Sticky Password Review

Klibbigt lösenord

ProPrivacy.com Göra
9,8 av 10

Sammanfattning

Klibbigt lösenord
är en mjukvarulösning utformad för att hjälpa människor att skydda flera konton med starka, unika lösenord. Den populära lösenordshanteraren sägs ofta vara en av de mest intuitiva lösenordshanterarna på marknaden. Den stora frågan är dock hur är det jämfört med andra robusta lösenordshanterare på marknaden? Och är det värt din tid? I den här recensionen kommer vi att meddela dig genom att testa den senaste Sticky Password version 8.2.2.1.

Snabbstatistik

 • Land
  USA

priserna

Fri

$ 0.00
per månad

1 år

$ 29.99
per månad

Översikt

Liksom andra lösenordshanterare gör Sticky Password det möjligt för kunder att automatiskt lagra flera robusta lösenord för ett antal olika konton. Dessa lösenord lagras i en centraliserad krypterad databas; som kan nås av användaren med bara ett lösenord.

Detta begränsar antalet svåra lösenord som användaren behöver komma ihåg och samtidigt ge dem vattentät säkerhet på alla plattformar och tjänster som de använder.

Sticky Password är tillgängligt på freemium-basis, vilket är bra. Vissa av dess viktigare funktioner är dock begränsade om du inte betalar för premium. Detta kan köpas för antingen ett enda år ($ 29,99) eller med ett livstidskonto (149,95 $). Bilden nedan visar de funktioner du saknar i freemium-versionen.

klibbigt lösenord freemium version

På plussidan får du en 30-dagars gratisversion av Premium, så även om du är skint kan du synkronisera alla dina aktuella lösenord under den tiden. Utöver det - om du väljer att inte betala - måste du ange dem manuellt i varje plattform för att komma ihåg dem.

Om du inte är säker på Sticky Password, kolla in vår bästa lista över lösenordshanterare för några alternativ.

Uppstart

Sticky Password kommer med ett 45 Mb installationsprogram som kan laddas ner på sin webbplats. Den körbara filen laddas ner snabbt och är lätt att installera. Det är också tillgängligt för alla fyra populära plattformar, men inte från Linux. Installationsprogrammet har ett grundläggande genomgång som förklarar appens viktigaste funktioner. Det ger också användare möjlighet att välja att dela anonym data med företaget (som standard).

licensavtal för klibbigt lösenord

Efter att ha installerat programvaran kan användaren antingen logga in på sitt konto eller skapa ett nytt konto. Nya användare har möjlighet att antingen betala för ett premiumkonto eller använda det gratis (med en 30-dagars prövning av premium). Premium sätter tillbaka $ 26,95 per år.

skapa klibbigt lösenordskonto

Kom ihåg att huvudlösenordet du anger under den inledande fasen är lösenordet som skyddar alla dina andra lösenord - så du måste se till att det är starkt och att du inte kommer att glömma det. Mjukvaran har en praktisk mätare för lösenordsstyrka längst ner, och även om den låter dig skapa ett lösenord som inte riktigt maximerar mätaren - rekommenderas starkt att du gör det.

skapa klibbiga lösenord logga in detaljer

Programvaran påminner dig om att lösenordet inte kommer att lagras på företagets servrar och att om du glömmer det - kommer du att förlora åtkomsten till alla dina lösenord. Detta kan göra vissa människor nervösa, men det är faktiskt att föredra när det gäller säkerhet eftersom det innebär att ditt huvudlösenord inte hänger på företagsservrar där det teoretiskt kan hackas.

bekräfta ett huvudlösenord

Slutligen, för dem som föredrar att inte ange sitt huvudlösenord varje gång, är alternativet också tillgängligt för att aktivera fingeravtrycksautentisering. Denna funktion är tillgänglig på både Android och iOS - så länge din enhet har en fingeravtrycksscanner.

Sticky Password-funktioner

Som med andra lösenordshanterare har Sticky Passwords ett antal nyckelfunktioner som gör att användare snabbt och enkelt kan komma åt sina lösenord. Dessa funktioner inkluderar:

 • Kompatibilitet med Windows, Apple, Android och iOS
 • Möjligheten att automatiskt fylla i formulär för att logga in på webbplatser
 • Spara nya inloggningsuppgifter i realtid när du skapar nya konton
 • Integration och kompatibilitet med alla populära webbläsare (totalt 16)
 • Automatisk lösenordsgenerering för snabbhet och enkel användning
 • Cloud Sync-lösenordssynkronisering på alla enheter
 • Wifi Sync lösenordssynkronisering för ökad säkerhet
 • AES 256-kryptering för att lagra och överföra lösenord på ett säkert sätt
 • Tvåfaktorautent med hjälp av Googles autentiserare
 • Fingeravtryck upplåsning (Android och iOS)
 • Lösenord auto lås på en timer
 • Möjlighet att säkerhetskopiera din databas med lösenord i molnet (endast Premium)
 • Säkra minnesfunktioner
 • Identitetsfunktion för att automatiskt fylla formulär med namn och adresser

Genom att aktivera molnsynkronisering kan du få dina krypterade data sömlöst synkroniserade via Sticky Passwords säkra molnservrar. Detta låter dig dela dina lösenord till alla dina enheter hela tiden. Ännu bättre, Sticky Password har ett WiFi-synkroniseringsalternativ som låter dig dela alla dina krypterade lösenord till alla dina enheter via ditt lokala nätverk. Detta är utmärkt eftersom det betyder att din krypterade databas aldrig behöver gå ut i molnet. Dessutom låter appen dig synkronisera lösenorden manuellt med en USB-enhet eller SD-kort.

För det extremt paranoida är alternativet där att välja att lagra alla dina krypterade data lokalt endast på den enhet där lösenordshanteraren är installerad. Detta tar bort möjligheten att lösenorden fångas upp eller utsätts för en man i mittenattacken. Även om det är värt att nämna att även med Cloud Sync synkroniseras lösenorden med AES 256-kryptering som anses vara extremt robust, och därmed borde vara säkert.

Det fina med att synkronisera med hjälp av någon av ovanstående metoder är att du snabbt och enkelt kan installera och logga in på lösenordshanteraren på någon av dina enheter med bara det enda huvudlösenordet.

Enkel användning

Sticky Password gör det enkelt att börja skydda dina konton från det ögonblick det startar. Först uppmanas du med webbläsarsynkronisering, som gör den redo att användas i dina önskade webbläsare.

Vid första intryck tyckte vi att både det grafiska användargränssnittet och utseendet var utmärkt. Detta är definitivt en lösenordshanterare som kan rekommenderas till en nybörjare eller icke-teknisk person.

Att ange dina inloggningsuppgifter och lösenord är enkelt eftersom allt du behöver göra är att logga in på dina konton som du normalt skulle göra. I det skedet kommer Sticky Password att fråga dig om du vill spara lösenordet; klicka på ja och sedan kommer Sticky Password att göra det hårda arbetet för dig. Om du råkar ange fel lösenord är det inte ett problem - du kan komma åt lösenorden från en flik i programvaran och uppdatera lösenordet när du vill.

Om du bestämmer dig för att spara dina personliga uppgifter i Sticky Password - till exempel ditt namn och födelsedatum - kommer dessa saker att finnas tillgängliga via autofyllfunktionen.

självfyllning med klibbigt lösenord

Sticky Password är också konfigurerat för att fungera med appar som Skype, och kan ställas in för att komma ihåg dina bank- eller kortinformation så att du också kan fylla i betalningsformulär online också. Uppenbarligen, om du väljer att lagra dina betalningsuppgifter i databasen, vill du vara helt säker på att ditt huvudlösenord är extremt robust.

lägg till appkonto till klibbigt lösenord

En säker minnesfunktion ingår också, vilket gör det möjligt för användare att lagra slumpmässiga data på ett säkert sätt. Detta kan komma till nytta för till exempel människor som vill lagra långa lösenord för cryptocurrency. Nedan följer några exempel från appen på vilken typ av data du kan spara:

säkert memo klibbigt lösenord

Mobil version

På mobilen tyckte vi att appen fungerar extremt på samma sätt som på ett skrivbord. Plugins är tillgängliga för ett urval av webbläsare, och dessa gör att Sticky Password kan interagera sömlöst. För andra appar ger ett "Flytande klibbigt fönster" dig tillgång till dina lösenord snabbt. Det är dock värt att notera att dessa lösenord måste delas via Urklipp. Detta är inte perfekt på grund av förekomsten av pastajacking-skadlig programvara som är utformad för att stjäla data från klippbord.

klibbigt lösenord mobilversion

Synkronisering

För att testa synkroniseringen beslutade vi att testa WiFi-synkroniseringsfunktionen, eftersom det här är den som mest tilltalar mig för kombinationen av användarvänlighet och säkerhet. Det är enkelt att installera det, klicka bara på "Synkronisera" längst ner till vänster på klienten och välj det alternativ du föredrar; vi valde "Sync-local".

klibbigt lösenordsynkronisering inaktiverad

Nästa klick på: Meny > inställningar > Synchronization och sätta en svart prick i "Wifi och andra lokala nätverk." Därifrån, så länge mjukvaran redan är installerad på båda enheterna, är de båda inställda på WiFi-synk och de är båda anslutna till det lokala WiFi-nätverket - synkroniseringen är redo att hända. Vi hittade att synkroniseringen fungerade utan problem alls.

Autolås (rekommenderas)

Det är värt att notera att om du lämnar din dator eller din mobila enhet utan tillsyn - och du fortfarande är inloggad på Sticky Password - kan någon få åtkomst till dina onlinekonton eller bankuppgifter. För att säkerställa att detta inte händer måste du se till att du låser appen i systemfältet efter varje gång du har använt den.

Om du är rädd för att du kan glömma har Sticky Password en utmärkt autolåsfunktion som gör att du kan välja att programvaran ska låsas upp och kräver huvudlösenordet efter en viss tidsperiod. Vi valde den kortaste tiden för optimal säkerhetsnivå (1 minut inaktivitet).

klibbigt säkerhetsflik för lösenord

Säkerhet och integritet

Sticky Password använder AES-256-kryptering för att både lagra lösenord på ett säkert sätt lokalt och överföra dem via molnsynk-funktionen. Premiumanvändare som beslutar att använda molnteknisk säkerhetskopieringstjänst för sin databas med lösenord, kommer också att ha sin databas säkert skyddad med militärklass AES-256-krypteringsstandarder.

För autentisering producerar huvudlösenordet en kryptografisk nyckel med PBKDF2-lösenord hashing för PHP och 10 000 omgångar av slumpmässigt salt. Dessa är robusta kryptografiska fundament; vilket innebär att Sticky Password kan lita på vad gäller integritet och säkerhet.

Avsaknaden av återställning av huvudlösenord, även om det är nervhäftande för vissa människor, är en annan robust säkerhetsfunktion för denna tjänst. Och möjligheten att synkronisera manuellt eller via WiFi är ett extra plus.

En annan trevlig säkerhetsfunktion kommer i form av ett inbyggt virtuellt tangentbord som genererar flera musmarkörer för att göra det omöjligt för keyloggers och åskådare att se vilket lösenord som matas in. Vi gillar också den bakade in-förmågan att ställa in dubbelfaktorautentisering - vilket är en funktion som saknas hos några av sina konkurrenter.

Kundsupport

Webbplatsen Sticky Password är lätt att navigera och det är en utmärkt resurs som ger mycket värdefull information och enastående installationsguider. Vi hittade sidor för att ställa in synkroniseringen, för att aktivera autolås och för många andra användbara funktioner.

Ett bloggsnitt på webbplatsen gör det möjligt för människor att få uppdateringar om den senaste utvecklingen och funktionerna. Och företaget ger också åtkomst till en PDF-guide på 19 sidor.

Även om fria användare inte får tillgång till extra support, har premiumanvändare rätt till både livechatt och e-poststöd. Detta är ett trevligt extra för de konsumenter som beslutar att betala för hela paketet.

Nedan kan du se hur det ser ut som inloggat i medlemsområdet efter att vi synkroniserats med Firefox-webbläsaren ...

uppgradering av ett klibbigt lösenordskonto

Slutsats

För de hårda integritets- och säkerhetsfans där ute, kan det faktum att Sticky Password inte är Open Source vara en avstängning. Detta är giltigt eftersom det är svårt att verifiera påståenden om säkerhet på plattformen när den är stängd. Å andra sidan är Apple Mac vördad för säkerhet och integritet på sina plattformar och det är beryktat för att vara stängd källa - så det behöver inte vara ett avtal.

Sammantaget tyckte vi att lösenordshanteraren var väl utformad och lätt att använda. Synkroniseringen mellan enheter och webbläsare var enkel, vilket ger Sticky Password ett försprång över några av sina konkurrenter. Apparna gör allt du kan förvänta dig av en topp-of-the-range lösenordshanterare, och vi gillade särskilt den ursprungliga förmågan att möjliggöra dubbelfaktorautentisering eller fingeravtrycksläsaren.

Den här lösenordshanteraren är extremt enkel att använda och är mycket lättare än till exempel KeePass (som är många av de sekretessinriktade favoriterna). Av denna anledning anser vi att detta är ett utmärkt alternativ för icke-tekniker eller äldre medborgare som har problem med att komma ihåg lösenord.

Naturligtvis, om programvarans slutna källkod är ett problem för dig, kan du naturligtvis välja Bitwarden - en annan lättanvänd lösenordshanterare som är öppen källkod. Emellertid har Sticky Password funnits på marknaden i åtta år nu, och det verkar inte ha haft några problem med säkerhet hittills; vilket är ett bevis på designen.

klibbigt lösenord spara manateekampanjen

Slutligen bör vi nämna manaterna. Sticky Password donerar en del av varje prenumerationsbetalning till att spara manater. Detta är en ovanlig och prisvärdig företagspolicy som refereras av dess Manatee-marknadsföring.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me