Psiphon arvostelu

Psiphon

ProPrivacy.com Pisteet
6 10: stä

Yhteenveto

Mikä on Psiphon?

Psiphon on ilmainen ja avoimen lähdekoodin sensuurin vastainen työkalu. Sen tarkoituksena on antaa rajoittavissa maissa asuville ihmisille mahdollisuus käyttää vapaasti avointa Internetiä. Kuten näemme tässä Psiphon-katsauksessa, Psiphon saavuttaa tämän käyttämällä VPN- (Virtual Private Network) ja Secure Shell (SSH) tekniikoita. Tämä tarkoittaa, että jos yksi vaihtoehto ei toimi, toinen saattaa.

Nopeus ja suorituskyky

Kaikki testit suoritettiin Virgin Media UK -kuituliitännällä. Yhteyttä muodostettaessa VPN: n kautta ei ole mahdollista valita katkaisijapaikkaa - Psiphon valitsi minulle Intian.

Älä odota mahtavaa nopeaa nopeutta Psiphonia käytettäessä. Oletuksena olevassa Windows SSH -tilassa latausnopeus oli keskimäärin vain 133 kbps. Nopeudet olivat hieman käyttökelpoisempia VPN-tilassa, vaikka VPN-palvelin sijaitsi hyvin kaukana minusta.

Android-sovellus suoriutui paljon lähempänä luvattua 2 Mbit / s ja Pro-sovellus jopa hiukan ylenmääräisesti 5 Mbit / s maksamani.

Vuotokokeet

En havainnut IP-vuotoja Windows-sovelluksen avulla joko SSH- tai VPN-tilassa tai Android-sovellusta käytettäessä. Täällä näemme VPN-testitulokset. Ne ovat Google DNS -palvelimia, mutta Psiphon välittää DNS-pyyntöjä, joten yksityisyyden vaaraa ei ole.

Huomaa, että yksityiskäyttöön tarkoitetut RFC-IP: t ovat vain paikallisia IP-osoitteita. Niitä ei voida käyttää yksilön tunnistamiseen, joten ne eivät muodosta IP-vuotoa. Valitettavasti Internet-palveluntarjoajani (Virgin Media UK) ei tue Internet Protocol version 6 (IPv6) -yhteyksiä, joten en voi tällä hetkellä testata IPv6-vuotoja. Tämän tilanteen pitäisi muuttua lähitulevaisuudessa.

Hinnasuunnitelmat

1 kuukausi

$ 0.00
kuukaudessa

Psiphonin Windows-versio on ilmainen. On myös mahdollista "ladata" Android- ja iPhone VPN -sovellukset ilmaiseksi.

Maissa, jotka eivät kiellä sitä, voit myös ladata Psiphonin Android-laitteellesi Google Play Kaupasta. Asiat alkavat kuitenkin muuttua monimutkaisiksi ...

Perus Psiphon-sovellus Play Kaupasta on sama kuin voit ladata verkkosivustolta, paitsi että se näyttää joitain mainoksia. Kaistanleveys kaikissa Psiphonin ilmaisversioissa on rajoitettu 2 Mbps: iin.

Siellä on myös Psiphon Pro -sovellus, joka näyttää entistä näkyvämpiä mainoksia. Ne voidaan poistaa ja 2 Mbit / s nopeusrajoitusta korottaa maksua vastaan. Suurimman nopeuden liittymä maksaa 4,99 puntaa seitsemän päivän passista tai 9,99 puntaa kuukaudessa. Nopea liittymä maksaa 4,99 puntaa kuukaudessa.

Ainoa paikka, josta voin löytää nämä hinnat, on sovelluksen sisäinen, joten hinnat saattavat vaihdella alueittain. Englanninkielisille käyttäjille ärsyttävästi 9,99 puntaa Yhdistyneessä kuningaskunnassa myytävät sovellukset myyvät usein 9,99 dollaria Yhdysvalloissa. En kuitenkaan tiedä, onko tässä tapauksessa kyse.

Kaikissa tilauksissa on 30 päivän ilmainen kokeilu. Peruuta vain Play Kaupan kautta, ennen kuin kokeilu on päättynyt. Psiphon ei veloita sinua.

”Suurin nopeus” -suunnitelma nostaa nopeusrajoituksen 5 Mbps: iin. En ole varma siitä, kuinka paljon “nopea nopeus” lisää nopeutta.

Helppokäyttöisyys

Voit ladata Windows-sovelluksen ilmaiseksi käymällä Psiphon-verkkosivustolla. Voit myös ladata verkkosivustolta Android- ja iOS-sovellukset, jotka ovat valmiina sivulataamiseen. Tätä varten ei vaadita minkäänlaista rekisteröintiä.

Psiphon-verkkosivustoa sensuroivien maiden ihmiset voivat lähettää sähköpostia [Email protected] pyytää sovellusten lähettämistä sähköpostitse.

On myös mahdollista ladata Psiphon Android VPN -sovellus (lisättyjen mainosten kanssa) tai Psiphon Pro -sovellus Google Play Kaupasta. Tätä vaihtoehtoa ei kuitenkaan ole saatavana kaikissa maissa.

Psiphon Windows -asiakas

Windows VPN -sovellus toimii Windows XP: ssä tai uudemmassa.

Jaetun tunnelointitoiminnon avulla voit vapauttaa maasi verkkosivustot Psiphonin salatusta tunnelista. Tämä voi olla kätevää, koska verkkosivustoja ei yleensä sensuroida kotimaassaan.

Jos tavallinen SSH-tila ei toimi, L2TP / IPsec VPN -tila saattaa olla. Huomaa, että VPN-tila pakottaa kaiken Internet-liikenteen VPN-tunnelin läpi, kun taas tavallinen SSH-tila vaikuttaa vain ohjelmiin, jotka käyttävät Windowsin paikallista HTTP- ja Socket Secure (SOCKS) -asetuksia (kuten selainta)..

Voit antaa asiakkaan valita automaattisen "nopeimman" maan sinulle tai valita palvelimen maasta luettelosta. Huomaa, että alueen valinta toimii vain SSH-yhteyksissä, ei VPN-yhteyksissä.

Sovellus on saatavana monilla eri kielillä. Tämä auttaa tekemään siitä mahdollisimman monen ihmisen, joka vaatii pääsyä avoimeen Internetiin.

Kaiken kaikkiaan hiljattain muokattu Windows-asiakas näyttää hyvältä ja on helppo käyttää. Yksi ärsyttävä ongelma on kuitenkin se, että uutis- / blogisivu, ”Psiphon Today”, avautuu selaimessa joka kerta, kun muodostat yhteyden Psiphoniin.

Psiphon Android-sovellus (ilmainen)

Android-sovellus toimii vain SSH-tilassa. Se valitsee palvelimet automaattisesti sinulle.

Jos latasit apk-tiedoston sivulatausta varten, et näe mainoksia. Jos latasit sovelluksen Play Kaupasta, näytön yläosassa näkyy joitain melko hienovaraisia ​​mainoksia Psiphon-logon käyttämässä tilassa..

Voit tarkistaa kaistanleveyden käytön Tilastot-osiossa. Tämä voi olla erityisen hyödyllinen maissa, joissa mobiili Internet-data on kallista.

Psiphon yleensä välittää välityspalvelimen selaimeesi, mutta Android 4.0+: lla on mahdollista proxy koko laitteeseen. Tässä tilassa Psiphon toimii hyvin kuin täydellinen VPN.

Psiphon Pro Androidille

Sovelluksen Pro-versio on hyvin samanlainen kuin ilmainen versio. Sen avulla voit tukea kehittäjiä hyväksymällä mainoksia tai päivittämällä nopeampaan palveluun sovelluksen sisäisten ostojen kautta.

Mainokset ovat melko häiritseviä. Pääruudussa näkyvämpien mainosten lisäksi sinulle näytetään videomainos joka kerta, kun muodostat yhteyden Psiphon-palvelimeen, ja selaimesi lataa Psiphonin uutis- / blogisivun.

Periaatteessa, jos käytät tämän sovelluksen Pro-versiota, sinun kannattaa päivittää maksulliseen tilaukseen mahdollisimman nopeasti!

Kun maksat tilauksesta, mainokset katoavat ja kaistanleveys kasvaa. ”Suurin nopeus” -suunnitelma nostaa nopeusrajasi 2 Mbps: stä 5 Mbps: iin

Pro-versio antaa sinulle mahdollisuuden välittää välityspalvelun koko laitteellesi tai vain räätälöityyn Psiphon-selaimeen, joka tulee sovelluksen mukana.

Muut alustat

Psiphon on saatavana Windowsille, Androidille ja iOS: lle. Psiphon Pro on tällä hetkellä saatavana vain Androidille. En ole kokeillut sitä, mutta oletan, että iOS-sovellus on samanlainen kuin sivuttain ladattu Android-sovellus. Valitettavasti Psiphon ei tarjoa versiota sovelluksesta Mac-käyttäjille. Katso paras VPN for Mac -luettelosta, jos olet Mac-käyttäjä.

Asiakaspalvelu

Verkkosivusto on melko yksinkertainen ja keskittyy lataussivulle. Hyvä käyttöopas on saatavana Android- ja Windows-sovelluksille.

Saatavana on myös pitkä UKK, joka vastaa useimpiin kysymyksiini. Se sisältää myös ohjeet Psiphon-sivun lataamisesta Android- ja iOS-laitteille sekä vianetsinnän perusoppaat.

Verkkosivusto on saatavana vaikuttavalla 24 kielellä.

Psiphon-tuki

Paitsi verkkosivustolla käytettävissä olevat resurssit, olet melko yksin omaa, kun kyse on tuesta. Sähköpostiosoite on saatavana ([sähköposti suojattu)), mutta kun yritin ottaa yhteyttä Psiphoniin sitä käyttämällä, sain vasta vastauksen:

"Saamme monia viestejä joka päivä, emmekä ehkä pysty vastaamaan jokaiselle viestille erikseen."

Vaikka tämä vaikuttaa kohtuulliselta ilmaisten sovellusten suhteen, tunnen ihmisten, jotka maksavat jopa 9,99 puntaa kuukaudessa Pisphon Pro Android -sovelluksesta, ansaitsevat paremman tuen kuin tämä.

Yksityisyys ja turvallisuus

turvallisuus

Oletuksena Psiphon käyttää SSH: ta suojatun yhteyden tarjoamiseksi palvelimilleen. Tämä on riittävän turvallinen ohittaakseen useimmat sensuurin muodot. Organisaatioilla, kuten NSA ja CIA, tiedetään kuitenkin olevan työkaluja, jotka voivat purkaa SSH: n, jolloin ne voivat lukea SSH-istuntojen sisällön..

VPN-yhteyksissä Psiphon käyttää L2TP / IPsec VPN-protokollaa. Joistakin pitkälti teoreettisista kysymyksistä huolimatta tätä pidetään yleensä turvallisena. Psiphon-verkkosivustolla ei selitetä, mitä salausta tai avaimen pituutta käytetään tietojen suojaamiseen, mutta mikä tahansa käytetty on hienoa sensuurin ohittamisesta..

Psiphon-verkkosivusto tarjoaa SHA1-salaustekniikkaa Windowsille ja ladattuihin Android-sovelluksiin. Tämä on suhteellisen heikko tietojen eheyden muoto verrattuna PGP-digitaalisiin allekirjoituksiin, mutta sen pitäisi antaa jonkin verran varmuutta siitä, että ladattuja tiedostoja ei ole peukaloitu.

Psiphon muuttaa automaattisesti Windowsin verkkotunnusjärjestelmän (DNS) asetukset osoittamaan sallittujen luetteloon tarkistettuja DNS-palvelimia. Tämän tulisi varmistaa, ettet kärsi DNS-vuotoa Psiphonia käytettäessä.

yksityisyys

Kuten jo todettiin, Psiphon ei vedota yksityisyyden suojaamiseen missään nimessä. Sitä tarjotaan vain sensuurin vastaisena välineenä.

”Psiphon on suunniteltu tarjoamaan sinulle avoin pääsy online-sisältöön. Psiphon ei lisää online-tietosuojaasi, eikä sitä pidä pitää tai käyttää online-tietoturvatyökaluna. ”

Sen on alun perin kehittänyt digitaalinen aktivistiryhmä Citizen Lab Toronton yliopistossa Kanadassa. Vuodesta 2007 Psiphon Inc. on kuitenkin toiminut itsenäisenä kaupallisena yrityksenä. Se tekee silti toisinaan yhteistyötä Citizen Labin kanssa tutkimushankkeissa, ja se on saanut rahoitusta Euroopan parlamentilta ja Yhdysvaltain ulkoministeriön Internet Freedom -ohjelmasta..

Psiphon sijaitsee Kanadassa, ja siihen sovelletaan Kanadan ja Ontarion yksityisyydenlakia ja -sääntöjä. Kanada on NSA: n johtaman Five Eyes-vakooja-allianssin aktiivinen jäsen.

Psiphon-ohjelmisto itsessään on avoimen lähdekoodin ohjelmisto.

Salausprotokollat

lokit

”Psiphon-palvelimet eivät kerää käyttäjän IP-osoitteita normaalissa toiminnassa. Psiphon ei vaadi käyttäjätilejä, joten oletuksena ei ole sähköpostiosoitteiden, käyttäjänimien tai salasanojen kokoelmaa.

"Tapahtumalokit sisältävät aikaleimat, aluekoodit (maa ja kaupunki) ja tunnistamattomat määritteet, mukaan lukien sponsorin tunnus (määräytyy sen mukaan, mitä Psiphon-asiakasohjelmaa käytetään), asiakasversio ja protokollatyyppi. Sivun näyttökerrat yhdistetään ajan ja / tai istunnon mukaan ennen kirjautumista. "

Psiphon jakaa kaupallisten kumppaneidensa kanssa aggregoidut tiedot, jotka on saatu Amazon S3: n kauhatkäyttölokeista ja muista lähteistä. Kuten sanon, käsittele Psiphonia vain sensuurin vastaisena välineenä - ei yksityisyyden suojavälineenä. Katso yksityiskohtainen kuvaus siitä, mitä Psiphon kirjaa ja jakaa, katso sen tietosuojakäytäntö. Hyväksi se selittää tilanteen erittäin selvästi.

Psiphon VPN -ominaisuudet

Psiphon on sovellus, joka on suunniteltu ohittamaan sensuurirajoitukset rajoittavissa maissa. Teknologiat, joita se käyttää, voivat luonteeltaan tarjota tietyn suojan Internet-palveluntarjoajien (ISP) valvomilta Internet-tiedoiltasi..

Psiphon-kehittäjät ovat kuitenkin erittäin kiinnostuneita korostamaan, että suojaaminen valvonnalta ei ole tämän sovelluksen tarkoitus. He eivät anna lupauksia sen tehokkuudesta tässä suhteessa. Se on sensuurin vastainen laite, ja sinun pitäisi pitää sitä vain sellaisenaan.

Psifoni SSH-tunnelina

Psiphon Inc. ylläpitää palvelinverkkoa ympäri maailmaa. Oletuksena sovellus muodostaa yhteyden johonkin näistä käyttämällä SSH (Secure Shell) -salattua yhteyttä kädenpuristuksen kanssa.

SSH-palvelimet ovat monella tapaa samanlaisia ​​kuin tavalliset HTTPS-välityspalvelimet (HTTP yli SSL / TLS). Täältä löydät nopean ja melko yksinkertaisen tiedon SSH: n ja Secure Sockets Layer (SSL) -erotuksen tärkeimmistä eroista..

Kädenpuristus

Psiphon SSL -yhteydet käyttävät kädenpuristusta. Tämän tarkoituksena on piilottaa tosiasia, että yrität kiertää sensuurirajoituksia.

"Kädenpuristuksen hämärtäminen vahvistaa ensimmäistä SSH-kättelyä järjestelmiä vastaan, jotka tunnistavat tai luokittelevat erilaisia ​​verkkoprotokollia tutkimalla siirrettäviä tietoja staattisten allekirjoitusten varalta."

Täältä löydät valkoisen kirjan, josta käy ilmi Psiphonin kädenpuristuksen hämärtäminen.

Psiphon VPN-muodossa

Windowsissa on myös mahdollista muodostaa yhteys Psiphonin palvelimiin käyttämällä Layer 2 Tunneling Protocol (L2TP) / Internet Protocol Security (IPsec) VPN-protokollaa. Tämä tarjotaan varmuuskopiona, jos SSH-yhteydet ovat estetty. Sitä ei ole saatavana mobiilikäyttäjille.

Katso Mikä on välityspalvelin? lisätietoja välityspalvelimista ja keskustelu välityspalvelimien ja VPN: ien eroista.

Lopulliset ajatukset

Psiphonilla on tietysti vakavia rajoituksia. Näistä merkittävin on, että se on hyvin hidasta. Jopa maksamalla “maksiminopeuden” tilauksesta Pro-sovelluksessa, verkot vain 6 Mbps latausnopeutta.

Mutta tämä epäonnistuu. Psiphon on ilmainen sensuurin vastainen työkalu, joka toimii. Saatujen kommenttipinojen perusteella monet rajoittavien maakuntien ihmiset pitävät sitä erittäin hyödyllisenä.

Yksi kysymys, joka usein nousee esiin, ovat käyttäjät, jotka pyytävät meiltä apua (jota emme voi tarjota). Tämä johtuu siitä, että Psiphon Inc. ei itse tarjoa tukea. Koska Psiphon on kuitenkin erittäin suosittu, on kohtuutonta ja epärealistista odottaa yrityksen tukevan sitä, mikä on periaatteessa ilmaista tuotetta.

Jos asut rajoittavassa maassa ja sinulla ei ole varaa tai et pääse normaaliin VPN-palveluun, suosittelen Torin kokeilemista ennen Psiphonin sitomista. Tor tarjoaa suuremman nimettömyyden, on nopeampaa ja tukee aktiivista harrastajayhteisöä, joka haluaa tarjota apua sitä tarvitseville.

Jos Tor kuitenkin estyy, Psiphon voi hyvinkin olla tarvitsemasi ratkaisu.

Jos sinulla ei ole rajoituksia ja sinulla on varaa kunnolliseen VPN: ään (joka voi maksaa vain 2,75 dollaria kuukaudessa), suosittelemme vierailemaan parhaiden VPN-palveluiden sivulla ja hankkimaan nopean ja turvallisen VPN: n parantaaksesi Internet-yksityisyyttäsi ja -vapauttasi.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me