Yojimbo-arvostelu

Yojimbo

Yojimbo 4 laskuttaa itseään henkilökohtaisten tietojen hallinnoijaksi eikä alhaisen salasanan hallitsijaksi. Se toimii salasananhallintana, mutta se on suunniteltu myös kaikenlaisten muiden tietojen tallentamiseen ja hallintaan.

ProPrivacy.com Pisteet
5 10: stä

Yhteenveto

Yojimbo on tuote, joka on suunnattu suoraan Applen faneille. Se on suunniteltu alusta alkaen MacOS-sovellukseksi, vaikka iPad-kumppani (mutta ei iPhone) -sovellus on myös saatavana. Muiden alustojen käyttäjien ei tarvitse ilmoittautua. Tässä Yojimbo-katsauksessa tarkastellaan syvällisesti tämän salasananhallinnan eri näkökohtia.

hinnoittelu

Yojimbo 4: n lisenssiprosessi on esitetty alla.

yojimbo hinnoittelu

Päivityskustannukset ovat Yojimbon edellisen version omistajille päivitettäväksi Yojimbo 4: ksi. Hinta on sama henkilö-, perhe- tai koulutuslisensseille (joita ei enää ole saatavana)..

Saatavilla on 30 päivän ilmainen esittely, joka ei vaadi mitään henkilökohtaisia ​​tietoja. Tämä on täysin varusteltu ja täysin toiminnallinen, paitsi että tietojen synkronointia useiden Mac-koneiden välillä ei tueta.

IPad-sovellus maksaa 2,99 dollaria App Storesta. Macien välinen synkronointi vaatii 2,99 dollaria kuukaudessa tilauksen, ensimmäisen kuukauden ollessa ilmainen.

Maksu tapahtuu kortilla, PayPalilla tai Amazon Pay -palvelulla.

ominaisuudet

  • Tallenna organisaatio vetämällä ja pudottamalla melkein mitä tahansa
  • Tehokkaat merkintäominaisuudet helppoa hakua ja järjestämistä varten
  • Asiakaspuolen salaus
  • Synkronoi kaikkien Mac-tietokoneiden välillä (vaatii tilauksen)
  • iPad-sovellus (lisäosto)
  • Applescript-tuki

Applescript-tuki

Monet Yojimbon rajoituksista, kuten tässä katsauksessa kuvataan, voidaan voittaa tukemalla Omenkirjoituksia, joista Internetissä on monia käyttäjän luomia esimerkkejä. Komentosarjoja on esimerkiksi kaikkien sähköpostien lähettämiseksi sähköpostista Yojimboon ja Yojimbon synkronoimiseksi Dropboxilla.

Yksityisyys ja turvallisuus

Toimivalta

Yojimboa kehittää yhdysvaltalainen Bare Bones. Ed Snowdenin joukkovakoilun paljastusten jälkeen Yhdysvaltoja ei voida pitää hyvänä toimivuusalueena teknologiayritykselle, joka perustuu yksityisyyteen.

Tällä ei kuitenkaan pitäisi olla merkitystä, koska Yojimbo on itsenäinen ohjelmisto, ei palvelu. Paljailla luuilla ei pitäisi olla pääsyä tietoihisi. Ainoa varovaisuuden huomautus on, että Yojimbo on suljetun lähdekoodin ohjelmisto, joten ei ole mitään keinoa tietää varmasti, mitä se tekee.

Enemmän huolta on Wasabi World Wide Heavy Industries -yrityksestä. Yojimbo käyttää kolmannen osapuolen Wasabi Sync -palvelua synkronoidaksesi tiedot Macien välillä, ja kuten jäljempänä keskustellaan, Wasabi on teknisesti mahdollista siepata Yojimbon käyttäjien salaamattomat tiedot..

Valitettavasti emme ole löytäneet mitään tietoa Wasabi World Wide Heavy Industries -yrityksestä.

Tekninen turvallisuus

Oletuksena, Yojimboon tallennetut tiedot eivät koskaan poistu Macista. Tiedostoja ei ole salattu oletuksena, mutta ne ovat vain kirjanmerkki tai sarjanumero yhdellä napsautuksella AES-256-salausta käyttämällä. Mikä on erittäin turvallinen. Salasana on salattu oletuksena.

Tiedot, jotka on synkronoitu toisiin Mac-tietokoneisiin Wasabi Sync -sovelluksella, suojataan HTTPS: llä. Tämän pitäisi suojata sitä ulkopuolisilta häiriöiltä, ​​mutta ei suojaa sitä Wasabi World Wide Heavy Industries -yritykseltä. Tiedot, jotka on salattu sovelluksessa AES-256: lla, säilyvät kuitenkin turvallisesti salattuina koko synkronointiprosessin ajan..

Tiedot synkronoidaan iPadeihin paikallisesti vain langattoman verkon kautta, joten kolmansien osapuolien palveluita ei tarvitse huolehtia. Vain hyvin paikallinen hyökkäys voi kohdistaa tällaiseen siirtoon, jota suojaa reitittimen suojausprotokolla (todennäköisesti WPA2). Ja tietysti salattu tieto pysyy salattuna synkronoinnin aikana.

Asiakaspalvelu

Tuki on melko paljaita (pun tarkoitettu!). Peruskysymykset ja julkaisutiedot ovat saatavilla verkkosivustolla. Voit myös ottaa yhteyttä Bare Bonesiin useimmista asioista sähköpostitse tai yhteyslomakkeella. USA: n puhelinnumero on saatavana myös ostamista ja tilitukia varten.

Mutta Yojimbo on erittäin helppokäyttöinen ja sisältää hyviä ohjeita, joten on epätodennäköistä, että tarvitset ylimääräistä tukea.

Helppokäyttöisyys

Yojimbo on macOS-sovellus, jonka mukana on iPad-lisäsovellus (joka edellyttää, että macOS-sovellus toimii). IPhone-sovellus voi näkyä tai ei välttämättä näy jossain vaiheessa.

Verkkosivusto tekee erittäin selväksi, ettei mitään muuta alustaa tueta koskaan. Tietoja on kuitenkin mahdollista viedä verkkosivumuodossa (HTML), joka voidaan lukea missä tahansa selaimessa Yojimbon sivupalkitoiminnolla.

Yojimbo macOS-sovellus

Kun suoritat ensimmäisen kerran Yojimboa, esittelyvideo näyttää hyvää työtä osoittamalla sinulle, mitä sovellus tekee ja kuinka sitä käytetään. Kirjaston tekstitiedostossa on myös hyödyllinen yhteenveto siitä, mitä voit tehdä Yojimbon kanssa.

yojimbo-postilaatikko

Yojimbo hyväksyy monia yleisiä tiedostomuotoja, mukaan lukien PDF-tiedostot ja useimmat kuvamuodot. Mutta ei ePub-tiedostoja tai useimpia Microsoft Office-tiedostomuotoja, vaikka Word-tiedostoja voidaan tuoda yksinkertaistetuina Rich Text (.rtf) -dokumenteina. Jos tiedostotyyppiä ei tueta, et voi lisätä sitä Yojimboon.

Voit myös tallentaa kirjanmerkkejä, pysyviä kopioita kokonaisista verkkosivuista ja sarjanumeroita (kuten ohjelmistolisenssinumeroita). Monissa tapauksissa esineitä voidaan lisätä Yojimboon yksinkertaisesti vetämällä niitä erityiseen Yojimbo Drop Dock -telakkaan, joka liukuu näytön reunasta..

yojimbo-työpöytäsovellus

Tallennetut kohteet voidaan merkitä, tunnistaa ja värikoodattaa, jotta niiden tunnistaminen ja etsiminen on helppoa sisäänrakennetun Tag Explorer -ominaisuuden avulla. Voit luoda "tunnistekokoelmia" pääsyä varten pääikkunan sivupalkista tai antaa Yojimbon luoda "älykkäitä kokoelmia" kohteille määritettyjen tunnisteiden perusteella.

älykkäät kokoelmat -vaihtoehto yojimbo

Tiedostoa napsauttamalla se näyttää Esikatselu-paneelissa samalla kun kaksoisnapsautat sitä, avaa Esikatselu-ikkunan.

kirjasto

Voit salata melkein minkä tahansa kohteen yksinkertaisesti napsauttamalla Salaa-painiketta. Salauksen purkamiseksi sinun on annettava Yojimbo-salasanasi.

kirjoita yojimbo-salasanasi

Voit luoda uusia salasanoja ja lisätä niihin tunnisteita. Salasanat salataan automaattisesti, mutta tuonti salasanoja ei ole eikä selaimen automaattisen täytön toiminnallisuutta ole.

Voit viedä sisältöä Yojimbolta HTML-sivuina, joita voi katsella millä tahansa laitteella, jolla on selain. HTML-sisältö on kuitenkin synkronoitava itse laitteisiisi (esimerkiksi USB-kaapelilla tai pilvisynkronointipalvelulla). Tässä käyttäjän luomat Applescripts loistavat.

Salasanakirjasto

Yojimbo iPadille

Seuralainen iPad-sovelluspari muodostuu Yojimbon kanssa MacOS: n kautta WiFi: n kautta, synkronoimalla kaikki kohteet iPadiin, jossa voit etsiä ja näyttää niitä. Et voi kuitenkaan muokata tai luoda kohteita iPad-sovelluksessa.

Yojimbo iPadille maksaa melko kalliita 2,99 dollaria App Storesta, mikä kääntää harmittavasti 2,99 puntaan meille britteille.

Sisällön synkronoimiseksi Yojimbo, mutta sen on oltava käynnissä Mac-tietokoneellasi, ja sekä Mac- että iPad-tietokoneiden on oltava samassa WiFi-verkossa. Prosessi on muuten erittäin nopea ja helppo.

Synkronoinnin jälkeen voit nähdä suurimman osan tiedoista, vaikka muutakin kuin kuvien jakaminen iPad-valokuvien kirjastoon, siihen ei voi tehdä paljon..

Yojimbo-kirjastoluettelo

Säännölliset salatut tiedostot voidaan salata salasanalla, mutta yllätyimme huomatessamme, että huolimatta App Store -kuvauksesta, jonka Yojimbo for iPad pitää "kaikki salasanasi ja kuittisi turvallisesti käsillä", tallennettuja salasanoja ei voi purkaa salauksen purkamista. Mikä ei ole ihanteellinen.

Lopulliset ajatukset

Yojimbo on hyödyllinen natiivi macOS-sovellus digitaalisen elämäsi keräämiseen ja järjestämiseen. Macillasi. Voit synkronoida muiden Mac-tietokoneiden kanssa Internetin välityksellä tarpeeksi helposti (hintaan), mutta minkä tahansa muun kuin alkeellisimman (virallisen) alustojenvälisen tuen puuttuminen on merkittävä este monille käyttäjille..

Salasananhallitsijana (joka oikeudenmukaisuuden vuoksi ei ilmoita itsensä) Yojimbo jää selvästi jäljelle kaikista omistamistamme salasananhallintaratkaisuista. Se tallentaa salasanamme turvallisesti Mac-tietokoneellesi, mutta siinä kaikki. Ei ole automaattisen täytön toiminnallisuutta eikä tietysti mitään käyttöympäristöjen välistä synkronointia eri laitteiden välillä. Vielä pahempaa, et pääse salasanoihin iPad-sovelluksen kautta!

Tämä tuo meidät tosiasiaan, että iPad-sovellus ei ole kovin hyvä. Sen avulla voit käyttää Yojimbo-sisältöä Macista (paitsi salasanat), mutta ei paljon muuta. Kipu on myös se, että se vain synkronoidaan paikallisesti WiFi: n kautta. Emme ole yllättyneitä siitä, että se saa vain 2,3 / 5 App Storesta.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me