Synkronoiva arvostelu

Syncthing


Synkronointi on turvallinen hajautettu vertaisverkkojen (P2P) tiedostojen synkronointiohjelma, joka voi synkronoida tiedostoja paikallisen verkon laitteiden välillä tai Internetin välityksellä. Se muistuttaa monin tavoin BitTorrent-synkronointia, paitsi että se on täysin ilmainen ja avoimen lähdekoodin (FOSS).

Synkronoiva kotisivu

ProPrivacy.com Pisteet
8 10: stä

Yhteenveto

Synkronoinnin avulla voit varmuuskopioida tiedot turvallisesti ilman, että sinun tarvitsee luottaa kolmannen osapuolen pilvipalveluntarjoajaan. Tiedot varmuuskopioidaan suoraan hallitsemallesi tietokoneelle tai palvelimelle, ja sitä ei missään vaiheessa tallenna kolmas osapuoli.

Tätä kutsutaan teknisissä piireissä nimellä ”BYO (Cloud) -malli”, jossa toimitat laitteiston kolmannen osapuolen myyjän sijasta. Käytetty salaus on myös täysin päästä päähän, kun salat sen laitteellasi, ja vain sinä voit purkaa sen. Kukaan muu ei omista salausavaimia.

Hinnoittelu ja ominaisuudet

Synkronointi on ilmaista (sanan kaikissa merkityksissä). Lahjoitukset sen kehittämiseen hyväksytään kuitenkin kortilla (Stripen käsittelemä) tai Bitcoineilla.

Ohjelma on saatavana Windowsille, OSX: lle, Linuxille ja Androidille sekä useille vähemmän suosituille alustoille. IOS-versio on betatestattu kirjoittamishetkellä, mutta virallista julkaisupäivää ei ole julkaistu.

Kaikki julkaisut ovat digitaalisesti allekirjoitettuja, ja Android-sovelluksen voi ladata F-Droidista niille, jotka eivät halua käyttää Google Play Kauppaa.

Yksi merkittävä pilvipalvelujen yhteinen ominaisuus on tiedostojen versioinnin tuki. Jos tätä asetusta käytetään, Syncthing arkistoi tiedostojen vanhemmat versiot, kun ne tallennetaan tai poistetaan. Niitä voi käyttää myöhemmin. Tämä määritetään kansiokohtaisesti, ja voit päättää, kuinka monta aiempaa tiedostoversiota arkistoidaan.

Yksityisyys ja turvallisuus

Kuten jo todettiin, synkronointi on hyvin yksityistä, koska tiedot tallennetaan suoraan valitsemaasi sijaintiin. Kolmansien osapuolten ei tarvitse olla mukana. Koska salaus on päästä päähän, kaikki käytettävät välityspalvelimet eivät pysty lukemaan tietojasi.

Teknisellä tasolla tietosi ovat suojattu Block Exchange Protocol v1. Tämä käyttää TLS 1.2 -varmennepohjaista todennusta yhdessä ”vahvan salausohjelman” ja täydellisen eteenpäin suuntautuvan salaisuuden (PFS) kanssa.

esimerkkejä vahvoista salaussivustoista

Diffie-Hellman-salausavainvaihto (DHE) on äskettäin aiheuttanut valtavan kiistelmän rajoitetun alkulukujen uudelleenkäytön suhteen, mikä tekee siitä haavoittuvan voimakkaan vastustajan, kuten NSA: n, murtamiseksi. Se kuitenkin sallii Perfect Forward Secrecyn käytön TLS-todennuksen aikana, ja jos se yhdistetään RSA: n kanssa avaintenvaihtoon (kuten se on kaikissa yllä olevissa esimerkeissä), se suojaa MitM-hyökkäyksiä, ja sen tulisi olla erittäin turvallinen.

Toisin sanoen, kaikki annetut esimerkit ovat todella vahvoja salausohjelmia. Lisätietoja Syncthingin käyttämästä Block Exchange Protocol v1: stä on saatavana sen verkkosivuilla. Keskustelu monista siinä käytetyistä termeistä löytyy täältä (vaikka artikkelissa käsitellään VPN-salausta, suuri osa sanotusta koskee yhtä hyvin täällä).

Verkkosivusto ja tuki

Siitä huolimatta, että Sycthing-verkkosivusto on vapaaehtoisten kehittämä FOSS-ohjelmisto, se tarjoaa runsaasti perusteellista dokumentaatiota ja siinä on vilkas keskustelufoorumi.

Prosessi

Rekisteröintiä ei vaadita. Lataa vain asiaankuuluvat ohjelmatiedostot mihin tahansa laitteeseen, jonka aiot synkronoida. Tätä tarkistusta varten synkronoin tiedostot Windows 10 -tietokoneeni ja Android-puhelimen välillä (ja kyllä, tiedän, että minun pitäisi käyttää Linuxia saavuttaaksesi todellisen tietoturvan tietokoneelleni, mutta useimmat lukijat käyttävät Windowsia).

Ladattuasi Windows-tiedostot on purettava, mutta ne eivät vaadi lisäasennusta (muuten kuin synkronoitavan oletuskansion luominen).

Synkronoivan tietokoneen käynnistys

Ajon aikana Syncthing avaa verkkoliittymän. Kun se suoritetaan ensimmäistä kertaa, se luo myös oletussynkronointikansion

Synkronoiva PC-lisälaite

Ensimmäinen tehtävä on lisätä uusi laite…

Synkronoi Android

Olen ladannut sovelluksen Android-puhelimeen ja jakanut sen laitteen tunnuksen työpöydälleni sähköpostitse. Laitetunnus on ainutlaatuinen, salausteknisesti turvallinen tunniste, joka luodaan osana avainten luomista ensimmäistä kertaa synkronoinnin yhteydessä. Laitetunnuksia ei tarvitse pitää salassa, koska ne ovat olennaisesti osa julkista avainta

Android Add -laitteen synkronointi

Molemmat laitteet on konfiguroitava puhumaan keskenään. Jaoin tietokoneeni laitetunnuksen puhelimen kanssa skannaamalla QR-koodin puhelimen kameran avulla. Asennusprosessin jokaisen vaiheen jälkeen on syytä synkronointi käynnistää uudelleen molemmilla laitteilla, mutta tämän suorittaminen vie vain muutaman sekunnin

Synkronoiva tietokone luo uuden kansion

Luo kansio yhdelle laitteelle (tai yksinkertaisesti Jaa laitteiden kanssa, jos kansio on jo olemassa, kuten oletussynkronointi tekee)…

Synkronoiva Android luo peilikansio

… Ja saat ilmoituksen toisesta. Puhelimessa tämä oli tavallinen Android-ilmoitus. Voit valita, mihin haluat sijoittaa sen pariksi, synkronoida se toiseen laitteeseen. Muista painaa Tallenna-kuvaketta (oikeassa yläkulmassa) etkä luo kansiota, kun olet valmis!

Yhden laitteen kansioon lisätyt tiedostot synkronoidaan nyt toisen laitteen vastaavaan kansioon. Yhdestä kansiosta poistetut tiedostot poistetaan myös toisesta, ellei ”Folder Master” -tilaa ole valittu. Tässä tapauksessa muiden laitteiden kansioiden muutokset jätetään huomioimatta. Tämä on kätevä tiedostojen "master-kopioiden" säilyttämisessä.

Huomautan, että vaikka se näyttää yksinkertaiselta paperilla, pidän kansioiden yhdistämisprosessia käytännössä hyvin hämmentävänä. Itse asiassa se oli niin hämmentävää, etten pysty selvittämään, johtuiko sekaannus ohjelman virheistä vai yksinkertaisesti siitä, että olen hämärä (ja yhä hämmentynyt).

Esimerkiksi olen luonut toisen synkronointikansion tietokoneelleni. Puhelimessani tämä pyyntö osoitti oletuskansioon. Ratkaisin tämän vaihtamalla manuaalisesti pyynnön kansiotunnuksen uudeksi PC-kansioksi, mutta sain sitten pyynnön jakaa uusi kansio takaisin tietokoneelle (sama, jonka jaoin ensin tietokoneelta Androidin kanssa) )! Gah!

Synkronointi synkronointi

Kun kaikki on kuitenkin asetettu, kaikki toimii hyvin.

Synkronoi kansion lisäasetukset

Oletuksena kansiot skannataan 60 sekunnin välein, joten voi olla pieni viive ennen synkronoinnin aloittamista. Tätä voidaan muuttaa manuaalisesti. Voit myös määrittää tiedostojen synkronointijärjestyksen (aakkosjärjestyksessä, satunnainen, uusin ensin jne.) Ja asettaa versioparametrit.

Synkronoi kansion lisäasetukset

Nopeuden testit

Synkronoin joitain erikokoisia testitiedostoja saadakseni kuvan siitä, kuinka kauan tietojen siirtäminen Synkronoinnin avulla kestää. Menetelmäni oli yksinkertaisesti aika, kuinka kauan tiedostojen siirtäminen tietokoneeltani puhelimeen sekuntikelloa käyttämällä. Nämä luvut ovat siis jonkin verran karkeita, mutta niiden pitäisi antaa hyödyllinen osoitus siitä, kuinka tehokas siirtoprotokolla on.

Testi suoritettiin käyttämällä 50 Mbs / 3Mbs laajakaistayhteyttä ja kotini 2,5 GHz IEEE 802.11n -verkkoa. Olen pyöristetty lähimpään sekuntiin. VPN oli käynnissä sekä tietokoneessa että puhelimessa. Muuntin latausnopeudet Mbps: ksi Google megatavan megabitin muuntimen avulla.

20 Mt = 5 sekuntia (32 Mbit / s)

100 Mt = 15 sekuntia (53,3 Mbit / s)

512 Mt = 72 sekuntia (56,9 Mbit / s)

1 Gb = 180 sekuntia (44,5 Mbit / s)

Toisin sanoen suurempien tiedostojen siirrot tapahtuivat melko paljon Internetin enimmäisnopeudella. Väri minua vaikuttunut!

johtopäätös

pidin

  • Ilmainen ja avoimen lähdekoodin ohjelmisto
  • Toimii virheettä kerran asennuksen jälkeen
  • Ei tarvitse luottaa kolmansiin osapuoliin
  • Vahva päästä päähän -salaus
  • Upea nopea siirto
  • Tiedostojen versiointi

En pitänyt

  • Löysin asennuksen olevan hyvin hämmentävä. Tämä voi johtua prosessin virheistä (luulen, että useiden onnistuneiden asennusyritysten jälkeen).

Asennuksen jälkeen synkronointi on upea tapa varmuuskopioida tiedostoja turvallisesti kaikkien tietokoneiden ja mobiililaitteiden välillä. Se on myös loistava tapa siirtää tiedostoja välillä vain langattomasti. Tämä tapahtuu yksinkertaisella ja intuitiivisella tavalla (pudota tiedostot vain synkronointikansioon, ja ne näkyvät maagisesti toisen laitteen vastaavassa kansiossa)..

Synkronointi tarjoaa itse asiassa suurimman osan pilvivarmuuskopiointipalvelun, kuten Dropboxin, käytöstä, paitsi että kolmansilla osapuolilla ei ole pääsyä tiedostoihisi. Tähän liittyy, että synkronointia tulisi kiittää erittäin vahvan päästä päähän -salauksen käytöstä.

Asennus oli kuitenkin ongelma. Kun olen käynyt läpi prosessin useita kertoja, pidän sitä edelleen hämmentävänä. Olen yhä vakuuttunut siitä, että tämä johtuu virheistä tapaa, jolla kansiot todennetaan eri laitteilla. Kun asennus on valmis, koko tiedostonsiirtoprosessi näyttää erittäin vakaalta ja on uskomattoman nopea.

Jos etsit avoimen lähdekoodin pilvimaista varmuuskopioratkaisua, synkronointi on melkein ainoa vaihtoehto. Onneksi (kun olet joutunut kaikkiin asennusongelmiin), se toimii erittäin hyvin.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me