MEGA-arvostelu

MEGA

MEGA on turvallinen pilvitallennuspalvelu, joka perustuu Aucklandiin, Uuteen-Seelantiin. Palvelun perusti alun perin pahamaineinen hakkeri ja Internet-yrittäjä Kim Dotcom tarjoamaan turvallisen pilvitallennuksen päästä päähän -salauksella. Palvelulla on erityinen avoimen lähdekoodin lisenssi, joka sallii koodin käytön "tarkastelua ja kommentteja varten." Tämä tarkoittaa, että mikä tahansa kolmas osapuoli voi käyttää palvelun lähdekoodia ja tarkastaa sen.

ProPrivacy.com Pisteet
8 10: stä

Yhteenveto

Kim Dotcom kuitenkin aloitti toimintansa vuonna 2013, joten se erottui yrityksen kanssa vuonna 2015 väittäessään, ettei se ole enää turvallinen. MEGA: n emoyhtiö Mega Limited kiistää voimakkaasti, että näin on, eikä näytä olevan todisteita epäilläkseen, että Dotcomin huhut olisivat totta. Joten onko tämä mielenkiintoinen varastointipalvelu hyvä? Ja pitäisikö sinun luottaa siihen tietojen tallentamiseen?

Yleiskatsaus

MEGA on suosittu turvallinen pilvitallennuspalvelu, jota nykyisin käyttää noin 150 miljoonaa ihmistä. Sen pilvitallennus on ensisijaisesti suunniteltu toimimaan verkkopohjaisena palveluna, mikä tarkoittaa, että tiedon tallentaminen verkossa on helppoa millä tahansa laitteella. Nykyään mobiilisovellukset ovat kuitenkin saatavana Android-, iOS- ja Windows-puhelimiin. Laajennukset suosituille selaimille, kuten Firefox, Chrome, Safari ja Opera. Ja Mac- ja Windows-tietokoneille on olemassa työpöytäversioita.

MEGA on muuttunut melko vähän sen perustamisesta lähtien, kun ilmaisten käyttäjien annettiin tallentaa 50 Gt tietoa. Kuitenkin käyttäjät voivat silti nauttia palvelusta ilmaiseksi ja he voivat tallentaa jopa 15 Gt tietoa, joka on silti runsasta, koska sinun ei tarvitse maksaa. Suurin osa ilmaisista pilvivarmuuskopiointipalveluista on vain 5 Gt ilmaista tallennustilaa, joten tämä on erinomaista.

megapilvi ilmainen rekisteröinti

Kaikille, jotka haluavat enemmän tallennustilaa, on saatavana useita erilaisia ​​tilaussuunnitelmia, jotka alkavat 5,60 dollarista a Lite Pro tili, 11,20 dollaria a Pro I tili, 22,41 dollaria a Pro II tilille ja 33,63 dollaria a Pro III tili. Alla olevassa kuvassa voit nähdä, kuinka nämä erilaiset hinta-alueet tarjoavat erilaisia ​​varastointimääriä.

Megapilven hinnoittelusuunnitelmat

Kuten huomaat, käyttäjät voivat tallentaa ja siirtää tietyn määrän tietoja maksamansa summan mukaan. (Siirtokiintiö on tietomäärä, jonka saa siirtää jaetussa linkissä. Sen tarkoituksena on estää ihmisiä väärinkäyttämästä tiedostoa pääsyssä jakamalla sitä useissa paikoissa verkossa lukuisten ihmisten kanssa). Ilmaiset käyttäjät saavat noin 1 Gt tiedonsiirtoa päivässä.

Suunnitelmien välillä ei ole eroa kuin yllä olevan kuvan rajoitukset. MEGA huomauttaa myös, että vaikka siirtorajat muuttuvat, siirtonopeudet pysyvät samana kaikissa ilmaisissa ja maksutetuissa liittymissuunnitelmissa. On kuitenkin syytä huomata, että jotkut ihmiset valittavat hitaasta siirtonopeudesta.

On syytä huomata, että 15 Gt ilmaisen tallennustilan lisäksi ilmaiset käyttäjät voivat osallistua saavutusjärjestelmään, jonka avulla he voivat ansaita enemmän tallennustilaa. Jos esimerkiksi kutsut ystäväsi liittymään MEGAan, saat ylimääräisen 10 Gt ilmaista tallennustilaa plus 20 Gt siirtokiintiön, joka on voimassa 365 päivää. Saatavilla on melko vähän erilaisia ​​palkintoja, joten kannattaa tarkistaa se napsauttamalla raketti-kuvaketta web-asiakkaan oikeassa yläkulmassa..

Mega Cloud -rakettikuvake web-asiakasohjelmassa

Tämä on hieno lisäys, joka kannustaa MEGA-käyttäjiä pitämään tilinsä aktiivisena. On kuitenkin syytä huomata, että jos käytät rajoitetun ajan tallennustilaa jonkin tärkeän tallentamiseksi, saatat menettää nämä tiedot, kun kiintiö peruutetaan. Teoriassa se voi olla enemmän vaivaa kuin se kannattaa.

On myös tärkeää muistaa, että MEGA pidättää oikeuden poistaa kaikki tilisi tiedot vapauttaaksesi tilaa palvelimilleen, ellet pidä tiliäsi aktiivisena. MEGA suosittelee, että ilmaiset käyttäjät pitävät tilinsä aktiivisena vähintään joka kolmas kuukausi.

Lopuksi on syytä huomata, että yritys ei salli sinun avata useita ilmaisia ​​tilejä, ja luultavasti se seuraa IP-osoitteita varmistaakseen, käyttääkö joku palvelua.

ominaisuudet

MEGA: lla on kaikki säännölliset ominaisuudet, joita voit odottaa turvalliselta pilvitallennusratkaisulta. Sillä on kuitenkin myös joitain ainutlaatuisia lisäominaisuuksia. Tässä on luettelo kaikista sen ominaisuuksista:

 • Sovellukset kaikille alustoille ja selainlaajennukset.
 • Web-asiakas, jota voidaan käyttää mistä tahansa selaimesta.
 • Jaa tiedostoja kontaktien kanssa täysin salatussa tilassa.
 • Luo tiedostoihin salattuja ja salasanalla suojattuja linkkejä.
 • Esikatsele valokuvia ja videoita lennossa.
 • Versiointivaihtoehdot tiedoston palauttamiseksi vanhaan versioon.
 • Chat-ominaisuuden avulla voit lähettää salattuja viestejä muille käyttäjille
 • MEGAbird-laajennus Firefox-sähköpostiohjelmaan; Käytä Thunderbird-tiedostoa suurten salattujen tiedostojen lähettämiseen.
 • MEGAcmd-komentorivisovellus. Tämä työkalu on saatavana Macille, Windowsille tai Linuxille. Sen avulla käyttäjät voivat navigoida MEGA-tilillään ikään kuin se olisi paikallista kansiota ja antaa heille mahdollisuuden käyttää kaikkia MEGA: n edistyneitä ominaisuuksia komentoriviliittymän kautta..

Perustaa

MEGA: n käyttöönotto ja työskentely on helppoa. Siirry vain verkkosivustollesi ja luo ilmainen tili palvelun käytön aloittamiseksi. Jos haluat maksaa premium-tilistä, vaihtoehto on olemassa ja sinulle annetaan mahdollisuus maksaa luotto- tai pankkikortilla. Paypal ei kuitenkaan ole enää vaihtoehto. Toisaalta voit maksaa Bitcoinilla, mikä on hienoa.

Kun olet maksanut, saat sähköpostin, jossa sinua pyydetään vahvistamaan tilisi. Kun olet vahvistanut kyseisen sähköpostilinkin kautta, olet valmis aloittamaan palvelun käytön. Sähköpostiosoitteen antaminen ei ole yksityisyyden kannalta täydellistä. Ainakaan sinun ei tarvitse antaa puhelinnumeroa vahvistuskoodin vastaanottamiseksi.

Heti kun olet vahvistanut tilisi, sinulle annetaan mahdollisuus joko ladata sovellus tai jatkaa sitä ilman (käyttöliittymän avulla). Latasimme sovelluksen, koska halusimme testata molemmat. Kun olet napsauttanut latausta, meidät kutsuttiin jatkamaan myös pilvasemaan.

Lataa Mega Cloud

Napsauttamalla ”Vie minut Cloud Drive -sovellukseen” -painiketta saat kehotuksen tallentaa ladattava palautusavain. Avaimen avulla voit palauttaa tilisi, jos unohdat salasanasi. Jos olet varma, et koskaan unohda salasanaa; et todella tarvitse avainta. Voit kuitenkin tallentaa sen jonnekin turvallisesti (kuten suojattuun salasanojen hallintaan) joka tapauksessa.

Mega Cloud-palautusavain

Helppokäyttöisyys

Kun olet pilvisovelluksessa, sinulle annetaan erilaisia ​​vinkkejä aloittamiseen. Tämä ohjattu toiminto on hyödyllinen jokaiselle, joka ei ole koskaan käyttänyt pilvitallennuspalvelua, tai jokaiselle, jolla on ongelmia uusien ohjelmistojen käsittelemisessä.

Uskomme kuitenkin, että jopa ilman näitä neuvoja ja vinkkejä, MEGA on erittäin helppo tottua eikä se saa aiheuttaa ongelmia kenellekään, joka haluaa aloittaa kuvien, videoiden tai muiden tiedostojen tallentamisen verkossa.

Mega Cloud drive -asiakas

Cloud Drive tarkoittaa, että voit kirjautua palveluun helposti selaimella, mikä tarkoittaa, että voit helposti käyttää sitä tiedostojen tallentamiseen mistä tahansa laitteesta. Päätimme testata Windows- ja Android-versiot saadaksesi käsityksen siitä, miten ohjelmisto eroaa.

Latasimme MEGAsyncin version 4.2.0 Windowsille ja havaitsimme asennuksen virheetöntä. Käyttäjille annetaan mahdollisuus joko suorittaa täydellinen synkronointi tai valikoiva synkronointi mieltymyksistään riippuen. Tämän avulla voit luoda vain tiettyjä kansioita Cloud Drive -sovelluksesta saatavana työpöytäohjelmistossa. Valitsimme valikoivan synkronoinnin nähdäksemme, miltä vaihtoehdot näyttivät. Huomasimme, että ellet ole luonut erilaisia ​​kansioita web-asiakasohjelmassa, sinulla ei ole valintoja tehdä.

Mega Cloud valitse asennustyyppi

Itse asiassa on syytä huomata, että joudut aina järjestämään kaikki tiedostot ja kansiot Web-asiakasohjelmassa, koska tätä toimintoa ei ole saatavana työpöytäohjelmassa.

Napsauttamalla oikeassa yläkulmassa olevaa hammaslukua voit lähettää tai ladata tiedostoja Cloud Drive -sovelluksesta. Ainoa pieni ongelma tällä toiminnolla on, että meidän piti napsauttaa tiedostoja, jotka halusimme ladata ikkunassa (emme voineet etsiä niitä). Tästä voi tulla ärsyttävää, jos joudut selaamaan erittäin suurta tiedostokansiota.

Kansioiden jakaminen on erittäin helppoa. Napsauta hiiren kakkospainikkeella kansiota, jonka haluat jakaa, ja valitse jakaminen. Täällä voit kirjoittaa sähköpostiosoitteen siirtääksesi kansion valitsemallesi yhteyshenkilölle.

Tiedostot voidaan jakaa linkin kanssa. Ne voidaan joko jakaa salausavaimen kanssa tai jakaa ilman avainta (mikä tarkoittaa, että joudut jakamaan sen yksityisesti kaikkien yhteyshenkilöiden kanssa, joiden kanssa haluat jakaa tiedoston). Yhteyden muodostaminen liitteenä olevaan avaimeen aiheuttaa varoituksen, joka suosittelee, että käyttäjät lähettävät avaimen suoraan.

Linkit voidaan asettaa kestämään vain valituksi ajanjaksoksi, ja käyttäjät voivat myös valita linkin salasanalla. Kun yrität luoda linkin ensimmäistä kertaa, käyttäjiä pyydetään suostumaan olemaan jakamatta linkkejä tekijänoikeuksien alaiseen sisältöön.

Vie tiedostoja Mega Cloud -sovelluksessa

Kun olet luonut linkin, voit jakaa sen kenen tahansa kanssa ja niin kauan kuin heillä on avain ja salasana, he voivat purkaa sen ja käyttää tiedostoa. Löysimme kaikki MEGA: n käytön näkökohdat erittäin helpoksi lähettää, ladata, tallentaa, jakaa ja linkittää.

Cloud Drive -asiakkaan vasemmalla puolella käyttäjät voivat käyttää asemiaan, viimeisimpiä kansioita, jaettuja kohteita ja chat-asiakasohjelmaa. Valitettavasti meillä ei ollut MEGA-käyttäjiä keskustellakseen, mutta ominaisuus näyttää hyvältä yhdellä silmäyksellä.

Mega Cloud -keskustelu

Kaiken kaikkiaan tämä on ehdottomasti palvelu, joka on ihanteellinen aloittelijoille, jotka etsivät turvallista pilvitallennuspalvelua, joka on yhteensopiva kaikkien heidän laitteidensa kanssa, tarjoaa synkronoinnin ja sallii tiedostojen jakamisen joutumatta oppimaan mitään monimutkaista. Mielestämme MEGA tarjoaa erinomaisen tasapainon työnkulun / tuottavuuden ja yksityisyyden välillä. Emme löytäneet todellisia eroja toiminnallisuuksissa käytetyissä versioissa, mikä tarkoittaa, että sovelluksilla ei ole erillistä oppimiskäyrää.

Yksi asia, joka kannattaa pitää mielessä, on se, että laajennukset eivät tarjoa itsessään mitään ilmeistä toimintoa, ne vain avaavat MEGA-selaimesi. Pyysimme yritystä selvittämään tarkalleen, miksi laajennuksen käyttö on syytä, ja he kertoivat meille:

”MEGA-laajennus antaa sinun asentaa MEGA selaimeesi. Se lyhentää latausaikoja, parantaa latausominaisuuksia ja vahvistaa tietoturvaa. Kaikki laajennukset sieppaavat MEGA-URL-osoitteet ja pysyvät paikallisina (palvelimistamme ei ladata JavaScriptiä). Suojatut automaattiset päivitykset saadaan aikaan salausteknisten yksityisten avainten allekirjoittamisen ansiosta.

MEGA on turvallisempi käyttämällä laajennusta (laajennuksia), koska verkkoresurssit (JS / html) ladataan paikallisesti itse laajennuksen sisäpuolelta, ja siten se estää mahdolliset MITM-hyökkäykset.

Toinen hyvä syy käyttää MEGA-laajennusta on, että sen avulla voit siirtää suurempia tiedostoja selaimessa. Muutoin selaimen tarjoama sisäinen muisti on tiedostojen siirtoa varten erittäin rajoitettu. "

yksityisyys

Mega on turvallinen pilvitallennuspalvelu, joka ei tiedä ihmisten salausavaimia. Tällaisessa palvelussa kaikki asiakirjat salataan paikallisesti avaimella, jota ei koskaan jaeta MEGA: n kanssa. Tietojensa salaamisen täydellisen hallinnan seurauksena käyttäjien ei tarvitse koskaan huolehtia siitä, että tietonsa sieppataan kuljetuksen aikana tai levossa ollessaan.

Tämän tietoturvan sivuvaikutus on kuitenkin se, että käyttäjät eivät voi koskaan palauttaa tiliään. Mega tekee selväksi, että jos käyttäjät unohtaa salasanansa, he menettävät pääsyn tililleen.

Mega Cloud -salasanan pääavain

Palvelusehdoissaan yritys muistuttaa nopeasti käyttäjiä siitä, että heidän on suojattava salasanansa lisäksi myös pääsy laitteisiin:

”Sinun tulisi pitää salasanasi ja palautusavaimesi turvassa ja luottamuksellisina. Et saa jakaa salasanaasi kenellekään muulle, eikä saa vapauttaa salausavaimia kenellekään muulle, ellet halua heidän pääsevän käyttämään tietojasi. Jos kadotat tai vaihdat salasanasi, menetät pääsyn tietoihisi. Salaus ei kuitenkaan auta, jos jollakin on täysi käyttöoikeus järjestelmääsi tai laitteeseesi.

”Kannustamme sinua ehdottomasti käyttämään parhaita käytäntöjä järjestelmän ja laitteiden turvallisuuden takaamiseksi (esim. Ainutlaatuisten salasanojen, tietoturvapäivitysten, palomuurin suojauksen, virustorjuntaohjelmien, laitteiden suojaamisen ja salaamisen avulla). Mega ei koskaan lähetä sinulle sähköpostiviestejä, joissa pyydetään salasanaasi tai ehdotetaan napsauttamalla linkkiä kirjautuaksesi tiliisi, joten älä mene lankaan tällaiseen sähköpostiin, koska se ei tule meiltä. "

MEGA: n toimeksiannossa todetaan myös selvästi, että kaikilla käyttäjillä on täysi omistusoikeus tietoihinsa:

”Omistat tai sitoudut, että sinulla on valtuudet käyttää mitä tahansa immateriaalioikeutta tietoihin, joita tallennat, käytät, lataat, lataat, jaat, käytät, siirrät tai muuten asetat järjestelmillemme tai käyttämme järjestelmillemme tai käyttämämme palveluitamme. Asiakas myöntää meille maailmanlaajuisen, ilmaisen lisenssin tietojen käyttämiseen, tallentamiseen, varmuuskopiointiin, kopiointiin, lähettämiseen, levittämiseen, kommunikointiin, muokkaamiseen ja muuten asettamiseen saataville yksinomaan sen mahdollistamiseksi, että sinä ja ne, joille annat pääsyn, käyttää palveluitamme ja mihin tahansa muuhun tarkoitukseen, joka liittyy palveluiden tarjoamiseen sinulle ja heille. ”

MEGA noudattaa poistoilmoituksia ja työskentelee lainvalvontaviranomaisten kanssa, jos se uskoo loukkaavan tai tekijänoikeuksien alaisen sisällön tallentamista tai levittämistä palvelimiensa kautta. Koska kaikki tietosi lähetetään ja tallennetaan salatussa muodossa, MEGA: n on teoriassa mahdotonta päästä tietojesi sisältöön, ellei yhteyshenkilö, jonka kanssa olet jakanut tiedoston (ja toimittanut salausavaimen), myös lähetä kyseinen salausavain MEGA.

Tarkistimme yrityksen tietosuojakäytännön ja huomasimme iloisesti, että se on kirjoitettu GDPR-vaatimusten mukaisella tavalla. Havaitsimme kuitenkin myös, että vaikka tiedostot tallennetaan kokonaisella salauksella, jotkut tiedostojen metatiedot välitetään MEGA: lle salaamattomassa muodossa.

Yritys väittää, että nämä metatiedot "eivät paljasta tiedoston sisältämää sisältöä tai tietoja". Tästä huolimatta jotkut käyttäjät saattavat olla ärsyttäneitä tästä tiedonkeruutasosta, koska metatiedot sisältävät:

Selaintyyppi ja käyttöjärjestelmä, IP-osoitteet ja porttitiedot, sovellusliittymän käyttö, tiedostojen lataukset, kansioiden luominen ja linkkien vienti, maa, josta heidän mielestään käytät heidän palvelujaan, tiedostokokot, versiointijärjestys, aikaleimat ja vanhemman ja lapsen tiedosto-suhteet, poistoaikaleimat, kaikkien niiden käyttäjien sähköpostiosoitteet, joiden kanssa olet ottanut yhteyttä Megan järjestelmillä, chat-osallistujien sähköpostiosoitteet sekä chatin alkamisaika ja keskustelun kesto.

MEGA julkaisee läpinäkyvyysraportin, joka näyttää tarkalleen kuinka monta poistopyyntöä sen on käsiteltävä tekijänoikeuksista tai rikollisista syistä. Jälleen on syytä huomata, että MEGA: n on mahdotonta toteuttaa poistopyyntöjä, ellei käyttäjä ole julkaissut tai toimittanut salausavainta itse (tai sen on antanut kolmas osapuoli, jonka kanssa olet jakanut avaimen).

On kuitenkin myös syytä huomata, että MEGA on aiemmin saanut kritiikkiä siitä, että se on poistanut ihmisten tiedostot poistoilmoituksen saatuaan. vaikka nämä tiedostot eivät olisikaan tekijänoikeuksien alaista sisältöä. Raporttien mukaan tämä tapahtui sen jälkeen kun linkit tiedostoihin (käyttäjien tosiasiallisesti omistamat) sijoitettiin verkkoon.

turvallisuus

Kaikki viestintä MEGA-palvelimien kanssa on suojattu TLS / SSL: llä. Tarkistimme MEGA: n käyttämällä Qualys SSL -laboratorioita ja palvelu sai -A: n, joka on melko hyvä pistemäärä (ja tarkoittaa, että datan tulee olla turvallinen siirron aikana).

MEGA-tilaajan salasanat on hajautettu PBKDF2-johdannaistoiminnolla SHA256: lla. Satunnainen 128-bittinen (16 tavun) pääavain luodaan käyttämällä asiakkaan alkuperäistä CSPRNG: tä. Turvallisuuden lisäämiseksi tuotetaan myös 128 bittiä satunnaista suolaa.

Tämän jälkeen myös ensimmäinen kerta, kun käyttäjä kirjautuu seuraaviin salausavaimiin, luodaan automaattisesti:

 • RSA-avainpari, 2048 bittiä (käytetään kansioiden / tiedostojen jakamiseen).
 • Ed25519-avainpari, 256 bittiä (käytetään luottamusjuurena käyttäjän sormenjälkien varmentamisessa ja muiden avainten allekirjoittamisessa. Tätä avainparia kutsutaan allekirjoitusavaimiksi).
 • Curve25519-avainpari, 256 bittiä (käytetään MEGAchat-sovellukseen).

Nämä yksityiset avaimet salataan käyttäjän pääavaimella AES-ECB: llä ja tallennetaan sovellusliittymän avulla. MEGA: lla ei ole milloinkaan pääsyä selkeän tekstin yksityisiin avaimiin milloin tahansa prosessin aikana.

MEGA tarjoaa myös pääsyn kaksifaktoriseen todennukseen todennussovellusten, kuten Google Authenticator, kautta.

Tiedostot ja kansiot salataan AES-128: lla, jonka tulisi olla suojattu pitkään tulevaisuuteen (käyttäen tällä hetkellä tunnettuja menetelmiä). Lataamisen jälkeinen tai latauksen eheyden tarkistaminen tapahtuu CCM: n paljaana variaationa.

Linkitiedostot on suojattu PBKDF2-HMAC-SHA512 -sovelluksella 100 000 kierroksella ja 256-bittisellä satunnaissuolalla ja käyttäjän salasanalla 512-bittisen johdetun avaimen saamiseksi..

Aina kun käyttäjä haluaa jakaa tietoja toisen käyttäjän kanssa, hänen on salattava vaadittavat salausavaimet vastaanottajan julkisella avaimella ennen tiedoston lähettämistä. Vastaanottajan henkilöllisyys voidaan tarkistaa todentamalla hänen avainsormenjälkensä itsenäisen kanavan kautta.

On syytä huomata, että koska selainpohjainen asiakas käyttää Javascriptiä kaikkeen salaukseen, salauksen purkamiseen ja avainten luomiseen - siihen kohdistuu joitain tunnettuja haavoittuvuuksia, mukaan lukien keskellä olevat ihmisten hyökkäykset, jotka aiheutuvat käyttäjän avainten pakottamisesta. Käyttäjien, jotka ovat paranoidia selainpohjaisten Javascript-haavoittuvuuksien suhteen, tulisi pitää kiinni työpöydän, mobiilisovellusten ja laajennusten käytöstä.

Kaiken kaikkiaan MEGA: n päästä päähän -salauksessa käytetyt salausprosessit ovat moitteettomia, mikä tarkoittaa, että käyttäjien on voitava nauttia palvelun käytöstä korkealla yksityisyyden ja turvallisuuden tasolla.

Asiakaspalvelu

MEGA-käyttäjät voivat tuoda esiin huolenaiheita tai kysyä kysymyksiä asiakkaan sisällä siirtymällä oikeassa yläkulmassa olevaan asetusvalikkoon, jonka jälkeen seuraa “Hanki tuki”. Täällä käyttäjät voivat avata lipun heidän ongelmansa perusteella.

Käyttäjille annetaan vaihtoehdot: Yleinen tiedustelu, Tekninen tuki, Maksuilmoitus, Unohtunut salasana, Siirto-kysymys, Yhteys- / jakamisongelma, MEGAsync-kysymys, tai Puuttuvat / näkymättömät tiedot. Kun lippu on nostettu, käyttäjät saavat vastauksen kysymyksiinsä sähköpostitse. Löysimme vastaukset tulla nopeasti, ilman, että tarvitsimme koskaan odottaa yli tunti tai kaksi. Kysymyksen tasosta riippuen saatat joutua kuitenkin menemään edestakaisin useita kertoja saadaksesi juuri tarvitsemasi.

Lisäksi käyttäjät voivat selata blogi-osiota, jossa on paljon hyvin kirjoitettuja artikkeleita palvelun näkökohdista. Nämä merkinnät arkistoidaan vuosiin, jotta niitä olisi helpompi selata. Käyttäjät pääsevät myös laajaan UKK-osioon, jossa on vastauksia moniin kysymyksiin eri asiakkaista, laajennuksista ja ominaisuuksista. Kaikki nämä tukitoiminnot ovat hyvin esiteltyjä, ja niiden avulla käyttäjät voivat nopeasti saada vastauksia etsimiin kysymyksiin.

Kaiken kaikkiaan havaitsimme MEGA: n kanssa asiakastuen olevan selvästi keskimääräistä korkeampi, ja yritys tarjoaa varmasti paljon yksityiskohtia (palvelun teknisille näkökohdille, kuten salaustasoille) verkkosivustollaan, mikä on hienoa.

johtopäätös

Kun kyse on salasananhallinnasta, joka on sekä turvallinen että myös käyttäjäystävällinen, tehtävä ei ole aina helppoa. Koska MEGA on koottu, se on kuitenkin välinettä käytettäväksi. Ja jos olet yksi niistä ihmisistä, joiden on usein jaettava tiedostoja ystävien ja perheen kanssa - MEGA tekee siitä todella helpon tehdä turvallisesti ja yksityisesti.

Toisaalta tosiasia, että ihmisillä on ollut laillisia tiedostoja, jotka on merkitty piraattiseksi sisällöksi ja poistettu, on melko huolestuttavaa, varsinkin jos luotat palveluun arvokkaan henkisen omaisuuden turvalliseen varastointiin (ajattelevat digitaaliset taiteilijat, muusikot, kehittäjät, videograafit jne.).

Plussa on se, että tämä palvelu tarjoaa erinomaista asiakaspalvelua, ja 50 Gt: n tallennustilalla ilmaisille käyttäjille tämä on todellakin yksi parhaimmista tarjouksista, mitä olemme koskaan nähneet. Koska MEGA on avoimen lähdekoodin ja vapaasti luettavissa githubissa, se on yksi harvoista pilvipalveluntarjoajista, joita voidaan tarkastaa perusteellisesti varmistaakseen, että se todella tarjoaa päästä päähän -salauksen.

Vaikka vuonna 2018 tapahtui tapaus, jossa 15 500 käyttäjän salasanaa ja nimeä heitettiin verkkoon - näyttää todennäköiseltä, että nämä johtuivat tietojenkalastelusta ja valtuustietojen täyttämisestä eikä MEGA: n virheestä.

Tietenkin sinulla on Kim Dotcomin aloittamat huhut huolehtia, mutta oikeudenmukaisuudessa Dotcomin väitteiden tueksi ei ole mitään asiaa. Siksi näitä kritiikoita on vaikea ottaa sydämeen. Kaikki tietenkin riippuu henkilökohtaisesta uhkailumallistasi ja kenestä päätät uskoa. Meille näyttää kuitenkin siltä, ​​että MEGA on hallituksen yläpuolella. Joten, jos tarvitset paljon ilmaista pilvitallennusta vahvalla salauksella; tämä saattaa olla palvelu sinulle.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me