OpenVPN-käyttöliittymäkatsaus

OpenVPN-käyttöliittymä


ProPrivacy.com Pisteet
8 10: stä

Yhteenveto

Kuten VPN-salaus: Täydellisessä oppaassa on täysin keskusteltu, OpenVPN on VPN-protokolla (ainakin kaupallisiin VPN-palveluihin), joka on siirretty virtuaaliseen yksityiseen verkkoon. Ja oikeutetusti. OpenVPN on yhteisön tukema avoimen lähdekoodin ohjelmisto, jonka on ensisijaisesti kehittänyt OpenVPN Technologies, Inc..

Kuten VPN-salaus: Täydellisessä oppaassa on täysin keskusteltu, OpenVPN on VPN-yhteyskäytäntö (ainakin kaupallisiin VPN-palveluihin). Ja oikeutetusti. OpenVPN on yhteisön tukema avoimen lähdekoodin ohjelmisto, jonka on ensisijaisesti kehittänyt OpenVPN Technologies, Inc..

Plussat:

 • Voidaan käyttää minkä tahansa OpenVPN-palvelun kanssa
 • Täysi DNS-vuodonsuojaus (sekä IPv4 että IPv6)
 • Täysi IPv6-reititys
 • WebRTC-suojaus
 • Avoin lähdekoodi

Haittoja:

 • Ei tappaa kytkintä
 • Hieman vaikeampi asennus

Itse OpenVPN-protokollan (taustaohjelman) lisäksi yhteisö on kehittänyt erillisen avoimen lähdekoodin graafisen käyttöliittymän (GUI) käyttöliittymän - OpenVPN GUI.

Useimmat VPN-palvelut tarjoavat nykyään mukautettuja OpenVPN-asiakkaita. Nämä käyttävät aina avoimen lähdekoodin OpenVPN-taustajärjestelmää (itse protokolla), ja ne perustuvat melkein aina avoimen lähdekoodin OpenVPN-käyttöliittymän asiakasohjelman muunnettuun versioon. Joskus voimakkaasti nyljetty (muunnettu), joskus vain hieman niin.

Hinta

OpenVPN GUI on ilmainen ja avoimen lähdekoodin ohjelmisto (FOSS) ilmaiseksi sanan kaikissa merkityksissä. Huomaa kuitenkin, että käyttääksesi sitä sinun on joko tilattava kaupallinen VPN-palvelu tai määritettävä oma yksityinen OpenVPN-palvelimemme.

OpenVPN GUI on sellaisenaan saatavana vain Windowsille. MacOS-käyttäjät voivat sen sijaan käyttää avoimen lähdekoodin Tunnelblick-sovellusta, kun taas Android-käyttäjillä on OpenVPN Androidille Arne Schwabe (myös avoimen lähdekoodin). Ei-GUI-avoimen lähdekoodin OpenVPN-asiakas on saatavana Linuxille (sudo apt-get install openvpn).

OpenVPN 2.4 GUI -ominaisuudet

Aikaisemmin Open GUI oli hyvin yksinkertainen ohjelmisto, josta puuttui puutteellisesti ominaisuuksia. Se sai sinut yhteyteen, ja siitä oli kyse.

OpenVPN GUI: n viimeisimmät versiot (2.4x) ovat kuitenkin parantuneet huomattavasti tärkeiden ominaisuuksien suhteen.

 • Täysi DNS-vuodonsuojaus (sekä IPv4 että IPv6)
 • Täysi IPv6-reititys
 • WebRTC-vuodonsuojaus

OpenVPN-määritystiedoston (.ovpn) yksinkertaiset muokkaukset mahdollistavat korkean mukautustason (jos palveluntarjoajasi tukee sitä). Tähän sisältyy portin valinta, salaus ja salausbitin pituuden valinta sekä valinta OpenVPN: n suorittamisesta UDP: n tai TCP: n yli.

Viimeksi mainitun avulla voit suorittaa OpenVPN: n TCP-portin 443 kautta, mikä on loistava tapa hävittää sensuurilohkoja (vaikkakin hirveän tehottomia tekniseltä kannalta).

Melkein kaikki VPN-palvelut tarjoavat OpenVPN-asetustiedostot, joita OpenVPN-käyttöliittymä voi käyttää. Tämä tarkoittaa, että sinulla on aina mahdollisuus käyttää OpenVPN-käyttöliittymää palveluntarjoajan mukautetun ohjelmiston sijasta (jos sellainen on).

OpenVPN-käyttöliittymä vs. mukautetut OpenVPN-asiakkaat

Mukautetut OpenVPN-asiakkaat tarjoavat kaksi pääasiallista etua verrattuna OpenVPN-käyttöliittymään:

 1. Niiden asentaminen on hiukan helpompaa, koska sinun ei tarvitse ladata ja tuoda OpenVPN-määritystiedostoja (.ovpn) erikseen.
 2. Ne tarjoavat usein lisäominaisuuksia, joita ei ole saatavana OpenVPN-käyttöliittymässä.

On kuitenkin huomattava, että OpenVPN 2.4.3 -käyttöliittymä sisältää nyt tärkeimmät ominaisuudet, jotka olivat kerran saatavana vain mukautettujen ohjelmistojen kautta - DNS- ja WebRTC-vuodonsuojaus. Tosiaankin, OpenVPN-käyttöliittymä tukee täysin IPv6-reititystä, mikä on asia, jota mikään mukautettu asiakas ei vielä tee (paitsi Mullvadin).

Väitetysti mukautettujen asiakkaiden tarjoama hyödyllisin ominaisuus, mutta ei OpenVPN-käyttöliittymä, on tappauskytkin. Muita hyödyllisiä ominaisuuksia ovat SSH / SSL-tunnelointi, obfsproxy-tuki ja VPN Torin yli. Helppo portin valinta on myös kätevä (sen sijaan, että OpenVPN-määritystiedostoja pitäisi muokata manuaalisesti).

Mukautetut asiakkaat voivat myös olla paljon kauniimpia ja käyttäjäystävällisempiä kuin OpenVPN GUI, jonka käyttöliittymää voidaan luonteenmukaisimmin kuvata toiminnallisena.

Mukautetut asiakaspäivitykset

Suuri etu OpenVPN-käyttöliittymässä verrattuna mukautettuihin asiakkaisiin on, että se käyttää aina uusinta (ja siten turvallista) OpenVPN-versiota. Tätä ei voida sanoa kaikkien mukautettujen asiakkaiden kohdalla.

Tämän lisäksi monet mukautetut asiakkaat perustuvat vanhempiin OpenVPN GUI -versioihin. Ellei niitä lisätä osana räätälöintiä, tämä tarkoittaa, että ne eivät välttämättä tue uudempia OpenVPN-käyttöliittymäominaisuuksia, kuten DNS- ja WebRTC-vuodonsuojauksia..

Kun palveluntarjoajat päivittävät räätälöityjä asiakkaitaan sisällyttääkseen uuden avoimen lähdekoodin OpenVPN-käyttöliittymäkoodin, meidän pitäisi nähdä näiden ominaisuuksien (ja täydellisen IPv6-reitityksen) tuki jatkossa,

Avoin lähdekoodi

OpenVPN GUI on avoimen lähdekoodin. Lukuun ottamatta AirVPN- ja Mullvad-poikkeuksia, useimpien tarjoajien mukautetut OpenVPN-asiakkaat ovat suljettua lähdekoodia (huolimatta siitä, että ne perustuvat avoimen lähdekoodin OpenVPN-koodiin).

Suosittelen yleensä avoimen lähdekoodin ohjelmistojen käyttöä. Sellaisena kuin se on, avoin lähdekoodi on ainoa takuu, joka mahdollinen, että ohjelmisto ei sisällä haitallista koodia.

Totta puhuen, en kuitenkaan pidä tätä tärkeänä asiana VPN-ohjelmistojen suhteen. VPN-palveluntarjoaja voi aina valvoa sitä, mitä saat verkkoon, kun käytät sen palvelua joka tapauksessa, joten vahingoittuneesta ohjelmistosta huolehtiminen tuntuu pikemminkin lato-oven sulkemisesta sen jälkeen kun hevonen on pultinut minulle. Mittarilukema voi vaihdella.

Uskon kuitenkin, että tuen avoimen lähdekoodin ohjelmistoja periaatteessa.

Kuinka käyttää OpenVPN-käyttöliittymää Windowsille

 1. Lataa Windowsin asennusohjelmisto ja asenna.

  Asenna sivustolta

  Kuten aina avoimen lähdekoodin ohjelmistojen kanssa, sinun tulee vahvistaa latauksen digitaalinen allekirjoitus.

 2. Käy VPN-palveluntarjoajasi verkkosivustolla ja lataa sen OpenVPN-määritystiedostot. Jokainen .ovpn-tiedosto liittyy yleensä yhteen VPN-palvelimeen. Usein on mahdollista joko ladata yksittäisiä .ovpn-tiedostoja tai ladata niitä irtotavarana zip-tiedostona (tämä riippuu palveluntarjoajalta).
 3. Siirrä tai purkaa ladatut .ovpn-tiedostot hakemistoon C: \ Users \ User \ OpenVPN \ config tai C: \ Program Files \ OpenVPN \ config.

  Voit vaihtoehtoisesti, yksittäisten .ovpn-tiedostojen napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella ilmoituspalkin kuvaketta -> Tuo tiedosto...

  tuomalla tiedosto hiiren kakkospainikkeella

 4. Käynnistä VPN suorittamalla OpenVPN GUI ja napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella ilmoituspalkin kuvaketta -> Kytkeä -> valitse palvelin -> Kytkeä. Tai valitse Yhdistä, jos olet tuonut vain yhden .ovpn-tiedoston.

  yhdistä VPN: ään

 5. Jotkut palvelut tarjoavat yksilöllisiä OpenVPN-määritystiedostoja, jotka sisältävät käyttäjänimesi ja salasanasi. Jos ei, sinun on annettava käyttäjänimesi ja salasanasi.

  Olet nyt yhteydessä OpenVPN-palvelimeen. Jos haluat tarkistaa, käy ipleak.net -sivustolla, jossa voit myös vakuuttaa itsellesi, että sinulla ei ole IP-vuotoja.

  Windowsin tehtäväpalkki, joka näyttää openvpn: n toimivan

  OpenVPN-käyttöliittymän ilmoituspalkki -kuvakkeen näyttöalue muuttuu vihreäksi osoittaen, että olet yhteydessä

  katkaise yhteys VPN-verkkoon napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella ilmoituspalkin kuvaketta -> Kytkeä -> valitse palvelin -> Kytkeä.

  Katkaise yhteys VPN-verkkoon

  Asetukset-ikkunassa voit pelata joitain perusasetuksia…

  Jos haluat muuttaa enemmän ennakkoasetuksia, sinun on kuitenkin muokattava .ovpn-asetustiedostoa (Edit Config). On parasta kysyä tästä VPN-palveluntarjoajaltasi.

johtopäätös

minä rakastin

 • kevyt
 • Vapaa
 • Täysi DNS-vuodonsuojaus (sekä IPv4 että IPv6)
 • Täysi IPv6-reititys
 • WebRTC-vuodonsuojaus
 • Avoin lähdekoodi
 • Käytä aina uusinta OpenVPN-versiota
 • Voidaan käyttää minkä tahansa VPN-palvelun kanssa, joka tukee OpenVPN (melkein kaikki)

En ollut niin varma

 • Asennus sisältää pari ylimääräistä vaihetta
 • Näyttää melko yksinkertaiselta (jotkut mukautetut asiakkaat ovat paljon kauniimpia!)
 • Ei tappaa kytkintä

vihasin

 • Ei mitään

OpenVPN GUI on hieno pieni OpenVPN-asiakas. Jotkut pienemmät ja uudemmat VPN-palvelut eivät ole vielä kehittäneet omaa räätälöityä ohjelmistoaan, joten käyttävät sen sijaan OpenVPN-käyttöliittymää. Tämä on hieno - kuten sanon, OpenVPN GUI on hieno pieni OpenVPN-asiakas

Jos VPN-palvelusi tarjoaa mukautetun OpenVPN-asiakasohjelman, sinun pitäisi käyttää sitä tai OpenVPN-käyttöliittymää? Sanoisin, että riippuu siitä, tarjoaako räätälöity ohjelmisto ominaisuuksia, joita ei löydy OpenVPN-käyttöliittymästä, joista et voi elää ilman. Kuten tappikytkin.

Kaikki muut ovat kuitenkin tasa-arvoisia, mutta OpenVPN-käyttöliittymä on vähäinen ja keskimääräinen VPN-asiakasohjelma, joka käyttää aina uusinta OpenVPN-versiota..

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me