NordLocker-arvostelu

NordLocker

 • hinnoittelu

  alkaen $ 2,99
  / kuukausi

ProPrivacy.com Pisteet
8 10: stä

Yhteenveto

NordLocker on uusi salaustyökalu arvostetulta VPN-yritykseltä NordVPN. Havaitsimme sen olevan tehokas ja helppokäyttöinen tuote, tosin sellainen, jolle on tarjottava kovaa kilpailua saatavana olevien runsaasti ilmaisten ja avoimen lähdekoodin vaihtoehtojen avulla. Tässä NordLocker-katsauksessa tarkastellaan perusteellisesti hinnoittelua, ominaisuuksia, kuinka turvallinen se on ja paljon muuta.

hinnoittelu

Saatavilla on ilmainen NordLocker-versio, joka rajoittaa käyttäjiä 5 Gt salattuun tietoon. Vapaat käyttäjät voivat kuitenkin purkaa minkä kokoisia tiedostoja heille lähetetään.

Premium-käyttäjät voivat salata rajoittamattoman määrän tietoja. Hinnoittelu on melko korkea kuukausittain suunnitellulle suunnitelmalle, vaikkakin siitä tulee edullisempaa, jos ostat pitkäaikaisempia paketteja.

NordLocker-hinnoittelu

3-Year

107,64 dollaria laskutetaan joka kolmas vuosi

62% alennus

$ 2,99
kuukaudessa

1 vuosi

59,88 dollaria laskutetaan vuosittain

37% pois hinnasta

$ 4.99
kuukaudessa

1 kuukausi

$ 8.00
kuukaudessa

Kuten NordVPN-palvelussa, voit myös kokeilla 30 päivän NordLocker Premium -palvelun ilmaiseksi, ilman rahaa takaisin-takuuta..

On huomattava, että tilaustyyppi sellaiselle asialle, jota yleensä tarjotaan erillisenä sovelluksena, heräsi kulmakarvoja täällä ProPrivacy-toimistossa, vaikka siihen voi olla hyviä syitä..

ominaisuudet

 • Helppo vedä ja pudota tiedostojen ja kansioiden salaus
 • Asiakaspuolen (e2e) salaus
 • Suojatut tiedostot, jotka on tallennettu melkein mihin tahansa muuten epävarmaan pilvipalveluun
 • Jaa salattuja tiedostoja muiden NordLocker-käyttäjien kanssa
 • Pääsalasanan nollaus
 • Tiedostonimet ja hakemistorakenne salattu
 • 24/7 live chat-tuki

NordLocker ei ole avoimen lähdekoodin, mutta perustuu erinomaiseen avoimen lähdekoodin gocryptfs-tiedosto-salaussovellukseen. Tämä tarkoittaa, että jokainen levyn tiedosto on salattu ja tallennettu erikseen, joten yhden tiedoston vaihto ei tarkoita koko salatun säilön lähettämistä uudelleen, kun sitä säilytetään verkossa..

Tämän järjestelmän kauneus on, että jos esimerkiksi avaat NordLocker-säilöön tallennetun Word-asiakirjan, muokkaat ja tallennat sen, muutokset tallennetaan saumattomasti salattuun asiakirjaan..

Tämä tekee NordLockerista loistavan valinnan tallentaa tiedostoja turvallisesti muuten epävarmoissa pilvitallennuspalveluissa, kuten Dropbox tai Google Drive.

Pääsalasanan nollaus

Kun luot uuden tilin, valitset myös pääsalasanan, jota käytetään tiedostojen salaamiseen (katso alla oleva tekninen suojaus). NordLocker luo myös palautusavaimen, joka on vain sinulle saatavissa ja jota pidetään parhaiten offline-tilassa lisäsuojauksen lisäämiseksi. Tätä voidaan käyttää pääsalasanan nollaamiseen, mutta ole varovainen. Jos kadotat sekä pääsalasanan että palautusavaimen, et voi avata tiedostoja.

Yksityisyys ja turvallisuus

Toimivalta

NordVPN perustuu laillisesti Panaman tasavaltaan, ja NordLockerin käyttöehdot tekevät selväksi, että kaikki oikeudelliset riidat ratkaistaan ​​kyseisellä lainkäyttöalueella. Panamassa on sensuroimaton Internet, eikä meillä ole mitään kotimaan valvontaa.

Se on myös Yhdysvaltojen ja sen viiden silmän vakoojakumppanien välittömän vaikutusalueen ulkopuolella, vaikka vahva taloudellinen läsnäolo saattaa antaa Yhdysvaltojen mahdollisesti kohdistaa epäsuoraa painostusta Panaman hallitukseen, jos se haluaa..

NordVPN on myöntänyt olevansa läheisessä yhteydessä Liettuan infrastruktuuritoimittajaan Tesonetiin, mutta tämän suhteen tarkka luonne on edelleen epäselvä.

Tietosuojakäytäntö

Tällä hetkellä NordLocker-verkkosivusto ei ylläpitä mitään jäljittäjiä, vaikka sen tietosuojakäytäntö antaa sille paljon liikkumavaraa verkkosivustojen kävijöiden tarkkailemiseksi tulevaisuudessa.

NordLocker tarjoaa asiakaspuoleisen salauksen, joten sen kehittäjillä ei ole pääsyä salattuihin tietoihisi, vaikka jotkut aggregoidut ja näennäisesti nimettömät diagnostiikka- ja käyttötiedot lähetetään sen sovelluksista Tefincomille. Windows-asiakkaalla on mahdollisuus kytkeä tällainen jakaminen pois käytöstä, vaikka sitä ei valitettavasti ole vielä MacOS-järjestelmässä.

Kaikkia kerättyjä tietoja voidaan jakaa kolmansien osapuolien palveluntarjoajien, tytäryhtiöiden ja virkamiesten kanssa voimassa olevien lakisääteisten vaatimusten mukaisesti. Eurooppalaisten asiakkaiden tiedot ovat tietysti suojattu GDPR: llä.

Tekninen turvallisuus

Ensimmäinen huomionarvoinen asia on, että NordLocker on suljetun lähdekoodin oma ohjelmisto. Tämä tarkoittaa, että meidän täytyy vain luottaa sen kehittäjiin, että se on mitä he sanovat olevan ja että se ei tee mitään, mitä sen ei pitäisi. Tällainen on kaikkien suljetun lähdekoodin ohjelmistojen luonne.

NordLocker on turvallinen valinta tiedostojen tallentamiseksi, jopa Dropboxiin ja Google Driveen

Kaikki tiedostot ovat salattuja asiakaspuolen kanssa, mikä tarkoittaa, että NordLocker tarjoaa päästä toiseen -salauksen. Salaat tiedostosi, ja vain sinä tai muut NordLocker-käyttäjät, joiden kanssa olet päättänyt jakaa ne, voi salata ne.

Joten vaikka säilytät ne jonnekin villitöntä turvaa, kuten Dropbox tai Google Drive, ne ovat turvallisia.

Tiedot on suojattu AES-256-GCM: llä ja salausavaimet hajautettu Argon2: lla. Molemmat ovat kokeiltuja salaustekijöitä. Julkisen avaimen salaustekniikka epäsymmetristen avainparien luomiseksi ja todentamiseksi tapahtuu kuitenkin elliptisen käyrän salaustekniikan (ECC) kautta yleisemmän RSA: n sijasta..

Kuinka NordLocker toimii

Kaapiavaimet eivät koskaan poistu työpöydältäsi ilman, että ne olisivat salattuja salaisella avaimellasi ja XChaCha20-salausohjelmalla, jolla on Poly1305-todennus. Salainen avaimesi johdetaan pääsalasanasta, joka on hajautettu ja suolattu Argon2-avaimen johdannaistoiminnolla.

Huolenaihe ECC-salauksesta

Elliptisen käyrän kryptografialla on suuri etu, että se vaatii paljon pienempiä avainkokoja, mutta sen käyttö on erittäin kiistanalainen.

Sen nykyinen tunnettu haavoittuvuus sivukanavahyökkäyksille ja sen teoreettinen tunnettu haavoittuvuus kvanttilaskentahyökkäyksiin ovat riittävän huolestuttavia, mutta vielä huolestuttavampaa on, kuinka helppo on lisätä takaovia algoritmiin.

Todellakin jatkuvat huolet siitä, että takaovi on voitu lisätä Dual_EC_DRBG-elliptisten käyrien algoritmiin, näyttävät vahvistavan sisäisillä NSA-muistioilla, jotka on vuotanut Edward Snowden.

Tällaisista huolenaiheista huolimatta "algoritmi kokonaisuutena on melko turvallinen", jos se pannaan asianmukaisesti täytäntöön, mikä on tunnettu ongelma. IASCA: n raporttina elliptisen käyrän salausmenetelmistä.

Algoritmi kokonaisuutena on melko turvallinen:

”Lyhyesti sanottuna, monet asiat voivat mennä pieleen, kun ECC: tä pannaan täytäntöön. On olemassa lukuisia esimerkkejä siitä, kuinka ECC-algoritmien epäonnistunut käyttöönotto aiheutti merkittäviä haavoittuvuuksia kryptografisessa ohjelmistossa. "

Ja suljetun lähdekoodin muodossa ei yksinkertaisesti ole mitään tietoa siitä, kuinka hyvin ECC-kryptografia on otettu käyttöön NordLocker-ohjelmistossa. Oikeudenmukaisesti NordLockerin suhteen ECC: n haavoittuvat hyökkäykset eivät todennäköisesti kuitenkaan kuulu suurimpaan osaan sen asiakkaiden uhkamalleista.

Tiedostojen jakaminen

Kaapit, kansiot ja yksittäiset tiedostot (jotka muunnetaan kaappeiksi) voidaan jakaa muiden NordLocker-käyttäjien kanssa melkein millä tahansa keinoin - sähköpostitse, jaetun Dropbox-kansion kautta, USB-tikulla ja monilla muilla menetelmillä..

dropbox-, onedrive-, box- ja google-aseman logot

Epäsymmetrisen julkisen avaimen salauksen (ECC) ansiosta vain tarkoitettu vastaanottaja, jonka sähköpostiosoite tunnistaa, voi lukita kaapin lukituksen omalla yksityisellä avaimellaan.

Tästä syystä oletamme, että se vaatii jonkinlaista keskittämistä asiakkaiden julkisten avainten jakamiseksi lähettäjille.

Lisää käyttäjän käyttöoikeudet NordLockerille

Jos näin on, se selittää miksi NordLocker työskentelee tilaamismallin sijaan, että sitä myydään erillisenä tuotteena. Mutta se herättää myös kysymyksiä siitä, pystyykö NordLocker pitämään kirjaa siitä, kuka lähettää tiedostoja kenelle.

Asiakaspalvelu

Verkkosivustolla on melko yksinkertainen FAQ ja joitain vianmääritysohjeita. 24/7-live-chat-tuki on luvattu, mutta se ei ollut käytettävissä tämän arvostelun kirjoittamisen yhteydessä. Sen sijaan varhaisten käyttöönottajien on luotettava sähköpostitukeen, joka on jo olemassa.

Helppokäyttöisyys

NordLocker on saatavana Windowsille ja macOS: lle. Windows-sovellus vaatii .Net Framework 4.8: n, joka on asennettava asennuksen aikana, jos sitä ei vielä ole järjestelmässäsi.

Kun avataan pääsalasanalla, NordLocker-säilö toimii kuten tavallinen kansio. Tiedostot avataan tavanomaisilla ohjelmillaan, ja ne salataan saumattomasti, kun muutokset tallennetaan.

NordLocker-kansio

Voit salata tiedostot vetämällä ja pudottamalla ne avoimeen Locker-ikkunaan. Sinulta kysytään, haluatko pitää alkuperäisen tai siirtää sen vain kaappiin. Voit lisätä muiden NordLocker-asiakkaiden käyttöoikeudet, mikä on erityisen hyödyllistä verkossa tallennettujen kaapien jakamiseen.

Jos haluat tallentaa Lockerin online-tilassa, lähetä se vain valitsemasi pilvipalveluun. Jos tallennat Lockerin pilvikansioon, kaikki siihen tehtyihin tiedostoihin tehdyt muutokset heijastuvat välittömästi pilvitallennustilaan..

Voit myös jakaa tiedostoja ja kansioita muuttamalla ne uusiksi kaappeiksi ja jakamalla sitten ne haluamallasi tavalla. Kuten jo todettiin, tämä ominaisuus on edelleen teoksissa kirjoittamisen ajankohtana.

NordLocker-kansion jakaminen

Windowsissa jaetut kaapit tallennetaan yksinkertaisesti siten, että joudut jakamaan ne itse manuaalisesti, esimerkiksi lisäämällä ne sähköpostin liitteenä. MacOS-sovelluksessa on hiukan parempi käyttöjärjestelmän integrointi, joka mahdollistaa kaappien jakamisen käyttämällä sisäänrakennettua macOS-jakamistoimintoa automaattisesti.

Lopulliset ajatukset

NordLocker on erittäin kiillotettu tuote. Se näyttää hyvältä ja tarjoaa kiistatta helpoimman tavan, jonka olemme nähneet salata tiedostoja paikallisesti tai pilvessä ja jakaa niitä turvallisesti muiden kanssa.

Emme ole vakuuttuneita siitä, että elliptisten käyrien kryptografian käyttö on paras valinta, mutta tietosi suojaamiseksi käytetty tekninen suojaus on muuten erittäin vakaa. On vain sääli, että sovellus on suljetun lähdekoodin, joten emme voi oikein nähdä, mitä tapahtuu tai kuinka turvallisuus on toteutettu.

Toinen suuri huolemme on hinnoittelu. Salaussovellustila on jo täynnä, ja tarjolla on runsaasti erinomaisia ​​ja täysin avoimen lähdekoodin vaihtoehtoja. Sanotaan, että mikään näistä ei ole yhtä kiillotettu tai monipuolinen kuin NordLocker, mutta ne ovat ilmaisia ​​ja avoimen lähdekoodin ohjelmia.

NordLocker ei ole halpa (varsinkin ilmaiseksi verrattuna), ja jopa kaupallisena tuotteena sen tilausmalli on pieni jarras siitä, mitä monet ajattelevat itsenäisenä tuotteena, joka ansaitsee kertaluonteisen hintamerkin. Mutta kuten olemme jo spekuloineet, tähän voi olla syitä.

Olisi hienoa päästä käyttämään salattuja tiedostoja mobiililaitteilta, mutta olisimme hyvin yllättyneitä, jos iOS- ja Android-sovellukset eivät ole teoksissa.

Kaiken kaikkiaan mielestämme NordLocker on erittäin hyvä tuote, joka tarjoaa ainutlaatuisen otteen tiedostojen salaamiseen paikallisesti ja pilvessä. Mutta se ei ole ilmainen tai avoimen lähdekoodin.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me