SpiderOak arvostelu

SpiderOak

 • hinnoittelu

  alkaen $ 5.75
  / kuukausi

SpiderOak One Backup on yhdysvaltalainen pilvitallennuspalvelu, jossa keskitytään vahvasti yksityisyyteen.

ProPrivacy.com Pisteet
7 10: stä

Yhteenveto

Vuonna 2014 NSA: n ilmiantaja Edward Snowden kehotti Guardianin lukijoita lopettamaan Dropboxin käytön, koska se on vihamielinen yksityisyydelle. Sen sijaan hän suositteli nolla tietämyksen vaihtoehdon käyttöä ja nimeltään SpiderOak. Tässä SpiderOak-katsauksessa selvitetään, miksi Edward Snowden ja muut suosittelevat hämähäkki-tammen käyttöä.

tykkää

 • Ei tietoa
 • Suojattu päästä päähän -salaus
 • Tiedostojen versiointi
 • Helppo synkronointi työasemien välillä
 • Hyvä työpöytäsovellus

Haittoja

 • Ei avoin lähdekoodi
 • Perustuu Yhdysvaltoihin
 • Mobiilisovellukset eivät ole hienoja
 • Ei 2FA

hinnoittelu

150GB

$ 5.75
kuukaudessa

2TB

$ 12,42
kuukaudessa

5TB

$ 26.67
kuukaudessa

ONE varmuuskopio on SpiderOakin kuluttajakeskeinen tuote (saatavilla on myös yritysversio). Eri hinnasuunnitelmat liittyvät yksinomaan siihen, kuinka paljon online-tallennustilaa on saatavana. Niillä on muuten samat ominaisuudet, ja niitä kaikkia voidaan käyttää rajattomassa määrässä laitteita.

Saatavana on runsas 21 päivän ilmainen kokeiluversio, jolla on yhtä antelias 250 Gt: n tallennusraja. Maksu suoritetaan luotto- tai pankkikortilla. PayPalia ja kryptovaluuttoja ei tueta, vaikka SpiderOak ei hyväksy prepaid-luottokortteja niille, jotka eivät halua antaa sille henkilökohtaisia ​​tietoja..

ominaisuudet

 • Ei tietoa
 • Päästä päähän salattu
 • Alustaympäristönväliset sovellukset (mutta rajoitettu matkapuhelimiin)
 • Tiedostojen versiointi
 • Tiedostojen jakamisen tuki
 • Monikokoinen käyttöjärjestelmäkansion synkronointi (vain työasemille)
 • OS-integraatio (vain Windows)

Tiedostojen versiointi

ONE varmuuskopio säilyttää varmuuskopioitujen tiedostojen historialliset versiot. Tämä ei ole vain hieno vahingossa kirjoitettujen asiakirjojen palauttamiseen, vaan mahdollistaa haittaohjelmien saastuttamien tiedostojen ja kansioiden palauttamisen ajankohtaisella tavalla..

Tiedostojen jakamisen tuki

ONE-varmuuskopioinnin avulla tiedostojen jakaminen muiden kanssa on helppoa. Tämä voidaan tehdä sen ShareRoom-ominaisuuden avulla, joka luo jaetun kansion, tai luomalla väliaikaisia, itsetuhoisia linkkejä yksittäisiin tiedostoihin.

Cross-platform

Pöytätietokone on saatavana Windowsille, macOS: lle ja Linuxille (Deb, RPP ja Tarball). Mobiilisovellus on saatavana myös Androidille ja iOS: lle, vaikka tämä onkin vähentänyt toimintoja. Varmuuskopioita voidaan käyttää ja hallita myös web-käyttöliittymän kautta mistä tahansa selaimesta (mukaan lukien mobiili).

Integrointi käyttöjärjestelmään

Tämä ominaisuus lisää hiiren kakkospainikkeella valikkokohteet SpiderOak One -sovellukselle Windowsissa.

Spider Oak One -sovelluksen integrointi

Yksityisyys ja turvallisuus

Toimivalta

SpiderOak on yhdysvaltalainen yritys, joka tallentaa varmuuskopiotietoja Yhdysvalloissa sijaitseville palvelimille. Yhdysvallat on kauhea paikka yksityisyyden suojaamiseen verkossa, missä pitäisi olettaa, että NSA: lla on pääsy kaikkiin maassa tallennettuihin tietoihin ja kaikkiin siellä sijaitsevien yritysten hallussa oleviin tietoihin..

Hyvä uutinen on, että SpiderOak on myös nolla tietämystä tarjoava yritys, joka tarjoaa palvelimilleen varmuuskopioitujen tiedostojen täydellisen salausjärjestelmän. Tutkimme tarkalleen, mitä tämä kaikki tarkoittaa hetkessä, mutta sen pitäisi teoriassa tehdä siitä, että se on yhdysvaltalainen yritys, merkityksettömäksi, koska se ei pidä tietoja, jotka voivat vaarantaa käyttäjien yksityisyyden, tai tallentaa tietoja, jotka voivat saadaan NSA: lta.

Zero Knowledge

Kun käytät yhtä varmuuskopiointisovellusta, SpiderOak on nolla tietämyksen tarjoava pilvipalveluntarjoaja. Tämä tarkoittaa, että se ei tiedä mitään tallentamasi tiedoista, ”edes kansiota tai tiedostonimiä. Palvelimella näemme vain salatun datan peräkkäin numeroidut säilöt. "

Vain laitteidesi sovellukset salaavat ja salaavat asiakkaan tiedot, vain sinä, jolla on salausavaimet. ONE varmuuskopio tarjoaa siis tietosi todellisen päästä päähän -salauksen. Tämä on hienoa, mutta on joitain merkittäviä huomautuksia.

Vain käytettäessä sen sovelluksia

Ensimmäinen on, että nolla tietämystä koskee vain YKSI varmuuskopio-sovelluksia. Kun kirjaudut sisään selaimesi kautta, annat ensisijaisen salausavaimesi SpiderOakin palvelimille.

SpiderOak lupaa huolehtia tästä avaimesta erittäin huolellisesti, mutta tämä vaatii jonkin verran luottamusta SpiderOakiin - sekä sen haluun että kykyyn pitää avaimesi turvassa.

Monet ajattelevat aivan ymmärrettävästi kompromissin mukavuudella turvallisuuden menetyksen arvoisena, mutta ne, jotka tarvitsevat todellisen tietämättömän palvelun, tiedostojen hallinta tulisi aina suorittaa sovelluksella.

Oikeudenmukaisesti SpiderOakin kanssa se tekee hyvää työtä varoittamalla käyttäjiä tästä tosiasiasta, kun he kirjautuvat sisään verkkoportaaliin.

Pöytäsovellukset eivät ole avoimen lähdekoodin sovelluksia

Mikä vie meidät toiseen numeroon. Luottamus. Vuodesta 2009 lähtien SpiderOak lupasi siirtyvänsä kohti vain sataprosenttisen avoimen lähdekoodin käyttöönottoa, mutta vuonna 2020 työpöytäohjelma on edelleen suljettu lähdekoodi.

One Backup -puhelinsovellukset ovat olleet täysin avoimen lähdekoodin vuodesta 2016, ja myös SpiderOakin muut tuotteet ovat avoimen lähdekoodin tuotteita. Mutta One Backup -työpöytäasiakas, joka on tämän tuotteen sydän, ei ole.

Kuten minkä tahansa suljetun lähdekoodin tuotteen kanssa, tämä tarkoittaa sitä, ettei ole mitään tapaa tietää varmasti, että se tekee sen mitä on tarkoitus, ja vain sen, minkä sen on tarkoitus. Meidän on vain luotava SpiderOakiin, mitä on vaikea tehdä yhdysvaltalaisen yrityksen kanssa herra Snowdenin NSA-paljastusten valossa.

Muut ongelmat

Vaikka nolla tietämystä koskeva väite näyttää olevan tarkka suhteessa itse ONE-varmuuskopiointipalveluun, käyttäjien tulee olla tietoisia siitä, että verkkosivusto kirjaa kävijöiden IP-osoitteet ja kerää tietoja heistä useilla verkkoseurantalaitteilla.

SpiderOak myös (ja melko ymmärrettävästi) seuraa tilimaksuja, joita kolmansien osapuolien yritykset käsittelevät. Emme pidä kumpaakaan näistä asioista suurimpana huolenaiheena useimmille käyttäjille, mutta ne ovat huomion arvoisia.

Tekninen turvallisuus

Salasanat on hajautettu PBKDF2-johdannaistoiminnolla, joka käyttää SHA256: ta ja vähintään 16384 kierrosta ja 32 tavua satunnaista tietoa (suola).

Avaimet avataan salasanalla, joka on luotu käyttämällä AES-256-CFB-salausta ja HMAC SHA256-hash-todennusta.

Täydellinen eteenpäin suuntautuva salassapito varmistaa, että tiedot salataan uudella avaimella jokaiselle tiedostolle, kansiolle ja tiedostomuodolle. Tämän avulla SpiderOak voi varmuuskopioida saman tiedoston useita versioita tiedostojen versiointiin ja hakemiseen ja palauttamiseen myöhemmin.

Kuljetusliikenne varmistetaan TLS / SSL: llä varmenteen kiinnityksen avulla, jotta voidaan estää keskellä olevat ihmisten hyökkäykset.

Huomattakoon vain, että YKSI varmuuskopiointitilejä ei voida suojata kaksifaktorisella todennuksella (2FA), vaikka tämä ominaisuus luvataan tulevaisuudessa.

Helppokäyttöisyys

Voit aloittaa ONE-varmuuskopion käytön lataamalla sen työpöytäsovelluksen käyttöjärjestelmällesi ja luomalla tilin. Huomaa, että kun kirjauduttiin palveluun ensimmäistä kertaa, tallennustila oli rajoitettu vain 2 Gt: aan, mutta se laajeni seuraavana päivänä 250 Gt: n kokeilutilille..

Työpöytäsovellus

Ensimmäinen tehtävä on määrittää, mitkä kansiot haluat varmuuskopioida pilveen.

Spider Oak One -sovellus

Voit valita (tai luoda) yhden tai useamman Hive-kansion, joka synkronoidaan kaikissa pöytätietokoneissa, joissa One Backup -sovellus on asennettu. Yksi helpoimmista tavoista jakaa tiedostoja on luoda jaettu kansio (ShareRooms). Jokainen, jolla on oikea linkki ja salasana, voi käyttää ja muokata siihen tallennettuja tiedostoja.

Joka kerta kun tallennat tiedoston, luodaan uusi versio, joten vioittuneiden tiedostojen palauttaminen tai muuten palauttaminen tiedoston aiempaan versioon on triviaalia helppoa. Voit myös luoda jaettavissa olevia linkkejä yksittäisiin tiedostoihin, jotka vanhenevat automaattisesti kolmen päivän kuluttua.

Hallitse asiakirjoja Spider Oak -työpöytäsovelluksessa

Yritimme työpöytäsovellusta Windowsissa, macOSissa ja Linuxissa (Ubuntu), ja se on käytännössä sama sovellus. MacOS-käyttöjärjestelmässä ja Linuxissa ei kuitenkaan ole integroitu käyttöjärjestelmää.

Mobiili (Android ja iOS)

Kuten työpöytäsovelluksessakin, mobiilisovellus on käytännössä identtinen tuetuissa mobiiliympäristöissä.

Ensimmäinen huomautus on, että mobiilisovellus ei varmuuskopioi tai synkronoi puhelimeesi tai tablet-laitteeseen tallennettuja tiedostoja. Voit ladata varmuuskopiotiedostoja ja tarkastella ShareRooms-ohjelmasi, mutta voit tehdä sen vain tiukasti luku -perusteisesti.

Siksi sovellukset toimivat vain luku -tyyppisenä lisälaitteena pääasiassa työpöytäpalveluun.

Spider Oak One -sovellus

Havaitsimme sovelluksen myös melko hitaalta ja reagoimattomalta vuoden 2017 iPadilta ja jopa Samsung Galaxy 10+: lta. Siksi olemme myötätuntoisia siitä, että sekä App Store- että Play Store -sivuilla on jäljellä suuri määrä valituksia tästä aiheesta.

selain

Kuten jo keskusteltiin, tallennettujen tiedostojen käyttäminen selaimen verkkokäyttöliittymän kautta aiheuttaa (vähäisen) tietoturvariskin, mutta on kiistatta hyödyllinen tietyissä tilanteissa.

Hämähäkki tammi yksi selaimessa

Verkkokäyttöliittymän avulla voit ladata tallennettuja tiedostoja, jakaa tiedostoja ja käyttää Hive-synkronointikansioita. Mitä et voi kuitenkaan tehdä, on tiedostojen lataaminen millään tavalla.

Lopulliset ajatukset

Ed Snowdenin suosituksesta huolimatta yhdysvaltalainen yritys ja suljetun lähdekoodin asiakkaan käyttäminen ydintoiminnoissaan eivät ole vesitiivis yhdistelmä yksityisyyden suhteen..

Muu kuin ONE varmuuskopio on turvallinen yksityisyyteen keskittyvä pilvien varmuuskopiointipalvelu, joka tekee sen, mitä sanotaan tinalla. Pöytätietokone on älykkään näköinen, intuitiivinen käyttää ja vastaa Dropboxin ja Google Driven kaltaisia ​​ominaisuuksia epäilemättä paljon yksityisemmin kuin nämä palvelut.

Olemme hieman pettyneitä mobiilisovellukseen, joka on vain luku -tyyppinen lisälaite päätyöpöytäpalveluun (ja voi olla hidasta). Tämä ei todennäköisesti ole suuri huolenaihe kaikille, jotka ensisijaisesti etsivät turvallista työpöydän varmuuskopiointiratkaisua.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me