ProtonVPN-arvostelu

ProtonVPN

 • hinnoittelu

  alkaen $ 8.00
  / kuukausi

 • Saatavilla:


  • Windows

  • Mac käyttöjärjestelmä

  • Android

  • Linux

  • iOS

Tässä ProtonVPN-katsauksessa selitämme, miksi Protonia pidetään vuoden 2020 parhaaksi ilmaiseksi VPN: ksi, ja tarkastelemme sen erinomaista premium-palvelua.

ProPrivacy.com Pisteet
9.1 10: stä

Yhteenveto

ProtonVPN on sveitsiläinen VPN-palvelu, jota ei kirjata lokiin. Proton Technologies AG on yritys, joka on innovatiivisen ja arvostetun yksityisyyden suojauspalvelun ProtonMail takana. Protonia johtaa Harvardin tohtorikoulutettava ehdokas ja CERN-tutkija Andy Yen, joten ei ole yllättävää, että ProtonVPN on erittäin huolellisesti harkittu tuote.

Pikatilastot

 • Maat
  16
 • Toimivalta
  Sveitsi
 • Samanaikaiset yhteydet
  5
 • ProPrivacy.com SpeedTest (keskimääräinen)
  0 Mbps

Sveitsiläinen Proton Technologies AG on nyt myös ottanut käyttöön VPN (Virtual Private Network) -palvelun. ProtonMailin ansaitun hyvän maineen vuoksi ei ole yllättävää, että odotukset ProtonVPN: lle ovat erittäin korkeat. Lue jatkossa selville, vastaako ProtonVPN näitä odotuksia!

Hinta

ProtonVPN tarjoaa neljä erillistä suunnitelmaa, joista kukin tarjoaa 20 prosentin alennuksen, jos ostat vuositilauksen (tietysti ilmainen VPN-paketti).

12 kuukautta

$ 8.00
kuukaudessa

Vapaa suunnitelma

ProtonVPN voitti parhaasta ilmaisesta VPN 2020 -palkinnostamme syystä. Toisin kuin useimmat muut "ilmaiset" VPN-verkot, se tarjoaa suurelta osin rajoittamattoman palvelun, joka on niin hyvä, että monien käyttäjien ei tarvitse tuntea tarvetta päivittää enemmän premium-suunnitelmaan..

Ensisijainen rajoitus on pääsy vain seitsemään VPN-palvelimeen, jotka sijaitsevat Japanissa, Alankomaissa ja Yhdysvalloissa.

Kaistanleveyttä tai nopeusrajoituksia ei ole, vaikka ilmaisen palvelimen väistämätön lisääntynyt kuormitus tarkoittaa, että nopeudet eivät ole yhtä hyviä kuin ProtonVPN-palvelimia käytettäessä (ainakin teoriassa - käytännössä havaitsimme, että ilmaiset palvelimet ovat melkein yhtä nopeita kuin premium-palvelimet) yhdet!).

Vapaat käyttäjät eivät voi käyttää tätä VPN: ää torrentia varten. Vain yksi samanaikainen yhteys on sallittu, mutta mikään ei estä sinua kirjautumasta useisiin ilmaisiin tileihin.

Aiemmin oli välttämätöntä vahvistaa ilmaiset tilit puhelimeesi lähetetyllä tekstiviestillä, joten olemme ilo huomata, että tilit on nyt mahdollista vahvistaa käyttämällä vain sähköpostiosoitetta. Ja kertakäyttöinen sähköpostiosoite toimii hienosti tässä.

Perussuunnitelma

Suurimmat rajoitukset useimmille käyttäjille, jotka käyttävät tätä suunnitelmaa, ovat vain kaksi samanaikaista yhteyttä eikä pääsy ProtoVPN: n erityisiin suoratoistopalvelimiin. Muuten saat pääsyn kaikkeen ProtonVPN: n nopeaan vakiopalvelinverkkoon, mukaan lukien palvelimet, joissa P2P-torrentit ovat sallittuja.

Plussuunnitelma

Tämä on pääsuunnitelma, jossa on 5 samanaikaista yhteyttä ja pääsy kaikkiin ProtonVPN: n ominaisuuksiin.

Visionaarinen suunnitelma

Tämä on Plus-suunnitelma, jossa tilataan ProtonMail Visionary Plan ja viisi ylimääräistä samanaikaista yhteyttä heitetään sisään. On sanottava, että Visionary-suunnitelmalla ei ole vahvaa taloudellista järkeä useimmille käyttäjille, kun tarkastelet ProtonMailin säännöllistä hinnoittelua, niin luultavasti vetoaa vain niihin yrityksiin ja niihin, jotka haluavat tukea Protonia yli maksukyvyn ja sen ulkopuolella.

Jos kirjaudut ilmaiseen ohjelmaan, sinulle tarjotaan automaattisesti 7 päivän 100% ilmainen Plus-paketin kokeilu. Tämä on upeaa, koska VPN-ilmaisen kokeilun hankkiminen ilman luottokorttitietojen syöttämistä on vaikeata.

ProtonVPN hyväksyy maksun kortilla tai PayPalilla. On myös mahdollista maksaa Bitcoinin kautta, kun sinulla on tili. Mahdollisuus maksaa käteisellä tai suoralla pankkisiirrolla ei ole niin hyvin mainostettu, jos otat yhteyttä tukeen.

Tuetut maksujärjestelmät


Visa / MasterCard


Amex


kryptovaluutta

ominaisuudet

Palvelimia yhteensä 140
Maat 16
Reitittimen tuki
Portin uudelleenohjaus
Portin valinta
Reitittimiä tuettu DD-WRT, AsusWRT, AsusWRT-Merlin, OpenWRT, tomaatti, pfSense, Sabai
Paljaat metalli- tai virtuaalipalvelimet Paljas metalli
Samanaikaiset yhteydet 5
Torrenting

ProtonVPN tarjoaa erilaisia ​​suunnitelmia korkeamman hinnoittelun suunnitelmilla, jotka tarjoavat pääsyn suurempaan määrään ominaisuuksia, kuten alla on esitetty:

Tämä on katsaus ProtonVPN: n “Plus" suunnitelma. Tämä tarjoaa täyden pääsyn ProtonVPN: n kaikkiin pääominaisuuksiin:

 • Ei lokitietoja (katso yksityiskohdat alla olevasta Tietosuoja- ja suojaus-osiosta)
 • 10 samanaikaista yhteyttä
 • P2P-torrentti sallittu valituille palvelimille (mukaan lukien yhdysvaltalaiset palvelimet)
 • Täysi pääsy kaikkiin 395+ palvelimeen 33 maassa
 • Täysi pääsy Secure Core- ja sipulipalvelimiin
 • Tor VPN: n kautta
 • Avoimuusraportti ja optiokanaari
 • Poista Yhdysvaltain Netflixin estäminen (vain maksetut suunnitelmat)

Kaikki ProtonVPN: n käyttämät palvelimet ovat paljaan metalliin tarkoitettuja yhden vuokran fyysisiä palvelimia.

Suojattu ydin

Tämä on ”kaksinkertainen VPN” -ominaisuus, jonka tarkoituksena on suojata käyttäjiä aikakorrelaatiohyökkäyksiltä, ​​mikä tarkoittaa lähtökohtaisesti vain yhteyksien tarkkailua heidän saapuessaan palvelimelle ja poistuessaan palvellakseen sitä korreloidakseen kiinnostavan käytöksen kanssa Internetissä.

Tällaisia ​​hyökkäyksiä ei kuitenkaan ole helppo vetää pois, mutta yhteyksien reitittäminen kahden eri lainkäyttöalueella sijaitsevan palvelimen kautta tekee jo vaikeasta työstä vielä vaikeamman..

ProtonVPN-suojattu ydin

Liikenneanalyysi on edelleen mahdollista suorittaa alkuperäisessä Secure Core -palvelimessa, mutta ProtonVPN on lieventänyt tätä etsimällä näitä vain maissa, joissa on erittäin vahvat yksityisyyttä koskevat lait ja suojelemalla niitä erittäin korkealla fyysisellä suojauksella..

Lisäksi "Secure Core -palvelimet on kytketty Internetiin omaa erillistä verkkoamme käyttämällä IP-osoitteilla, jotka ovat oman paikallisen Internet-rekisterimme (LIR) omistamia ja ylläpitämiä."

Secure Core on epäilemättä tarpeeton ylikuormitus suurimmalle osalle VPN-käyttäjiä, mutta tarjoaa merkityksellistä ylimääräistä yksityisyyttä niille, jotka ovat huolissaan valtion tason toimijoiden kohdennetusta valvonnasta..

Yksityisen VPN-palvelun merkki on muotoilun mukainen yksityisyys, ja Secure Core osoittaa, että ProtonVPN: n suunnitteluun on tehty paljon ajatuksia.

Tor VPN: n yli

ProtonVPN antaa sinun muodostaa avoin yhteys Tor (sipuli) -palvelimiin VPN: n kautta. Tässä kokoonpanossa muodostat yhteyden ensin VPN-palvelimeen ja sitten Tor-verkkoon ennen Internet-yhteyden luomista.

Tämä tekee yhteyden Tor-verkkoon erittäin helpon ja tarkoittaa, että sinun ei tarvitse asentaa Tor-selainta. Se estää Internet-palveluntarjoajaasi tietämästä, että käytät Toria, piilottaa todellisen IP-osoitteesi Tor-sisääntulosolmulta ja antaa sinulle pääsyn Tor Piilotettuihin palveluihin (.onion tummat verkkosivustot).

On kuitenkin huomattava, että samanlainen vaikutus voidaan saavuttaa käyttämällä Tor-selainta, kun se on yhteydessä mihin tahansa VPN-palveluun. Tämä kokoonpano on todellakin turvallisempi kuin ProtonVPN: n tarjoama Tor over VPN -asennus.

Nopeus ja suorituskyky

ProtonVPN
NordVPN
ExpressVPN

IPv4-vuoto havaittu?
Tietorajoitukset
Kaistanleveysrajoitukset
IPv6-vuoto havaittu?
ProPrivacy.com SpeedTest (keskimääräinen) N / A 70.28 82,77
WebRTC-vuoto havaittu?
ProPrivacy.com SpeedTest (max / sarja) N / A 227,03 284,91

Tämän arvion kirjoittamishetkellä meillä on käytettävissä vain muutaman päivän arvosta nopeustestaustuloksia, joten meidän on päivitettävä tämä osa, kun olemme keränneet enemmän tietoja.

Mitä meillä on, keskimääräinen nopeus on 15,2 Mbit / s ja maksiminopeus 73,9 Mbit / s. Mitkä ovat täysin hyväksyttäviä, mutta eivät missään tapauksessa niin hyviä kuin nopeimmat palvelut siellä. Kuten alla olevat epävirallisemmat testimme osoittavat, reaalimaailman suorituskyky on vahva.

Keskimääräinen DNS-hakuaika 0,94 sekuntia on jonkin verran hidasta, kun taas 4,1 sekunnin yhteysaika on keskimäärin.

Se ei ole läheskään yhtä tieteellistä kuin täyden nopeuden testimme, olisimmeko myös halukkaita saamaan käsityksen siitä, kuinka ilmaisen palvelun ja Secure Core -sovelluksen käyttö vaikuttaa Internetin suorituskykyyn. Testit suoritettiin Yhdistyneestä kuningaskunnasta.

Katsaus ProtonVPN-nopeuksiin

Kuten näemme, ero ilmaisen ja ei-ilmaisen palvelimen käyttämisessä Alankomaissa on vähäinen. Koska tietomme oli reititetty Belgiaan Islannin kautta, olemme myös vaikuttuneita siitä, kuinka nopea Secure Core on.

Me ei havainnut minkäänlaista IP-vuotoa Windowsissa ja macOS: issa, mukaan lukien WebRTC- ja IPv6-vuodot. IPv6: ta ei voida tällä hetkellä testata mobiililaitteilla, mutta IPv4 WebRTC -vuotoja ei havaittu iOS- tai Android VPN -sovelluksissa..

Helppokäyttöisyys

Mukautettuja VPN-sovelluksia on saatavana Windowsille, macOS: lle, Androidille ja iOS: lle. Komentorivin Linux-skripti on saatavana myös OpenVPN: n automaattiseen määrittämiseen ja hallintaan (joka on asennettava erikseen useiden muiden pakettien kanssa). Manuaalinen IKEv2-asennusopas on saatavana myös Linuxille.

ProtonVPN Windows-asiakas

Windows VPN -asiakas on älykkään näköinen ja tarjoaa paljon hyödyllisiä tietoja. Upean näköinen palvelinkartta on tarkoitettu pääasiassa näytökseen, mutta yhteyden muodostamisen jälkeen sovellus näyttää hyödyllisiä istuntoliikennetilastoja. Windows-sovellus käyttää OpenVPN-protokollaa (UDP tai TCP).

ProtonVPN-sovellus Windowsille

Maan valitseminen yhdistää sinut automaattisesti kyseisen maan palvelimeen - voit määrittää nopeuden tai satunnaisesti. Vaihtoehtoisesti voit valita yksittäisiä palvelimia. Nämä kaikki on selvästi merkitty siitä, ovatko ne ilmaisten käyttäjien käytettävissä, voidaanko niitä käyttää vai P2P: tä, vai tukevatko Toria VPN: n kautta. Ne osoittavat myös palvelimen kuormituksen, jotta voit valita nopean palvelimen.

ProtonVPN for Windows -asetukset

Tappokytkin on palomuuripohjainen, mutta ei käytä Windows-järjestelmän palomuuria. Tämä tarkoittaa sitä, että jos OpenVPN-demoni kolarii, todellinen IP paljastetaan. Tappokytkin toimii muuten hyvin. DNS-vuodonsuojaus on oletuksena käytössä, ja kuten olemme nähneet, se toimii hyvin.

Windows-sovelluksen ainutlaatuinen ominaisuus on jaettu tunnelointi. Tämän avulla voit päättää, mitkä sovellukset käyttävät tai eivät käytä VPN: ää, ja sulkea pois tai sisällyttää määritetyt IP-osoitteet. On syytä huomata, että läikkynyt tunnelointi ei toimi sivustojen tai palveluiden kanssa, jotka ratkaisevat useille verkkotunnuksille, kuten Netflix, Amazon, BBC iPlayer ja monet muut suositut suoratoistopalvelut. Mutta tämä on sääli, mutta on luontainen rajoitus tekniikalle. Tämän VPN: n avulla voit myös estää Youtube-videoiden eston, jotka ovat rajoitettuja alueellasi,

Muut alustat

MacOS-, iOS- ja Android-sovellukset käyttävät IKEv2 VPN-protokollaa. Heidän MacOS VPN -sovelluksessa on nyt kill-kytkin. Mobiilisovelluksilla ei ole, mutta niissä on ”Always-on VPN”, joka muodostaa katkenneen VPN-yhteyden uudelleen nopeasti ja automaattisesti.

Vuoto on kuitenkin edelleen mahdollista, kun näin tapahtuu, vaikka Android 7.0+ -käyttäjät voivat myös estää manuaalisesti Estä yhteydet ilman VPN: tä järjestelmäasetuksissa luodakseen asianmukaisen tappokytkimen.

Asiakaspalvelu

Muut kuin UKK-tyylisen tukisivun, joka ei ole laaja, mutta joka näyttää hyödylliseltä, tuki on saatavana vain sähköpostitse, ja vastaamiseen voi kulua päivä tai kaksi (kokemuksemme mukaan noin yksi päivä). Olemme kuitenkin vaikuttuneita siitä, että vastaukset saapuessaan.

Yksityisyys ja turvallisuus

ProtonVPN
NordVPN
ExpressVPN

Hämmennys (varkain)
Oman palvelimen / välityspalvelimen DNS Joo Joo Joo
IPv4-vuodonsuojaus
IPv6-vuodonsuojaus
WebRTC-vuodonsuojaus
Tapa kytkin

Kirjauskäytäntö

ProtonVPN kirjaa aikaleiman viimeisestä onnistuneesta kirjautumisyrityksestä. Tätä tallennetaan määrittelemättömästi, mutta se korvataan joka kerta, kun kirjaudut sisään. IP-osoitteita ei oletuksena tallenneta. Tämä lokinmääritys täyttää VPN-lokien kriteerit, koska se on vähäinen uhka käyttäjien yksityisyydelle.

Toimivalta

Sveitsiä pidetään yleensä hyvänä sijaintina yksityisyysyrityksessä tiukkojen tietosuojalakien ansiosta, koska se ei ole EU: n lainsäädännön alainen ja että se ei ole Yhdysvaltojen johtaman vakoilun viiden silmän (tai jopa neljätoista silmän) jäsen. liittouma.

Toisaalta Sveitsi on antanut joitain hälyttäviä uusia valvontalakeja. Nämä vaativat Internet-palveluntarjoajia (ISP) ja teleoperaattoreita säilyttämään yksityiskohtaiset metatietoyhteyslokit 12 kuukauden ajan. Mikä ei ole selvää (koska lakien sanamuoto ei ole selkeä), onko näitä kirjausvaatimuksia sähköposti- ja VPN-palveluihin.

Protonin mukaan se on saanut vakuutuksia sekä Sveitsin hallitukselta että omilta asianajajiltaan, että uusia lakeja ei sovelleta maassa sijaitseviin VPN- tai sähköpostipalveluihin, mutta molemmissa tapauksissa se ei ole pystynyt toimittamaan kovaa näyttöä tästä.

Protokollat ​​ja salaus

Windows-asiakas ja Linux-skripti käyttävät OpenVPN: ää, kun taas macOS-, Android- ja iOS VPN-sovellukset käyttävät IKEv2: ta. OpenVPN: n tiedetään olevan erittäin turvallinen, jos se on määritetty oikein, kun taas IKEv2 on teoriassa erittäin turvallinen ja yleensä nopeampi kuin OpenVPN. ProtonVPN käyttää seuraavia OpenVPN-asetuksia:

Datakanava: AES-256-CBC-salaus HMAC SHA-512-hash-todennuksella.

Ohjauskanava: ProtonVPN tukee useita salaisuussarjoja, joista heikoin on AES-256-salaus RSA-2048-kädenpuristussalauksella ja HMAC SHA-1 -hajautunnistuksella. Täydellisen eteenpäin salaisuuden tarjoaa Diffie Hellman-avaimenvaihto (avaimen pituus tuntematon).

Jopa heikoimmissakin asetuksissa, tämä asetus on turvallinen. IKEv2 käyttää AES-256-salausta RSA-2048-kädenpuristussalauksella, mikä taas on turvallinen.

Muu tavara

Kuten jo mainittiin, ProtonVPN käyttää vain paljaita metallipalvelimia eikä mikään testatuista ohjelmistoista kärsi minkäänlaisista IP-vuodoista. Palvelusta on mahdollista maksaa myös Bitcoinissa ja jopa käteisellä.

Häiriötekniikka VPN-lohkojen välttämiseksi rajoittuu OpenVPN TCP: n (oletettavasti portti 443) käyttämiseen VPN-liikenteen naamioimiseksi normaaliksi HTTPS-liikenteeksi. Tämä voi olla varsin tehokas, mutta se voitetaan käyttämällä jopa melko perustiedot syvien pakettivalvontatekniikoiden avulla.

Verkkosivusto käyttää useita jäljittäjiä, mukaan lukien Google Analytics (GA). Proton on kuitenkin kertonut meille, että GA: ta ei käytetä arkaluonteisilla sivuilla.

ProtonVPN julkaisee läpinäkyvyysraportin ja ylläpitää optiokanaria. Läpinäkyvyysraportti on mukava, mutta vaatii silti luottamusta Protoniin kaikista tapauksista ilmoittamiseksi. ProtonMailin samanlaisen läpinäkyvyysraportin mukaan Proton on täyttänyt pari tietopyyntöä, joita ei ole varmennettu voimassa olevalla oikeuspäätöksellä. Molemmissa tapauksissa olosuhteet näyttävät oikeuttavan tällaisen päätöksen. Vaikuttaa siltä, ​​että ProtonMail pystyi joka tapauksessa toimittamaan hyvin vähän tietoa.

Olemme jonkin verran epäilyttäviä optiokanarioiden todellisesta arvosta, mutta monet ihmiset pitävät niitä rauhoittavana.

Lopulliset ajatukset

ProtonVPN: stä on erittäin vaikea löytää todellista virhettä. Se on nopea ja turvallinen VPN-palvelu, jossa on paljon palvelimia, joitain innovatiivisia ideoita ja hienoja ohjelmistoja. Se osoittaa myös vahvan omistautumisen yksityisyydelle, koska se sopii ProtonMailin tässä suhteessa rakentamaan pelottavaan maineeseen.

Ainoa todellinen kritiikkimme on, että haluaisimme nähdä asianmukaiset tap-kytkimet MacOS- ja iOS-järjestelmissä, vaikka tätä ongelmaa lieventää jossain määrin molempien sovellusten "aina käytössä oleva VPN" -ominaisuus.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me