UnoTelly Review

UnoTelly

  • Prissättning

    Från $ 4.93
    / månad

UPDATE: UnoTelly verkar inte vara aktivt just nu.

ProPrivacy.com Göra
5 av 10

Sammanfattning

UnoVPN är en del av UnoTellys guldabonnemang. Det är ett begränsat virtuellt privat nätverk (VPN) som UnoTelly marknadsför som en integritets- och säkerhetstjänst. I själva verket specificerar UnoTelly att VPN endast är avskild och bör ”inte användas för andra ändamål.” Som sådan är detta VPN inte lämpligt om du vill ha en VPN för P2P-torrenting. UnoVPN tillhandahåller OpenVPN-kryptering, vilket är bra. VPN: s är dock alltför prissatta, med tanke på långsamheten hos sina servrar. Sammantaget är detta en under par VPN-tjänst som vi starkt rekommenderar att du undviker.

Funktioner

UnoTelly är det kanadensiska företaget som är mest känt för sin smarta DNS-tjänst. VPN-tjänsten är en extra som UnoTelly har utformat för att stärka sin huvudservice. Förra året tillhandahöll VPN främst Point-to-Point Tunneling Protocol (PPTP), vilket är mycket osäkert. Men nu erbjuder det också OpenVPN, som är mycket säkrare.

Servrarna finns i bara sex länder: USA, Storbritannien, Nederländerna, Kanada, Tyskland och Schweiz. Detta är ganska begränsat med tanke på kostnaden för tjänsten. Peer-to-peer (P2P) är uttryckligen förbjudet på den amerikanska servern och rekommenderas inte på någon av de andra servrarna, baserat på VPN: s råd.

Om du vill att ett VPN ska dölja din identitet vid torrent rekommenderar vi att du tittar på vår bästa guide för VPN för torrentwebbplatser.

UnoTelly tillhandahåller inte anpassad VPN-programvara. Detta innebär att användare måste använda OpenVPN-programvara från tredje part för att ansluta till sina servrar. Fördelen med detta är att OpenVPN-mjukvaran är mycket bra och numera levereras med DNS-läckskydd.

Tyvärr betyder det att det inte finns någon kill switch, stealth-läge och andra viktiga funktioner som pro VPN-tjänster erbjuder. Detta är en besvikelse, särskilt med tanke på kostnaden för denna VPN.

UnoVPN tillåter samtidiga anslutningar från så många enheter som behövs. Dessutom tillåter det valfritt antal käll-IP: er att ansluta till så många servrar du vill. Detta är en vansinnigt generös bestämmelse, särskilt med tanke på att den bara tillåter dig en IP på Smart DNS-tjänsten.

Smart DNS-tjänsten ger tillgång till över 300 kanaler för TV-strömning. Detta görs genom att ge åtkomst till mer än 30 höghastighets DNS-servrar. Som sådan marknadsförs smart DNS-tjänsten specifikt för avblockering, medan VPN är tänkt att användas för integritet.

Hastighet och prestanda

Anslutningshastigheterna var förmodligen den största besvikelsen för allt med den här tjänsten. Jag testade dem på OpenVPN med en 50 Mbps fiberanslutning. Jag testade servrar i Storbritannien, Nederländerna och USA.

Som ni ser, kämpade VPN verkligen. Det skulle förmodligen vara lite slitet för streaming i HD. Med detta sagt skulle du förmodligen komma undan med streaming i allt annat än de allra högsta nivåerna av HD. Fortfarande var detta inte en utmärkt prestanda.

Uppladdning av hotell

Jag använde ipleak.net för att kontrollera att VPN fungerade som det borde. Jag är glad att rapportera att jag inte upptäckte några IP-läckor eller DNS-läckor. Dessutom upptäckte jag inga läckor av web-realtidskommunikation (WebRTC) på mitt system. Allt klart här, vilket är en av de få bra sakerna med tjänsten.

Prissättning och planer

UnoTelly tillhandahåller endast UnoVPN som en del av sitt guldabonnemang. UnoVPN är tillgängligt i fyra planer, från $ 7,95 / månad till $ 4,93 / månad. Planerna betalas månadsvis, kvartalsvis, halvårsvis eller årligen - med rabatter som beviljas för åtaganden under en längre tid.

Kostnaden för VPN är ungefär genomsnittet jämfört med andra tjänster. Men det är lite dyrt för den servicenivå den tillhandahåller. Användare kan betala via Visa, Mastercard eller PayPal. Det finns en tre-dagars kostnadsfri testversion såväl som en sju-dagars, återbetalningsbar garanti.

unotelly_pricing

Du kan testa UnoVPN för gratis duethanks till dess 14-dagars återbetalningsgaranti. Dessutom får du en remissavgift för varje vän som du övertygar att gå med (på $ 4,95).

Sekretess och säkerhet

Kryptering på UnoVPN levereras med antingen PPTP-kryptering (128-bit MPPE) eller OpenVPN. PPTP är inte säkert, så vi rekommenderar att du använder OpenVPN.

UnoVPN implementerar OpenVPN med 128-bitars Blowfish (standardkrypteringen inbyggd i OpenVPN). Detta anses vanligtvis säkert förutsatt att dess kända svagheter undviks. Jag bad UnoVPN tre gånger för fullständig information om OpenVPN-implementeringen, men det gav mig inte det jag bad om. Som sådan är allt vi vet vad som finns på webbplatsen:

  • Data: BF-CBC med 128-bitars nyckel
  • Auth: TLS med 1024-bitars nyckel

Tyvärr anses 1024-bitars autentisering inte längre vara säker. På ProPrivacy.com letar vi efter minst 2048. Därför anser vi inte att UnoVPN är en säker VPN för integritet.

Enligt sin integritetspolicy förvarar UnoVPN anslutningsloggar. Lyckligtvis är det bara minimala loggar, till exempel tiden för anslutning till / koppling från tjänsten. Dessutom loggar företaget hur mycket bandbredd du använder (antagligen för att kontrollera om P2P-nedladdning sker).

Denna information är länkad till dina kontouppgifter snarare än till din IP-adress. Det här är inte perfekt. Om de kanadensiska myndigheterna närmar sig UnoTelly med en order, måste de lämna sina abonnenters IP-adresser. Detta skulle möjliggöra en tidskorrelationsattack, som kan upptäcka vilka webbplatser du besökte.

UnoTelly säger att det loggar ingenting "förutom i enlighet med de lokala lagarna i värdlandet på servern." Med andra ord kan det samla in användarloggar om det land på servern som du ansluter till har obligatoriska lagar för datalagring. Detta gör den avskildhet som tillhandahålls av UnoVPN till en lite beröring.

Även DNS-tjänsten verkar hålla loggar om sina användare:

"När du använder våra DNS-servrar samlas din IP-adress och alla DNS-förfrågningar som görs från enhetsinställningar med UnoDNS-servrar. Denna information används endast för att verifiera dig på våra servrar och för att leda dig till lämpliga länkar."

Om du behöver stark integritet är UnoTelly långt ifrån idealisk. Det finns mycket bättre integritetspolicy för ett liknande pris, så varför nöja sig med detta?

Enkel användning

UnoTellys webbplats fokuserar främst på sin smarta DNS-tjänst. Det är en tydlig webbplats som förklarar hur man får åtkomst till geobegränsat strömningsinnehåll från hela världen. När du prenumererar får du tillgång till ett användbart instrumentpanelområde. Du får också en guidad rundtur om vad som finns tillgängligt. Detta är ett utmärkt tillägg som gör att du snabbt kan se vad du kan göra med DNS-tjänsten.

unotelly_website

Tyvärr får UnoVPN inte inblick under den turnén. Du måste använda kunskapsbasen om du vill ha information om hur du använder VPN.

Inga tekniska detaljer om VPN-tjänsten (som detaljer för krypteringsimplementering) finns tillgängliga på webbplatsen. Detta visar en verklig brist på öppenhet och är en massiv nackdel, vilket är synd.

UnoTelly-webbplatsen har också en blogg. Återigen koncentrerar det sig dock på att avblockera med hjälp av UnoDNS-tjänsten, med mycket lite information om VPN.

Webbplatsen har många användbara videor för att få UnoDNS att arbeta på många olika enheter. Som sådan, om streamingguider är vad du behöver, har UnoTelly täckt.

Stöd

Registrerade användare får tillgång till 24-timmars livechatsupport. Detta är ett användbart tillägg till kunskapsbasen och kompenserar verkligen för bristen på information om VPN på webbplatsen.

Jag tyckte att teamets svarstid var utmärkt. Jag behövde aldrig vänta mycket längre än en minut eller två för att prata med en kundtjänst. Dessutom besvarades support-biljetter på nivå 1 ganska snabbt.

Den enda gången jag var tvungen att vänta längre var när jag bad om detaljer om kryptering. Även då behövde jag inte vänta mer än några timmar. Jag tyckte att kundservicerepresentanter var hjälpsamma och artiga.

Kunskapsbasen är inte dålig, men den är inte den bästa jag har stött på heller. Sökfunktionen fungerar bra, men startsidan är en rörig lista över kategorier och frågor. Tyvärr gör detta att omöjligt bläddra i kategorierna. Det betyder att sökning är nödvändig - det är osannolikt att du helt enkelt inte riskerar den information du behöver.

Också något irriterande är det faktum att du måste ange din e-postadress för att öppna en supportbiljett (även när du klickar genom från huvudpanelen). Jag tyckte att upplevelsen var besvärlig och skramlande.

Processen

Registrerar dig

Att registrera sig för UnoTelly kräver bara ett förnamn, e-postadress och lösenord. Detta ger dig direkt tillgång till en tre-dagars gratis testversion av UnoDNS. Bekräfta din e-postadress för att få ytterligare fem dagar med gratis UnoDNS-åtkomst. Denna period kan förlängas med en månad med "UnoCredits" för att hänvisa till vänner.

Dessutom är det möjligt att få en kostnadsfri testversion av UnoVPN. För att få detta följer du en länk i kunskapsbasen som lägger till en "UnoVPN 3-dagars testversion" till din kundvagn.

Denna gratis artikel måste då vara "betald" för. Om du betalar med kreditkort kräver detta att du anger dina kortuppgifter, även om du faktiskt inte debiteras något. Om du betalar för den kostnadsfria prövningen med PayPal, behöver du inte göra någonting (du behöver inte ens logga in på PayPal).

Jag prenumererade på en månad med UnoVPN för att testa tjänsten och se till att den respekterar sin 14-dagars återbetalningsgaranti. Jag betalade med PayPal, men frustrerande måste jag fortfarande ange en faktureringsadress. Tyvärr fanns det inget alternativ att betala i Bitcoins.

Windows-klienten

Tyvärr körs inte UnoVPN på anpassad VPN-programvara. Detta är ganska dåligt. Men att ansluta till alla VPN via tredje part OpenVPN programvara är vanligtvis en mycket bra upplevelse nuförtiden. OpenVPN är lätt att använda och gratis att ladda ner. Dessutom kommer den senaste versionen med DNS-läckskydd, vilket gör det säkert att använda.

UnoTelly tillhandahåller support för anslutning via TunnelBlick (främst för Mac-användare) och vanliga OpenVPN (.ovpn). Av detta skäl måste du se till att du laddar ner rätt filer för klienten du använder. Du kan göra detta genom att titta på filändelserna (.ovpn eller .tblk).

Personligen har jag inget emot att använda OpenVPN-programvara från tredje part (särskilt för att jag har mycket erfarenhet av att göra det). Men med tanke på kostnaden för pro-tjänsten är detta definitivt inte en positiv aspekt av tjänsten. Dessutom fick jag ovanliga installationsproblem med att logga in på UnoVPN-servrar med hjälp av OpenVPN. Jag var tvungen att få företaget att ändra mina inloggningsuppgifter för att lösa problemet. Detta skapade extra frustration för en redan saknad tjänst.

Andra plattformar

På grund av det faktum att UnoVPN av UnoTelly inte har anpassade klienter måste alla abonnenter på alla plattformar använda tredjeparts OpenVPN-programvaran för att ansluta till VPN. På grund av detta finns det inget annat att rapportera i den här delen av granskningen. Några goda nyheter kommer i form av UnoTellys kunskapsbas, som innehåller installationsinstruktioner för olika plattformar. Dessa inkluderar OS X (via Tunnelblick för OpenVPN), Android och iOS (via OpenVPN Connect för OpenVPN).

Andra / gratis tjänster

UnoTelly är kanske mest känd för sin smarta DNS-tjänst. Så föredrar företaget att ge människor tillgång till geobegränsat innehåll. För en mer djupgående granskning av den smarta DNS-tjänsten, vänligen titta här.

Slutgiltiga tankar

UnoVPN by UnoTelly marknadsförs specifikt som en integritets- och säkerhetstjänst. Det är en fast funktion för företagets viktigaste Smart DNS-tjänst. Den smarta DNS-tjänsten är vad konsumenterna ska använda för att avblockera webbplatsinnehåll och strömma geobegränsad TV. VPN bör å andra sidan endast användas för att säkra webbsökningsdata med kryptering.

Trots att de är mycket tydliga om detta är UnoVPN en tjänst som saknar den robusta kryptering som krävs för att göra det till en säker VPN. Av denna anledning misslyckas UnoVPN från UnoTelly helt med den ena uppgift som den avser att uppnå. Det är en långsam, clunky VPN-tjänst som lider av glitches, långsam anslutningshastighet och dåligt implementerade krypteringsstandarder.

Om du vill ha en smart DNS-tjänst kan UnoTelly vara biljetten. Men om du letar efter en allomfattande integritets- och avblockeringslösning, leta någon annanstans efter en pålitlig premium-VPN-leverantör med valuta för pengarna. Det finns gott om att välja mellan.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me