Mullvad-arvostelu

Olemme muuttuneet, kuinka arvioimme pisteet!
Olemme päivittäneet äskettäin kaikkien ProPrivacy.com-sivuston arvostelujen pisteytysprosessimme. Tiedot uusista pisteytyskriteereistämme löytyvät täältä

Mullvad

 • hinnoittelu

  alkaen $ 5.50
  / kuukausi

 • Saatavilla:


  • Windows

  • Mac käyttöjärjestelmä

  • Linux
 • unblocks:


  • iPlayer

ProPrivacy.com-palkintoja pidetään nyt alan kultastandardina saavutusten tunnustamiseksi VPN-alalla. Tämän vuoden yksinoikeudella järjestetyssä Las Vegas -tapahtumassa Mullvad VPN tuli toiseksi halutuissa tuotteissamme Paras yksityisyyden suojan VPN ja Paras nopeuden VPN palkintoja. Jatka lukemista saadaksesi selville, miksi Mullvad VPN: ää pidetään toiseksi parhaaksi yksityisyyden ja yhteysnopeuden VPN: ksi vuonna 2020.

ProPrivacy.com Pisteet
9.1 10: stä

Yhteenveto

Mullvad tunnetaan hyvin ainoana VPN-palveluntarjoajana, joka hyväksyy postitse lähetettävän käteismaksun. Kuten näemme tässä Mullvad-katsauksessa, tämä ruotsalainen VPN-palveluntarjoaja riittää enemmän kuin ehdottaa sen mainetta.

Pikatilastot

 • Maat
  32
 • Samanaikaiset yhteydet
  5
 • Toimivalta
  Ruotsi

Mullvad on yksi markkinoiden kaikkein yksityisyyteen suuntautuneista VPN-palveluista. Se on myös yksi teknisesti kehittyneimmistä ja tarjoaa valikoiman edistyneitä sensuurin vastaisia ​​tekniikoita.

Kaiken kaikkiaan sen ohjelmistoja on helppo käyttää. Tämä tarkoittaa, että myös satunnaisemmat VPN-käyttäjät ovat tyytyväisiä palveluun, vaikka ongelma onkin hidas tuki.

ominaisuudet

Mullvad tarjoaa seuraavat ominaisuudet kaikille palvelun käyttäjille:

 • Viisi samanaikaista yhteyttä
 • SOCKS5-välityspalvelinyhteydet
 • Portin uudelleenohjaus
 • Portin valinta
 • OpenVPN-protokolla
 • P2P-torrentti sallittu
 • Obfsproxy- ja Shadowsock-sillat (sensuurin vastainen tekniikka)
 • Secure Shell (SSH) ja Secure Sockets Layer (SSL) (stunnel) tunnelointi (sensuurin vastaiset tekniikat)
 • Monen hypyn VPN
 • Täysi Internet Protocol -version 6 (IPv6) reititys
 • Palvelimet 22 maassa

Suurin osa palvelimista on Euroopassa, mutta Mullvadilla on palvelimia myös Pohjois-Amerikassa, Australiassa ja Isossa-Britanniassa. Verrattuna muihin, enemmän kaupallisiin palveluihin, tämä on jonkin verran rajallinen, ja se voi rajoittaa Mullvadin hyödyllisyyttä käyttäjille esimerkiksi Aasiassa..

Plussapuolella kaikki Mullvadin palvelimet ovat paljaan metallin palvelimia (ei Virtual Private Server -tapahtumia), jotka ovat Mullvadin läheisessä valvonnassa. Voit yhdistää jopa viisi laitetta Mullvadiin kerralla, mikä on runsasta.

On myös syytä korostaa sitä tosiasiaa, että Mullvad on ainoa tiedänni VPN-palvelu, joka reitittää IPv6-yhteydet oikein VPN-tunnelin läpi. Useimmat muut hyvät VPN-palvelut poistavat IPv6: n käytöstä vain IP-vuotojen estämiseksi. Tämä ei ole tällä hetkellä suuri ongelma, mutta haluaa Mullvadille katsoa tulevaisuuteen täällä.

Portin valinta ja portin edelleenlähetys

On harvinaista, että VPN-verkot estävät, mutta se tapahtuu esimerkiksi Kiinassa ja Iranissa (vaikka tämä on yleensä vain osittain tehokasta). Mullvad antaa sinun torjua tällaisia ​​toimenpiteitä suorittamalla VPN: n melkein minkä tahansa portin yli (muutama portti on estetty roskapostin ja tietoturvaongelmien ratkaisemiseksi).

Yleisin käyttö tähän on OpenVPN-liikenteen suorittaminen TCP (Transmission Control Protocol) -portin 443 kautta. Tätä porttia käyttää HTTPS, salattu protokolla, joka suojaa verkkosivustot. Ilman HTTPS: tä ei ole mahdollista verkkokauppaa, kuten ostoksia tai pankkitoimintaa. Siksi on erittäin harvinaista, että tämä satama tukkeutuu.

Lisäbonuksena VPN-liikenne TCP-portissa 443 reititetään HTTPS: n käyttämän TLS-salausten välille. Tämä tekee huomattavasti vaikeammaksi havaita syvän paketin tarkistuksen (DPI) avulla. TCP-portti 443 on siksi suosittu portti VPN-lohkojen välttämiseksi.

SSL ja SSH tunnelointi

Jos vaihtaminen TCP-porttiin 443 ei riitä kiertämään sensuuria tai piilottamaan muuten tosiasiaa, että käytät VPN: ää, Mullvad tarjoaa SSH- ja SSL (stunnel) -tunnelointia. Tämä kääri VPN-tietosi ylimääräiseen SSH- tai TLS / SSL-salauskerrokseen.

Koska DPI-tekniikat eivät kykene tunkeutumaan tähän "ulkoiseen" salauskerrokseen, he eivät pysty havaitsemaan OpenVPN-salausta "sisällä". Lisätietoja tästä tekniikasta on oppaani VPN-lohkojen ohittaminen..

Shadowsocks

Mullvad tukee myös Shadowsocksia. Tämä on avoimen lähdekoodin välityspalvelinohjelma, jota käytetään laajasti Manner-Kiinassa Internetin sensuurin kiertämiseksi. Se on kiinalaisen kehittäjän luoma avoimen lähdekoodin anti-Great Firewall -työkalu / protokolla / palvelin. Pohjimmiltaan se on erityinen Socket Secure (SOCKS5) -välityspalvelin.

On myös syytä huomata, että Mullvad-käyttäjät voivat muodostaa yhteyden toiseen siltapalvelimiinsa moninkertaisesti VPN-yhteytensä kautta. Tämä on hyödyllistä pääasiassa liikenteen analysointihyökkäysten vaikeuttamisessa.

Jälleen kerran, katso lisätietoja ohjeesta VPN-lohkojen ohittamisesta.

SOCKS5-välityspalvelin

Katso kohtaa Mikä on välityspalvelin? täydelliseen keskusteluun siitä, mikä on SOCKS5-välityspalvelin. Ne ovat erityisen hyödyllisiä P2P-torrentereille, koska voit joko määrittää vain BitTorrent-asiakkaasi suojattavaksi (sen sijaan, että käytät täydellistä VPN-yhteyttä), tai voit käyttää sekä SOCKS5: ää että VPN: ää yhdessä “kaksoissuojaukseen” torrentin aikana.

Mullvad käyttää myös SOCKS5: tä eräiden temppujen poistamiseen, kuten taittoyhteyksien mahdollistamiseen ja jaetun tunneloinnin jakamiseen (asennusopas saatavilla).

Nopeus ja suorituskyky

Kaikki testit suoritettiin Virgin Media UK -kuituliitännällä, käyttäen OpenVPN User Datagram Protocol (UDP) -protokollaa..

Mullvad Lataa nopeus

Mullvad-lähetysnopeus

Kaaviot esittävät kunkin palvelimen ja sijainnin korkeimmat, alimmat ja keskimääräiset nopeudet. Katso lisätietoja täyden nopeuden testin selityksestä.

Transatlanttiset nopeudet eivät ole hiukan inspiroivia, mutta yhteyteni pitäisi silti olla riittävän nopea sisällön suoratoistoon ilman puskurointia koskevia ongelmia. Nopeudet Euroopassa ovat erinomaiset. Mullvad ylläpitää monia palvelimia kotimaassaan Ruotsissa. Kuten voimme nähdä, nämä toimivat todella paremmin kuin palvelimet, jotka ovat maantieteellisesti lähempänä minua.

Mullvad Ip -vuodotestit

En havainnut IP-vuotoja

Huomaa, että yksityiskäyttöön tarkoitetut RFC-IP: t ovat vain paikallisia IP-osoitteita. Niitä ei voida käyttää yksilön tunnistamiseen, joten ne eivät muodosta IP-vuotoa. Valitettavasti Internet-palveluntarjoajani (Virgin Media UK) ei tue IPv6-yhteyksiä, joten en voi tällä hetkellä testata IPv6-vuotoja. Tämän tilanteen pitäisi muuttua lähitulevaisuudessa.

Netflix esti Mullvadin jokaisella kokeilullani Yhdysvaltain palvelimella, mutta toimi hienosti BBC iPlayerin kanssa Isossa-Britanniassa.

Hinta

1 kuukausi

$ 5.50
kuukaudessa

12 kuukautta

$ 5,60
kuukaudessa

Mullvadin hinnoittelu ei voisi olla yksinkertaisempaa. Se maksaa 5 euroa kuukaudessa (noin 5,75 dollaria kirjoittamishetkellä), ja se on se. Toisin kuin useimmat VPN-palvelut, pidempien tilauksien ostamisessa ei ole alennuksia. Ainoa haitta on, että maksu Bitcoinissa saa 10% alennuksen "alhaisempien maksujen ja vähemmän hallinnon vuoksi".

Mullvad-maksu

Melko lyhyen, kolmen tunnin ilmaisen kokeilun avulla voit tarkistaa, että palvelu toimii oikein. Tämän lisäksi Mullvad tarjoaa 30 päivän rahat takaisin -takuun (lukuun ottamatta rahanpesun torjuntaa koskevista säännöksistä käteisellä lähetettyjä maksuja).

Mullvad hyväksyy maksun luotto / pankkikortilla (PayPalin kautta), Swishilla, pankkisiirrolla ja Bitcoinilla. Se on myös ainutlaatuinen VPN-palveluntarjoajien keskuudessa, koska se vastaanottaa postitse lähetettyjä käteisiä. Tämän lisäksi Mullvad hyväksyy tietyistä kaupoista ostettavia tositteita, jotka voidaan maksaa käteisellä. Tämä tarkoittaa, että Mullvadilla ei ole suoraa yhteyttä ostajaan.

Pelkästään nämä lähes ainutlaatuiset maksutavat antavat Mullvadille hyvän väitteen siitä, että se on kaikkein yksityisyyttä parempaa VPN-palvelua siellä.

Helppokäyttöisyys

Nettisivu

Kuvailisin Mullvad-verkkosivuston estetiikan toimivaksi. Asettelu on puhdas ja tiedot esitetään selkeällä, helposti saatavilla olevalla tavalla. Tiedot itsessään ovat informatiivisia, hyvin kirjoitettuja ja kattavat suurimman osan palvelua koskevista kysymyksistä.

Erityisesti erilaiset oppaat ovat erittäin hyödyllisiä. Tähän sisältyy sekä asennusoppaita että yleisempiä ohjeita asioihin, kuten jaetun tunneloinnin määrittäminen, pfSense-määritykset ja miten saadaan paras suorituskyky BitTorrent-asiakkaalta.

Mullvad julkaisee myös mielenkiintoisia blogiartikkeleita kuukausittain.

Mullvad-tuki

Muut kuin upeat asennusoppaat, tuki on rajoitettu sähköpostiosoitteeseen. Kun otin yhteyttä Mullvadiin, minun piti odottaa vastausta kolme päivää. On kuitenkin sanottava, että kun se lopulta tuli, vastaus oli erinomainen. Monet VPN-palvelut ovat erittäin epämääräisiä tai eivät täysin pysty vastaamaan, kun he painavat käyttämänsä salauksen yksityiskohtia. Mullvad sitä vastoin antoi erittäin yksityiskohtaisen ja asiantuntevan vastauksen kysymyksiini.

Ilmoittautuminen Mullvadiin

Mullvad-kirjautumisprosessi on hyvin epätavallinen, koska sinun ei tarvitse antaa joko sähköpostiosoitetta tai salasanaa.

Mullvad-tilinumero

Tarvitset vain todistaa, että olet CAPTCHA-ihminen ja sinulle annetaan tilinumero.

Mullvad-tili

Tämä numero on ainoa tapa, jolla Mullvad tunnistaa tilisi. Sitä käytetään kirjautumiseen asiakkaaseen, tilien maksujen hallintaan ja niin edelleen.

Windows-asiakas

Kun olet luonut tilinumero, voit ladata Mullvadin Windows VPN-ohjelmiston.

Mullvad-asiakas 1

Heti kun aloitat ohjelmiston käytön, kolmen tunnin ilmainen kokeiluajastin alkaa merkitä. Kuten huomaat, minulla ei ole IPv6-yhteyttä.

Mullvad Client 2

Huomaa palomuuripohjainen DNS-vuodonsuojaus ja tappauskytkin (”Internetin estäminen yhteysvirheiden yhteydessä”). Voit myös tunnistaa IPv6-yhteydet VPN: n kautta. Jos tätä asetusta ei ole otettu käyttöön, IPv6 poistetaan käytöstä.

Mullvad Client 3

Jos tiedät mitä teet, voit manuaalisesti jatkaa yhteysasetuksia sydämesi sisältöön.

Vaikka asiakas on melko riisuttu, se toimii virheetömästi ja siinä on kaikki todella tarvitsemasi ominaisuudet.

Muut alustat

Mullvadilla on omistettu asiakkaita Windowsille, Mac OS: lle ja Linuxille, jotka ovat kaikki olennaisesti identtisiä. Linux VPN -asiakas on erityisen huomion arvoinen, koska täysin varustellut graafisen käyttöliittymän (GUI) Linux-asiakkaat ovat edelleen melko harvinaisia.

Mullvad Linux Mint

Mullvad Linux Mint -asiakas

Ubuntu / Debian, Fedora 23/24, Fedora 25/26, Mint / Debian ja Elementary Freya ovat saatavana täydelliset Linux-asiakasohjelman asennusohjeet..

Yksityiskohtaiset manuaaliset asennusoppaat (lähinnä OpenVPN) ovat Windows, Mac OS, Linux, iOS, Android, Qubes OS ja valikoima reitittimiä (mukaan lukien DD-WRT ja Tomato).

Mullvad on suuri kokeellisen WireGuard VPN-protokollan fani.

"WireGuard toimii huomattavasti nopeammin kuin OpenVPN, usein 5-20x nopeammin pienissä kuluttajareitittimissä, ja se käsittelee verkkovierailuja paremmin."

Tätä en ole tavannut aiemmin, mutta ahkerat tekniikat saattavat olla kiinnostuneita. Mullvad toimittaa WireGuard-asennusohjeet Linuxille ja reitittimille (mikä edellyttää uuden laiteohjelmiston asentamista reitittimeen).

Yksityisyys ja turvallisuus

Tietosuoja on alue, jolla Mullvad todella loistaa. Periaatteessa siinä ei ole lokia ollenkaan, eikä sen kirjautumistietokäytäntö ole selkein ja kattavin asiakirja, jonka olen koskaan tavannut. Tärkeää on, että hakkuita ei ole:

 • liikenne
 • Domain Name System (DNS) -pyynnöt
 • yhteydet, myös silloin, kun yksi tehdään, kun se katkeaa, kuinka kauan tai mikä tahansa aikaleima
 • IP-osoitteet
 • käyttäjän kaistanleveys
 • tilitoiminta, paitsi samanaikaisten yhteyksien kokonaisuus ja käytännössä yksityiskohtaiset maksutiedot

Verkkosivustolla ei myöskään ole mitään seuranta- tai analysointikomentoja.

Mullvad sijaitsee Ruotsissa. Tämä ei ole ihanteellinen yksityisyyden suojan kannalta, koska Ruotsi kärsii joistakin hallituksen valvontakysymyksistä. Kriittisesti, Ruotsin VPN-palveluntarjoajilta ei kuitenkaan lain mukaan edellytetä lokien pitämistä.

Kuten olen jo maininnut, Mullvad hyväksyy nimettömän maksun Bitcoinsin kautta tai postitse lähetetyn käteisellä. Kuten näemme hetkessä, Mullvad on myös ainoa yritys, jonka tiedän, että se ei vaadi sähköpostiosoitetta ollenkaan!

Tämä on hienoa ja puhuu paljon Mullvadin sitoutumisesta yksityisyyteen. Muista kuitenkin aina, että kuten kaikki VPN-palvelut, Mullvad tietää silti todellisen IP-osoitteesi.

Viimeinen huomautukseni arvoinen kohta, jonka mielestäni Mullvad on hyvin avoin siitä, kuka omistaa ja johtaa palvelua. Emoyhtiönsä (Amagicom AB) fyysinen osoite näkyy verkkosivustolla näkyvästi, samoin kuin omistajien ja tiimin jäsenten oikeat nimet.

Tämä avoimuustaso on erittäin virkistävä teollisuudessa, jolla VPN-yritysten omistajat ja operaattorit haluavat pysyä varjossa. Se auttaa myös herättämään suurta luottamusta Mullvadiin.

Vieraile Mullvadissa »

VPN-palveluntarjoajan teknisen tietoturvan todellinen testi on sen käyttämän OpenVPN-salauksen yksityiskohdissa. Oletuksena Mullvad käyttää seuraavia asetuksia:

Ohjauskanava: AES-256-GCM-salaus RSA-4096: n kädenpuristussalauksella ja HMAC SHA-1-hash-todennuksella. Täydellisen eteenpäin suuntautuvan salaisuuden tarjoaa DHE-4096 Diffie Hellman -näppäinvaihto, joka avataan uudelleen 60 minuutin välein..

Datakanava: AES-256-GCM-salaus. HMAC-hash-todennusta ei vaadita, koska GCM varmistaa sekä luottamuksellisuuden että eheyden. GCM liittää ns. Todennustunnisteen HMAC-tiivisteen sijasta.

Ohjauskanavan hash-todennus voidaan päivittää SHA-384: ksi muokkaamalla konfigurointitiedostoja manuaalisesti. Jopa oletusarvoilla tämä on kuitenkin erittäin turvallinen asennus

Kaikki mukautetut ohjelmistot ovat täysin avoimen lähdekoodin ja digitaalisesti allekirjoitettuja, mikä on hienoa.

Haluatko tietää enemmän? Tutustu VPN-salausoppaani ja 5 kaikkein turvallisinta VPN-verkkoa 2017 (johon sisältyy todennäköisesti Mullvad seuraavan kerran, kun päivitän sen).

Lopullinen ajatus

Kaiken kaikkiaan olen erittäin suuri Mullvad-fani. Harva, jos sellainen on, muut VPN-palvelut vastaavat omistautumistaan ​​yksityisyydelle. Mullvad tukee tätä valurautaisella teknisellä suojauksella ja monilla edistyneillä sensuurin vastaisilla tekniikoilla.

Jos olet kuitenkin rento käyttäjä, älä anna minkään tämän lykätä sinua. Mullvadin ohjelmistoa on erittäin helppo käyttää ja se toimii moitteettomasti. Kolmen tunnin kokeilu ei ehkä ole paljon, mutta se riittää varmistamaan, että palvelu toimii sinulle. Jos sinulla on edelleen ongelmia, sinun pitäisi kattaa 30 päivän rahat takaisin -takuu.

Tämä on yhtä hyvin, koska tuki vaikuttaa melko hitaalta. Nopeustestitulosten ja palvelimien sijaintien perusteella on myös todennäköisesti syytä ehdottaa, että Mullvad soveltuu parhaiten eurooppalaisiin käyttäjiin.

Jos pystyt elämään näiden rajoitusten kanssa, pidän Mullvadia yhtenä parhaimmista VPN-palveluista siellä.

Vieraile Mullvadissa »

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me