyttäjät, jotka päivittävät maksulliseen suunnitelmaan, voivat valita mukautetun verkkotunnuksen.

sähköpostiosoitteesi valitseminen

Kun sähköpostitili on määritetty, voit aloittaa sähköpostipalvelun käytön ilman ongelmia. Ja syyskuusta 2020 alkaen yritys on ottanut käyttöön upouuden käyttöliittymän, jonka tarkoituksena on tehdä palvelusta entistä helpompaa käyttää!

Mailfence-vahvistettu sähköposti

Testin aloittamiseksi lähetimme joukon PGP-salattuja sähköposteja toissijaisiin yritystiloihin ilman erillistä julkaisua.

openpgp-salaus

Menimme myös eteenpäin ja tuomme sähköpostiyhteydet 'Ulkoiset osoitteet' -ominaisuuden avulla ilman vaivaa. Kaiken kaikkiaan havaitsimme asiakkaan olevan vakaa, eikä kokeilumme aikana havaittu virheitä tai virheitä.

sähköpostiosoitteiden tuominen

Helppokäyttöisyydessä Mailfence on välinettä, koska se ei vaadi käyttäjiä lataamaan ja asentamaan mitään ohjelmistoja. Lisäksi toisin kuin joillakin sähköpostiohjelmilla ei ole jyrkkää oppimiskäyrää. Jopa PGP-salaus, jota yleensä pidetään vaikeana, on helppoa yhden napsautuksen ominaisuuden ansiosta.

Nautimme myös siitä, että kaikki ensisijaiset toiminnot on paistettu sisälle ilman tarvetta asentaa toissijaisia ​​laajennuksia tai lisäosia. Tämä tekee Mailfencestä ihanteellisen muille kuin teknisille käyttäjille, jotka haluavat siirtyä sisään ja suojata sähköposteja salauksella.

Mailfence-yhteystiedot -ominaisuutta on helppo käyttää, ja sen avulla käyttäjät voivat tuoda yhteystietoja nopeasti Googlelta tai muulta sähköpostipalveluntarjoajalta.

tuontimuoto

Nautimme myös mahdollisuudesta synkronoida laitteiden välillä, mikä on paljon helpompaa kuin joidenkin muiden sähköpostin tarjoajien kanssa. Mailfence antaa käyttäjille myös mahdollisuuden siirtää kaikki yhteystietonsa, salatut avainparit ja salatut tiedot helposti toiseen sähköpostipalveluntarjoajaan..

Asetuksien tarkempi tarkastelu paljastaa, että Maifencellä on paljon hyödyllisiä toimintoja.

Mailfence-valikko

Mahdollisuus luoda Poissa-viesti antaa käyttäjille mahdollisuuden vastata automaattisesti, kun he ovat poissa toimistosta tai lomalla.

Virtuaaliaseman avulla käyttäjät voivat käyttää asiakirjoja suoraan tietokoneensa erityisestä kansiosta. Tämä kansio on suojattu sisäänkirjautumisella ja salasanalla. Kaikille alustoille on saatavilla virtuaaliaseman asetusoppaat asetusvalikosta. Käyttäjät voivat myös asettaa virtuaalisen aseman iOS- tai Android-laitteille.

Pidämme myös siitä, että Two Factor -todennus on leivottu palveluun, mikä lisää ylimääräistä suojaustasoa asiakkaalle.

kahden tekijän todennus

Lopuksi, mahdollisuus lähettää salasanalla salattuja sähköposteja (jonka avulla muut kuin tekniset käyttäjät voivat suojata viestejä ilman tarvetta ymmärtää salausavaimia) on lisäbonus, joka tekee Mailfencestä ihanteellisen aloittelijoille tai muille käyttäjille..

Asiakaspalvelu

Mailfence tarjoaa tukea kaikille käyttäjille (parannettu tuki maksaville käyttäjille); mikä tarkoittaa, että voit saada apua palvelun perustamisessa tai silittää mahdollisesti ilmiöitä.

Lisäksi yritys tarjoaa yksityiskohtaisen blogin, jossa on paljon hyödyllisiä artikkeleita ja vinkkejä kaiken tekemiseen vanhan yhteystietoluettelon siirtämisestä Mailfenceen - artikkeleihin suojausominaisuuksista ja toteutuksesta alustalla.

Löysimme resurssin olevan kattava ja näyttää varmasti olevan riittävä antamaan useimmille ilmaisille käyttäjille palvelun käyttämiseksi tarvittavat tiedot.

asiakaspalvelu

Myös hyvä; ilmaisilla käyttäjillä on myös mahdollisuus esittää kysymyksiä sähköpostitse vastausjärjestelmän kautta.

johtopäätös

Mailfence on vankka ja helppokäyttöinen sähköpostin tarjoaja, joka on ihanteellinen aloittelijoille. Salaus on vankka, ja koska se on selainpohjainen, ohjelmistoja ei tarvitse ladata. Yrityksen sitoutuminen yksityisyyteen - johon kuuluu lahjoittaa 15% Pro-tilinsä tuloista Electronic Frontier Foundation -säätiölle ja Euroopan digitaalisille oikeuksille - on kiitettävä.

Ehkä tämän palvelun ainoa pieni haitta on, että se on suljettu lähde. Kaikki salaustekniikan perusteet ovat kuitenkin avointa lähdekoodia, ja ne on auditoitu perusteellisesti. Lisäksi yritys on aiemmin luvannut tehdä ohjelmistonsa avoimen lähdekoodin, mikä olisi yritykselle erinomainen askel.

Suurin ero Mailfencen ja monien kilpailijoiden välillä on, että se tarjoaa ihanteellisen yhden luukun vaihtoehdon Gmailille, Google-kalenterille ja Google-dokumenteille. Sen salattu sähköpostiratkaisu on integroitu sarjaan, jossa on useita ominaisuuksia; Mailfence-yhteystiedot, Mailfence-asiakirjat, Mailfence-kalenteri ja Mailfence-ryhmät. Tämä on upea kaikille de-Googling-palveluille, jotka haluavat turvallisen sähköpostin lähettämisen luopumatta kaikista muista Google Suite -ominaisuuksista, joihin he ovat tottuneet.

Tämä sähköpostin tarjoaja on ilmainen. Vaikka se on ominaisuuksiltaan melko rajallinen verrattuna maksettuihin suunnitelmiin. Kaikille, jotka etsivät helppokäyttöistä sähköpostiohjelmaa, joka on ominaisuuksilla rikas ja jolla on minimaalinen oppimiskäyrä, maksettuja suunnitelmia voidaan kuitenkin ehdottomasti suositella.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me