Tenta-selainkatsaus

Tenta-selain

Tenta on uusi Android-selain, jossa keskitytään syvästi yksityisyyteen. Vaikka suurin osa selaimista ansaitsee palvelunsa mainostamalla ja keräämällä käyttäjätietoja, Tenta tekee asiat toisin. Tenta tarjoaa OpenVPN-selaimen sisälle, jotta käyttäjät ovat täysin turvallisia. Lisäksi Tenta ei koskaan säilytä käyttäjän avaimia millään palvelimellaan ylimääräisen turvallisuuden takaamiseksi. Ajattele inkognito-tilassa olevaa VPN: ää ja selainta, jotka kaikki on yhdistetty yhdeksi ja alat saada käsityksen Tentan tarjoamasta selauskokemuksesta.

ProPrivacy.com Pisteet
4 10: stä

Yhteenveto

Sanonta, että olen innoissani yrittänyt Tentalle yrittää, on liian vähäistä. Heti kun kuulin siitä, olin uskomattoman innokas laittamaan sen läpi. Toimiiko ilmainen sisäänrakennettu VPN optimaalisilla tasoilla, joita tarvitaan suoratoistoon HD: ssä? Vai onko se hidas ja sopiva vain langattomaan verkkojen tietoturvaan ja verkkopankkipalveluiden poistamiseen? Koska se on ilmaista, edes jälkimmäinen ei olisi niin paha. Minun on kuitenkin myönnettävä, että toivon, että se toimii todella hyvin. Epäilemättä tietosuojatyökalujen saumaton integrointi yhteen selaimeen on jotain, joka tarjoaa erinomaisen käytettävyyden ja antaa Tentaan ainutlaatuisen vetovoiman.

hinnoittelu

Tenta näyttää olevan innokas tarjoamaan palvelua ilmaiseksi, ja se on teoriassa erinomainen tuote. Joten se, että se on saatavana ilman tilausta, on aika mahtavaa. Joten mikä on saalis? Totuus on, että niin paljon kuin voin kertoa, sitä ei ole! Tenta-selain antaa ohjelmiston todella ilmaiseksi, ja se aikoo vain ansaita palvelun ansaitsemalla ihmisille mahdollisuuden päivittää pro VPN -pakettiin (lopulta).

Tämä päivitys on koko laitteen VPN-palvelu, joka suojaa kaikki sovellukset sen sijaan, että selaimessa olisi vain tietoja. Juuri nuo suunnitelmasuunnitelman tilaajat luovat tulolähteen Tentan kehittäjille. Sellaisena selain voidaan ymmärtää tappiota johtavaksi, jonka tarkoituksena on houkutella ihmisiä ostamaan täysi VPN-palvelu.

Avoin lähdekoodi

Kun kirjoitin ensimmäisen arvion, Tenta piti korttinsa lähellä rintaansa. Nyt Tenta on kuitenkin avoimesti toimittanut ohjelmistonsa yksityisyysosat. Tämä on hienoa, koska sen avulla ihmiset voivat tarkistaa Tentan väitteiden todenmukaisuuden alustaa kohtaan. Tähän mennessä kyseistä kolmannen osapuolen vahvistusprosessia ei ole tapahtunut. Tentan avoimen lähdekoodin tekeminen on kuitenkin ehdottomasti valtava askel oikeaan suuntaan tälle aloittelevalle VPN-palvelulle.

Tentan ominaisuudet

PIN-käyttö

Aloittaaksesi kokemuksen Tenta pyytää sinua antamaan PIN-koodin. Tämä tarkoittaa, että selain on suojattu heti pääsyltä. Kaikki historia, kirjanmerkit ja niin edelleen, jotka haluat säilyttää, ovat kaikki suojattu salasanalla. Hyvä on myös se, että yrityksen mukaan PIN-koodia ei koskaan tallenneta Tentan palvelimille tietoturvan lisäämiseksi.

Oma patentoitu inkognito-tekniikka

Toinen myyntikohta on se, että Tenta käyttää Smart Incognito ™ -sovellusta. Tämän tarkoituksena on antaa käyttäjille pääsy kirjanmerkkeihin, historiaan ja latauksiin ja pitää ikkunat auki istuntojen välillä, aina inkognito.

Sellaisenaan Tentan kanssa saat inkogniton yksityisyyden, mutta tavallisen selaimen toiminnallisuuden. Perustaja Jesse Adams kommentoi:

Jotta Tenta menestyisi selaimena, yksityisen ja turvallisen selauksen ydintoiminnon tulisi olla ilmainen. Eikä vain liikenteesi salattu sisäänrakennetulla OpenVPN: llä, vaan ajattele kaikkia muita selaustietoja, joita perinteisesti ei ole piilotettu, kuten kirjanmerkkejäsi, ladattuja tiedostoja tai jopa pitämällä välilehtiä auki nähdäksesi myöhemmin..

Inkognito-tila ja VPN: t eivät pidä tehokkaasti koko henkilökohtaista selailukokemustasi yksityisenä. Salaamme ja estämme pääsyn kaikkiin selaustietoihisi. Meillä on nolla tietämys lähestymistapa tietoihisi. Itse asiassa avaimia ei koskaan tallenneta millään palvelimella ylimääräisen turvallisuuden vuoksi, mikä tarkoittaa, että emme yksinkertaisesti pysty tarjoamaan kenellekään pääsyä tiliisi. Ja jälleen tämä on mitä ilmainen versio tarjoaa.

Tentan perustaja Jesse Adams

Ei rajoituksia tai rajoituksia

Todella merkittävää näyttää olevan, että toisin kuin useimmat ilmaiset VPN: t, Tenta sanoo, ettei se aio asettaa kaistanleveysrajoja tai käyttökattoja sisäänrakennetulle VPN-palvelulle. Tämä on kiitettävää ja voisi varmasti auttaa kuljettamaan Tentan nerokkaasti markkinoidut VPN-asemat huomionvaloon (erittäin kilpailukykyisillä ja tungosta VPN-markkinoilla).

”Zones”

Yksi hieno ominaisuus on selaimen kyky muodostaa yhteys erilaisiin VPN-palvelimiin selaimen eri välilehdissä (kutsutaan vyöhykkeiksi). Beetaversiossa on vain neljä palvelinta, joista valita, Seattlessa, Miamissa, Alankomaissa ja Singaporessa. Kuitenkin, jos ja kun Tenta laajentaa tätä palvelinpaikkojen luetteloa, tämä saattaa olla todella erinomainen ominaisuus, joka todella lisää käytettävyysarvoa. Kuvittele esimerkiksi, että pystyt estämään Australian TV: n eston tekeessäsi maantieteellisesti rajoitettua verkkopankkia turvallisesti julkisessa WiFi: ssä, ja saat idean.

Sisäänrakennettu DNS-asetukset

Tentana Tenten tahdolle olla huippuluokan tietosuojatyökalu, sen suunnittelijat ovat jopa integroineet vaihdettavat DNS-asetukset selaimeen. Tämä on hieno lisäys, ja se on jotain, joka ei ole normi VPN-teollisuudessa.

Pyrimme lisäämään tukea täysin räätälöityjen DNS-palvelimien valinnalle, jonka avulla voit lisätä haluamasi DNS-palvelimen IP: n, jos vaihtoehtomme eivät sovi sinulle.

Tentan perustaja Jesse Adams

Voit käyttää sitä napsauttamalla joko lipua tai sinistä nastata välilehdessä saadaksesi avattavan valikon.

Tentan verkkosivusto

Tentilla on mukavan näköinen verkkosivusto. Kotisivulla on videoesitys selaimesta, jotta ihmiset voivat oppia Tentasta tarvitsematta kaivaa. Siitä huolimatta, että sivusto on hyvin suunniteltu, se ei ole niin tuleva tekninen yksityiskohta.

Vaikuttavat väitteet ovat kaikki hyviä ja ominaisuudet, kuten DNS-vuodonsuojaus ja OpenVPN, kuulostavat hyvältä. Lisäksi blogiosiossa on myös paljon yksityisyyttä ja turvallisuutta koskevia artikkeleita, jotka ovat hyödyllinen lisäys. Ei voi kuitenkaan tunneta siitä, että mukava, selkeä tekniikan toteutussivu pyörittäisi verkkosivut täydellisesti ja tekisi siitä vetovoiman teknisesti kiinnostuneille ihmisille ja rentoille selaimille..

Tenta-selainkokemus

Tenta-selain on edelleen julkisessa beetaversiossa ja se on saatavana vain Androidilla. Lisäksi sinun on oltava kirjautuneena Google Play Kauppaan saadaksesi pääsyn ilmaiseen sovellukseen. Sovellus latautuu nopeasti ja asentuu helposti. Se näyttää hyvältä heti alusta alkaen. Logo on erittäin viileä: digitaalinen siru-telakka-mustekala, jossa on stetson - kuka voi kiistellä?

Käyttäjän on ensin tehtävä PIN-koodi. Käyttäjiä kehotetaan olemaan menettämättä sitä, tai heidät lukitaan Tenta-selaimestaan. Kun PIN-koodi on asetettu, käyttäjät voivat aloittaa selaamisen. Oletuksena selain on asetettu paikallisverkkoon ja toimii kuten mikä tahansa muu selain inkognito-tilassa. Napsauttamalla välilehden oikeassa yläkulmassa olevia asetuksia (tämä näkyy lipuna, kun yhteys on muodostettu, tai sinisenä nastana, kun se on paikallisessa verkossa), tilaajat pääsevät käyttämään useita asetuksia, mukaan lukien VPN-palvelimet.

Nämä asetukset ovat:

 • VPN-palvelimet: (Miami, Seattle, Alankomaat ja Singapore).
 • DNS: (Google DNS, OpenNIC, Taso 3, OpenDNS Custom).
 • Hakukone: (Google, Yahoo, Bing, DuckDuckGo ja StartPage).
 • “Lataa kysymättä” - voidaan kytkeä päälle tai pois päältä (poistetaan oletuksena).
 • "Sulje kaikki välilehdet nyt."
 • ”Poista vyöhyke.”
 • ”Notification” - hallitse Web-ilmoituksia.

Tenta on VPN-järjestelmä, joka sallii useiden yhteyksien avaamisen erillisillä välilehdillä. Se tekee tämän palomuuristamalla kaiken muun kuin selaimen VPN-tunnelista. Jotta tämä olisi onnistunut tuote, sen on kuitenkin tehtävä nämä asiat turvallisesti.

Ryhmäsivut VPN-sijainnin mukaan (vyöhyke)

Tentan sisäänrakennettu hieno ominaisuus on kyky ryhmitellä sivuja sijainnin mukaan. Tenta kutsuu näitä ryhmiä vyöhykkeiksi. Uuden ryhmän asettaminen on yhtä helppoa kuin muutama kosketusnäytön napautus. Tenta kuvaa verkkosivustollaan seuraavaa:

Tentan vyöhykkeet ovat patentoitu menetelmä ryhmitellä välilehtiä palvelimen sijainnin mukaan. Pidä yksi vyöhykkeen välilehti turvallisesti kytkettynä Amsterdamiin, kun taas toinen on samanaikaisesti kytketty Miamiin. Tai Seattlen. Voit jopa määrittää jokaiselle vyöhykkeelle mukautetut asetukset, mikä antaa sinulle vertaansa vailla olevan hallinnan selaustoiminnastasi. Kaikki vain parilla hanalla.

Vyöhykeominaisuus on ehdottomasti uusi, ja sen avulla käyttäjät voivat muodostaa yhteyden eri sivustoihin eri paikoissa samanaikaisesti. Testasin sitä perustamalla Miami- ja Hollanti-vyöhykkeen ja testaamalla ipleak.net: llä jokaiselle vyöhykkeelle. Olin iloinen siitä, että sain erilaisen (läpinäkyvän) IP-osoitteen jokaisessa “vyöhykkeessä”.

Muut ominaisuudet

Toistaiseksi tappakytkintä ei ole saatavana, mikä on vähän sääli. Tappokytkin estää kaiken verkkoliikenteen matkustamasta VPN-tunnelin ulkopuolelta lopettaaksesi datan kulkemisen käyttäjän Internet-palveluntarjoajaan, jos VPN-yhteys katkeaa. Tämä on epäilemättä tärkeä tekninen ominaisuus, jota tarvitaan tekemään Tentan tietoturvasta huipputaso. Hyvä uutinen on, että Tentan kehittäjillä on sitä valmisteilla. Muista kuitenkin, että siihen asti, jos VPN-yhteys putoaa, se voi johtaa salaamattomaan liikenteeseen käyttäjän todellisesta IP: stä vuotamasta hänen Internet-palveluntarjoajaan..

Yksityisyys ja turvallisuus

Koska Tenta on suljetun lähdekoodin, kysyin erittäin innokkaasti OpenVPN: n käyttöönottoa alustalla. Tietenkin, tällä hetkellä meillä on siihen vain Jesse Adamsin sana. Mielestäni Adams näytti kuitenkin todella tietävän, mistä hän puhui vastatessaan kysymyksiini. Hänen kuvaamansa salausasetustasot ovat ehdottomasti vahvat, joten voin antaa Tentaan peukalon. Nämä ovat tekniset tiedot:

 • OpenVPN suojattuihin yhteyksiin ja kaikkien saapuvien ja lähtevien verkkojen salaamiseen verkkoon (kokoonpanosta riippuen).
 • Siirrä metatiedot (OpenVPN-ohjauskanava) - TLS 1.2 DH-avaimenvaihto, AES-256 SHA-384-todennuksella. 2048 bitin RSA-avaimet.
 • Siirtodata (OpenVPN-datakanava) - AES-256 SHA-512 -todennuksella.
 • Palvelun sovellusliittymät: TLS 1.2 elliptinen käyrä DH-avaintenvaihto, AES-256 SHA-384-todennuksella. 384-bittiset EC-avaimet.
 • Lisävalvontaominaisuutena voimme todentaa ZONE-palvelimet varmistaaksemme, että vain Tentan käyttäjillä on käyttöoikeus.

Elliptinen käyrä DH-avaintenvaihto tarkoittaa, että Tenta toteuttaa täydellisen eteenpäin salaisuuden. Kun otetaan huomioon, että käyttäjät saavat tämän ilmaiseksi (ja että Tenta on edelleen beetaversio), tämä on mielenkiintoista ja asettaa varmasti paljon vakiintuneita VPN: itä häpeään.

Perustuu Yhdysvaltoihin

Vaikka Tentalla ei ole minkäänlaista lokia, Yhdysvalloissa toimiminen on kaukana ideaalista. Yhdysvallat on maa, joka on sekä NSA: n että CIA: n tarkkailun alla. Valvonta on maassa epidemian tasolla, ja maan teknologiayritykset voidaan pakottaa noudattamaan tutkimuksia optio-oikeuksilla ja gag-määräyksillä. Tämän vuoksi Yhdysvaltoja pidetään sijainnin kannalta aina punaisena lipuna. Tällöin nollalokkipolitiikka menee pitkälle ja tarkoittaa sitä, että jos viranomaiset menevät Tentalle tiedoksi, heillä ei ole mitään luovutettavaa.

DNS-asetukset

Yksi asia, jonka voin testata itselleni, on muokattavat DNS-asetukset. Käytettävissä olevat vaihtoehdot ovat: Google, System 3, OpenNIC ja OpenDNS (Custom on myös kehitteillä). Testasin Tenta Secure DNS: ää ja OpenNIC: ää ipleak.net: n avulla ja verkkosivusto havaitsi molemmissa tapauksissa Kalifornian Google Business DNS -osoitteet. Tämä huolestutti minua vähän.

Hieman enemmän testausta paljasti kuitenkin, että se on beetavirhe. Periaatteessa beeta-käyttäjien, jotka haluavat muuttaa DNS: ää, on ehkä käynnistettävä Android-laite uudelleen ja muutettava sitten DNS-asetukset. Sen jälkeen muodostakaa yhteys palvelimeen ja sinulla olisi oltava oikeat DNS-asetukset (tosin suosittelen tarkistamaan, että ne ovat muuttuneet oikein ipleak.net-sovelluksella).

Kun DNS on muuttunut onnistuneesti, Tenta muistaa asetuksen ja huomasin sen olevan vakaa. Havaitsin myöskään DNS-vuotoja, kun se oli oikein asennettu.

Vaikka joudut käynnistämään laitteen uudelleen varmistaaksesi, että DNS-muutokset ovat ehdottomasti virhe, Tenta on edelleen beeta, joten se voidaan antaa anteeksi.

OpenNIC on oletus-DNS-palveluntarjoaja, kun hän on nyt yhteydessä mihin tahansa VPN-sijaintipaikkaan. Siirrymme käyttämään Tenta DNS: ää, joka tarjoaa joitain etuja, kuten DNS-over-TLS ja DNS-over-HTTPS. Huomasimme kuitenkin, että kehittämämme Tenta DNS -palvelimet eivät kyenneet käsittelemään tuotantomääräämme, mikä johti varmuuskopioihin. Olemme yhdistäneet tämän OpenNIC: iin toistaiseksi, ja otamme Tenta DNS: n käyttöön sen valmistuttua.

Tämä kommentti tuli tarkistuksen jälkeen. Ymmärrämme myös, että meillä oli OpenDNS virheellisesti nimitetty OpenNIC-alueeksi vyöhykeasetuksissa. Tämä on korjattu tiedotteeseen, joka menee tänään / huomenna. Kiitos, että mainitsit tämän.

Tentan perustaja Jesse Adams

Kun valitsin OpenNIC, sain vain yhden DNS-osoitteen:

Tennan DNS-asetukset ovat kaiken kaikkiaan toistaiseksi huolestuttavia. Tämä on ehdottomasti jotain, jota pitää pitää silmällä, jos aiot käyttää Tentaa.

Yhteysnopeudet

Ehkä pettymintä Tenta-selaimessa on yhteysnopeudet. Testasin palvelimia Miamissa ja Amsterdamissa testmy.netin avulla. Kun testasin sitä, lataustulokset olivat todella huonoja. Testasin Miami-palvelinta testauspalvelimen avulla New Yorkissa ja Amsterdamin palvelinta Ison-Britannian testipalvelimelta. Kuten huomaat, perusnopeustestini oli paikallisesti noin 50 Mbit / s ja hieman alle New Yorkin testipalvelimen. Molemmissa tapauksissa latausnopeus Tentaa käyttämällä oli keskimäärin noin 5 Mbit / s (ja niinkin alhainen kuin 3 Mbit / s). Kuten aina, testasin kutakin palvelinta viisi kertaa ollakseen varma.

Latausnopeudet veivät myös hiukan sukellusta. Tämän Tenta joutuu päivittämään vakavasti, jos haluaa kilpailla tungosta VPN-markkinoilla. Suurimmalla osalla VPN: iä ei oikeastaan ​​ole omaa VPN-palvelinten infrastruktuuria. Tästä syystä he vuokraavat palvelimiaan luotettavilta palveluntarjoajilta. Parhaat VPN: t vuokraavat Tier 1 -palvelimia, jotka tuottavat minimaalisen häviön (ehkä 20%) nopeudesta (ja jopa toisinaan vähemmän).

Tällaisilla hitailla yhteydenopeuksilla ei ole epäilystäkään siitä, että suoratoisto olisi vähän painajainen. Tenta on silti beetaversio ja se on ilmainen, joten tämä on edelleen hyvä VPN pitääksesi sinut turvassa julkisessa WiFi-tilassa. Voimme kuitenkin vain toivoa, että Tenta onnistuu päivittämään palvelun ennen kuin se on pois beetaversiosta. Tämän tekemättä jättäminen voi olla vakava kipupiste.

Tenta-selain: Johtopäätös

Pidin:

 • Ilmainen VPN ilman rajoituksia
 • Voi muodostaa yhteyden eri palvelimiin eri välilehdillä
 • Lataukset, historia ja kirjanmerkit salaa selaimessa (AES-256-bittinen salaus laitteeseen tallennetulle kiinteälle selaintiedolle)
 • DNS-asetuksia voidaan muuttaa selaimessa
 • Vahva OpenVPN-salaus
 • Selaa inkognito-tilassa koko ajan (mutta luopumatta toiminnoista)

En ollut niin varma:

 • Vain neljä palvelimen sijaintia
 • DNS-asetukset ovat hiukan viallisia beetaversiossa
 • Ei tappaa kytkintä

Vihasin:

 • Erittäin hitaat yhteydenopeudet
 • Piti kytkeä Android-laite päälle ja pois päältä muuttaaksesi DNS-asetuksia ja toisinaan muodostamaan yhteyden palvelimiin

Tentilla on vielä alkuaikoja, ja yritys on juuri juuri saanut ohjelmistonsa avoimen lähdekoodin. Jos toteutus kuitenkin tarkistetaan, kun sitä tarkastetaan oikein - Tenta on varmasti erittäin mielenkiintoinen ilmainen selain, jolla on vahva integroitu OpenVPN.

Valitettavasti neljä palvelinta (vain kolmessa maassa) ei todellakaan riitä kilpailemaan nykypäivän VPN-markkinoilla. USA: n ja Alankomaiden vapauttamisella on kuitenkin varmasti etuja. Valitettavasti nopeudet ovat aivan liian hitaita kilpailla VPN-markkinoilla. Yhteysnopeudet ovat tärkein prioriteetti useimmille ihmisille, joten tämä ei ole alue, joka ei voita Tenta-faneja.

Ilmaiseksi tämä on kuitenkin erinomainen selain, jonka asetukset paranevat vain, kun se suoristaa ne harvat kohtaukset, joista se kärsii. Kaiken kaikkiaan Tenta on ominaisuuspakattu ja turvallinen huolellisesti harkitulla käytettävyydellä. Ehdottomasti yksi pitääksesi lonkeroita tulevaisuudessa!

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me