Unseen.is arvostelu

Unseen.is

Unseen.is on islantilainen viestintäalusta, joka mainostaa itseään edullisena suojatun sähköpostin tarjoajana, jolla on päästä päähän -salaus. Islannissa asuminen (jota tietosuojaan yleensä pidetään vahvana) tekee tästä palvelusta mielenkiintoisen. Ja vaikka Islannilla on joitain pakollisia tietojen säilyttämisdirektiivejä, niitä sovelletaan yksityisyyspalveluihin, kuten VPN: iin.

ProPrivacy.com Pisteet
8 10: stä

Yhteenveto

Toisaalta nopea vilkaisu verkossa paljastaa, että Unseen on suljettu lähde. Tämä on kaukana ihanteellisesta - ja se seikka, joka on saanut paljon kritiikkiä aikaisilta tilaajilta - soittaa myös joitain hälytyskelloja.

Testien aikana löysimme chat-palvelun, joka toimii, mutta jota emme voineet varmistaa yksityisyyden ja turvallisuuden suhteen. Ja turvallinen sähköpostipalvelu, joka joko ei ole enää saatavana uusille tilaajille - tai kokonaan vanhentunut. Lue lisätietoja, mutta TLDR on, että suosittelemme pysymään poissa tästä kyseenalaisesta palvelusta.

Kuinka paljon Unseen.is maksaa?

Näkymätön suojattu sähköposti on palvelu, jota käyttäjät voivat käyttää ilmaiseksi, jos he haluavat lähettää chat-viestejä muille näkymättömille käyttäjille. On kuitenkin paljon syitä uskoa, että ilmainen chat-palvelu ei tarjoa maksettuihin tilaussuunnitelmiin liittyvää yksityisyyden tasoa (jos ja milloin ne saattavat olla käytettävissä)..

Tämän seurauksena on mahdollista, että monet ilmaiset käyttäjät ovat päättäneet käyttää Unseen.is-sovellusta suojattujen chat-viestien lähettämiseen väärien väitteiden mukaisesti - olettaen, että se antaa heille turvallisen päästä päähän -salauksen..

Jokaisen, joka päättää maksaa palvelusta, oletetaan voivan tehdä niin PayPalin, VISA: n, MasterCardin tai Bitcoinin avulla. Testien aikana premium-tilit eivät kuitenkaan olleet saatavilla (ja emme pystyneet selvittämään, milloin ne saattavat palata). Tästä syystä emme pystyneet täysin selvittämään, kuinka paljon premium-tili todella maksaa.

ominaisuudet

Perusnäkymätön tili antaa käyttäjille mahdollisuuden suorittaa tekstikeskusteluja ja henkilökohtaisia ​​puheluita. Se ei tarjoa pääsyä sähköpostiin tai suojattuun sähköpostiin. Chat-palvelu on saatavana verkkokäyttäjänä pöytätietokoneille ja sovelluksina Androidille ja iOS: lle.

Kaikkien, jotka haluavat käyttää suojattuja sähköposti- ja neuvottelupuhelutoimintoja, on päivitettävä Premium-tilille (jota ei ollut saatavilla tarkistuksen yhteydessä). Ensiluokkaisten käyttäjien oletetaan saavan seuraavat täydet ominaisuudet:

  • Kaksi turvallista sähköpostiosoitetta isännöidään Islannissa
  • 2 Gt sähköpostien tallennustilaa
  • Täydellinen hallinta avaimissa (koodaus päästä päähän)
  • Neuvottelupuhelut, joissa voi olla jopa 10 ääni- ja 4 videopäivää puhelua kohti
  • Salattu tiedostojen jakaminen (enintään 10 Mt)
  • Ensisijainen asiakas live-keskustelun kanssa (Islannin työaikoina)

Perustaa

Ilmaisen tilin saaminen näkymättömästä chatista on erittäin helppoa. Anna vain vaihtoehtoinen sähköpostiosoite, käyttäjänimi, salasana ja täytä captcha todistaaksesi, että olet ihminen. Kun olet napsauttanut lomaketta, sanotaan, että olet luonut tilin onnistuneesti (se on hieno ja aluksi saatat ajatella, että se ei ole toiminut).

Kirjaudu nyt sisään äskettäin antamallasi käyttöoikeustiedoilla, jolloin näyttöön tulee ilmoitus, jossa sinua pyydetään vahvistamaan tili antamasi sähköpostiosoitteen avulla. On totta, että vaihtoehtoisen sähköpostiosoitteen tarjoaminen ei ole ihanteellista - mutta se on parempi kuin antaa puhelinnumero. Tervetuloa-sähköpostilla muistutetaan seuraavaa:

setup unseen.is

Palvelu muistuttaa käyttäjiä myös siitä, että jos he unohtavat salasanansa, heidän on palautettava se, minkä seurauksena heidän postilaatikon sisältö nollataan:

Muista kirjoittaa salasanasi jonnekin ja pitää se turvassa. Jos unohdat salasanasi ja palautat sen, menetät KAIKKI aikaisemmat chat-viestit ja jaetut tiedostosi, koska salasanaasi tarvitaan viestien lopullinen purkaminen. "

Valitettavasti heti kun olemme kirjautuneet sisään, ymmärrämme, että et itse saa mitään sähköpostiominaisuuksia ilmaisella tilillä. Ja napsauttamalla päivitys premium-sivulle pääset sivulle, jossa ilmoitetaan:

Unseen.is perustettu

Helppokäyttöisyys

Kun tili on määritetty, olet valmis aloittamaan web-asiakkaan käytön. Ensi silmäyksellä käyttöliittymä näyttää melko hyvältä ja on ehdottomasti houkuttelevampi kuin jotkut muut testaamamme palvelut. Palvelun chat-ominaisuutta ei kuitenkaan voida tällä hetkellä arvioida.

Päätimme liittyä Unseen kanssa kahdesti keskustelutoiminnon testaamiseksi (saadaksesi selville, onko palvelu edelleen aktiivinen). Tätä varten aloitimme tilin nimeltä proprivacy ja etsimme raywalsh. Alla näet haun tulokset.

etsi käyttäjiä

Kun lisäsimme itsemme yhteyshenkilöksi, saimme pyynnön toiselle tilille.

pyydä yhteyttä

Siitä lähtien pystyimme aloittamaan viestien lähettämisen, ja saimme jopa live-ilmoituksia sovelluksesta ilmoittaaksemme, että meillä on viesti.

Salausominaisuus näyttää antavan käyttäjien salata viestit, kun niitä säilytetään levossa. Emme kuitenkaan pystyneet lähettämään salattuja viestejä, koska tämä ei ole käytettävissä oleva ominaisuus.

sähköpostin luominen

On vaikea ymmärtää täysin sitä, mitä tällä ”salauksella” tosiasiallisesti saavutetaan, kuin näytön viestien hämärtämiseen.

Voidaan vain olettaa, että se myös salaa ne yrityksen palvelimilla, jotta he eivät pääse kenellekään Unseenille (tai hakkereille, jotka saattavat saada pääsyn). Tämä ei kuitenkaan ole kaukana itsessään toiminnallisuudesta, eikä sitä selitetä yrityksen verkkosivustolla (mikä merkitsee kerta toisensa jälkeen, että et saa päästä päähän -salausta, ellet saa premium-tiliä)..

Testasimme Word-tekstitiedoston lähettämistä palvelun avulla ja huomasimme, että voimme lähettää tiedostoja onnistuneesti. Näin ollen kaiken kaikkiaan havaitsimme tämän olevan ok viestipalvelu, johon emme erityisen luottaisi turvallisten viestien lähettämisessä (lue lisätietoja tämän katsauksen tietosuoja- ja suojausosista)..

yksityisyys

Islannissa asumista pidetään vahvana yksityisyyden vuoksi, koska kuten yritys huomauttaa:

”Yrityksemme ja palvelimemme sijaitsevat Islannissa, ja niitä suojaavat maapallon tiukat tietosuojalait. Olemme rekisteröity yritys Islannissa. ”

Tämä on hyvä uutinen, koska Islanti ei kuulu 5 tai useamman 9 silmän valvontasopimukseen, ja sen ajatellaan olevan paikka, joka ei valvo kansalaisiaan massiivisesti..

Toisaalta näyttää siltä, ​​että tämän palvelun ilmaiset käyttäjät eivät saa päästä päähän -salausta tai kykyä lähettää salattuja viestejä toisilleen. Tämä tarkoittaa, että on mahdollista, että joku yrityksessä voi käyttää chat-viestejäsi ja jopa antaa kolmannelle osapuolelle (kuten viranomaisille) pääsyn tietoihisi..

On mahdollista, että keskustelujen salaaminen levossa suojaa niitä tunkeutumiselta, mutta tätä on mahdotonta tarkistaa, koska alustalla on suljettu lähde ja palvelun toiminnasta puuttuu dokumentaatio. Tämä on huolestuttavaa, koska tietosuojakäytännössä todetaan seuraavaa:

”Ellei Islannin valtion laeissa sitä edellytetä tai noudateta Unseenille asianmukaisesti toimitettua oikeudellista prosessia, Unseen ei paljasta, vaihda, vaihda tai myy mitään tietosi - etenkin mitään sinua henkilökohtaisesti tunnistavia tietoja - kolmannet osapuolet. Käyttäjälle ilmoitetaan heti jokaisesta kolmannen osapuolen esittämästä pyynnöstä. "

Toinen Unseenin ongelma liittyy siihen, että emoyhtiönsä Unseen, ehf, näyttää olevan johtajana iNome-yrityksessä. Tuo yritys väittää olevansa ”nopeasti kasvava henkilökohtaisen älykkyyden alan yritys”.

turvallisuus

Unseen.is on viestintäpalvelu, joka väittää tarjoavan päästä päähän -salauksen. Periaatteiden tarkempi tarkastelu paljastaa kuitenkin, että tämä ei pidä paikkaansa ilmaisia ​​käyttäjiä. UKK: n mukaan:

Mitä eroa näkymättömien perustilien ja premium-tilien välillä on??

Perustilit tarjoaa viesti- ja puheluominaisuuksia.

Premium-tilit tarjoavat maksimaalisen suojauksen online-viestintätarpeillesi, suojatulle sähköpostitilille, jossa on 2 Gt tallennustilaa, ja käytettävissä olevalle tehokkaimmalle salausasteelle, jopa 100 Mt tiedostojen jakamiseen, rajoittamattomaan yksilölliseen ja ryhmäpuheluun, sekä mahdollisuuden luoda ja tallentaa oma yksityinen avain.

Kuten näette, tämä lausunto paljastaa, että ilmaisilla tileillä ei ole salausa päästä päähän, mikä tarkoittaa, että kenen tahansa chat-palvelua käyttävän käyttäjän tulisi olettaa, että Unseen.is-ohjelmalla on hallussaan heidän avaintaan ja kyky tarkastella heidän viestejään. milloin tahansa. Tämä on erittäin harhaanjohtava käyttäjille, jotka eivät ehkä huomaa tätä yksityiskohtaa haudattuna verkkosivustolle.

Käyttäjäavaimien tallentaminen ilmaisiin tiliin yrityksen palvelimilla tarkoittaa, että ne voidaan hakkeroida. Se tarkoittaa myös sitä, että jos viranomaiset antavat Unseenille käskyn, hallitus voi käyttää kaikkia viestejäsi. Lisäksi koska tämä palvelu on suljetun lähteen, on mahdotonta tietää, mitä palveluntarjoaja voi tehdä käyttäjätiedoilla.

Positiivisempana huomautuksena on, että Unseen suojaa käyttäjän selaimelta palvelimilleen lähettämänsä tiedot tehokkaalla TLS / SSL-salauksella (HTTPS). Tarkistimme tämän kuljetusturvallisuuden tilan riippumattoman palvelun Qualys SSL Labs avulla ja palvelu sai A + -pisteen. Tämä on erinomainen luokitus, joka tarkoittaa, että tietosi ovat salattuja kuljetuksen aikana ja niiden on oltava riittävän turvallisia, jotta niitä ei voida siepata..

On kuitenkin myös syytä huomata, että koska Unseen toimii web-pohjaisessa asiakasohjelmassa selaimessa, se on alttiina Javascriptin hyväksikäytölle, joka voi johtaa keskipitkän hyökkäykseen. Ainoa tapa välttää tämä on käyttää sähköpostitiliäsi IMAP: n tai PoP: n kautta kolmannen osapuolen sähköpostiohjelmassa, kuten Firefox Thunderbird. Koska tämä ei ole mahdollista chat-asiakkaalle, sitä ei voida pitää turvallisena.

Ensi silmäyksellä verkkosivusto näyttää tarjoavan oppaan Unseen asentamisesta kolmannen osapuolen sähköpostiohjelman kanssa. Opas napsauttamalla paljastuu kuitenkin, että sisältö puuttuu, ja 22 ihmistä 23: sta kertoi, että oppaasta ei löytynyt hyötyä. Siksi oletamme, että (jos onnistut käyttämään sitä) sähköpostiohjelma ei tarjoa IMAP- tai PoP-yhteensopivuutta.

Puhuakseen sähköpostiohjelman maksamille tilaajille tarjoamasta päästä päähän -salauksesta palvelu väittää käyttävänsä ”4096-bittistä salausta”. Näkemättömiä tiloja, että käyttäjät luovat avaimet "erittäin vahvalla hilapohjaisella salauksella". Yritys väittää myös lisäävänsä "edistyneen symmetrisen salauksen, jota on erittäin helppo käyttää näppäimillä, jotka ovat 16x pidempiä kuin AES256: ssa."

Nämä yksityiskohdat näyttävät paljastavan, että Unseen käyttää omaa roll-salausa, josta emme tiedä mitään. Tämä yhdessä asiakkaan suljetun lähdekoodin kanssa tekee mahdottomaksi luottaa tähän palveluun yksityisyyden ja turvallisuuden vuoksi. Tästä syystä emme voi suositella tätä chat- tai sähköpostipalvelua turvallisena palveluna.

Asiakaspalvelu

Jotta voit kysyä palvelusta, sinun on liityttävä tukiportaaliin sähköpostiosoitteesi avulla. Tämä on epätavallista, kun olet jo liittynyt palveluun samalla sähköpostiosoitteella. Kun olet liittynyt tukipalveluun, voit kuitenkin alkaa käyttää lippujärjestelmää apua hakemaan.

Useiden kyselyjen jälkeen saimme automaattisen vastauksen joka kerta. Emme kuitenkaan koskaan onnistuneet ottamaan yhteyttä henkilökuntaan, mikä saa meidät ihmettelemään, onko tällä palveluksella enää henkilöstöä - näyttää siltä, ​​että se ei ole.

Tämä on erittäin pettymys ja tarkoittaa, että on mahdotonta esittää kysymyksiä tai saada lisätietoja palvelun tai sen premium-sähköpostitilien tilasta..

johtopäätös

Unseen.is-testauksen aikana emme päässeet maksettuun sähköpostipalveluun. Otamme yhteyttä tukitiimiin useita kertoja ja saimme useita lipun vastaanottoilmoituksia. Yritys ei kuitenkaan täysin vastannut. Tästä syystä meidän on oletettava, että premium-sähköpostipalvelu ei ole enää käytettävissä.

Chat-palvelu toimii hyvin, ja se on ilmainen. Se toteaa kuitenkin usein kysytyissä kysymyksissä, että sillä ei ole päästä päähän -salausta, mikä tarkoittaa, että turvallisiin viesteihin ei voida luottaa. Tästä syystä suosittelemme, että annat Unseenille laajan laituripaikan ja pidät kiinni hyvämaineisesta ja luotettavasta turvallisesta viestimestä, kuten Open Whisper's Signal..

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me