Runbox-arvostelu

Runbox

Runbox on norjalainen sähköpostitoimittaja, joka aloitti toimintansa vuonna 2000. Runbox-palvelun omistaa Runbox Solutions AS, joka tunnetaan myös tarjoavan verkkopalvelupalveluita. Runbox Solutions AS omistaa tällä hetkellä työntekijät ja muut avainhenkilöt.

ProPrivacy.com Pisteet
8 10: stä

Yhteenveto

Runbox v.7 (tällä hetkellä beeta), on avoimen lähteen käyttöliittymä (sovellus, joka on ladattu ja toimii selaimessa). Sovelluksen kooditietokanta on saatavana GitHubissa. Taustaohjelma ei ole vielä avoimen lähdekoodin versio, ja myös Runboxin vanhemmat versiot ovat edelleen täysin suljetut.

Yrityksen tukikohtaa Norjassa pidetään yleensä hyvänä yksityisyyden kannalta (kansakunnalla ei ole pakollisia tietojen säilyttämistä koskevia lakeja, joita sovelletaan sähköpostin tarjoajiin). On kuitenkin syytä huomata, että kansakunta on osa laajempaa Nine Eyes -sopimusta, mikä tarkoittaa, että hallituksen tiedustelupalvelut toteuttavat todennäköisesti joitain valvontaa ja ovat yhteydessä NSA: n ja GCHQ: n kaltaisiin. Vuonna 2011 työntekijät ja muu hallitus ostivat yrityksen kokonaan.

Kuinka paljon Runbox maksaa?

Runbox-tilauksen voi ostaa Micro-, Mini-, Medium- tai Max-muodossa. Neljä liittymissuunnitelmaa vaihtelevat kustannuksiltaan, mutta ovat kaikki vuosittaisia ​​liittymissuunnitelmia.

Mikrosuunnitelma antaa käyttäjille pääsyn 1 Gt sähköpostisäilöön ylimääräisen 100 Mt tiedostojen tallennustilan avulla. Mikrokäyttäjät eivät pääse pääsyyn mihinkään mukautettuihin verkkotunnusten nimiin - ne on ostettava lisäyksenä. Lisäksi mikrotili ei salli käyttäjien liittää tililleen olemassa olevia mukautettuja verkkotunnuksia (aiemmin rekisteröidyt verkkotunnukset muista palveluista). Mikrosuunnitelma maksaa 19,95 dollaria vuodessa.

Mini-suunnitelma antaa tilaajille 5 Gt tallennustilaa ja 500 Mt tiedostovarastoa. Pienkäyttäjät saavat käyttää viittä mukautettua verkkotunnusta, jotka he ovat aiemmin rekisteröineet toisen palveluntarjoajan kanssa. Jos he kuitenkin haluavat rekisteröidä uuden mukautetun verkkotunnuksen, heidän on ostettava se lisäyksenä. Minisuunnitelma maksaa 34,95 dollaria vuodessa.

Medium-suunnitelma antaa käyttäjille pääsyn 10 Gt sähköpostien ja 1 Gt tiedostojen tallennukseen. Käyttäjät voivat käyttää tiliä enintään 10 aiemmin rekisteröityyn mukautettuun verkkotunnukseen. Jos he kuitenkin haluavat rekisteröidä uuden mukautetun verkkotunnuksen, heidän on ostettava se lisäyksenä. Keskipitkä suunnitelma maksaa 49,95 dollaria vuodessa.

Max-suunnitelma antaa käyttäjille pääsyn 25 Gt sähköpostien ja 2 Gt tiedostojen tallennukseen. Käyttäjät voivat käyttää tiliä enintään 25 aiemmin rekisteröityyn mukautettuun verkkotunnukseen. Kuten muutkin suunnitelmat, heidän on maksettava uuden mukautetun verkkotunnuksen rekisteröimisestä. Max-suunnitelma maksaa 79,95 dollaria vuodessa.

Jokainen, joka haluaa ostaa ylimääräisiä sähköpostin aliaksia (viidessä pakkauksessa), mukautettuja verkkotunnuksia tai ylimääräistä tallennustilaa, voi tehdä sen erilaisilla kiinnityshintoilla. Tämä hintarakenne on melko monimutkainen verrattuna muihin sähköpostipalveluihin. Se antaa käyttäjille kuitenkin paljon muokattavuutta - niin kauan kuin he ovat valmiita maksamaan.

Käyttäjät voivat maksaa Runboxista luotto- tai pankkikortilla, PayPalilla tai Bitcoinilla lisätyn yksityisyyden lisäämiseksi.

Runbox-ominaisuudet

  • Perustuu Norjaan. Tämän katsotaan yleisesti olevan hyvä sijainti yksityisyyden kannalta verrattuna moniin EU: n sijaintipaikkoihin, Yhdistyneeseen kuningaskuntaan ja Yhdysvaltoihin
  • 100 aliaksia jokaisen tilin mukana (yhden käyttäjän postilaatikossa)
  • Roskapostin havaitseminen
  • POP-, IMAP- ja SMTPS-sovelluksia tuetaan sähköpostien lähettämiseen ja vastaanottamiseen eri asiakkaiden välillä.
  • Tietojen tallennus sisältyy hintaan
  • Synkronoi Apple Mailin, Mozilla Thunderbirdin ja Microsoft Outlookin kanssa.
  • Vedä ja pudota liitteet
  • Muokatun verkkotunnuksen tuki
  • A + pisteet turvallisuudesta Qualys SSL Labs: lla

yksityisyys

Runbox-palvelun ehdot edellyttävät käyttäjien rekisteröitymistä oikealla nimellään. Siksi tätä sähköpostin tarjoajaa olisi pidettävä yksityisenä, mutta ei nimettömänä.

Tästä huolimatta käyttäjät voivat teoriassa käyttää polttimen sähköpostiosoitetta tilaamiseen. Siitä hetkestä lähtien on mahdollista tehdä tukipyyntöjä Runbox-tilistä - tarkoittaen, että sinun ei välttämättä pidä pitää kiinni kyseisestä poltinosoitteesta, joko.

Tarkistimme Runbox-tietosuojakäytännön nähdäksemme, millaisia ​​tietoja yritys kerää käyttäjistään. Hyvä uutinen on, että politiikka on GDPR-yhteensopiva. Lisäksi Runbox ei ilmoita keräävänsä käyttäjän IP-osoitteita, ja väittää, että yksikään palvelun käytön aikana kerätystä tiedosta ei ole määritelty arkaluontoiseksi.

Tilajien tilaajan palveluun kirjautumisen yhteydessä toimittamat tiedot säilytetään niin kauan kuin palvelun tarjoaminen on välttämätöntä. Jokaisen tilauksesta maksamisen tulisi kuitenkin olla tietoinen siitä, että heidän tietojaan pidetään myös viiden vuoden ajan tilauksen päättymisestä Norjan kirjanpitolakien noudattamiseksi.

Sähköpostipalvelun sisältöä (verkkopostiin, yhteystietoihin ja palvelun tiedostoihin liittyvät tiedot) säilytetään tilin hallussapidon ajan ja enintään 3 kuukautta kokeilutilin sulkemisen jälkeen tai enintään 6 kuukautta sulkemisen jälkeen maksetusta tilauksesta.

Kaiken kaikkiaan tietosuojakäytäntö vaikuttaa vahvalta, eikä ole mitään syytä nähdä meidän kyseenalaistavan heidän sitoutumistaan ​​kuluttajien yksityisyyteen.

turvallisuus

Kaikki viestit Runbox-palvelimien kanssa hoidetaan TLS / SSL-salauksella. Tämä varmistaa, että tiedot ovat aina turvallisia siirrettäessä lähettäjän ja Runboxin palvelimien välillä sekä Runboxin palvelimien ja vastaanottajan välillä. Palvelu saa pistemäärän A + Qualys SSL Labs: n avulla, mikä tarkoittaa, että yhteydet palvelimiin ovat todella turvallisia. (SHA256 RSA 4096 -biteillä.)

Valitettavasti Runbox-verkkopostiliittymässä ei ole sisäänrakennettua päästä päähän -salausta. Tästä syystä joudut asentamaan kolmannen osapuolen laajennuksen, kuten Mailvelope, sähköpostien salaamiseksi PGP: llä. Tämä on hieman vaikeampaa kuin joidenkin muiden palveluntarjoajien kanssa, mutta työ saadaan aikaan.

Käyttäjät voivat myös salata sähköpostit S / MIME: llä, kunhan he käyttävät Runbox-tiliään kolmannen osapuolen itsenäisen sähköpostiohjelman, kuten Mozilla Thunderbird, Apple Mail tai Microsoft Outlook, kanssa..

Hyvä uutinen on, että Runbox aikoo esitellä natiivin PGP-salauksen Runbox 7 -asiakkaaseen (nykyään Beta). Joten katso tätä tilaa.

Jokaisen, joka käyttää webmail-käyttöliittymää itsenäisen asiakkaan sijasta, on oltava tietoinen siitä, että koska salaus tapahtuu heidän selaimessaan (käyttäen Mailvelopea) - on muistettava joitain tietoturvaongelmia (jotka koskevat kaikkia JavaScriptin sähköpostiohjelmia eikä vain Mailfenceä) ).

Javascriptissa on haavoittuvuuksia, jotka voivat antaa mahdollisuuden keskittyä hyökkäykseen pakottaa salatut avaimet sekä lähettäjän että vastaanottajan selaimiin. Kaikkien, jotka haluavat välttää nämä JavaScript-haavoittuvuudet, on käytettävä sähköpostin tarjoajaa erillisen sähköpostiohjelman kanssa.

Yksi asia, joka kannattaa pitää mielessä, on se, että Runbox ei tällä hetkellä toteuta salausta sähköpostiensa ollessa levossa palvelimillaan. Tämä saattaa koskea kaikkia käyttäjiä, jotka eivät toteuta vahvaa E2EE: tä S / MIME: n tai PGP: n avulla.

Viimeinkin Runbox toteuttaa IP-poiston kaikista lähetetyistä viesteistä. Tämä tarkoittaa, että IP-osoitteesi ei koskaan liity lähtevään sähköpostiin.

Helppokäyttöisyys

Ilmoittaudu ilmaiseksi Runbox-kokeiluversioon on helppoa, mutta vaatii, että annat jo omistamasi vaihtoehtoisen sähköpostiosoitteen. Tämä on hieman turhauttavaa ihmisille, jotka arvostavat yksityisyyttä eivätkä halua yhdistää uutta tiliään aiempaan. Vaikka yritys suosii asiakkaiden luovuttamista puhelinnumeroon, onneksi tämä on valinnainen - mikä on yksi säästävä armo.

Runbox-ilmainen kokeilu

Tilaamasi saat vahvistussähköpostin lähettämääsi postilaatikkoon. Napsauta kyseisen sähköpostin linkkiä aloittaaksesi. Linkki vie sinut täysin kirjautuneena verkko-asiakasohjelmaan, jossa olet valmis aloittamaan turvallisen sähköpostipalvelun hyödyntämisen.

Kansioiden asettaminen on mukavaa ja helppoa lomakkeen avulla, joka näkyy juuri postilaatikkohakemiston alla. Menin eteenpäin ja asetin kansion ylös vain nähdäkseni kuinka se toimii. Voit nähdä tulokset alla.

kansioiden luominen runbox-asiakasohjelmaan

Tuodaksesi yhteystietoja Googlelta tai muulta sähköpostipalveluntarjoajalta, napsauta vain Yhteystiedot Web-asiakasohjelman vasemmassa yläkulmassa ja napsauta sitten Tuo. Ominaisuuden avulla voit tuoda yhteystietoja CSV: n kautta, mikä tarkoittaa, että voit tuoda ne Google Mailista tai melkein muista sähköpostin tarjoajista. Löysimme ominaisuuden toimivan ilman kiinnitystä.

tiedoston tuominen runboxiin

Kun tuonnista on otettu yhteyttä, olet valmis aloittamaan sähköpostien lähettämisen. Napsauttamalla kirjoittamista avaa erillisen ikkunan, ja me järkyttyivät siitä, että OpenPGP-salaukselle ei ollut vaihtoehtoja. Itse asiassa ensi silmäyksellä emme voineet nähdä mitään vaihtoehtoja sähköpostien salaamiseksi. tämä hämmensi meitä, koska meillä oli vaikutelma, että tämä oli suojattu sähköpostin tarjoaja.

Otamme yhteyttä tukeen saadaksemme selkeän vahvistuksen tästä kohdasta, ja meille ilmoitettiin, että Runbox tallentaa kaikki sähköpostit suojatuille palvelimille, mutta ei tarjoa PGP-toimintoja tai salasanalla salattuja sähköpostivaihtoehtoja.

Lisäksi ominaisuuspohjainen Runbox on erittäin ohut kentällä: se tarjoaa sähköpostin ja tiedostojen tallennuksen (asiakirjojen lähettämiseen vastaavaan Google Driveen) - mutta ei mitään lisäominaisuuksia, kuten laskentataulukoita, verkkokeskusteluja - ja kaikkia muita niitä herkkuja, joista löydät niin monet muut salatut sähköpostitoimittajat. On kuitenkin syytä huomata, että yritys näyttää laajentavan ominaisuusjoukkoa (se on jo lisännyt kalenterin esimerkiksi Runbox 7 -beetaan).

Kaiken kaikkiaan olimme hieman pettyneitä tarjottuun ottaen huomioon mikrotilin kustannukset (muita sähköpostipalveluntarjoajia on vain 1 euro kuukaudessa - ja niissä on enemmän ominaisuuksia).

Ollakseni rehellinen, Runbox on kuitenkin erittäin helppo käyttää. Ja jos et todella halua lähettää salattuja sähköposteja - ja etsit vain turvallista sähköpostien säilytystilaa (jota Google ei skannaa mainostarkoituksiin ja joka on varastoitu turvallisesti suojaamaan sitä hakkeroinnilta) - tämä sähköpostipalveluntarjoaja saattaa ehkä olla vaihtoehto sinulle.

Asiakaspalvelu

Asiakastuen osalta Runbox on vähän hidas. Käyttäjien on aloitettava prosessi lähettämällä sähköpostia tililtään. Tämän jälkeen automaattinen vastaus saapuu. Tukilipun tosiasiallisen avaamiseksi on kuitenkin vastattava tähän alkuperäiseen automaattiseen vastaukseen väittääksesi, että et ole pystynyt löytämään ratkaisua sen verkkosivuston ohjeosasta. Kun tämä on tehty, saapuu toinen automatisoitu vastaus, joka seuraa todellista apua.

Kaiken kaikkiaan järjestelmä toimii - ja saimme vastauksen tunnin sisällä - mikä ei ole kauheaa. Ihmisille, jotka etsivät Max-tiliä, uskon kuitenkin, että live chat-ominaisuus olisi tervetullut, ja ottaen huomioon, mitä he veloittavat; todennäköisesti pitäisi olla käytettävissä oleva resurssi.

Tästä huolimatta sekä verkkosivun ohje- että blogiosat ovat hyödyllisiä ja tarjoavat käyttäjille vastauksia moniin usein kysyttyihin kysymyksiin. Löysimme ohjekeskuksen helpon käyttää, ja nautimme erityisesti tapaa, jolla ylänavigointipalkki on jaettu välilehtiin: haku, ohjeet, UKK, dokumentaatio ja tuki.

Tämän avulla voit hioa etsimäsi nopeasti - olipa kyse sitten palvelusta tai erityisistä IMAP: n, POP: n asennusoppaista tai esimerkiksi aliaksen asettamisesta.

Runbox-sähköpostin johtopäätös

Runbox on sähköpostin tarjoaja, johon on erittäin helppo tottua. Jos kuitenkin haluat jotain, joka tulee PGP-salauksen mukana heti laatikosta - saatat olla parempi etsiä muualta.

Niille ihmisille, jotka haluavat käyttää sähköpostitiliään Outlookin, Thunderbirdin, Apple Mailin tai muun kolmannen osapuolen asiakkaan kanssa; Sekä PGP-salauksen että S / MIME: n saatavuus tarkoittaa, että pystyt käyttämään tätä sähköpostipalveluntarjoajaa lähettämään suojatun E2EE-tiedoston sähköpostiisi..

Yksi asia, joka kannattaa pitää mielessä, on se, että webmail-asiakas ei ole nykyisessä muodossaan avoin lähdekoodi. Tämä saattaa johtaa diehard yksityisyyden ja turvallisuuden puolustajiin pois palvelusta. Nykyisessä beetaversiossa oleva Runbox 7 kuitenkin PGP: n paistetaan ja väitetään olevan avoin lähdekoodi.

Helppokäyttöinen palveluntarjoaja hyödyllisellä selainpohjaisella verkkopostilla - kunhan et mielessä seuraa oppaita, jotta PGP-salaus saadaan käynnissä Mailvelopen tai erillisen erillisen asiakkaan kanssa.

Kaikesta huolimatta Runbox on kalliimpaa kuin jotkut sen kilpailijat, ja monilla näistä palveluntarjoajista on paljon enemmän ominaisuuksia, jotka on paistettu sisään. Joten tarpeistasi riippuen saatat olla parempi etsiä jotain muuta.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me