Seafile-arvostelu

Seafile

Seafile on avoimen lähdekoodin monen alustan välinen itse isännöity pilvien tallennus- ja synkronointiratkaisu. Toisin sanoen, se on paljon kuin Dropbox tai Google Drive, paitsi että sinulla on täysi hallinto alustasi esiintymään. Sellaisenaan Seafile kilpailee suoraan Nextcloudin ja Owncloudin kanssa.

ProPrivacy.com Pisteet
6 10: stä

Yhteenveto

Seafile-ohjelmistojärjestelmä koostuu kolmesta osasta: palvelinohjelmisto, työpöytä- ja mobiilisynkronointisovellukset sekä Drive-ohjelmisto. Viimeksi mainittu on tarkoitettu vain työasemille ja luo virtuaalisen aseman Seafile-palvelimellesi tallennettujen tiedostojen käyttämistä ja lähettämistä varten.

hinnoittelu

Tämä arvostelu käsittelee 100% ilmaista ja avoimen lähdekoodin yhteisöpainoa Seafile. Tämä julkaistaan ​​GNU Affero General Public License v3: n alla, yhteisötuella, jota tarjoaa Seafile-foorumi.

On myös oma, vain Linux-käyttöinen Professional Edition, joka sisältää sähköpostituki ja joitain lisäominaisuuksia, jotka on tarkoitettu yritysympäristöihin.

Jos isännöit Seafilea kolmannen osapuolen palvelimella, siihen liittyy tietysti palvelimen vuokrakustannuksia.

ominaisuudet

 • Järjestelmien välinen synkronointi täydellä tuella Windowsille, macOS, Linux, Android ja iOS
 • Virtuaalisen aseman kartoitus
 • Asiakaspuolen (päästä päähän) -salaus
 • Sisäänrakennettu tuki Wiki-dokumenteille
 • Tiedostoversio ja valokuvat
 • Tiedostojen lukitus estää tiedostojen samanaikaisen muokkaamisen aiheuttamasta ristiriitoja
 • Online-editointi ja yhteiskirjaus
 • Tarkastusloki järjestelmän seurantaa varten
 • Mobiilikuvien lataus
 • Tiedostojen jakaminen ja käyttöoikeuksien hallinta
 • Kaksitekijäinen todennus
 • Sisäinen virustarkistus
 • WebDAV-tuki

Erityisesti Seafilesta puuttuu kontaktien ja kalenterien synkronointi, vaikka monet pitävät Seafilen puhtauden ylläpitämistä tiedostojen synkronointiohjelmistona ominaisuutena. Nextcloud, joka tukee tätä ja muita ominaisuuksia, joita Seafile ei tue, on Seafile-faneiden mielestä ylikuormitettu.

Jos tarvitset yhteystietojen ja kalenterien synkronointia, Radicale tai Calendarserver voidaan käyttää Seafilen rinnalla tämän tarjoamiseen..

Toisin kuin Nextcloud (olemme vielä tarkistaneet Owncloudin kirjoittamisen yhteydessä), Seafile isännöi vain itseäsi - olipa se omalla tai kolmannen osapuolen palvelimella) Ei ole kumppaniyrityksiä, jotka tarjoaisivat täysin isännöityjä esiasennettuja käyttöympäristöjä..

Cross-platform

Sync- ja SeaDrive-sovellukset (katso alla) ovat saatavana Windows-, macOS- ja Linux-järjestelmiin. Linuxissa näiden sovellusten GUI-versioita (jotka ovat periaatteessa identtisiä niiden Windows- ja macOS-vastineiden kanssa) on saatavana Ubuntu, Debian, CentOS ja Fedora. Komentorivi-asiakas on saatavana myös kaikille Linux-makuille.

SeaDrive - virtuaalisen aseman kartoitus

Sen sijaan, että pääsisi ladattuihin tiedostoihin työpöydän synkronointiohjelman kautta, SeaDrive-sovellus Windowsille, macOS: lle ja Linuxille asettaa SeaDrive-kansion asemana helppoa käyttöä varten. Tämä ei lisää ydintoimintoja tavallisen synkronointiohjelman yli (joka ei myöskään synkronoi tiedostoja automaattisesti myös paikallisesti), mutta se tarjoaa kätevän vaihtoehtoisen tavan käyttää tiedostojasi.

Sisäänrakennettu tuki Wiki-dokumenteille

Voit tallentaa ja muokata Wiki-dokumentteja kirjaston sisällä sisäänrakennetun WYSIWIG Markdown -editorin avulla. Nämä voivat linkittää saumattomasti kirjastoon tallennettuihin tiedostoihin, mikä poistaa monien perinteisten Wiki-järjestelmien radan - liitteen koon rajoitukset.

Tiedostoversio ja tilannekuva

Aina kun muutat tiedostoa synkronoidussa kirjastossa, uusi tiedosto luodaan. Alkuperäinen tiedosto säilytetään ja sitä voi käyttää milloin tahansa. Jos joudut lunastusohjelman hyökkäykseen, voit yksinkertaisesti palauttaa tiedostoista hyökkäyksen edeltävät versiot. Versioinnista on hyötyä myös vain työsi aikaisempien luonnoksien saamiseksi.

Sea-tiedoston version historia

Yksinkertaisen tiedostoversioinnin lisäksi Seafile ottaa tilannekuvan koko kirjastostasi aina, kun teet muutoksia kyseiseen kirjastoon. Tämä tarkoittaa, että kaikki tiedostot voidaan palauttaa, ei vain muuttuneet tiedostot.

meritiedoston tilannekuva tiedostoista

Aiemmat tiedostoversiot ja tilannevedokset ovat saatavana vain verkkokäyttöliittymän kautta, jossa voit myös määrittää, kuinka kauan kunkin kirjaston tiedostojen aiemmat versiot säilytetään (päivinä mitattuna).

Online-editointi ja yhteiskirjaus

Tiedostoja (mukaan lukien Microsoft Office-tiedostot) voidaan luoda, muokata ja tehdä yhteistyötä integroimalla ne Microsoft Office Online Server-, OnlyOffice- tai Collabora Online -palvelimen kanssa. Tämä vaatii tietysti asennuksen käyttöönottoa.

Seafile-web-asiakasohjelma sisältää myös sisäänrakennetun esikatselutuen useille video-, ääni-, PDF-, kuva- ja tekstitiedostomuodoille.

Mobiilikuvien lataus

Android- ja iOS-sovellusten avulla voit ladata valokuvia ja videoita valitsemasi kirjastoon automaattisesti. Voit lähettää tietoja vain langattoman verkon kautta tai käyttää myös mobiililaitteita. Voit antaa sovelluksen arvata kameran albumit tai valita ne itse.

Albumien valitseminen meritiedostossa

Tiedostojen jakaminen ja käyttöoikeuksien hallinta

Tiedostot ja kansiot voidaan helposti jakaa salaamattomista kirjastoista URL-osoitteen tai ”sisäisen linkin” kautta. Tämän avulla Seafile-ryhmän muut jäsenet voivat avata linkin työpöytäohjelmassa. Salattuja tiedostoja ja kansioita voi jakaa vain ”sisäinen linkki”.

Jaa kirjasto meritiedostossa

Voit suojata jakelut salasanalla ja asettaa linkkille vanhenemisrajan. Yritysasiakkailla on joitain muita hienojakoisempia osakeoptioita.

kirjastoni meritiedostossa

Kaksikerroinen todennus (2FA)

Kahden tekijän todennus on helppo ottaa käyttöön, mikä edellyttää Google Authenticatorin (tai oletettavasti muun OTP-todennussovelluksen) käyttöä tiliin kirjautumiseen. Seafile tukee myös 2FA: ta Twilio-palvelun kautta.

WebDAV-tuki

Käyttöönoton jälkeen WebDAV-tuki antaa sinun synkronoida tiedot WebDAV-yhteensopivien sovellusten kanssa. Kuten jo todettiin, kalentereiden ja yhteystietojen synkronoinnissa ei kuitenkaan ole CalDAV- tai CardDAV-tukea

yksityisyys

Yksi tärkeimmistä syistä itsenäisen isännöidyn ratkaisun, kuten Seafile, käyttämiseen täysin isännöidyn ratkaisun, kuten minkä tahansa säännöllisen tiedostojen synkronoinnin tai pilvipalvelun palvelun sijaan, on, että sinulla on täysi hallinta omien tietojen kanssa.

Voit asentaa Seafile-palvelinohjelmiston fyysisesti omistamaasi laitteistoon tai vuokrattavaan palvelintilaan.

Toimivalta

Jos asennat Seafilen vuokratulle palvelintilalle, siihen periaatteessa siihen tallennettuihin tietoihin sovelletaan sitä lakia ja valvontatoimintoja, joita harjoitetaan palvelimen ja / tai palvelimen ylläpitäjän maassa..

Seafile tarjoaa kuitenkin valinnaisen vahvan päästä päähän -salauksen, joten tietosi salataan turvallisesti ennen niiden lataamista palvelimelle. Tämä tarkoittaa, että kolmas osapuoli ei pääse siihen palvelinpuolelta, joten toimivaltaan liittyvät huolet ovat melko merkityksettömiä.

Tekninen turvallisuus

Kirjastot eivät ole salattuja lepotilassa oletuksena, mutta voivat olla. Tämä salaus suoritetaan asiakaspuolella. Lepotilassa olevat tiedot salataan AES 256-CBC: llä ja suojataan avaintiedostolla.

Avaintiedosto salataan salasanalla ja AES-CBC-salauksella ennen lähettämistä ja tallentamista palvelimelle. Avainparit luodaan myös itse salasanasta käyttämällä PBKDF2: ta ja 1000 iteraation SHA256: ta. Tätä salattua salasanaavainparia tarvitaan salatun avaintiedoston salauksen purkamiseksi, jota sitten käytetään tietojen salauksen purkamiseen..

Jos suoritat salauksen / salauksen purkamisen työpöydällä tai mobiilisovelluksissa, salasana ei koskaan jätä laitetta. Kun kuitenkin käytät web (Seahub) -asiakasta, salasanasi hajautettu versio säilytetään palvelinpuolella tunnin ajan.

Tämä ei selvästikään ole yhtä turvallinen kuin salasana, joka ei koskaan jätä järjestelmääsi, mutta koska tallennettu salasana on hajautettu PBKDF2: lla 1000 SHA256: n iteraation avulla, se on silti melko turvallinen. Ja tietysti sinulla on joka tapauksessa palvelimen hallinta.

On syytä huomata, että tiedostojen sisältö on salattu, mutta tiedostonimet ja hakemistorakenne eivät ole.

Lähetettävät tiedot olisi turvattava HTTPS: llä, vaikka itse itse isännöitkinä, sinun on hankittava varmentajaviranomaisen allekirjoittama SSL-sertifikaatti ja määritettävä tämä palvelimen järjestelmässä itsellesi.

Salattujen kansioiden tiedot säilyvät tietenkin salattuina, vaikka siirtoprosessia ei olisi suojattu.

Tuki

Ensimmäinen tukirivi on äskettäin päivitetty ja laajennettu online-käsikirja. Tämä sisältää paljon tietoa, mukaan lukien yksityiskohtaiset asennusoppaat.

Olemme kuitenkin havainneet ongelmia, joita käsikirja ei kata ja joihin aktiiviset yhteisöfoorumit tulevat. Ärsyttävyys on kuitenkin se, että useimmat aiempien foorumin ketjujen linkit liittyvät käsikirjan vanhaan versioon, joten niistä ei ole enää hyötyä.

Helppokäyttöisyys

Perustaa

Jotta voit käyttää Seafilea, sinun on ensin isännöitävä itse palvelinohjelmiston ilmentymää. Tämä voidaan tehdä yleisessä Linuxissa ja Raspberry Pi: ssä monin tavoin, mutta kotikäyttäjille (tämän artikkelin painopiste) suositellaan käyttöönottoa Linuxissa SQLiten avulla. Tämä on kaikki hyvää (ja melko helppoa) paitsi, että HTTPS-käyttöönotto-ohjeet ovat saatavana vain Nginx- tai Apache-menetelmille..

Käsikirja suosittelee myös käyttöönottoa alkuperäisellä Windows-asiakasohjelmalla, mutta tähän ei ole linkkejä. Jatkotutkimuksissa tämä johtuu siitä, että Windows-palvelinohjelmisto on nyt vanhentunut eikä sitä tueta tulevaisuudessa, vaikka jos metsästätkin tarpeeksi kovaa, se on silti saatavana.

Kaikille tuetuille alustoille annetaan kattavat asennusohjeet, vaikkakin on sanottava, että riippumatta siitä, minkä alustan valitset, tämä on todella työ kokeneemmille tietokoneteknikkoille ja -harrastajille..

Seafile-käyttöoppaassa on ohjeita HTTPS: n käyttöönottamiseksi Linux-palvelimilla, jotka käyttävät Nginxiä tai Apachea, mutta näiden oletetaan asentavan Seafilen kyseisillä alustoilla. Jos otit sen käyttöön SQLite-, Docker- tai Windows-käyttöjärjestelmässä, ei ole kaukana siitä, onko jopa mahdollista ottaa HTTPS käyttöön.

Verkossa on saatavana useita oppaita HTTPS: n käyttöönottamiseksi Seafile Windows Server -palvelussa Microsoft IIS -sovelluksen avulla, mutta nämä ovat kaikki melko muutama vuosi vanhoja.

Verkkokortti

Verkkokäyttöliittymä on tärkein tapa päästä tiedostoihin ja hallita niitä sekä hallita tiliasetuksia.

meritiedostojen kansiot

Voit luoda uusia kirjastoja, ladata tiedostoja tai siirtää vedä ja pudota -kirjastoja kirjastoihin.

meritiedoston vedä ja pudota tiedostot kirjastoihin

Sovellusten synkronointi työpöydällä

Tietojen synkronointisovellukset ovat kaikki paitsi identtisiä Windowsissa, macOSissa ja Linuxissa. Toisin kuin Dropbox tai Google Drive, palvelimelle synkronoituja tiedostoja ei synkronoida automaattisesti paikallisesti muihin laitteisiin.

sovellusten synkronointi meritiedostossa

Voit synkronoida minkä tahansa järjestelmän kansion vetämällä ja pudottamalla sen asiakkaalle, jossa voit katsella, hallita ja jakaa tiedostoja.

SeaDrive

Yksi Seafilen hyödyllisimmistä ominaisuuksista on kyky luoda virtuaalisia asemia Windows, macOS ja Linux. Nämä käyttäytyvät kuin tavallinen paikallinen asema paitsi, että niihin tallennetut tiedot tallennetaan Seafile-palvelimelle.

meriajo Mac OS: ssä

Kunkin tiedoston vieressä oleva kuvake osoittaa sen tilan: vain pilvi, ladattu tai osittain ladattu (kansioille).

Mobiilisovellukset

Android- ja iOS-sovellukset ovat hyvin samankaltaisia. Molemmissa sovelluksissa voit tarkastella, hallita ja ladata pilvipalvelimellesi synkronoituja tiedostoja.

Sea-tiedoston mobiilisovellus

Android-laitteessa on mahdollista ladata mikä tahansa tiedosto laitteellesi, vaikka olemmekin hieman pettyneitä huomaamaan, että kansioiden automaattinen synkronointi ei ole mahdollista. IOS-käyttöjärjestelmässä voit vain ladata valokuvia ja videoita.

valokuvia meritiedostossa

Molemmat sovellukset tukevat valokuvien ja videoiden automaattista lataamista.

Lopulliset ajatukset

Käytössä Seafile toimii erittäin hyvin, ja olemme tyytyväisiä siihen, että pilveen synkronoituja tiedostoja ei synkronoida automaattisesti kaikkien kytkettyjen koneiden välillä. Sen käyttöliittymä on intuitiivinen ja helppokäyttöinen, ja sen sovellukset ovat erittäin liukas. Arvostamme erityisesti vahvaa tukea Linuxille, sekä Sync- että SeaDrive-ohjelmistojen GUI-versioilla.

Olemme kuitenkin hieman pettyneitä siihen, että et voi synkronoida automaattisesti Android-laitteiden kansioita (ominaisuus, jonka tiedämme, että iOS ei koskaan tukeisi).

Ymmärrämme miksi ihmisille pitää siitä, että Seafile välttää lähetysten hiipimistä, mutta me katamme kalenterin ja kontaktien synkronoinnin. Tiedämme, että tämä voidaan saavuttaa käyttämällä muita ohjelmistoja Seafilen rinnalla, mutta tämä vaatii lisäpalvelintason käyttöönottoa.

Mikä vie meidät suureen esteeseen Seafile - käyttöönoton myötä. Toisin kuin Nextcloud, renkaalle käyttäjälle ei ole saatavana isännöityjä vaihtoehtoja. Seafile on vain itse ylläpidetty pilvien tallennusratkaisu. Mikä tarkoittaa, että kaiken ylläpitämiseksi tarvitaan kohtuullinen määrä teknistä tietämystä. Varsinkin jos haluat varmistaa yhteyden HTTPS: llä.

Jos sinulla on taitotietoa, Seafile on tyylikäs, ilmainen ja turvallinen pilvipalveluratkaisu (olettaen, että otat käyttöön HTTPS: n ja käytät e2e-salausta. Muussa tapauksessa todennäköisesti sinulle on parempi pilvipalvelu).

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me