OneDrive-arvostelu

onedrive

Alkaen SkyDrive-elämänsä vuonna 2007, Microsoftin OneDrive on kasvanut huomattavasti vuosien mittaan. Se on oikeutetusti yksi kolmesta suurimmasta saatavilla olevasta pilvipalvelusta, koska se on yhteydessä Office 365: ään, ja siitä tulee todenmukainen voimanpesä, jonka avulla voit muokata itse pilviä.

ProPrivacy.com Pisteet
7 10: stä

Yhteenveto

Rikas ominaisuusjoukko ja edulliset hinnat eivät kuitenkaan ole kaikki, koska sen amerikkalainen toimintapohja herättää merkittäviä yksityisyyden suojaan liittyviä huolenaiheita, jotka voivat kääntää jotkut käyttäjät pois.

tykkää

 • Ensimmäiset 5 Gt tallennustilaa on ilmaista
 • Kuukausittain & vuotuiset hinnat
 • Katseleminen offline-tilassa & muokkaaminen Microsoftin Office 365: llä
 • Käyttäjäystävällinen
 • Alustojen välinen tuki
 • 2-kertainen todennus
 • Tiedostojen versiointi

inhoaa

 • Tietoturvapolitiikan puute
 • Suljetun lähdekoodin
 • Perustuu Yhdysvaltoihin

hinnoittelu & Saatavuus

Kolmesta suuresta Microsoft istuu tiukasti keskellä, ja alkuperäinen 5 Gt on saatavana ilmaiseksi. Dropbox tarjoaa alhaisimman vain 2 Gt, kun taas Google Drive tarjoaa runsaasti 15 Gt. Onneksi yritys tarjoaa muutama premium-suunnitelma, joka sisältää enemmän säilytystilaa.

Yksityishenkilöt voivat valita itsenäisen OneDrive-suunnitelman 1,99 dollaria kuukaudessa, saaden pääsyn 50 Gt: n tallennustilaan, mutta jättämättä pois monia ominaisuuksia, joista on tullut katkottua pilvitallennuspalveluihin. Näitä ovat salasanalla suojatut jakamislinkit, automaattinen ransomware-suojaus, 30 päivän tiedostoversio, offline-katselu, monisivuinen skannaus ja työpöydän Office-sovellukset. Se on paljon, jota voi unohtaa, mutta ehkä perusteltua ottaen huomioon ennennäkemättömän hinnan.

Jos ylimääräiset leikkaukset kuulostavat houkuttelevalta tai haluat vain 1 TB henkilökohtaista tallennustilaa, se palauttaa sinulle 6,99 dollaria kuukaudessa tai 69,99 dollaria vuodessa, jos haluat säästää rahaa ennakkomaksulla. Kotisuunnitelmat palvelevat kuutta eri käyttäjää tarjoamalla 1 TB henkilöä kohden sekä bonusetuja 9,99 dollaria kuukaudessa tai 99,99 dollaria koko vuodeksi. Suunnitelmaan sisältyy 60 ilmaista Skype-puhelun minuuttia kuukaudessa, Microsoftin ensisijainen tuki, ja sitä voidaan kokeilla yhden kuukauden ajan ilmaiseksi.

ominaisuudet

 • Katseleminen offline-tilassa & editointi
 • saavutettavuus
 • Tiedostojen versiointi
 • Tiedostojen jakamisen tuki
 • Alustojen välinen synkronointi
 • Käyttöjärjestelmän integrointi
 • 2-kertainen todennus
 • Multimedian toisto
 • HTML-upotus

Katseleminen offline-tilassa & muokkaaminen

Kun OneDrive on integroitu yhä enemmän Windowsiin, palvelu on dynaamisempi. ”Paikkamerkkien” sisällyttäminen sallii pienempää tallennustilaa käyttävien laitteiden käyttää pilvessä tallennettua sisältöä suoraan tietokoneestaan ​​vaikuttamatta kovalevyyn liian voimakkaasti. Vaikka nämä tiedostot näkyvät paikallisessa Explorerissa / Finderissa, niitä ei välttämättä ole saatavana offline-tilassa ja ne ovat sen sijaan yksinkertaisesti mukavuuden vuoksi.

Napsauttamalla kansiota tai tiedostoa saadaan selville, onko se saatavana offline-tilassa ikkunan alareunassa. Jos näet ”käytettävissä online-tilassa” jotain, jota haluat tarkastella tai muokata offline-tilassa, napsauta hiiren kakkospainikkeella tiedostoa ja valitse vaihtoehto luetteloista. Ole tietoinen paikallisesta ja pilvitallennustilasta, kun otat tämän huomioon, koska jokaisella on riittävästi tilaa offline-tiedostojen lataamista ja myöhempää synkronointia varten. Jos paikallisesta tallennuksesta tulee ongelma, voit "vapauttaa tilaa" samasta vaihtoehtoluettelosta, mutta tämä poistaa tiedoston laitteelta.

Jos olet online-tilassa, Microsoft Office -sovelluksen avulla voit muokata melkein mitä tahansa asiakirjaa selaimen kautta. Asiakirjojen muokkaaminen offline-tilassa vaatii oikeat sovellukset tiedostosta riippuen. Word, Excel ja PowerPoint ovat ilmaisia ​​Androidille ja iOS: lle sovelluksen sisäisten ostojen kanssa, kun taas samat sovellukset maksavat työpöydällä. Onneksi mukana olevat sovellukset, kuten WordPad Windowsissa ja Tekstin muokkaus Macissa, tekevät työn hienosti useimmissa tehtävissä.

saavutettavuus

Microsoft on varmistanut, että OneDrive ja siihen liittyvä Office-paketti ovat mahdollisimman helposti saavutettavissa visuaalisten ja kuulovammaisten henkilöille intuitiivisten pikanäppäinten, näytönlukijayhteensopivuuden ja VoiceOver / Narrator-toimintojen ansiosta. Yhtiö on luonut vammaisvastauspalvelun varmistaakseen, että kaikkiin kysymyksiin vastataan, ja yksityiskohtaiset kattava oppaat OneDrive-tukipalvelun saatavuudesta.

NVDA ja JAWS ovat virallisesti tuettuja näytönlukijoita, mutta Microsoft toteaa, että sovellusvalikoima voi toimia enemmän kuin vain kahden luetellun.

Tiedostojen versiointi

Tiedoston historian ja sen muokkausten seuraaminen ei vain auttaa poistamaan ei-toivottuja muutoksia, mutta myös välttämään haitallisia viruksia, jotka voivat vaarantaa arvokkaita tietojasi. Onneksi OneDrive tallentaa muutokset automaattisesti säännöllisesti ja kirjaa laajan kokoelman erilaisia ​​versioita.

Luotettavin tapa käyttää ja palauttaa vanhempia tiedostoversioita on selaimen läpi, napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella mitä tahansa yksittäistä tiedostoa ja valitsemalla “version historia”. Tämä näyttää tiedoston iteraatiot sen suunnittelusta lähtien riippumatta siitä, onko tiedosto tallennettu manuaalisesti vai tallennettu automaattisesti.

Vaikka Mac-, iPhone- ja Android-sovelluksilla ei ole tätä toimintoa, tiedostojen versiointi on läsnä Windows-integroinnissa. Napsauttamalla tiedostoa hiiren kakkospainikkeella ja valitsemalla ”palauta edellinen versio” pitäisi näyttää laitteelle tehtyjen muutosten historia, mutta minulla oli vaikeuksia saada tämä toimimaan johdonmukaisesti.

Yksittäiset työpöytäsovellukset, kuten Word, Excel ja PowerPoint, voivat kukin palauttaa vanhoja ja jopa tallentamattomia versioita siirtymällä kohtaan Tiedosto, Tiedot ja valitsemalla Versiohistoria. Tietysti sinun on oltava yhteydessä Internetiin, jotta tiedostot pysyvät ajan tasalla, jos työskentelet yhdessä joukkueen kanssa tai työskentelet useiden laitteiden kanssa.

Tiedostojen jakamisen tuki

OneDrive on erityisen helppo jakaa tiedostoja muiden käyttäjien kanssa. Napsauttamalla selaimen tiedostoa tai kansiota hiiren kakkospainikkeella ja valitsemalla ”jaa” voit kopioida välittömän linkin leikepöydällesi tai poistaa sähköpostin muille käyttäjille henkilökohtaisen viestin avulla. Parametreja voidaan mukauttaa, kuten sallia tai poistaa mahdollisuus muokata, salasanan asettaminen tai linkin vanhenemispäivän käyttöönotto.

Mobiilisovellukset ovat melko monipuolisia, ja niillä on samanlaiset vaihtoehdot kuin selainversiossa, miinus kyky suojata sisältöä lisäämällä salasana. Pöytätietokoneiden sovellukset ovat valitettavasti heikot verrattuna. Vaikka voit luoda välittömän linkin suoraan Explorer / Finderista, valitsemalla ”lisää OneDrive-jakamisvaihtoehtoja” ohjaat sinut oletusselaimeesi.

Cross-platform

Microsoft ilmoittaa virallisesti, että OneDrive-ohjelmaa tukee mikä tahansa Windows 7: stä, Mac OS X 10.12: stä tai Windows Server 2008 R2: sta ja uudemmasta. Mobiililaitteiden on käytettävä jotain Android 5.0: sta, iOS 11.3: sta tai Windows Phone 7.5: sta käyttöoikeuden saamiseksi asiakkaaseen. Selainten suhteen yritys suosittelee uusinta versiota Edgestä, Internet Explorerista, Chromesta, Firefoxista tai Safarista, mutta useimpien selainten pitäisi näyttää pilvivarasto ilman ongelmia.

Vaikka OneDrive-järjestelmän järjestelmävaatimukset ovat suhteellisen alhaiset, ainakin 1 Gt RAM-muistia ja prosessoria 1,6 GHz: n taajuudella, Office 365 -sovellukset ovat hiukan intensiivisempiä, jos niitä käytetään selaimen ulkopuolella 2–4 ​​Gt: n RAM-muistilla.

OS-integrointi

OneDrive integroituu käyttöjärjestelmiin työpöydän ja mobiilisovellustensa kautta.

Windows- ja Mac-käyttäjät näkevät OneDrive -sovelluksen heti Resurssienhallinnassa ja Finderissa, jolloin tiedostojen lähettäminen voidaan kopioida ja liittää tai vetää ja pudottaa. Windows sisältää nimenomaan kourallisen ominaisuuksia, joita sen vastaavalla Applella ei ole. Paikallisten tiedostojen napsauttaminen hiiren kakkospainikkeella alustan sisällä antaa sinun lähettää ne OneDriveen, kun taas hiiren kakkospainikkeella jo pilvessä olevat tiedostot antavat mahdollisuuden luoda jakolinkkejä pilvessä oleville tiedostoille ja ohjata ne uudelleen selaimeen..

Tiedoston lataaminen onedriveen työpöydän kansiosta

Matkapuhelinkäyttäjät, joille sovellus on asennettu, näkevät OneDriven näkyvän ”jako” -vaihtoehdoissaan ja voivat lähettää tiedostoja suoraan pilveen.

Muut ominaisuudet

Microsoft tarjoaa oman autentikoinnin matkapuhelimille ja työasemille, auttaen suojaamaan tilejä kaksikerroisella todennuksella. Tämä koskee kaikkia Microsoftin tuotteita, joihin kirjaudut sisään saman sähköpostin liitteenä. Suosittelemme tätä lisäystä aina.

OneDrive selaimella voi myös toistaa videoita ja luoda HTML-koodin kansioiden tai tiedostojen upottamiseksi ulkoisiin verkkosivustoihin, täydellisesti yrityksille ja ammattilaisille.

Yksityisyys ja turvallisuus

Toimivalta

Yritykset tuntevat asuinmaansa yksityisyyttä koskevia lakeja, mikä tekee lainkäyttövallasta tärkeän tekijän, kun annat tietosi ja tiedot muiden käsiin. Microsoft sijaitsee Yhdysvalloissa, maassa, jota kritisoidaan usein kantaansa yksityisyyden suojaa koskeviin määräyksiin. On suuri todennäköisyys, että kansallisella turvallisuusvirastolla (NSA) tai muilla hallintoelimillä on pääsy mihin tahansa kaikkiin OneDrive-palvelimille tallennettuihin tietoihin, etenkin koska Microsoft on väittänyt aiemmin antaneen pääsyn salattuihin viesteihin.

Nollatietotodistuksen

Zero-tietosuojakäytännöt ovat usein säästöarmona, koska se tarkoittaa, että yritykset eivät pidä kiinni arkaluonteisista tiedoista, kuten salausavaimista tai pääsalasanastasi. Valitettavasti OneDrive ei ole nolla tietämystä tarjoava pilvipalvelujen tarjoaja ja tallentaa nämä tiedot palvelimilleen.

Ne, jotka ovat jo sijoittaneet OneDriveen, voivat kääntyä asiakaspuoleisiin salauspalveluihin suojatakseen tietojaan uteliailta silmiltä, ​​mutta se on aina pettymys, kun kyse ei ole ominaisuudesta, joka on paistettu suoraan alustaan..

Tekninen turvallisuus

OneDriven tietosuojakäytännöt ovat varmasti kyseenalaisia, mutta sen turvallisuus vastaa Yhdysvaltain hallituksen vaatimuksia kerroksellisella salauksella ollessaan kuljetuksen aikana ja levossa.

Kuljetuksessa käytetään TSL-yhteyttä 2048-bittisillä avaimilla siirryttäessä sisään ja ulos Microsoftin tietokeskuksista. Kun asiakastiedot istuvat tiukasti Microsoftin palvelimella, niitä kutsutaan levossa. Tämä on jaettu BitLocker-levytason salaus- ja tiedostokohtaisiin salaustoimenpiteisiin tietoturvan lisäämiseksi, sillä entinen suojaa koko levyn, kun taas jälkimmäinen lisää AES 256-bittisen salauksen jokaiselle tiedostolle..

Jos jokin näistä epäonnistuu ja hyökkäys onnistuu, sinulle ilmoitetaan liitteenä olevan sähköpostiosoitteen tai liitettyjen sovellusten kautta, jotta voit palauttaa vahingoittuneet tiedostot, vaihtaa salasanasi ja ilmoittaa yrityksestä.

kysymykset

Selaimen salaus

Salaus on vastuussa hajauttamisesta, todentamisesta, salaamisesta ja salauksen purkamisesta, ja JavaScripistä on tullut yleisin. Tätä on päivitetty viime vuosina WebCrypto API: lla, mutta kumpikaan lähestymistapa ei ole täydellinen. Selaimet hyväksyvät kaikki koodit, jotka kyseinen palvelin on heittänyt heille ilman käyttäjän syöttämiä, mikä tarkoittaa sitä, että jokaisen verkkosivustolla käyvän on luotettava nimenomaisesti julkaisijan tarkoitukseen..

Jotkut tietoturva- ja yksityisyysyritykset ovat päättäneet käyttää selainlaajennusta näiden ongelmien lievittämiseen, koska sinun on tarkistettava ja asennettava lisäosa manuaalisesti, mutta OneDrive-sovelluksessa tällaista ei ole. Ei ole selvää, mitä kryptografia Microsoft valitsee täällä, mutta verkko on huono jakelujärjestelmä nykyisessä tilassaan.

Suljetun lähdekoodin

Yritykset pitävät usein ohjelmiaan suljetussa lähdekoodissa suojatakseen alla olevaa omaista materiaalia, mutta tämä tarkoittaa valitettavasti, että ei ole kerrottu, millainen koodi työnnetään järjestelmään. OneDrive ei ole poikkeus, sillä sinun on otettava Microsoftin sana siitä.

Toivoisimme paljon OneDrivea ja aivan rehellisesti kaikkia sovelluksia olevan avoimen lähdekoodin ja siksi alamme asiantuntijoiden vertaisarvioitavia..

Helppokäyttöisyys

pöytä-

Windows-käyttäjillä on OneDrive valmiina käden ulottuvilla, kun taas Mac-käyttäjien on vielä pidettävä ylimääräinen maili lataamalla se verkkosivustolta. Tämän lisäksi molemmat sovellukset toimivat melkein samalla tavalla integroimalla Windowsin Resurssienhallintaan ja Macin Finderiin. Tämän ansiosta tiedostoihin pääsy on yhtä helppoa kuin napsauttamalla ”OneDrive” ikkunan vasemmasta reunasta, ja kuvakaappaukset voidaan tallentaa automaattisesti pilveen..

Onedrive-integrointi tiedostojen tutkijan kanssa

Mukavuudesta huolimatta tähän menetelmään sisältyy kourallinen varoituksia. Sekä tiedostoversio että jotkut jakamismenetelmät siirretään OneDriven selainversioon, ohjaavat sinut napsauttamalla sitä. Vaihtoehtoisesti ne, joilla on uusin Office 365 (sisältyvät hinnoittelua koskeviin tilauksiin), voivat käyttää vastaavia sovelluksia versiohistorian tarkasteluun, mutta se ei ole tämän arvion pääpaino..

mobile

OneDrive Androidille, iOS: lle ja jopa Windows Phone -sovellukselle on melkein yhtä täysin varusteltu kuin selainversio, ja siihen on saatavana myös nykyaikaistettu asettelu. Tiedostot näytetään oletuksena aakkosjärjestyksessä, mutta ne voidaan järjestää uudelleen siihen, mitä on viimeksi käytetty ja jaettu sekä luettelo- että ruudukkotiedostomuodoissa..

Onedrive-mobiilisovellus

Valokuvat-osion avulla voit varmuuskopioida laitteesi valokuvat automaattisesti pilveen ja käyttää työpöydälle otettuja kuvakaappauksia. Tietysti tämä edellyttää, että annat sovellukselle luvan käyttää kameraasi, valokuvia ja videoita työskennellä. Me-välilehti näyttää jäljellä olevan tallennustilan, antaa sinun selata offline-tilassa tai roskakorissa olevia tiedostoja ja säätää ilmoituksia ja asetuksia.

selain

Microsoft tarjoaa kaikki ominaisuudet saatavana selaimessa ja tekee siitä kiistatta parhaan OneDrive-version. Aluksi käyttöliittymä näyttää yksinkertaistetulta vasemman paneelin ja ylänauhan poikki, mutta on olemassa useita piilotettuja vaihtoehtoja, jotka ovat yksinomaan tälle alustalle. Lähes kaikki perustiedot ovat saatavilla yhdellä silmäyksellä ja voit tallentaa erilaisia ​​lajittelutilauksia, jopa järjestämällä asiat tiedostokokojen mukaan.

Onedrive selaimessa

Kaksoisnapsauttamalla mitä tahansa tiedostoa, käyttäjät ohjaavat oikeaan sovellukseen katselua ja muokkaamista varten automaattisesti. Voit käyttää Microsoftin sovellusvalikoimaa manuaalisesti napsauttamalla vasemmassa yläkulmassa olevan logon vieressä olevaa 9-pisteistä ruutua, mukaan lukien Outlook, OneDrive, Word, Excel, PowerPoint, OneNote ja Skype..

Lopulliset ajatukset

OneDrive on varmasti tehokas palvelu, joka on täynnä reunaa ominaisuuksilla sukeltamatta liian voimakkaasti taskuun. Asennus on yksinkertainen ja saatavana sekä veteraaneille että uusille tulokkaille, ja yksi kattavimmista luetteloista eri tiedostoversioista voidaan tarvittaessa palauttaa.

Windows, joka integroi OneDriven käyttöjärjestelmän tasolla, on kaksiteräinen miekka. Toisaalta se on uskomattoman kätevä niille, jotka ovat jo Microsoftin ekosysteemissä. Toisaalta on hieman häiritsevää joidenkin suhteen yrittää asentaa se.

Koska Microsoft on kaukana tietämättömästä pilvipalvelujen tarjoajasta, OneDrive on pääosin palvelu, joka on rakennettu mukavuutta ja helppoutta ajatellen, virtaviivaistamatta uhraamatta monia prosessin ominaisuuksia. Sen puutteita voidaan parantaa yhdistämällä se salasanahallinnan ja asiakaspuolen salauspalveluiden kanssa, mutta nämä ovat sulkeumia, jotka olisivat voineet muuttaa hyvän palvelun loistavaksi..

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me