TurboVPN-arvostelu

TurboVPN

TurboVPN on ilmainen VPN-palvelu, jolla on 4,7 viidestä tähdestä Google Play -kaupassa. Tämä on erittäin korkea ottaen huomioon, että VPN: ää on tarkistettu melkein kaksi miljoonaa kertaa. Tässä TurboVPN-katsauksessa tarkastellaan, tarjoaako TurboVPN vesitiiviän digitaalisen yksityisyyden. Lisäksi tarkistamme sen suorituskyvyn nähdäksemme, pystyykö kilpailemaan markkinoiden parhaimpien ilmaisten VPN-verkkojen kanssa.

ProPrivacy.com Pisteet
4 10: stä

Yhteenveto

TurboVPN on Singaporessa ja Kiinassa toimiva vain mobiililaitteille tarkoitettu VPN, jota on ladattu noin 50 miljoonaa kertaa. Kuten aina ilmaisten VPN-palvelujen kohdalla, on tärkeää muistaa, että VPN: t maksavat paljon rahaa ylläpitämiseksi ja ajamiseksi. Tästä syystä on tärkeää tarkastella tarkkaan, kuinka VPN luo tuloja. Tarkastuksemme aikana löysimme VPN: n, joka palvelee ilmoituksia ja jakaa tietoja mainostajien kanssa ilmaisen VPN-palvelun tarjoamiseksi.

Hinta

Vaikka kuluttajia käytetään pääasiassa ilmaisena VPN: nä, he saavat kuitenkin mahdollisuuden päivittää palvelun VIP-versioon. Saatavana on myös 7 päivän ilmainen VIP-palvelun kokeilu. Kuluttajat voivat maksaa 11,99 dollaria kuukaudessa tai saada vuositilauksen, joka vastaa 2,99 dollaria kuukaudessa. Siksi syistä, joista keskustelen myöhemmin tässä katsauksessa, suosittelen yleensä, ettet maksa tämän VPN: n maksamista.

Ilmainen palvelu

TurboVPN tarjoaa ilmaisen VPN-palvelun, jota voidaan käyttää ilman rajoituksia. Se on vain mobiililaitteille tarkoitettu VPN, jota ei voida käyttää pöytätietokoneissa. VPN: n ilmaiset kustannukset ovat todella upeat. Se tarkoittaa, että ihmiset paikoissa, joissa verkkosivustojen esteet ovat yleisiä, voivat estää Internetin estämään pääsyn tarvittaviin uutisiin tai verkkopalveluihin.

Vaikka on totta, että ilmaiset VPN-palvelut ovat yleensä epämääräisiä yksityisyyden suhteen (lisää tästä myöhemmin) - ilmainen VPN voi olla erittäin hyödyllinen epävakaassa poliittisessa ympäristössä eläville ihmisille, jotka vaativat pääsyä estettyihin uutisiin, sovelluksiin tai sosiaalisen median palveluihin..

Poista Netflix-esto?

Kuten useimmissa ilmaisissa VPN-palveluissa, TurboVPN ei estä Netflix USA: n tai BBC iPlayerin estämistä.

Jokaiselle, joka haluaa maksaa tästä palvelusta, premium-versio avaa Netflix US: n VIP-palvelimillaan. Lisäksi sillä on brittiläinen palvelin, joka voi poistaa BBC iPlayer -sovelluksen käytöstä ulkomailla.

ominaisuudet

  • Palvelimet 9 maassa (ilmainen) tai 16 maassa (VIP)

  • Mobiilisovellukset Androidille ja iOS: lle (näiden protokollien tarkistamaton suojaus)

  • OpenVPN-, IPSec- tai IKEv2-salaus

  • Ilmainen VPN-käyttö

  • Poista Netflix-esto (vain VIP)

Nopeus ja suorituskyky

Tämä VPN on tarkoitettu vain matkapuhelimille, mikä tarkoittaa, että meidän oli testattava tämä VPN online-nopeustestaustyökalulla (toisin kuin tieteellisessä palvelinpohjaisessa nopeustestausjärjestelmässä).

Testasimme perusteellisesti tämän ilmaisen VPN: n nopeuden suorituskyvyn ja havaitsimme sen hidastavan yhteyksiäni noin puoleen. Testasin 50 Mbit / s Virgin Media -yhteyttä Yhdistyneessä kuningaskunnassa ja huomasin, että VPN hidasti yhteyttäni noin 26 Mbit / s.

Tämä on todella vaikuttavaa ja tarkoittaa, että kuluttajat voivat käyttää tätä VPN-verkkoa sisällön suoratoistoon verkossa ja estääksesi maassasi rajoitettujen YouTube-videoiden tai muiden streamien ympäri maailmaa. Tämä tarkoittaa myös, että tämä VPN toimisi todennäköisesti hienosti VoIP-puhelujen tekemisessä.

IP-vuodot

Testasimme Virgin Media IPv4 -yhteyden vuotoja ja havaitsimme, että VPN: ssä ei ole IP- tai WebRTC-vuotoja. Tämä on suurenmoista.

Valitettavasti testisivusto (ipleak.net) kuitenkin löysi Belgiassa 61 DNS-palvelinta - jotka kaikki olivat Google DNS -palvelimia. On mahdollista, että VPN proksittaa näitä pyyntöjä, mikä tarkoittaisi, että Google ei koskaan tiedä kuka tekee näitä pyyntöjä.

Toisaalta on myös mahdollista, että Turbo VPN ei proxyta näitä pyyntöjä lainkaan. Jos näin on, Google tietää tarkalleen, millä sivustoilla vierailet. Hyvä VPN käsittelee DNS-pyynnöt omilla palvelimillaan tai ainakin välityspalvelimet DNS-pyynnöt ennen lähettämistä kolmannelle osapuolelle, kuten Google.

Yritimme ottaa yhteyttä yritykseen palautussähköpostilla (sillä ei ole tukea) selvittääkseen, välittääkö se DNS-pyyntöjä välityspalveluna. Emme kuitenkaan pystyneet saamaan mitään vastausta VPN: stä. Turvallisuuden sijaan pahoillamme on oletettava, että Google käsittelee näitä DNS-pyyntöjä.

yksityisyys

Tämä kiinalainen VPN on rekisteröity Singaporessa, jota yleisesti pidetään hyvänä yksityisyydelle. Sen tietosuojakäytäntö antaa sille kuitenkin luvan lähettää kerättyjä tietoja takaisin Kiinassa sijaitseville palvelimille. Tämä on huolestuttavaa, koska Kiinan hallitus on yksi invasiivisimmista lainkäyttöalueista maailmassa. Lisäksi kiinalaisilla VPN-yrityksillä on oltava hallituksen kanssa lisenssi, joka antaa hallitukselle pääsyn näiden palvelimien tietoihin. Tämä herättää vakavia huolenaiheita, etenkin Kiinan kansalaisille.

On mahdollista, että olemalla singaporelainen VPN, TotalVPN: n ei tarvitse purkaa tietoja takaisin Kiinaan. Se, että politiikassa todetaan, että tietoja voidaan todellakin siirtää takaisin kiinalaisille palvelimille, on ehdottomasti harmaa alue.

Tietosuojakäytäntö

Turbo VPN väittää poistavansa kaikki käyttölokit kunkin istunnon lopussa. Tämä on hyvä, koska se tarkoittaa, että tämä VPN tarjoaa todennäköisesti riittävän suojauksen useimpien ihmisten tarpeisiin.

Loput tietosuojakäytännöistä herättävät kuitenkin joitain hälytyskelloja, ja on totta, että sinun on luotettava siihen, että VPN poistaa tosiasiassa lokit, joiden mukaan se ei pidä.

Tietosuojakäytännön mukaan henkilökohtaisia ​​tietoja (kuten IP-osoitteita) ei jaeta suoraan mainostajien kanssa. VPN kuitenkin myöntää, että mainostajat voivat kerätä tietoja käyttäjistä ja että he voivat myös lisätä evästeitä selaimeesi. Tämä tarkoittaa, että mainostajat voivat realistisesti seurata mitä teet verkossa ja saada IP-osoitteesi pääsyn itse VPN: n ulkopuolelle. Tästä syystä meidän on oletettava, että jonkinlainen yritysvalvonta tapahtuu, kun käytät TurboVPN: tä.

Alla näet kuvakaappauksen siitä, millaisia ​​tietoja tämä VPN kirjaa. Kuten näette, aikaleimat tallennetaan IP-osoitteiden viereen. Tämä tarkoittaa, että on mahdollista käynnistää aikakorrelaatiohyökkäys TurboVPN: n käyttäjiä vastaan. Lisäksi VPN antaa itselleen luvan kerätä valtavia määriä tunkeutuvaa tietoa ihmisten laitteista, paikallisesta verkosta, Internet-palveluntarjoajasta, mainostunnisteista, laitteen tunnusnumeroista ja paljon muusta.

turbovpn tietosuojakäytäntö

Se on valtava määrä tietojen säilyttämistä, mikä antaa TurboVPN: lle varmasti käyttää paljon enemmän tietoja kuin voisit toivoa. Seurauksena on, että on erittäin vaikea suositella TurboVPN: ää maksaville asiakkaille. Markkinoilla on runsaasti VPN-osoitteita, jotka tallentavat joko ei-tunkeutuvia yhteyslokeja; tai ei lokia ollenkaan. Tätä silmällä pitäen palvelusta maksaminen tuntuu turhalta.

Toisaalta, jos olet joku, jolla ei ole varaa premium-VPN-tilaukseen, ja mieluummin TurboVPN, mainostajat (ja ehkä jopa Kiinan hallitus) tietävät mitä teet verkossa - kuin omaasi Internet-palveluntarjoaja ja hallitus - tämä ilmainen VPN voi tarjota sinulle joitain todellisia etuja.

On kuitenkin mahdollista, että tämä VPN ei myöskään tarjoa kyseistä yksityisyyttä.

salaus

TurboVPN väittää tarjoavansa OpenVPN: n sekä Androidilla että iOS: llä. Tämä vaikuttaa erittäin epätodennäköiseltä, koska suurin osa iOS VPN -sovelluksista ei tarjoa OpenVPN-salausta. Sivustonsa mukaan se toteuttaa AES-256-salauksen. Koska sillä ei ole .ovpn-tiedostoja eikä sillä ole asiakastukea - emme ole täysin pystyneet vahvistamaan tätä.

Emme ole löytäneet mitään tietoja salaisuudesta, kättelystä, todennuksesta tai siitä, onko Perfect Forward Secrecy -sovellus toteutettu. Näissä olosuhteissa en voi sanoa varmasti, että se toteuttaa OpenVPN-salauksen. Jos käytät tätä VPN: ää, olet täysin pimeässä siitä, mitä tietoturvaa saat.

Tämä tarkoittaa, että on mahdollista, että tämä VPN ei salata tietojasi ollenkaan, mikä tarkoittaa, että tämä VPN saattaa antaa sinulle väärän tietoturvan - kun Internet-palveluntarjoajasi pystyy silti jäljittämään kaiken, mitä teet verkossa.

Asiakaspalvelu

VPN: n verkkosivustolla ei ole resursseja, se ei tarjoa hyödyllisiä tietoja, sillä ei ole live-chat-tukea eikä se tarjoa mitään keinoa ottaa yhteyttä VPN: ään suoraan. Verkkosivusto toimii periaatteessa ilmoituksena, ja turhauttavaa on, että verkkosivusto tarkoittaa selvästi, että asiakastuki on saatavana; se ei ole.

Tässä VPN: ssä ei ole vianmääritysohjeita VPN: n käyttöönottamiseksi, eikä sillä ole tietoja siitä, kuinka kuluttajat voivat poistaa sisällön eston. Lippujärjestelmä sähköpostitse vastattujen kysymysten esittämiseen olisi okei, mutta valitettavasti VPN ei tarjoa mitään sellaista.

Jälleen kerran ilmaiseksi tämä ei ole liian suuri ongelma - koska et maksa palvelusta. Tämä on kuitenkin jälleen yksi syy olla päivittämättä tämän VPN: n maksettuun versioon, jota emme todellakaan suosittele missään olosuhteissa. Yritimme jopa ottaa yhteyttä palaute-sähköpostiosoitteeseen sen tietosuojakäytännössä - mutta emme saaneet vastausta.

Käyttäjäkokemus

Testasimme sekä sovelluksen iOS- että Android-version ja havaitsimme niiden toimivan hyvin huijaamaan sijaintiani. Niiden lataaminen on helppoa, eikä sinun tarvitse luovuttaa sähköpostiosoitetta tai muita tietoja.

Android

Android-sovelluksessa käyttäjät voivat valita OpenVPN-salauksen ja IPSecin välillä. Käyttäjät voivat myös valita yhteyden muodostamisen automaattisesti heti, kun VPN on käynnistetty.

Testasimme IPsecin kautta kytkettyjä VPN-nopeuksia nähdäksesi nopeuttaako se yhteyksiäni. He pysyivät samanlaisina, mikä on hieman yllättävää. Olisimme odottaneet muutosta yhteysnopeuksissa erilaisella salausprotokollalla, tämä saa minut ihmettelemään, muuttaako se todella salausasetuksia.

Androidilla käyttäjät voivat valita yhdeksästä palvelimesta, jotka sijaitsevat Isossa-Britanniassa, Yhdysvalloissa (New York tai San Francisco), Kanada, Intia, Singapore, Hollanti, Ranska ja Saksa..

iOS

Heidän iOS VPN -sovelluksen voi ladata iTunes-sovelluskaupasta. Turbo VPN latautuu nopeasti ja vaivattomasti. Käyttäjät voivat valita joko IKEv2-protokollan (oletus), OpenVPN UDP tai TCP välillä. Sovelluksen käyttämiseksi käyttäjien on hyväksyttävä tietosuojakäytäntö, mutta sen jälkeen kokemus on aika hyvä. Se palvelee ilmoituksia, mutta minulla ei ollut kokemusta minkään ilmoituksen toimittamisesta, jonka epäitsisin toimittavan selaintottumusteni takia.

Valitettavasti iOS-käyttäjille ei ole annettu mitään palvelinvaihtoehtoja. Käyttäjien on muodostettava yhteys palvelimeen, johon se on osoittanut heidät automaattisesti. Minulle se oli palvelin Saksassa jonkin aikaa ja palvelin Hollannissa useimmiten. Tämä ei anna ihmisille mahdollisuutta poistaa tietyn sisällön esto. Se antaa kuluttajille kuitenkin mahdollisuuden paeta kokeilemastaan ​​paikallisesta sensuurista.

Mainokset näytetään melkein joka kerta, kun teet jotain valikossa, ja nämä ilmoitukset pakottavat sinut katsomaan noin viiden sekunnin ajan. Testasimme nopeuksia iOS-sovelluksessa käyttämällä IKEv2: tä ja sekä OpenVPN-asetuksia; kuten Androidissa, havaitsimme, että asetuksen muuttaminen ei tehnyt mitään nopeudelleni.

Pidämme tätä erittäin epäilyttävänä, ja se saa meidät aidosti ihmettelemään, ovatko sovelluksen asetukset vain näytössä. Jos näin on, on mahdollista, että tämä VPN tarjoaa PPTP-salauksen jokaisessa asetuksessaan. Se, että niin harvat markkinoilla olevat iOS-sovellukset (jopa johtavien VPN-palveluntarjoajien) toteuttavat OpenVPN-salauksen, aiheuttavat valtavia määriä epäilyjä.

Voimme tietysti toivoa, että se tarjoaa IKEv2: n, mikä olisi erinomaista. Näissä olosuhteissa meidän on kuitenkin sanottava, ettei ole mitään keinoa sanoa varmasti, että iOS- tai Android VPN -sovelluksiin voidaan luottaa yksityisyyden suojaamiseksi..

Lopulliset ajatukset

Ilmaisena VPN: nä, joka poistaa sisällön, tämä VPN on varmasti hyödyllinen. Sen tarjoamiin ilmoituksiin ei vaikuta kohdistuvan ihmisten selauskäytäntöjä. Tietosuojakäytäntö tekee kuitenkin selväksi, että mainostajat saattavat lisätä evästeitä selaimeesi kerätäksesi tietoja ja seurataksesi yrityksiä.

Tästä huolimatta löysimme TurboVPN: n hyödyntävän sellaisen sisällön lukituksen poistamisessa, jota en yleensä pysty käyttämään, mutta valitettavasti jätetään miettimään, millaista yksityisyyttä tämä VPN tarjoaa, ja jouduttava myöntämään, että se ei voisi olla ollenkaan..

Monet VPN: n asiat näyttivät liian hyviltä ollakseen totta ja se varmasti teki meidät epäilyttäviksi. Tästä syystä suosittelemme tätä ilmaista VPN-verkkoa vain sisällön poistamiseksi yksityisyyden sijasta. Androidilla nopeudet olivat hiukan hitaampia kuin iOS: lla. IOS-käyttäjät eivät kuitenkaan voi valita, mihin he muodostavat yhteyden; ominaisuus, joka varmasti tekee Android VPN: stä houkuttelevamman.

Huonon yksityisyyden, olemattoman asiakastuen, todentamattomien DNS-pyyntöjen käsittelymenetelmien ja epäilyttävien salausvaihtoehtojen vuoksi emme voi missään tapauksessa suositella tämän VPN: n maksettua versiota. Lisäksi emme suosittele tämän ilmaisen VPN: n käyttöä, jos haluat yksityisyyttä Internet-palveluntarjoajalta. Jos kuitenkin haluat poistaa jonkin sisällön esto ilmaiseksi; tämä VPN tekee tempun.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me