VPN.Asia Review

VPN.Asia

 • Prissättning

  Från $ 4.17
  / månad

ProPrivacy.com Göra
7,9 av 10

Sammanfattning

VPN.asia är en solid VPN-leverantör med en generellt fördelaktig distribution av servrar över hela världen. För användare som inte behöver särskilt sofistikerade eller avancerade funktioner är det ett bra val som är relativt lätt att använda. Tyvärr finns det dock några nackdelar som du bör vara medveten om innan du prenumererar. Låt oss ta en titt …

Snabbstatistik

 • Jurisdiktion
  Belize
 • Samtidiga anslutningar
  5
 • Länder
  30
 • ProPrivacy.com SpeedTest (medelvärde)
  61,06 Mbps

Funktioner

VPN.asia erbjuder samma funktioner på alla planer. Enligt deras webbplats inkluderar dessa:

 • Över 40 servrar i 30 länder i Nordamerika, Europa, Asien och Australien
 • VPN-klientprogramvara
 • Stealth VPN-läge
 • 256-bitars kryptering av militär kvalitet
 • Ingen loggning
 • Tillgängliga protokoll inkluderar PPTP, L2TP, OpenVPN (TCP / UDP)
 • Med en enda prenumeration kan du ansluta en av alla typer av personliga enheter
 • Kundsupport med tillgång till internetchatt dygnet runt

De flesta av ovanstående erbjudanden är standard från alla VPN, men denna uppsättning funktioner är mycket omfattande - vilket är bra. Om de stämmer med sitt ord bör denna VPN-leverantör på ett adekvat sätt täcka de flesta användares krav. När det gäller P2P-tjänster, även om det inte direkt är tydligt på webbplatsen om torrenting är tillåtet eller stöds - men vi har kontrollerat för dig och det är det. Några extra anmärkningsvärda funktioner inkluderar:

Fullt skydd

En intressant funktion hos VPN-klienten är Fullt skydd läge. Även om detta inte beskrivs någonstans på webbplatsen, från vår undersökning av parametrarna som finns tillgängliga i klienten och från våra omfattande tester, har vi verifierat att den här funktionen ger skydd för din enhet från potentiella avlysslare på ditt lokala LAN.

När fullt skydd är aktiverat blockeras anslutningen till lokala LAN-enheter. Genom att lägga till undantag från det här läget kan du vitlista anslutningen till specifika lokala enheter du väljer.

DNS-kontroll

DNS-kontroll låter dig använda en uppsättning DNS-servrar du väljer, och åsidosätter standard DNS som används av VPN.asia. Om du inte konfigurerar detta använder VPN.asia sin egen DNS-server.

Att ha möjlighet att använda en tredjeparts DNS-server kan tilltala vissa människor, men som en allmän regel föredrar vi en solid VPN som lägger fram DNS-förfrågningar via sina egna servrar (eftersom det är bättre för integriteten).

En av de viktigaste funktionerna i att använda en VPN-tjänst är den integritet som tillhandahålls. Detta kan naturligtvis variera mycket beroende på platsen för VPN-servern du ansluter till, eftersom detta påverkas av relevanta lagar som finns i det landet.

När det gäller deras integritetspolicy anges det tydligt att VPN.asia inte samlar in eller loggar någon trafik eller använder sin VPN-tjänst. Den enda behållna informationen är kontodata som innehåller ett förnamn, e-postadress, användarnamn och betalningsinformation. Hur denna information används anges också uttryckligen.

Policyn innehåller ett avsnitt om cookies som förklarar om och hur de eller tredje parter kan använda dem, till exempel Google Analytics. Slutligen inkluderar VPN.asia en uppsättning säkerhetsåtgärder som finns för att säkra sina system från externa attacker.

Politiken är heltäckande och tydlig och beskriver tydligt vad som tillhandahålls på förståeligt språk. Förutsatt att företaget följer denna policy verkar de tillhandahållna tjänsterna tillräckligt lufttäta.

Rättslig situation

VPN.asia har servrar i en mängd olika länder. De som är välkända för att vara de friaste och mest VPN-vänliga är Schweiz, och Nederländerna i Europa, Mexiko i Nordamerika, Malaysia och Singapore i Asien.

VPN.asia har servrar i alla dessa länder såväl som andra som kan vara intressanta för dig. I vilket fall som helst är täckningen av "säkra hamn" -platser mer än tillräcklig.

Betalningsprocessorer

VPN.asia använder PayPal och PayWall för att behandla betalningar. Som nämnts tidigare är betalningsmetoderna som visas på startsidan lite vilseledande. Trots att många kreditkort listas kan betalning endast ske via dessa två tredjepartsbetalningstjänster.

PayWall ger högre nivåer av anonymitet oavsett om du använder ett kreditkort, bitcoin eller till och med Mint. Detta beror på att enligt PayWalls webbplats "raderar känslig kundinformation omedelbart efter en framgångsrik transaktion."

Var dock medveten om att oavsett hur anonymt du registrerar dig eller betalar, kommer VPN-leverantören - liksom betalningstjänsten du använder - alltid ha din verkliga IP såväl som information som erhållits från dig under transaktionen. Du är skyldig att lita på deras påståenden om radering av kunddata och den sekretessnivå de ger.

Tänk nu på att även om VPN.asia är baserat i Belize, Centralamerika och är underkastat lagarna i det landet, är de betalningstjänster som tillhandahålls i USA och omfattas av amerikanska lagar..

Naturligtvis är det inte olagligt att köpa ett VPN-prenumeration i de flesta av världen, så det innebär inga juridiska problem. För dem som är ovanligt kompromisslösa när det gäller personlig integritet är det viktigt att veta att betaltjänsterna finns i U.S.A..

Hastighet och prestanda

Nedan granskar vi själva VPN-tjänstens prestanda. Dessa hastighetstester utfördes med vår uppdaterade hastighetstestmetodik.

Specifikt, med genomsnittsvärden för nedladdningshastighet som närmade sig 23 Mbps, var det långt över NordVPN: s hastighet på 17,8 men släpte CyberGhost och VyprVPN med cirka 10 Mbps. Det var ingenstans nära ExpressVPN: s fenomenala 41,7 Mbps. VPN.asia gav emellertid denna hastighet relativt stadigt under testdagarna till skillnad från CyberGhost och VyprVPN, som var något oberäknade.

DNS Lookup-hastigheten var å andra sidan en annan historia. Förutom den sista testdagen var VPN.asia mycket snabb med DNS-uppslagstider på mindre än 0,3 sekunder. Som framgår av bilden nedan var detta värde stadigt och konsekvent snabbare än resten av leverantörerna som undersöktes. Som ett resultat tillhandahåller VPN.asia utmärkta responstider som är idealiska för webbsökning och svarstider på webbsidan.

Slutligen, anslutningsvärden som registrerats, vilket är den tid som går från det ögonblick du tryckte på anslutningsknappen till det ögonblick du har tillgång till Internet via VPN, var utmärkt för VPN.asia. Återigen, utom den sista testdagen, överträffade VPN.asia alla andra leverantörer som ingick i denna jämförelse.

IP-läckagetest

För detta test använde vi CH Zurich-servern i Schweiz. Genom att använda tjänsterna från ipleak.net kunde vi verifiera att IP-adressen verkligen var VPN-servern i Zürich och att ingen vidarebefordrad IP upptäcktes. WebRTC-förfrågningar läckte inte och inte heller var DNS-förfrågningar. Torrentadressdetektering, liksom geolokaliseringsdetektering, klarat också testet.

Den enda kritiken att lägga till här är att DNS-kontrollalternativet inte verkade fungera. Trots att vi manuellt lagt till en alternativ DNS, indikerade ipleak.net att VPN.asias standard DNS-server fortfarande används. Inte ett massivt problem eftersom vi föredrar att DNS-förfrågningar hanteras av VPN. Kanske skulle VPN vara bättre på att förlora denna redundanta funktion.

Med undantag för den DNS-kontrollfunktionen klarat VPN.asia alla läcktest med flygfärger. Som sådan kan vi ge det en tumme upp för privatlivet.

VoD-tjänster

VPN.asia testades också med BBC iPlayer såväl som den amerikanska Netflix-tjänsten. BBC iPlayer var omedelbart framgångsrik men den amerikanska Netflix-tjänsten var det ursprungligen inte. Netflix indikerade det "du verkar använda en avblockerare eller proxy." Detta betyder att användningen av ett VPN upptäcktes. Efter att ha testat flera amerikanska VPN-servrar tillgängliga från VPN.asia kopplade jag dock framgångsrikt. Det är inte säkert hur stabil denna inställning är eftersom tjänster som Netflix kan ändra eller förbättra VPN-upptäckningstekniker och blockera en tjänst som på en gång var tillgänglig.

Pris

VPN.asia erbjuder tre planer att välja mellan: en månatlig, halvårlig och årlig plan. Den första är tillgänglig för $ 5,99 per månad medan den årliga planen, den mest kostnadseffektiva av de tre, beräknar till $ 4,17 per månad.

Servicenivån för alla tre planerna är densamma. Dessa åtföljs av en sju-dagars återbetalningsgaranti som låter dig testa och utvärdera VPN.asias tjänster innan du engagerar dig fullständigt.

När vi granskade VPN.asia för ett par år sedan erbjöd de en 24-timmars gratis VPN-rättegång utan strängar. Sedan dess har detta alternativ dock tagits bort.

Enligt deras huvudsida kan betalning göras på flera sätt.

Men när du faktiskt kommer att betala, är de enda tillgängliga alternativen PayPal- och PayWall-betaltjänster. Även om de ovannämnda betalningsmetoderna indirekt finns tillgängliga via dessa två tjänster, är det irriterande att du felaktigt får intrycket att du har möjlighet att betala direkt utan att använda en mellanliggande betalningstjänst.

Enkel användning

Skrivbordsklienten

Klienten är en enkel och lättanvänd applikation som från början visar en lista över tillgängliga servrar, deras kapacitet och deras aktuella responstider. Användare kan välja sina favoriter och förvara dem i en separat lista. VPN-programvaran väljer en "rekommenderad" server baserat på din plats och ping-svarstiderna du får.

Det är värt att notera att vissa instabiliteter hos nätverksklienten upptäcktes. Om anslutningen till en specifik server av någon anledning misslyckas, finns det ingen indikation på varför den misslyckades. Status återgår till "inte ansluten". Så om det finns ett anslutningsproblem till en av servrarna är det i allmänhet ganska svårt att felsöka.

När du försökte använda DNS-kontrollalternativet verkade det dessutom inte vara framgångsrikt. Detta beskrivs mer detaljerat i avsnittet om IP-läcktest (senare i denna översyn).

Det kan vara värt att notera att det finns flera stavnings- och grammatikfel hos klienten. (Brussel istället för Bryssel, "ändra dessa inställningar" istället för "ändra dessa inställningar"). Nu kommer detta uppenbarligen inte att påverka tjänstens funktionalitet, men det kan sätta tvivel på kvaliteten på den tillhandahållna tjänsten. Om jag kan upptäcka sådana enkla misstag - vilka dolda okända misstag kan detta företag göra i själva implementeringen av tjänsten? Sammantaget är det förmodligen bara en språkbarriärs sak, men mina frågor verkar giltiga.

Sammantaget tyckte jag att VPN var en enkel och relativt intuitiv / enkel att använda VPN-klient.

plattformar

VPN.asia tillhandahåller VPN-klienter för Windows, Linux, Apple-stationära datorer samt iOS- och Android-mobila enheter. Inga webbläsare-tillägg är tillgängliga just nu.

Android-appen är en nedskalad version av skrivbordsapplikationen med färre alternativ. Våra tester utfördes på en Samsung Galaxy S8 +. Den inledande skärmen ger dig fält för att ange ditt användarnamn och lösenord samt protokollet och porten du kommer att använda. Vi blev imponerade av att användare ges möjlighet att bläddra igenom portinställningar även på Android-klienten - eftersom detta är en något sällsyntare funktion.

Det ger dig helt enkelt en lista över servrar, deras platser och deras kapacitet.

Du väljer servern du vill ansluta till och sedan får du varning om övervakning av din trafik.

Slutligen, när du är ansluten, visas anslutningsinformation och en kopplingsknapp längst ner på skärmen. När du väljer att trycka på, koppla bort. Det är allt!

De enda ytterligare funktioner som appen tillhandahåller är en supportsida med information om hur man använder klienten.

Kundservice

Tyvärr verkar supporten vara ganska saknad jämfört med vad som annonseras. VPN.asia uppger tydligt att deras 5-stjärniga kundsupport erbjuder representanter för Internetchatt dygnet runt. Min erfarenhet var dock att även om supportsidan hade ett Live Chat-alternativ med en indikator - Online: YES - ingen var faktiskt där.

När jag klickade på livechattknappen gav jag mig ett meddelande om det "ingen är tillgänglig att chatta med dig." Därefter informerades jag om att jag skulle lämna ett meddelande som beskrev min fråga eller problem och de skulle svara inom 24 timmar. Jag fick ett svar via e-post drygt 72 timmar efter min första begäran. Jag hade ställt två frågor, och de svarade delvis bara på en av dem. Du får avgöra.

Sekretess och säkerhet

Integritet

VPN.asias sekretesspolicy anger tydligt att "vi spårar inte användaraktiviteter utanför vår webbplats, och vi spårar heller inte surfaktiviteter för användare som är inloggade i vår VPN-tjänst." Men de indikerar att "Vi kan engagera tredje parter , till exempel Google Analytics, för att spåra och analysera icke-personligt identifierbar webbplatsinformation. "

De gör det klart att detta bara görs på deras webbplats och att användarinformation inte sprids. Användare ges också möjlighet att välja bort Google Analytics-spårning genom att klicka på en länk. Det intressanta är dock att även om de "kan engagera tredje parter" ger de bara möjligheten att välja bort Googles spårning. Finns det andra tredje parter som inte nämns?

Vi testade webbplatsen med hjälp av Privacy Badger och hittade 24 potentiella trackare inklusive både Facebook och Google Analytics. Detta är inte nödvändigtvis ett integritetsbrott eftersom VPN.asia uttryckligen anger detta i sin integritetspolicy och är skyldiga att följa de skyddsåtgärder de själva har upprättat.

Om de förblir tro mot sitt ord, finns det inget att oroa sig för, men det är viktigt att veta vilken information som kan samlas in.

Besök VPN.asia »

säkerhet

Som alltid använder vi informationen om OpenVPN-krypteringen som används av leverantören för att utvärdera säkerhetsnivån. Vi undersökte OpenVPN-anslutningsinställningarna från anslutningen till VPN-servern i Zürich, Schweiz.

VPN.asia använder följande OpenVPN-krypteringsinställningar:

AES-256-CBC-chiffer för datakanalen och SHA256-hashverifiering.

Kontrollkanalkryptering, Control Auth, Handhake och Forward Secrecy kunde inte fastställas från några inställningar i klienten eller .opvn-filerna som tillhandahålls av tjänsten.

Jag utfärdade en supportbiljett och ställde alla lämpliga frågor för att ta reda på mer. Jag svarade dock aldrig tillfredsställande - se Supportavsnittet nedan för mer information om det lilla äventyret.

Förutsatt att standardinställningarna för OpenVPN är i kraft använder Control Channel-chiffer den något tvivelaktiga Blowfish-128, Control Auth HMAC SHA1, en solid RSA-2048 för handskakningen och tyvärr är det ingen framåt sekretess konfigurerad. Om en VPN-tjänst tillhandahåller något mer än dessa standardinställningar, antar du att de vill annonsera den mer effektivt.

Vad vi kan säga med viss säkerhet är att datakanalen är mycket starkt krypterad, detta kan mycket väl betyda att kontrollkanalen också är starkt implementerad (det innebär detta), men vi vet helt enkelt inte med definitivt.

VPN.Asia Logs

Enligt deras integritetspolicy samlar inte in eller loggar VPN.asia ingen trafik eller användning av sin virtuella privata nätverkstjänst. Vi förstår "använda sig av" som anslutningsloggar, men detta bör ses med viss skepsis, alltså ett grönt ljus och inte en stjärna.

Slutligen är verksamheten baserad i Belize, ett land som i allmänhet är gynnat för företag som VPN-leverantörer på grund av den höga nivån på Internet som tillhandahålls såväl som strikt rättsligt tillsyn som krävs för att utföra varje online-kommunikationsavlyssning.

För mer detaljerad teknisk information om VPN-säkerhetsproblem och för att ytterligare förstå terminologin och teknologierna som nämns ovan, kolla VPN-kryptering: Komplett guide för mer information.

Slutgiltiga tankar

Vi gillade:

 • Snabba och enkla beställnings-, betalnings- och installationsprocedurer
 • Intuitiva och lättanvända klienter
 • Ingen krångelanslutning till BBC iPlayer
 • Integritetspolicyn är tydlig, kortfattad och lätt att förstå
 • Integritetspolicy täcker tillfredsställande viktiga säkerhetsproblem

Vi är osäkra på:

 • Lite (initialt) besvärlig anslutning till US Netflix-tjänst
 • Misvisande information om betalningsalternativ
 • Brist på information om alla tjänstens funktioner på sin webbplats
 • Sparsamma vanliga frågor och supportsidor

Vi hatade:

 • Brist på annonserad chattstödstjänst dygnet runt
 • Otillräckliga och ofullständiga svar på våra frågor
 • Oacceptabel väntetid för att svara på supportbiljetter

VPN.asia är en VPN-tjänst som gör de flesta saker som den avser att göra. Kunder uppför sig som de är tänkta och levererar en omfattande säkerhetsnivå, inklusive 256-bitars kryptering av militär kvalitet och tillräckligt bra hastigheter för strömning. Med undantag för support - som med tanke på priset på VPN skulle vi förvänta oss att bli mycket bättre - VPN.asia är en tillfredsställande VPN som ger tillräcklig sekretess och säkerhet för de flesta. Med servrar lokaliserade över hela världen och goda integritetsnivåer är detta VPN bra för att blockera och torrentera.

Besök VPN.asia »

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me