15+ digitala nomader om bästa teknik, prylar och platser

Att bli en digital nomad är ett livsmål för många människor som växte upp i globaliseringens ålder.

Men det kan vara knepigt logistiskt.

När den varma kokongen på ett kontor fullt av personer med specialiserade roller försvinner omkring dig, kan de mest grundläggande kraven för att få gjort arbete bli en utmaning.

Att hitta en stabil internetanslutning, hålla reda på ditt arbete och utgifter, valutakurser, planera flyg, boende och så vidare - saker som de flesta bara behöver tänka på när de åker på semester blir dagliga sysslor. Och hur bra du utför dem påverkar direkt din professionella framgång, känsla av komfort och i slutändan om du kan få den digitala nomadens livsstil att fungera.

Oroa dig dock inte, oavsett om du funderar på att göra omkopplaren eller en digital nomad som vill upp ditt spel, har vi fått dig täckt.

Vi har bett 15 veteran digitala nomader att dela sina affärshemligheter om de bästa teknik, prylar och platser för att få lite arbete som nomad.

Höjdpunkter från Digital Nomad-intervjuer

15 intervjuer är mycket att smälta, så kolla in den här sammanfattningen av de vanligaste svaren på varje fråga för några snabba slutsatser.

Vilka appar tycker du är mest användbara för att arbeta som digital nomad?

Det fanns mycket variation i denna kategori, som kunde förväntas. Men en sak gemensamt mellan alla nomaderna som vi frågade, och förmodligen de flesta resenärer av något slag, är att ta bilder och ladda upp dem till internet. Och naturligtvis det avgörande steget emellan: redigering. Det finns en tydlig vinnare i denna kategori. Som Dave Dean uttryckte det: "om du delar foton online från en mobil enhet och inte använder Snapseed att redigera dem först, borde du vara."

Ett annat vanligt problem för nomaderna vi frågade var att skapa och organisera text. För detta verkar de två mest använda verktygen vara Grammarly och Scrivener. Den förstnämnda har en webbläsarförlängning som automatiskt påpekar misstag när du skriver, medan den senare är utmärkt för att organisera antingen långa texter, till exempel en roman, eller stora mängder korta anteckningar. asana gjorde också bra för tidshantering.

Vilka är dina ovärderliga resgadgets?

Förpackning kuber verkar ovärderlig för de flesta nomader, och förmodligen av goda skäl. Att ha fler saker och ha en mindre ryggsäck är obestridliga fördelar. Men det som gör packning kuber till en bra-brainer, är att om du lyckas ta en mindre ryggsäck på bara en flygning, har du antagligen redan sparat priset på kuberna på bagageavgifterna.

Smarttelefoner, bärbara datorer och deras olika tillbehör är också mycket populära. Poängen med dessa enheter är mångsidighet och portabilitet, vilket är uppenbara fördelar på vägen, och externa batterier, strömadaptrar, routrar och brusreducerande hörlurar gör dem ännu mer pålitliga.

E-läsare är också bra. Många människor romantiserar lukten och beröringen av riktiga böcker, men seriösa läsare förmodligen föredrar tillgång till tusentals böcker för bagagebehov i en bärbar dator.

Vad är den bästa destinationen för digitala nomader som du någonsin har besökt?

Den obestridliga vinnaren här är Thailand. Landet har varit i framkant av alla typer av turism i Sydostasien i årtionden, och det verkar som att det istället för att förstöras av det eller bli för mainstream, har blivit ett prisvärt paradis för en mängd olika resenärer. Digitala nomader eller människor som vill bo och arbeta i ett varmare klimat är särskilt vanliga här, dras in av den heliga treenigheten i tropiska stränder, billigt boende och höghastighetsinternet.

Bali är också mycket populärt som ett relativt prisvärt tropiskt paradis. Slutligen, för resenärer som letar efter en mer traditionell västlig storstad med fantastiska priser, pulserande kultur och nattliv och ett amalgam av människor från hela världen, Berlin är platsen att gå.

Dave Dean från för många adapter

Dave Laptop Belize 1 1024X518

Dave Dean är chefens nörd på Too Many Adapters, teknikwebbplatsen för resenärer. På vägen i över sex år skriver han om resor och teknik överallt med halvt anständigt internet och en fantastisk utsikt.

Tech

Det är svårt att begränsa det till bara tre fantastiska appar för nomadförfattare och bloggare, men jag skulle förmodligen behöva inkludera följande som jag använder hela tiden:

 • Hastighets test: ingenting förstör en arbetsdag som skit Wi-fi, så jag använder alltid Speedtest för att kontrollera hastigheterna innan jag går in på ett kafé eller walk-in room på ett hotell.
 • Lastpass: Det är i princip omöjligt att komma på och komma ihåg unika, starka lösenord för varje webbplats och onlinetjänst jag använder, så jag gav upp att försöka och började använda den här lösenordshanteraren istället. Jag låter det skapa superstarka, slumpmässiga 16+ teckenlösenord för allt och behöver bara komma ihåg det enda huvudlösenordet för appen. Det kommer automatiskt att fylla på inloggningsskärmen för nästan alla webbplatser och appar automatiskt, ansluts till Chrome och andra webbläsare och synkroniseras mellan skrivbord och mobil.
 • Snapseed: om du delar foton online från en mobil enhet och inte använder Snapseed för att redigera dem först, borde du vara det. Det är kraftfullt men superlätt att använda och tar bara några sekunder att göra nästan alla foton märkbart bättre - utan det konstgjorda utseendet du får med de förpackade filtren i t.ex. Instagram. Ta tag i den från App- eller Play-butikerna.

Gadgets

 • Hootoo Travel Router: den här lilla gadgeten är så användbar. Jag använder den mest för att öka Wi-fi-signalen när jag är för långt från närmaste router (dvs i nästan varje hotellrum jag någonsin stannar i), och som ett bärbart batteri för att hålla min telefon igång under långa resedagar. Det gör mer än så - du kan använda den för att skicka filer till och från en USB-enhet, eller strömma video från en USB-enhet till dina enheter - och kostar under $ 50 på Amazon. Totalt fynd.
 • Olixar 4-USB reseadapter: det här lilla tillbehöret låter mig ladda upp till fyra USB-enheter från ett enda eluttag och kommer med klämma på adaptrar som fungerar i ~ 150 länder runt om i världen. Om jag reser utan en bärbar dator på en viss resa är det nu den enda laddaren jag behöver ta.
 • Shure SE 215 ljudisolerande hörlurar: Jag har tappat och bytt ut dessa hörlurar flera gånger nu, för jag gillar verkligen inte att resa utan dem. De har fantastiskt ljud, klipper ut mest utanför ljud utan batterikraven för aktiv brusavbrott och hanterar allt missbruk jag kastar på dem. Jag önskar bara att jag inte fortsatte att lämna dem efter på flygplan!

platser

Mina behov från en digital nomaddestination ändras med tiden, så jag kan inte ge dig en enda bästa plats - jag har aldrig hittat en plats som har allt jag någonsin behöver. För samhälle, prisvärda bo och god mat kommer jag vanligtvis att gå till Chiang Mai eller Saigon, eller någonstans som Playa del Carmen i Mexiko. Om jag är ute efter några av bekvämligheterna i det västra livet utan att spendera en total förmögenhet, lissabon är en fantastisk plats, tillsammans med andra städer i Portugal och Spanien som Porto, Granada, Madrid, och andra. Men jag är ganska flexibel och har funnit att så länge internet och ström är pålitliga kan jag göra att de flesta platser i världen fungerar för mig, åtminstone ett tag.!

Erin från Never Ending Voyage

Simon och Erin från Never Ending Voyage

Erin McNeaney och Simon Fairbairn är ett digitalt nomadpar som sålde allt de ägde och lämnade Storbritannien 2010 för att resa världen för alltid. De skriver om sina långsamma resor runt om i världen, den läckra vegetariska maten de äter och upp- och nedgångarna i nomadlivet på Never Ending Voyage. De är skaparna av iOS-appen Trail Wallet, som hjälper resenärer att hålla budgeten, och boken The Carry-On Traveller, som lär dig hur du packar ljus för varje resa.

Tech

 • Jag använder Grammatisk webbläsarförlängning för att kontrollera min stavning och grammatik på blogginlägg i WordPress och allt jag skriver online.
 • Scrivener är fantastiskt för att skriva böcker och andra stora skrivprojekt. Det låter dig lagra anteckningar, konturer, forskning och det faktiska utkastet på ett ställe och enkelt organisera det. Du kan exportera det slutliga arbetet i många format inklusive .mobi för att publicera på Amazon.

Gadgets

 • Kindle pappersvit: Jag läste mycket och att kunna lagra tusentals böcker på en enhet mindre än en pocketbok var revolutionerande för mig.
 • Packning kuber: Dessa gör det möjligt för oss att organisera våra kläder och spara utrymme i bagaget. Det är ett av anledningarna till att vi kan resa på heltid med bara en bär-på-storlek ryggsäck vardera. Vi har skrivit mer om hur du använder packning kuber här.
 • iPhone 7: Jag vet inte hur vi någonsin reste utan en telefon (vi gjorde de första åren som digitala nomader). Vi använder den för vägbeskrivning, som en WiFi-hotspot, kamera, anteckningsbok och så mycket mer.

Plats

 • Ubud, Bali: Ubud är vår favoritdestination för digital nomad. Det är överkomligt (vi hyrde ett hus med två sovrum med en privat pool), är omgiven av vackra risfält, har fantastisk mat (speciellt för vegetarianer), massor av yogakurser och WiFi är bra om du hyr någonstans med fiberoptik.
 • Kapstaden, Sydafrika: Det är inte så billigt som SE-Asien, men det är mycket billigare än Europa eller USA för en liknande livskvalitet. Landskapet är spektakulärt med ett fantastiskt läge mellan bergen och havet. Det finns så mycket att göra i området, inklusive stränder, vandringar, matmarknader, picknick, vingårdar, kustdrivningar, se pingviner, surfing och otroliga restauranger. Nackdelarna är det relativt dyra boendet (Airbnb var det enda riktiga alternativet) och det ganska långsamma WiFi (det förbättras dock).
 • Koh Lanta, Thailand: En av de bästa platserna att arbeta vid stranden. Det är en vacker ö som inte är för utvecklad men har alla de faciliteter du behöver, inklusive ett samarbetsutrymme.

Gary från allt överallt

Gary Arndt från allt överallt

Gary Arndt är en prisbelönt bloggare och resefotograf som har rest runt världen sedan 2007. Hans resor har tagit honom till 190 länder och territorier i Travellers Century Club och 120 FN-länder. Han har också besökt över 335 UNESCO: s världsarvsländer och alla 50 amerikanska stater.

Hans blogg Everything Everywhere är allmänt betraktad som en av de mest populära resebloggarna i världen. Under 2010 utsåg Time Magazine det till en av de 25 bästa bloggarna på Internet och det fick en guldmedalj i kategorin Reseblogg i North American Travel Journalist Association (NATJA). Han är en av de mest utmärkta resefotograferna under detta decennium. Han utsågs till årets SATW resefotograf samt årets NATJA resefotograf 2013 och 2015. Han är den enda resefotografen som har utsetts till årets fotograf av båda organisationerna. Han är också en 3-tiden vinnare av Lowell Thomas Award i Photo Illustration of Travel och en 2x Northern Lights Award-vinnare i fotografi.

Tech

 • Adobe Lightroom för fotoredigering
 • Google Chrome
 • Microsoft Word

Ärligt talat använder jag många webbapplikationer så antalet faktiska applikationer som jag använder krymper hela tiden.

Gadgets

 • Min iPhone är den viktigaste prylen jag reser med. Jag började resa 2007 innan iPhone släpptes och det har helt revolutionerat hur jag reser.
 • Min kamera (Sony a7rii)
 • Min bärbara dator (MacBook Pro 15")

platser

 • Det finns en god anledning till varför Thailand har blivit populärt. Det är billigt, infrastrukturen är bra och vädret är bra. Med det sagt, tror jag att det också har gjorts ihjäl.
 • Berlin är också en stor stad för digitala nomader Buenos Aires, och många mindre städer i USA.
 • När internet blir snabbare runt om i världen öppnas antalet platser du kan arbeta från. Att gå och arbeta på en plats som Samoa är inte längre uteslutet.

Erik från anteckningar från vägen

Erik Gauger antecknar från vägen

Erik Gauger bor i Portland. Hans blogg, notesfromtheroad.com, är skapad med en storformat 4x5-kamera, handmålade skisser, akvarellkartor och reseanmärkningar.

Tech

Jag behåller medvetet mina skrifter när jag reser helt organisk. När jag är på väg skriver jag uteslutande i tidskrifter. Det är något med det som är mycket viktigt för mig. I våra hemma-liv står vi framför skärmarna hela tiden. Resor får oss bort från det.

Ändå använder jag appar när jag reser, och det finns särskilt tre som är en stor del av mitt arbetsarbetsflöde.

 • Den första är Dimma av världen. Fog of World är en kartapp som raderar en dimma när du går eller kör genom områden. Det gör ett bra jobb med att dokumentera var du har varit, och du kan använda den aktivt när du reser för att få en uppfattning om vilka områden i en stad du har täckt, men det är också en fantastisk historisk post.
 • Den andra är eBird app. Detta är en app som låter dig spela in de fåglarter du har sett var du än går. Uppgifterna laddas upp till eBird, där ornitologer använder observationerna för dataforskning. Jag håller ständigt eBird-poster när jag reser, och det är en av mina största glädje när jag reser.
 • Slutligen använder jag en app som heter Flashcards, vilket gör att jag kan göra anpassningsbara frågesporter för mig själv. Jag kommer att göra flash-kort på till exempel alla fjärilsarter i en region. När jag är på ett flygplan eller en buss kan jag öppna appen och den ger mig ett foto av en fjäril och fem svar med flera val. Detta hjälper verkligen att skärpa dina identifieringsfärdigheter för en ny region.

Gadgets

När jag reser kopierar jag en hel del av de viktbesparande teknikerna för backpackers, vilket innebär att jag håller allt till ett minimum. I det här tillvägagångssättet måste allt du bär med dig vara konsekvent och pålitlig och reparerbar på vägen.

 • Mijello Fusion vattentät akvarellpalett: Jag har använt samma vattentäta akvarellpalett i flera år. Den är tillräckligt stor för att hålla en robust uppsättning färger, och när jag stänger den kommer ingen av den våta färgen ut. Jag förvarar detta i min fotografiryggsäck och kan dra ut den på alla kaféer och bara börja skissa.
 • Patagonia Quandary Pants: Patagonia gör ett fantastiskt par snabbtorkande byxor som tjänar så många olika funktioner under resan. Du kan komma undan med att gå till middag i dem, men vandra i dem också. Om du har riktigt bra, multifunktionella byxor, måste du packa mindre.
 • Hefty Frys Slider Väskor: Dessa frysväskor fungerar bättre för att organisera redskap än alla kommersiella arrangörsprodukter. Jag använder dem religiöst för att organisera liten utrustning och toalettartiklar. Jag förvarar också det jag kallar "wockets" på baksidan av min bil. Jag håller ungefär tio av dessa på baksidan av Jeep, så att alla som utforskar eller vandrar med mig kan ha en liten överlevnadssats för dagen. Det är i princip en liten frysväska med en näringsstång, ett paket med oliver, ett paket solskyddsmedel, ett paket servetter och ett paket våtservetter. Folk glömmer alltid saker när de reser. Jag har lagt märke till att att inte en sak kan få människor att känna sig obekväma eller vill vända sig tidigt. När jag ger dem en hylsa är de bra att gå.

platser

Internet är fyllt med människor som slår ut råd om de bästa platserna någonsin, men jag har aldrig en gång haft den tanken själv, och jag avskräcker resor genom översyn i allmänhet. Jag gillar att tro att var som helst kan vara det bästa stället, det handlar mer om ditt humör och syn. Om du är på gott humör är du organiserad och motiverad och upphetsad att vara där, det är det bästa stället. Det finns vissa platser som kanske är bekvämare, men jag tycker att det är viktigt som en resenär att lära sig att vara bekväm var som helst. Det finns denna känsla där att vissa platser är heta eller uppåt och det kommer mycket surr runt dessa platser och alla åker dit i några år. Jag skulle verkligen vilja undvika dessa platser och istället titta på en karta och säga, vart vill jag åka?

Dan från Uncornered Market

Dan och Audrey från Uncornered Market

Daniel Noll och Audrey Scott är mannen och hustruhistorieteamet bakom den prisbelönta resebloggen, Uncornered Market. Mer än tio år och 90 länder senare kommer de fortfarande att gå ... och fortfarande gifta.

Tech

 • Ficka (för att spara artiklar att läsa senare)
 • Evernote
 • asana

Gadgets

 • Silikon öronproppar: sömn är viktigt, att bli av avgörande betydelse
 • Packning kuber: organisation är nyckeln
 • iPhone-batteri / etui som detta: alla dras till mina. Lite skrymmande, men helt värt det, särskilt om iPhoneography är din sak

platser

Vi skulle gå med Thailand - Bangkok / Chiang Mai: snabbt internet, prisvärt boende, fantastiskt (& billig) mat. Eller kanske Oaxaca, Mexiko av liknande skäl, inklusive fantastisk mat.

Nora Dunn från The Professional Hobo

Nora Dunn Professional Hobo

Nora Dunn var en digital nomad innan det till och med var en sak; du kan till och med kalla henne en "pionjär" i branschen eller "mormor" för resebloggning!

Hon sålde allt hon ägde (inklusive en upptagen ekonomisk planeringspraxis) i Kanada 2006 och har bott runt om i världen sedan dess. Hon pennar den populära resesidan The Professional Hobo som lär människor att resa heltid på ett ekonomiskt hållbart sätt, och hennes böcker inkluderar verk som Hur man får gratis boende runt om i världen och att arbeta på vägen: The Unconventionional Guide to Full -Tidsfrihet.

Tech

Jag är inte någonstans i närheten av lika tekniskt kunniga som andra bloggare och digitala nomader är jag säker på. Mina toppappar är mer resorelaterade än blogg / skrivrelaterade. Dom är:

 • Trail Wallet: för att enkelt spåra kostnader över flera valutor
 • XE-valuta: att ändra platser / valutor ofta kan vara en björn att hålla reda på
 • Stadskartor: en online / offline kartapplikation som använder din telefons GPS (istället för data / wifi) för att spåra din plats - praktiskt säkerställer att taxichaufförer inte tar dig långt från flygplatsen eller att du inte går fel riktning

Gadgets

Bortsett från min bärbara dator, som jag självklart säger:

 • Hoboroll. Jag är ett stort fan av kreativa förpackningsverktyg och använder min Hoboroll varje dag. Det är en segmenterad väska för att organisera massor av saker, som sedan stängs och komprimeras. Kolla in min ultimata förpackningslista för digitala nomader.
 • Smartphone. Det är inte bara en telefon; det är också en stillbildskamera, videobandspelare, karta, forskningsverktyg, fitness tracker, utgiftsspårare och mer. Se vilken annan elektronik jag rekommenderar här.
 • Strålkastare. Även om jag inte behöver det hela tiden, när jag gör det är det ovärderligt för allt från vildmark som vandrar in på kvällen / natten, till midnattsturer till badrummet på platser som jag inte känner till

platser

Jag har varit en ensam varg i de flesta av mina 11 år som en digital nomad, ofta föredrar jag att leva semi-rurally och få gratis boende med sittande, volontärarbete osv. Samtidigt som jag lever på ett mer "lokalt" sätt. Under det senaste året har jag dock hittat mig i ett par digitala nomad-hotspots, specifikt Ubud (Bali) och Chiang Mai (Thailand). Av de två skulle jag säga att Chiang Mai är bättre inställd när det gäller infrastruktur / internet / nomad community, men Ubud tar priset för tillgång till vacker natur. Båda har härliga lokala kulturer, kök och billiga levnadskostnader; Chiang Mai kommer att ge dig några fler varelser bekvämligheter.

Agness och Cez från Etramping

Agness Cez Etramping

Vi är Agness och Cez, två bästa vänner som bestämde sig för att lämna våra 9-5-tal bakom sig och börja livet som digitala nomader. Vi har rest över hela världen och kommer att fortsätta göra det tills vi antingen inte kan flytta, eller de säger att vi inte kan. Även då kommer vi förmodligen att försöka räkna ut någonstans vi kan gå. Gå över till eTramping för att se vad vi får till och hur du kan göra det själv.

Tech

 • Grammarly: Den viktigaste appen för digital nomadkomfort är Grammarly. Förmodligen för att vi är ett par författare och driver en blogg. Vi gör alla grammatiska misstag. Det spelar ingen roll hur mycket du anstränger dig, det finns alltid något du saknar eller inte tar upp, eller kanske inte ens vet om. Grammatiskt fixar det genom att låta oss veta var felen är och hur vi fixar dem. Det är som Microsoft Office stavkontroll, förutom att det också gör grammatik. Det är inte alltid rätt, så du måste hålla ett öga på vad du förändrar. Dessutom är det fortfarande en bra idé att läsa igenom innehåll, men Grammarly gör definitivt processen mycket enklare.
 • Pepo: Pepo är en app som gör det möjligt att få kontakt med resenärer och experter inom sina områden. Det handlar om expertråd och som sådan är det ovärderligt för någon som vill tjäna sitt liv online. Det är platsen där man verkligen kan få kontakt med människor som redan uppfyllt sina drömmar om att leva digital nomadliv och kan svara på alla frågor.
 • EN topp VPN: Vi har bott i Kina (båda av oss) och känner den fruktade känslan av att försöka kontrollera dina e-postmeddelanden via Gmail, bara för att upptäcka att Kinas stora brandvägg hindrar dig från att göra det. Det finns så många andra onlinetjänster som vi behöver, som vi inte skulle ha haft tillgång till utan VPN. Det finns faktiskt även rykten om att Skype är på väg mot att bli blockerad. Det är som en av de viktigaste tjänsterna för digitala nomader som vill komma i kontakt med vänner och familj hemma. Det finns gratis VPN: n, men de betalade är ALLTID bättre - särskilt om du också vill använda högre bandbreddstjänster som YouTube och Netflix. En bra VPN är en livräddare.

Gadgets

 • Struts Kudde: När du har flygt så mycket som vi har, blir flygning något du tenderar att fruktas något för, och inte den spännande "jag är en miljon mil över jorden som reser med en miljon mil per sekund" hyperbollupplevelse. Det är obekvämt och på långdistansflygningar kan det vara svårt att sova. Alla har åtminstone provat en typisk kudde med reshals. Problemet är att de är skräp. Din nacke slutar luta sig för mycket, den börjar göra ont, och så småningom ger du upp tanken på att sova helt (såvida du inte är trött). Strutsekudden stoppar detta och den har till och med ett coolt namn.
 • Rese adapter: Digital nomadkomfort blir inte bättre än detta. Det beror på att när du tenderar att gå överallt som en digital nomad, tenderar du också att ta med dig dina elektriska apparater. Reseadaptrar innebär att du kan ansluta dem var du än är. En bra reseadapter är lika viktig för en digital nomad som en skruvmejsel för en byggare. Vi tenderar att upptäcka att en bra reseadapter är liten, lätt och inte gör ett irriterande surrande ljud. Många av de billigare modellerna surrar när du använder dem. Detta gör att du sover bredvid din laddningstelefon som att vara i ett rum fullt av myggor. Det här är definitivt något du bör investera i och inte budgetera på.
 • E-läsare: du känner igen namnet Kindle, eller hur? Amazonas behemoths mest populära produkt. Det behöver inte vara en Kindle, men någon typ av E-Reader är vanligtvis ett bra köp. Förutom att du kan läsa medan du väntar på platser (kanske en järnvägsstation eller flygplats?), Kan du också ladda en del av din arbetsinformation på den och läsa igenom ett projekt utan ögonbelastning. Dessa är perfekta om du är på lång resa och behöver något för att hålla din upptagen. Till exempel var en av Cezs första tågresor i Kina en 21-timmars stående biljett. De hade bara inga platser kvar. Tja, en e-läsare skulle ha passat perfekt som ett sätt att få den resan att gå lite snabbare. Eller åtminstone verkar.

platser

Just nu var en av våra favoritplatser att leva som digitala nomader Kina. Det är billigt, bekvämt (relativt), och du får god tillgång till internet - så länge du har ett VPN. Kina har vissa problem, men totalt sett är det förmodligen en av de enklaste platserna att bo och flytta runt, så länge du har ett visum. Det här är förmodligen det svåraste att få om du är en "ren" digital nomad som arbetar frilans för kunder online.

Vi undervisade faktiskt engelska ett tag där, och det täckte oss på Visa-fronten. Du
kan vanligtvis arbeta "deltid" som lärare och det kommer att täcka dina visumbehov och ger dig tillräckligt med ledig tid att bedriva andra projekt. Trots föroreningar som ofta rapporteras har Kina - vad vi tror är - några av världens vackraste sevärdheter och natursköna områden. Dessutom har landet under de senaste åren investerat en enorm summa pengar i infrastruktur, vilket innebär att resa runt blir bara enklare och enklare.

Om du är villig att bo någonstans lite dyrare då Taiwan är också en fantastisk satsning. Precis bredvid fastlandet har du fortfarande en hel del fördelar med Kina, minus visum-krångel. Det är också relativt lättare att bara hoppa över till Sydkorea eller Japan också.

Stefan och Seb från Nomadicboys

Stephan och Seb Nomadic Boys

Nomadic Boys är det homosexuella paret Stefan (grekisk) och Sebastien (franska) som träffades i London 2009. De släppte sina liv och jobb 2014 och har rest sedan dess och jobbade heltid som digitala nomader på sin gay-reseblogg - Nomadic Boys.

Tech

 • XE-valuta: när ditt bankkonto är baserat i Storbritannien och du har kunder som använder kanadensiska dollar eller euro, behöver du en app som hjälper er att alla talar samma språk. XE är så viktigt när du skickar e-postmeddelanden om offert för offertar och därefter vid fakturahantering.
 • Skyscanner: detta är vår go-to-app för att starta vår forskning för att kontrollera och jämföra alla flygalternativ för vår planering. Vi gillar det eftersom det inkluderar alla budget / lågpris / lokala flygbolag som du annars inte skulle veta om.
 • Instagram: Instagram har blivit så mycket mer än bara en social media-kanal. Nu är varje klient och varumärke besatt av det och har det som sitt nummer 1 sociala mediemål. Det är också där många företag hittar oss, så det är så viktigt att investera rätt tid i vårt Instagram-galleri. Det har ganska mycket blivit vårt "portfölj" som påverkare.

Gadgets

 • Bärbara datorer / smartphones: för Seb är det allt annat än Apple. Han tror att Apple är djävulen och gör en poäng med att få den senaste Samsung-smarttelefonen. Stefan är dock en slav för Apple och är stolt över att ha en MacBook Air och den senaste iPhone.
 • kameror: Seb har en Sony 6500 för videor. Stefan använder sin iphone för foton på sociala medier såväl som en Panasonic TZ100.
 • Förpackning kuber: dessa har blivit så viktiga när du packar. Det är ett bra sätt att organisera dina saker i väskan och se till att allt är väl placerat, ingenting glömt och lättillgängligt. Du kan köpa en uppsättning billigt på Amazon och vi rekommenderar dem definitivt.

Plats

Thailand! Mest kärlek Chiang Mai, som vi håller med om. Men för homosexuella digitala nomader är Bangkok mycket bättre. Det är väldigt billigt att bo där, fantastiskt internet, ett utmärkt transportknutepunkt i Asien och en av de bästa gay-scenerna i Asien. Vi skulle gå tillbaka i hjärtslag (och överväger det verkligen!)

Charli från Wanderlusters

Charli från Wanderlusters

Charli Moore är en äventyrsentusiast som har varit platsoberoende sedan 2011. Frilansförfattare och redaktör för resebloggen Wanderlusters, hon har en förkärlek för adrenalinhöjder och knasigt jordnötssmör. Följ henne på Instagram för att mata din vandringslust.

Tech

 • asana. Som frilansare växlar jag ständigt mellan projekt och ofta kämpar jag för att hålla reda på mina "att göra" -listor så jag använder en app som heter asana för att hjälpa mig att hålla mig uppe på mina tidsfrister. Det har i grund och botten hjälpt mig att organisera mitt arbetsflöde och hjälper min produktivitet. Jag kunde inte leva utan det.
 • CloudFlare. Jag kunde inte heller leva utan CloudFlare. Kort sagt, det håller min blogg säker och laddar så snabbt som möjligt; något som varje bloggare vet är viktigt om du vill rangordna och hålla dina läsare på din webbplats.
 • TrustedHouseSitters. Utan tvekan är mitt slutliga val det jag känner ger mig det största värdet, mitt medlemskap i världens största hus- och husdjurssitplattform TrustedHousesitters. Jag är 30 år och det har gått ett tag sedan jag verkligen tyckte om att bo i billigt boende. Genom TrustedHousesitters hittar jag möjligheter att bo hyresfria i länder över hela världen. Läs min guide till hussammanträde utomlands för mer information.

Gadgets

Detta kommer att låta otroligt tråkigt men det första är min sömnmask. När jag började resa tyckte jag att det var utmanande att sova på flygningar och skulle kämpa för att koppla av när jag stannade i en ny säng. Sedan köpte jag en sömnmask och utbildade mig själv att associera att bära masken med att sova. Jag kan nu sova var som helst, när som helst. Det är en livräddare.

Som bloggare är jag en författare och en fotograf och jag har ständigt min kamera nära till hands om jag ser det perfekta skottet. Min Spindelkamera hölster gör att jag kan hålla min kamera fäst vid ryggsäcken eller ryggsäcken så att jag kan hålla mig fri medan jag reser och ha min kamera ute och redo att fånga handlingen.

Ett bra par brusreducerande hörlurar är något jag definitivt inte kan leva utan. Att ha förmågan att koppla in mig eller dränka ett särskilt irriterande brus, kan göra skillnaden mellan att njuta av en flygning och kämpa igenom varje minut om lufttid.

platser

Eftersom jag håller hyresfri när jag reser hem och husdjur har jag haft turen att bo på ett antal off-beat destinationer som de flesta digitala nomader bara kunde drömma om. Som sådan har jag en annan uppfattning om vad som gör en bra arbetsmiljö. Visst, samarbetsytor är bra, men jag tycker att det har uppmuntran att koppla bort och investera lite tid i mig själv som verkligen hjälper mig att maximera min produktivitet. För mig platser som St Kitts & Nevis, Molokai Hawaii, och Nya Zeelands Coromandel Peninsula är idealiska.

John Michael Eubank

John Michael Eubank

För närvarande i Buenos Aires, Argentina, arbetar jag på distans som Lead Network Engineer för Secom, Inc - en telekommunikationsleverantör i sydöstra Colorado, USA. Jag bestämde mig för att starta en blogg om personlig utveckling och samhällsliv och resor, och skrev en gång i veckan på måndagar under resan till fjärrår. 12 städer runt om i världen + 1 månad i varje stad = 1 år med fantastiskt perspektiv.

Tech

 • Medium: min blogg är värd här. Det är ett elegant gränssnitt för att skriva som kommer ur din väg. Helt gratis. Stor skrivsamhälle. Jag får mycket motivation från andra författare som publicerar på Medium som Benjamin Hardy, Ryan Holiday och alla som skriver för The Mission.
 • Google Photos: Varje foto jag tar sammanförs automatiskt här. När jag behöver inspiration till vad jag ska skriva om öppnar jag helt enkelt upp mina senaste foton.
 • Skog: Det här är en app som låser min telefon under en viss tidsperiod. Som digital nomad måste jag balansera mitt behov att hålla kontakten med vänner och familj med ett behov av att arbeta utan distraktion. Jag avsatte 30 minuter till en timme för att skriva, ställer in timern i Forest och har den mentala friheten att veta att min telefon inte kan distrahera mig förrän jag är klar att skriva.

Gadgets

 • Analog bagageskala. Jag hade en digital skala men det slutade fungera. Det låter mig få maximal nytta av mitt tillgängliga bagageutrymme utan att behöva betala orimliga överskottsavgifter till flygbolagen.
 • PowerCube Utökad - Tillverkad av Allocacoc, finns på Amazon: en perfekt förlängningssladd med 5 uttag som hanterar enorma klumpiga tegelstenar med lätthet. Livräddare på flygplatser. Finns i olika internationella plug-stilar, inte bara nordamerikanska.
 • Google Chromecast. Alltid trevligt att kunna kasta upp ett bildspel på en skärm för företag eller en film för filmkväll - och jag använder det varje morgon för att strömma musik till min TV.

platser

Chiang Mai, Thailand är en fristad för digitala nomader. Thailändsk mat är billig och läcker, hyran är ungefär hälften av den amerikanska motsvarigheten. Du kan besöka valfritt antal vackra parker och tempel i närheten och det finns en miljon vackra öar och stränder en billig flygresa bort. Jag älskade att vandra fram och tillbaka mellan det mer turistiska gamla stadsområdet och de rikliga kaféerna och arbetsytorna i Nimman-distriktet. I grund och botten ett bra ställe att träffa andra nomader och expats och konversera, samarbeta och skapa.

Laurence Norah från Finding The Universe

Laurence och Jessica Norah från Finding The Universe

Tidigare IT-utvecklare och med examen i datavetenskap är Laurence Norah idag en professionell resefotograf & bloggare som driver två bloggar med sin fru Jessica: fotografering & äventyrsfokuserat Hitta universum & par lyxfokuserade oberoende resekatter. Han är den mest följda resebloggaren på Facebook, med över en miljon följare. Han driver också en online-fotokurs.

Tech

Jag tycker att jag använder Dropbox, Snapseed och Google kartor mest. Dropbox låter mig hämta mina dokument från vilken enhet jag än använder, håller alla säker säkerhetskopierade och låter mig dela dem med min bloggpartner (och fru!) Jessica. Snapseed är ovärderligt för snabb fotoredigering när du är på språng. Google Maps, jag skulle gå förlorad utan det.

Gadgets

Jag reser alltid med en strömlist, en multiverktyg, och silvertejp. Inte exakt högteknologiska grejer, men jag tycker alltid att jag behöver fler eluttag än vad som är tillgängligt och att kunna sätta tillbaka saker på vägen, antingen med min multitool eller med kanalband har varit praktiskt vid många tillfällen.

platser

Den bästa destinationen är förmodligen Thailand. Maten är bra, folket är vänligt, levnadskostnaderna är rimliga och snabbt internet är lättillgängligt.

Michael Turtle från Time Travel Turtle

Michael Turtle från Time Travel Turtle

Michael Turtle arbetade i tio år som TV- och radioreporter i Australien innan han beslutade att bli av med alla sina ägodelar och resa världen på obestämd tid. Han etablerade sin blogg, Time Travel Turtle, för att berätta historierna om de människor han träffade, platser han upptäckte och kulturer han upplevde. Han har rest och skrivit i mer än sex år nu och har inga planer på att sluta!

Tech

Jag tror att begreppet "blogga" har förändrats mycket under den tid jag har gjort det och det är nu väldigt viktigt att göra mer än bara skriva. Fotografering är uppenbart viktigt men video och ljud är också verkligen fördelaktiga. Av den anledningen är den applikation jag använder mest Adobe Lightroom - och jag använder också Photoshop, Premiär och audition ganska mycket att skapa multimediainnehåll. För mitt faktiska skrivande använder jag Scrivener som ett sätt att organisera alla mina olika blogginlägg och tankar. Och jag använder Googles e-app Inkorg att hålla all min korrespondens organiserad och lämna påminnelser åt mig själv.

Gadgets

Min gadget nummer 1 - jag kunde inte leva utan den - är en strömadapter Jag har som kommer att ta någon form av plugg, kommer att gå i valfri uttag och har också två USB-laddare. Det är perfekt för att se till att alla mina redskap alltid laddas. Jag har också en uppsättning Bluetooth-hörlurar som är ganska billiga (och ser lite dorkiga ut) men de är designade för träning så de är fantastiska för alla slags situationer som vandring, springa, sova eller arbeta. Och det har jag också en liten ryggsäck som fälls ner till storleken på en låda med kort som jag kan dra ut och använda som en dagsäck om jag bara vill ta med mig en vattenflaska eller en bygel - och räddar mig från att packa upp allt annat från min större vanliga dagsäck.

platser

Jag tillbringar större delen av min tid i Asien eller Europa i dag. I Asien gillar jag verkligen Bangkok som en arbetsplats. Det är extremt väl anslutet för resor men har också prisvärt boende, bra aktiekontor och fantastisk mat. Det hjälper också att digitala nomader alltid passerar så att det finns en livlig gemenskap. När det gäller Europa finns det definitivt många möjligheter i London för nätverk och inspiration och jag åker dit ganska regelbundet - men det är uppenbarligen inte billigt. För mer prisvärda och avkopplande städer har jag ganska haft den tid jag har tillbringat i Tallinn och Berlin.

Linda Martin från Indie Travel Podcast

Linda Martin är en nyländare och heltidsresande som har rest runt om i världen med sin man Craig sedan februari 2006. I slutet av 2006 startade de Indie Travel Podcast för att dela tips och historier om oberoende resor; de driver också en webbplatsutvecklings- och värdverksamhet, Performance Foundry.

Tech

Personligen håller jag saker ganska enkla - om jag skriver på min telefon brukar jag använda standard anteckningar app! Post och Safari är de andra två apparna jag använder mest för att blogga. På min bärbara dator hittar jag Scrivener verkligen användbart för att organisera anteckningar, och jag planerar inlägg direkt i WordPress snarare än att gå igenom en app. Ett tidshanteringssystem är också ganska viktigt - vi använder Wrike.

Gadgets

Jag vet inte vad jag skulle göra utan mitt Tända - det är min go-to-fritidsapparat. För arbete, min Roost bärbar dator stativ håller min hållning frisk medan jag arbetar. Och för vår podcast, Zoom H2-inspelare hjälper oss att spela in på vägen.

platser

Ett av mina favoritländer att besöka som digital nomad var Colombia. Vi fann utmärkta samarbetsplatser i båda Bogotá och Medellín - även om jag måste säga, vädret var mycket bättre i Medellín! Mat och boende var prisvärda, och folk var mycket vänliga i båda städerna.

Chase Guttman

Chase Guttman

Tre gången mottagare och första amerikan som vann Årets unga resefotograf, en prestigefylld internationell tävling bedömd av museikuratorer och tidningsredaktörer, utnämndes till världens bästa resefotograf av Condé Nast Traveler, en Rising Star av Instagram och vann 2017 Walter Cronkite Award for Excellence in Storytelling and Exploration - en livstid på prestationsnivå. Hans senaste bok, The Handbook of Drone Photography, var en av de första som skrev om ämnet och fick kritiker från andra publikationer som Travel + Leisure, The Telegraph, Business Insider, The Daily Mail och New York Post, bland andra.

Tech

Roadtrippers för att hjälpa till att planera alla mina stora längdåkande äventyr, Sky Guide för att uppmuntra mig att njuta av natthimlen och Vacker Planet HD för inspirerande vandringslust och en kärlek till kulturer runt om i världen.

Gadgets

Mina tre ovärderliga prylar på vägen är mina kamera, min Drönare, och min dator.

platser

San Francisco är en av mina favoritstäder i världen eftersom det är påfallande avstånd från några av kontinentens vackraste vyer.

Miguel från Travelsauro

Miguel Travelsauro

Hej, jag är Miguel, äventyrsresande och vandringsälskare. Jag har rest världen under de senaste fem åren, alltid försökt utforska och vandra några av de mest avlägsna regionerna. Följ mig på min blogg Travelsauro och njut av spännande äventyr på platser som Papua, Timor, Himalaya, Afrika och Karibien!

Tech

Jag använder inte många appar själv. Men jag tycker att Later, Grammarly och Google Analytics är mycket användbara. jag använder Senare för Instagram. Det gör uppgifterna att schemalägga och publicera inlägg och ställa taggar mycket enkelt. Grammatik är bra för att kontrollera mina engelska texter. Jag är ingen Anglo-talare, så detta är definitivt ett måste för mig. Google Analytics är en viktig app för att kontrollera trafik, detaljerad efter land, språk, ålder, artiklar osv.

Gadgets

Min bärbara dator är den första, säkert. Annars skulle det vara svårt att hålla upp med allt arbete. Andra plats går till min DSLR-kamera. Jag älskar fotografering, så jag lägger stor vikt vid hur mina inlägg ser ut. Jag skriver främst om vandring, så förutom all praktisk information vill jag visa människor hur spåren ser ut, utsikten från bergstopparna, dalarna osv..

En annan ovärderlig pryl är mitt par vandringsskor. Det första jag frågar när jag kommer någonstans är "Vad är det högsta berget här?" Jag klättrar på det och skriver en artikel om upplevelsen!

platser

Jag försöker alltid resa utanför misshandlad väg, så jag har aldrig varit för länge på populära nomaddestinationer som t.ex. Chiang Mai eller Bali. Min favoritplats för digitala nomader skulle vara San Pedro de la Laguna i Guatemala. Platsen är helt enkelt spektakulär. Det är en liten stad framför en gigantisk sjö omgiven av vulkaner. Du kan njuta av imponerande soluppgångar och solnedgångar. Förutom dess naturliga skönhet är det en billig plats, och även om internetanslutningen inte är bra, är det acceptabelt så länge du inte behöver göra mycket uppladdning. Det finns en liten gemenskap av resenärer, äventyrare och andra digitala nomader, så det är verkligen lätt att få vänner, umgås etc..

Jeremy Scott Foster från Travel Freak

Jeremy Scott Foster från Travel Freak

Jeremy Scott Foster är en reseskribent, fotograf och professionell äventyrare. Han har rest världen i sju år, ställde de hårda frågorna och lärt sig om världen och sig själv under processen.

Hans äventyrsreseblogg, resor FREAK, har tagit honom till 35+ länder på sex kontinenter - han vandrade glaciärer i Nya Zeeland, partier till soluppgången på stränderna i Montenegro, lärde engelska i Kina, erövrade världens högsta bungee jump, korsade Europa med tåg och klättrade in i de stora pyramiderna i Giza.

Tech

De tre apparna som för närvarande är mest viktiga för min verksamhet är asana för teamsamarbete, Google Dokument för innehållssamarbete och Wave Apps för faktureringskunder. Som sagt, affärer utvecklas alltid, så dessa kan ändras varje sekund!

Gadgets

Jag kan naturligtvis inte resa någonstans utan min smartphone. Jag använder Google Pixel 2 XL (kameran är anmärkningsvärd) och med T-Mobile förblir jag uppkopplad i 140+ länder runt om i världen. För att redigera foton är min Wacom Intuos en ovärderlig del av mitt arbetsflöde. Slutligen reser jag aldrig utan musik, och mina Jaybird X3 är överlägset mina favoriter.

platser

Det finns så många över hela världen—Bukarest, Chiang Mai, Playa del Carmen...men jag tror Medellin, Colombia är överlägset bäst. Det finns en livlig scen med digitala nomader, fantastisk mat och, viktigast av allt, något av världens bästa kaffe!

Digital Nomad Tech, Gadgets and Locations Recap

Varje resenär har olika behov och preferenser och varje resa kräver annan utrustning och lockar olika människor. Men det finns visdom i antal, så om du vill spendera lite tid som nomad eller ta en arbetstung semester och fortfarande är osäker på detaljerna, ladda bara ner Snapseed, ta några packningkuber och åka till Thailand. Åh, och glöm inte att ta med ett VPN!

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me