35+ bästa gratisverktyg för din dator

Med hundratals gratis verktyg på marknaden kan det vara svårt att välja rätt.

Lyckligtvis för dig har vi gjort vår forskning och valt ut de bästa gratisverktygen i över 30 kategorier.

Jag visar dig de bästa gratisverktygen, från enkla brandväggar till unzip-verktyg och mycket mer däremellan.

Contents

Lista över de bästa gratisverktygen

Bläddra igenom den här listan, eller använd indexet nedan för att hoppa till den kategori som du är mest intresserad av.

De flesta av dessa gratisverktyg fungerar för alla moderna operativsystem inklusive Windows 10 och Mac OSX.

En bra gratis VPN - TunnelBear

TunnelBear är det bästa gratis VPN-spelet för säker. Det finns en bra mängd data du kan använda, de har servrar över hela världen och har några av de bästa säkerheten runt om.

Vi kommer dock inte att gå in på detaljerna, som om du vill veta mer om gratis VPN: er, bör du kolla in vår fantastiska bästa gratis VPN-lista! Om du letar efter en VPN för Android eller en VPN för iPhone så har du tur! TunnelBear har appar för båda enheterna.

Bästa gratis VPNS

 1. TunnelBear
 2. Göm mig
 3. ZoogVPN

Bästa gratis brandvägg - ZoneAlarm

Även om antivirus- och skadliga verktyg är bra, är det ännu bättre att undvika problemen i första hand. När hackare och bots blir smartare ökar vikten av brandväggar ständigt. När Internet of Things fortsätter att växa kommer det att bli ännu viktigare, eftersom vi måste se till att alla våra enheter är skyddade. Bästa gratis brandvägg - ZoneAlarm

ZoneAlarm är den bästa gratis brandväggen runt. Det går inte bara långt från att hålla kvar oönskade anslutningar, utan det hjälper dig också att bli osynlig för hackare. Dessutom har de skapat ytterligare lager som skyddar ditt trådlösa nätverk och även när du använder WiFi på en offentlig plats. Bara för att toppa allt kan de till och med ge dig identitetsskydd och en säker säkerhetskopieringslösning. Behöver jag säga mer?

Bästa gratis brandväggar

 1. Zonealarm
 2. Comodo
 3. Öppen

Bästa gratis PC Cleaner - CCleaner

Jag har provat en hel del kommersiella produkter som är utformade för att rengöra oanvända, tillfälliga och onödiga filer från din hårddisk men måste säga att gratisverktyget CCleaner rankas som den bästa gratis dator / PC-renaren.Bästa gratis PC Cleaner - CCleaner

Det är snabbt att konfigurera och låter dig justera en hel del inställningar så att du kan ta bort lite eller mycket tillfälliga filer. Om du vill se vilka filer som tar ut hårddiskutrymmet, rekommenderar jag att du använder SpaceSniffer.

Bästa gratis PC-städare

 1. CCleaner
 2. FileCleaner
 3. Wise Disk Cleaner

Bästa gratis Unzip-program - 7ZIP

När jag senast tittade på unzip-program, kollade jag sex verktyg: QuickZip, ICEOWS, IZArc, TUGZip, ZipGenius och 7-Zip. Produkten som imponerade mig mest var Open Source-programmet 7-Zip. Det var den enda produkten i gruppen som kunde packa upp en RAR-volym med flera delar inbäddade i ett ZIP-arkiv och den enda produkten som gav ett meningsfullt felmeddelande när ett försök gjordes att packa upp ett 256bit-krypterat WinZip-arkiv.

Det stöder 7z, ZIP, CAB, RAR, ARJ, GZIP, BZIP2, Z, TAR, CPIO, RPM, DEB och några andra filtyper, men tyvärr inget ISO-stöd. Som helhet, en robust och gratis filarkiverare och definitivt det bästa gratis unzip-programmet tillgängligt

Bästa gratis Unzip-program

 1. 7zip
 2. PeaZip
 3. WinRAR

Bästa gratis bildstitcher - Microsoft ICE

Även om de flesta bildredigerare idag har bildsömningsfunktioner behöver du ibland ett specialiserat verktyg. Eller kanske du inte har en redaktör ännu, och när du är säker på att syning är det enda du någonsin kommer att göra, skulle du föredra att lära dig en enkel och mager app som bara är tillräckligt för jobbet. I alla fall, om du letar efter den bästa bildsydaren på marknaden, har Microsoft ICE fått dig täckt.Microsoft Image Composite Editor

Om du är intresserad av en komplett bildredigerings- eller visningssvit, bläddra längre ner.

Bästa gratisbildsömmar

 1. Microsoft ICE
 2. Autostitch
 3. Hugin

Bästa gratis bildredigerare - GIMP

Digitala yrkesverksamma svär vid Photoshop och Adobes andra programvara. Om du har en Mac och du har pengarna är det förmodligen det bästa alternativet du kan välja. Tyvärr har de flesta av oss inte råd med den här lyxen.Gratis bildredigerare - GIMP

Det är därför det finns GIMP. GIMP är en gratis och öppen källkodsredigerare för digital bild, som är en solid konkurrens med premiumerbjudanden. Dess layout liknar Photoshop, och eftersom det är open source-gränssnittet har ett omfattande utbud av funktioner med användargenererade plugins skapade hela tiden för ännu mer funktionalitet.

Bästa gratis bildredigerare

 1. Gimp
 2. Paint.net
 3. Photo Pos Pro

Bästa gratis bildvisare - XnView

Alla operativsystem har nu en standardbildvisare. Tyvärr är alla begränsade på ett sätt eller form. Många av oss genomsnittliga användare vill ha en bildvisare som möjliggör snabba bilderändringar utan den nödvändiga kunskapen om Photoshop.Bästa gratis bildvisare

Det är där XnView kommer in. Det kan öppna hundratals bildtyper, exportera dem till över 70 format, göra snabbredigeringar, batchredigering och mycket mer. Om du vill ha den bästa gratis bildvisaren behöver du inte titta vidare.

Bästa gratis bildvisare

 1. XnView
 2. Irfanview
 3. Faststone

Bästa gratis ikonredigerare - gratis ikonredigerare

Eftersom det finns så många bildredigerare där ute, blir ikonredigerare något av ett avlägset förflutna. Men de har fortfarande sin användning. Som deras namn antyder, Free-Icon-Editor, är definitivt det bästa i sin klass, inga oönskade klockor och visselpipor, och gör exakt vad det står på tennet.

Bästa gratis ikonredigerare:

 1. X-ikonredaktör
 2. aaIco
 3. Ikonutvecklare (30 dagars gratis provversion)

Bästa webbläsare - Chrome

Google Chrome dominerar webbläsarmarknaden eftersom det är lätt att använda, säkert, mycket anpassningsbart och kompatibelt med flera enheter. Den senare är av största vikt eftersom ingen annan webbläsare har framgångsrikt implementerat detta.Bästa webbläsare - Google Chrome

På nackdelen är det resurskrävande, så om du har en gammal dator är det kanske inte bäst. Men om sekretess är viktigt för dig (som det är för oss), skulle jag rekommendera att du använder Firefox istället eftersom det är öppen källkod.

Firefox förblir ett fast andra val, och även om Microsofts Edge fortfarande är relativt ny har den redan fått en kultföljd på grund av dess lätthet och skönhet.

Bästa webbläsare:

 1. Krom
 2. Firefox
 3. Microsoft Edge

Bästa gratis antivirusprogram - Bitdefender

Bästa gratis antivirus - Bitdefender

Med nya virus, skadlig kod och farlig kod som dyker upp varje dag, blir det allt viktigare att ha robust antivirusprogram inte bara på din PC utan också på dina mobila enheter..

Bitdefender är den bästa gratis antivirusprogramvaran för närvarande. Det är snabbt, rent och extremt effektivt. Som en slimmad version av den betalade bror, håller den din dator säker dygnet runt och kommer att hjälpa dig att undvika oönskade resor till en datorreparationstjänst.

Om du har lite pengar att spendera på ett Antivirus är den betalda versionen av Bitdefender också den bästa på marknaden, kort följt av F-Secure och Kaspersky.

Bästa gratis antivirusprogram

 1. Bitdefender
 2. Avast
 3. AVG

Bästa gratis borttagning av skadlig programvara - Malwarebytes

Bästa gratis skydd mot skadlig programvara - Malwarebytes

Om ditt antivirus inte har fångat en bit malware, adware eller annat spionprogram kan det vara svårt att ta bort. Medan många AV-verktyg har inbyggt borttagning av skadlig programvara har jag funnit att dessa är mindre effektiva än dedicerad programvara.

Malwarebytes har ägnat sitt liv och själ till att bli av med skadlig programvara. Medan jag skulle säga att deras påstående om att göra AV föråldrad är övertydlig, är deras smidiga plattform och flerskiktsskydd och borttagning ett fantastiskt jobb.

Dessutom, som operatören i fältet, tenderar de att identifiera och ta bort skadlig programvara innan något annat företag gör det, vilket säkerställer integriteten för dina data och de omkring dig. För att inte tala om det faktum att det är kompatibelt med de flesta av dina enheter, något som inte kan sägas för de flesta andra verktyg för borttagning av skadlig programvara.

Om du letar efter betalda alternativ är Malwarebytes också vinnaren med Bitdefender och AVG något bakom.

Bästa gratis borttagning av skadlig programvara

 1. Malwarebytes
 2. Bitdefender gratis
 3. Ad-Aware

Bästa gratis webbläsarskyddsverktyg - Bitdefender

Även om webbläsare blir smartare och säkrare, är allt det som krävs en påträngande webbplats eller en laddad shareware för din Chrome eller Internet Explorer att gå överallt och vara full av popup-fönster.

Det är inte förvånansvärt, eftersom det rankas bra som ett malware- och antivirusverktyg, är ditt bästa alternativ för att skydda dina surfaktiviteter Bitdefender. Det ger dig en säker surfmiljö och ger också ett trafikljussystem för webbplatser, så du har en tydlig indikation om webbplatsen är säker eller inte.

Ditt största försvar kommer emellertid att vara att hålla dina webbläsare uppdaterade, endast med pålitliga och nödvändiga plugins och med försiktighet och sunt förnuft när du surfar. Dessutom kan du vidta ytterligare åtgärder för att skydda din webbsökning.

Bästa gratis verktyg för webbläsarsskydd

 1. Bitdefender
 2. Kaspersky
 3. McAfee Internet Security

Bästa gratis Trojan Remover - Malwarebytes

Trojanska hästar är inte ett så stort problem som de brukade vara. Men de finns fortfarande kvar och bör inte glömmas bort eftersom de kan vara en av de mest problematiska sakerna att ta bort från din dator. Trojaner är skadlig programvara som installeras i form av en annan programvara, i vissa ironiska fall ett antivirusprogram, och infekterar sedan din dator med ännu mer skadligt innehåll.

Det bästa sättet att undvika trojaner är att alltid se till att du kan lita på programvaran som du laddar ner, särskilt har du fått den via P2P eller Torrenting. Lyckligtvis kommer samma uppsättning verktyg som jag skulle rekommendera för borttagning av skadlig programvara också att fungera för trojaner.

Bästa gratis Trojan Removers

 1. Malwarebytes
 2. Bitdefender gratis
 3. Ad-Aware

Bästa gratis Rootkit Scanner / Remover - Avast aswMBR

Eftersom upptäckten av skadlig programvara, virus, trojaner och annan skadlig programvara har blivit mer avancerad, tyvärr, så har även den skadliga programvaran och deras utvecklare. En av de största utmaningarna är rootkits.

Rootkits är en speciell typ av mjukvaruverktyg som används för att dölja trojaner, virus och annan skadlig programvara från din antivirusskanner och andra säkerhetsprodukter. Så även om du läser detta och tror att du är säker, kan du ha helt fel.

Även om chansen att bli smittad är smal (särskilt om du redan använder en bra skyddsnivå), är det mer än värt tiden att ta fem minuter till 100% för att säkerställa det. Avasts aswMBR är sakkunnigt utvecklad och använder ytterligare steg, såsom virtualiseringsteknik, för att försöka upptäcka ännu fler rootkits.

Bästa gratis Rootkit Removers

 1. Avast aswMBR
 2. Bitdefender Rootkit Remover
 3. Malwarebytes Anti-Rootkit Beta

Bästa gratis program för förebyggande och upptäckt av intrång - Snort

Så nu när du har anti-virus- och anti-spyware-produkter på din dator tror du att du är säker. Även om dessa dramatiskt minskar risken för infektion fungerar de tyvärr bara när hotet är genom dörren.Gratis program för förebyggande av intrång - SNORT

Intrusion Detection Software (IDS) fungerar genom att övervaka din nätverksaktivitet i realtid och stänga av den, om den upptäcker ett hot. Även om dessa är avgörande för företag, är det en mindre fråga för husägare, men som ordspråket säger "allt litet hjälper."

Snort är det bästa freeware-alternativet där ute. Den har en stor grupp användare som hjälper dig och är relativt lätt att installera och komma igång med. Tyvärr har det inget GUI, så om du inte har någon teknisk erfarenhet kan det orsaka problem. Medan jag har listat ytterligare två alternativ nedan, om du letar efter ett lättanvänt och säkert program för intrångsdetektering, rekommenderar jag att du får den betalda versionen av Webroot Internet Security Plus.

Bästa programvara för gratis upptäcktsintrång

 1. Fnysa
 2. Suricata
 3. OpenWIPS-ng

Bästa gratis anonyma surfningstjänst - Tor

Det finns många skäl för att vilja surfa anonymt, allt från enkel självskydd till att vilja undvika regeringar och hackare. Våra VPN för nybörjare och ultimata sekretessguider har omfattande information om varför anonym surfing är så viktigt för alla.

För ett gratis anonymt surfalternativ är Tor fortfarande det bästa alternativet. Genom att dirigera din anslutning genom flera lager (därmed löklogotypen) blir det extremt svårt att ta reda på var data kommer från. Tyvärr kommer det med nackdelen att det är extremt långsamt och bara skyddar din webbsökning. Om du ser allvarligt med anonym surfning, rekommenderar jag att du tittar på vår bästa VPN-lista. Även om ingen tjänst ger dig sann anonymitet (särskilt om du använder något socialt nätverk eller Google), kommer VPN och anonym surfing att gå långt.

Bästa gratis anonyma surfningstjänster

 1. Tor
 2. VPNGate
 3. Cyberghost

Bästa gratis programvarusvit - Ubuntu

Om du kan tänka på applikationsprogramvara finns det mer än troligt en gratis version av det. Många av dessa freebies ersätter sina kommersiella motsvarigheter. Även om de kan gå långt för att skapa samma upplevelse, är det viktigt att komma ihåg att de kanske inte är bäst.Gratis programvarusvit - Ubuntu

Till exempel finns det OpenOffice istället för MS Office, GIMP istället för Photoshop, VLC istället för Windows Media player, och listan fortsätter.

Ubuntu är en av de mest populära versionerna av Linux, som innehåller många av dessa programvaror, och går långt till att hjälpa dig skapa en gratis programvarusuite oberoende av stora samarbeten. Jag skulle också rekommendera att titta på Software Freedom Day-projektet, som syftar till att utbilda världen om FOSS och det är viktigt.

Bästa gratis filhanterare - FreeCommander

Windows Explorer är bra för enkla filhanteringsaktiviteter, men när du har lite seriöst arbete behöver du en filhanterare med två fönster. Även om det finns många möjligheter där ute, har jag tyckt att FreeCommander är bäst. Det är lätt att använda, intuitivt, har ett bra utbud av funktioner, och viktigast av allt, hålls uppdaterat och felfritt.

Bästa gratis filhanterare

 1. Freecommander
 2. Totalcommander
 3. Multi Commander

Bästa gratis e-postklient - eM-klient

Om du gillar oss har du antagligen minst fem olika e-postkonton och inte nödvändigtvis med samma e-postleverantör. Ännu värre kan du ha några som är POP och andra som är IMAP. Hur som helst, att hålla reda på dina e-postmeddelanden, möten och kontakter kan bli utmattande.Bästa gratis e-postklient - eM-klient

Lyckligtvis är eM Client här för att hjälpa dig. Till skillnad från de flesta andra alternativ där ute, är det vackert utformat, lätt att använda, har integrerad chatt och mycket, mycket mer. Naturligtvis integreras det också med ett enormt utbud av e-post

Bästa gratis e-postkunder

 1. Em Client
 2. Mozilla Thunderbird
 3. Mailbird gratis

Bästa gratis utklippsverktyg för utklipp - PhraseExpress

Det vanliga Urklipp i Windows har begränsningar. En artikel åt gången och ingen kvarhållning efter att ha loggat ut. Utbytesverktyg för urklipp ger möjlighet att hålla flera objekt och lagra dem för framtida användning, även efter att du har loggat ut. Det finns många gratis utbytesverktyg för urklipp tillgängliga, inklusive PhraseExpress.

PhraseExpress är tillgängligt på flera plattformar och har säker molnsynkronisering som hjälper dig att hålla reda på objekt du har kopierat många andra enheter. Medan de har säker kryptering är det viktigt att komma ihåg att alla utbytesverktyg för urklipp utgör ett säkerhetsproblem, eftersom om någon får tillgång till det kan de kanske stjäla dina lösenord.

Bästa gratis Urklipp Verktyg

 1. PhraseExpress
 2. ArsClip
 3. 1Clipboard

Bästa gratis HTML Editor - CoffeeCup

Gratis HTML Editor - CoffeeCup

Medan det blir allt så lättare att skapa en webbplats kan verktyg som WordPress, Squarespace och många andra WYSIWYG-redaktörer, lära sig HTML och koda din egen webbplats fortfarande vara en utmaning.

Tyvärr har många nybörjare och hobbyföretag inte råd med kostnaden för en obegränsad HTML-redigerare. Lyckligtvis finns det en hel del bra alternativ där ute med att CoffeeCup utan tvekan är ett av de bästa.

Den levereras med många användbara funktioner, har användbara handledning och är tillgänglig för både Windows och Mac. På toppen av detta har de också några bra tutorials och forum som hjälper dig.

Bästa gratis HTML-redaktörer

 1. Kaffekopp
 2. Sublimera
 3. Anteckningar++

Bästa gratis skräppostfilter - SPAMFighter

Den här kategorin kan betraktas som nära avstängd eftersom de flesta e-postleverantörer nu har inbyggd skräppostfiltrering. Dessa är emellertid inte alltid de mest exakta, och om du laddar ner dina e-postmeddelanden till en e-postklient på ditt skrivbord kan ett spamfilter komma in praktisk.

SPAMfighter är den bästa i denna kategori. Det är lätt att använda, stöder de flesta e-postinkorgar och de flesta e-postklienter. Tyvärr stöder det inte Windows 8 eller högre officiellt (även om det körs på det), så om detta är det operativsystem du använder, kolla sedan in de andra alternativen nedan.

Bästa gratis skräppostfilter

 1. Spamfighter
 2. Cloudmark
 3. CleanMail Home

Bästa gratis popup-blockerare - Adblock

Behovet av pop-up-stoppverktyg har fallit bort de senaste månaderna, eftersom många webbläsare som Firefox nu har den här funktionen inbyggd. Men dedikerade pop-up- och AdBlockers gör ett mycket effektivare jobb - med AdBlock som den bästa alla rundare.

Det finns dock många andra spårnings- och sekretessproblem när det gäller din webbläsare. Vi har tidigare skapat artiklar om de bästa plugins för Chrome och Firefox, så om du vill ta reda på mer om hur du stoppar ditt digitala fotavtryck, rekommenderar jag att du läser dessa.

Bästa gratis pop-up-blockerare

 1. AdBlock
 2. Adblock plus
 3. Sekretessgrävling

Bästa gratis sökverktyg på skrivbordet - Lookeen

Medan standardsökalgoritmerna för både Windows och Mac har förbättrats under åren, känner jag personligen fortfarande att de kan vara långsamma. När du försöker hitta en fil eller e-post är det sista du vill göra att sitta där och vänta på att resultaten laddas. För att inte nämna att resultaten i de flesta fall laddas i ett obegripligt format.Gratis skrivbordssökverktyg - Lookeen

Lookeen hjälper till att övervinna detta genom att integrera med din plattform, söka snabbare och visa resultat i ett lättläst format. Det ger dig också en förhandsgranskning av filen så att du kan avgöra om det är vad du letar efter eller inte. Enkelt uttryckt är Lookeen det bästa skrivbordssökverktyget runt.

Bästa gratis sökverktyg på skrivbordet

 1. Lookeen
 2. Copernic
 3. Listary

Bästa gratis fotoorganisator - Google Photos

Google Photos, en gång Picasa, är det nya erbjudandet från Google som hjälper dig att synkronisera dina bilder. Medan jag håller med om att Photos är bra om du har en Mac, om inte alla dina enheter är Apple, kan det orsaka lite problem. Liksom med Google Chrome, ägs Google Photos av Google och kan därför vara intrång i din integritet, så du kanske vill överväga XnView istället om det är viktigt för dig.

Google Photos är tillgängligt för alla operativsystem och kan hjälpa dig att enkelt hantera och säkerhetskopiera dina foton samtidigt.

Bästa gratis fotoarrangörer

 1. Google Foton
 2. XnView
 3. Phototheca

Bästa gratis utbyte av anteckningar - Anteckningar++

Det finns massor av textredigerare och utbyten av anteckningar. Vissa av dessa strävar efter att vara programmeringsredaktörer medan andra försöker vara ordbehandlare. Det jag älskar med Notepad ++ är att till skillnad från andra koncentrerar det sig helt enkelt på att vara en bättre vanlig textredigerare och i den rollen lyckas den briljant. Det har ett anteckningsblockliknande gränssnitt i kombination med flikar med dokumentfönster och möjligheten att öppna så många dokument du vill utan några filstorleksbegränsningar.Gratis utbyte av anteckningar - Anteckningar ++

Ovanpå det har plugins som hjälper dig att se din text enklare, till exempel för programmeringsspråk, och om du stänger fönstret kommer det att spara osparade textfiler för framtida användning.

Bästa gratis ersättningar för anteckningar

 1. Anteckningar++
 2. Elfima Notepad
 3. PSPad

Bästa gratis snabbtangentverktyg - AutoHotkey

Kortkommandon och snabbtangenter är ett utmärkt sätt att påskynda ditt arbete. Vi är alla medvetna om klassen Ctrl + C, Ctrl + V för att kopiera och klistra in objekt, och det finns många andra inbyggda i både Windows och Mac-operativsystem.Gratis hotkey-verktyg - AutoHotkey

Med AutoHotkey kan du lägga till ännu fler kortkommandon. Men inte bara kommer du att kunna utföra enkla fördefinierade uppgifter, utan du kan också skapa kod för att köra mer komplexa uppgifter med ett klick på en knapp!

Bästa gratis verktyg för snabbtangenter

 1. AutoHotkey
 2. Snabbtangentverktyg
 3. Qliner

Bästa gratis registerrensare - CCleaner

Ofta kan ditt register vara fullt av uppblåsningar och oönskade poster. Även om det generellt inte orsakar dig någon skada, är det en god vana att rensa den så ofta som det kan påskynda din dator och ta bort oönskade filer.

Piriforms CCleaner är det bästa verktyget jag har använt. Det har en bärbar version som inte ens kräver installation. Det är lätt att använda och snabbt och effektivt rengör ditt register och till och med dina tillfälliga filer - både på Windows och Mac.

Bästa gratisregistret rengöringsmedel

 1. CCleaner
 2. RegSeeker
 3. Wise Registry Cleaner

Bästa gratis BitTorrent-klient - qBitTorrent

Gratis Bittorrent-klient - qBitTorrent

Det är fantastiskt hur snabbt BitTorrent har blivit ett av de viktigaste nedladdningsformaten. Med goda skäl också: det är snabbt, rättvist och effektivt. Om du ännu inte har installerat en BitTorrent-klient på din PC, bör du eftersom det finns några fantastiska gratis bittorent-klienter tillgängliga.

qBitTorrent är en snabb och resurseffektiv BitTorrent-klient som försöker tillhandahålla full uTorrent- eller Vuze-funktionalitet i ett strömlinjeformat open source-paket. Det är inte riktigt lika fullt ut som andra, men qBitTorrent har torrentprioritering, torrentfrågor, selektivt innehåll nedladdning, skapande av torrent, fjärråtkomst, RSS-prenumeration, en mediaspelare och inbyggd torrentsökning. Det kanske viktigaste är att denna volontärutvecklade programvara inte har några annonser och försöker inte binda skräpprogram i installationen. För en lista över VPN-skivor som är bra för torrent, titta på vår bästa guide för VPN för Torrent-webbplatser.

Bästa gratis BitTorrent-klienter

 1. qBitTorrent
 2. Överföring
 3. Vuze

Den bästa gratis FTP-klienten - FileZilla

Det kanske inte ser ut så mycket, men FileZilla är den bästa gratis FTP-klienten runt. Det är kompatibelt med flera plattformar och är extremt anpassningsbart för att passa dina behov. Dessutom har den allt du kan förvänta dig av en högkvalitativ FTP-klient inklusive kryptering och mycket flexibel filöverföring.

Bästa gratis FTP-klienter

 1. FileZilla
 2. FireFTP
 3. Cyberduck

Bästa gratis bokhanteraren Chrome - SuperSorter

Om du gillar mig, sparar du det varje gång du ser något användbart i dina bokmärken. Medan du kanske kommer tillbaka till några av dessa i framtiden, kommer många av dessa att bli värdelösa. Det är där SuperSorter kommer in. Det sorterar automatiskt dina bokmärken, raderar dubbletter och hjälper dig att rensa bort oönskade länkar. På detta sätt kommer din bokmärkesmapp endast att innehålla de länkar som är viktiga för dig.

Bästa gratis bokhanterare

 1. SuperSorter
 2. Bokmärkehanterare och visare
 3. Snabb bokmärkesskanner

Bästa gratis traceroute-verktyg - Monitis Visual Trace

Visual Trace Route visar grafiskt internetruttinformation. Du kan använda den för tekniska uppgifter som att diagnostisera långsamma anslutningar eller för snooping för allmänna ändamål, till exempel att bestämma platsen och ägaren till en webbplats eller spåra spammare.

Bästa gratis verktyg för traceroute

 1. Monitis Visual Trace Route Tool
 2. Öppna Visual Traceroute
 3. Visual

Bästa programvara för gratis skärmdumpning - PicPick

Har du någonsin velat skicka en kommenterad skärmdump till en vän eller kollega snabbt? Jag vet att jag har det. Det kan vara en smärta i a **.Gratis skärmdumpningsprogramvara - PicPick

Med PicPick kan du snabbt ta en skärmdump av skärmen, redigera och kommentera den och skicka den till dina vänner, sociala nätverk eller köra utan att behöva öppna flera typer av programvara. Det är snabbt och enkelt att använda och mycket anpassningsbart.

Bästa programvara för gratis skärmdumpning

 1. PicPick
 2. Jing
 3. Green

Bästa gratis nedladdningshanterare - Ninja Download Manager

Ninja Download Manager är en relativt ny scen med nedladdningshanteringsverktyg. Men det har snabbt blivit en av de viktigaste. Det är särskilt perfekt för multimediaälskare eftersom det kan hjälpa till att ladda ner videor och musik snabbare genom att dela upp dem i mindre bitar.Gratis nedladdningshanterare - NinjaDownloadManager

Den har också inbyggd YouTube- och Vimeo-nedladdning så att du inte behöver ha ett annat verktyg bara för det. För att fylla på allt med den sekventiella inställningen kan du spela en fil medan den fortfarande laddas ner.

Bästa gratis nedladdningschefer

 1. Ninja Download Manager
 2. Gratis nedladdningshanterare
 3. Internet Download Manager

Bästa gratis resursmonitor - regnmätare

Det finns många verktyg som CPU-Z och GPU-Z som kan hjälpa till att övervaka resursanvändningen på vår enhet. Tyvärr är många av dessa resurskrävande och visar inte data i bakgrunden.Gratis resursskärm - regnmätare

Det är där Rainmeter kommer in. Det låter dig placera prylar på skrivbordet som övervakar allt från temperaturer till hårddiskanvändning för att byta utrymme. Ovanpå detta finns det hundratals andra prylar som du kan ladda ner och integrera, och totalt sett skapa en bakgrund som ger dig allt du någonsin kan drömma om.

Bästa gratis resursskärmar

 1. Rainmeter
 2. Aktivitetsfältmätare
 3. TinyResMeter

Bästa gratis verktyg för säkert radering - Eraser

Eraser är ett gratis GNU-licensverktyg som säkert kommer att radera filer, mappar eller till och med hela skivor från alla Windows- eller DOS-datorer. Radergummi skriver över dataområdet med valbara slumpmässiga datamönster och torkar också data i personsökningsfilen, internetcache, tillfälliga filer, internetkakor, oanvänt diskutrymme och några andra platser där data i hemlighet kan lura. Den hanterar FAT16, FAT32 och NTFS-partitioner också. Radering av filer med hög säkerhet kommer alltid att vara en utmanande och tidskrävande uppgift och kan aldrig erbjuda absolut 100% säkerhet. Men Eraser gör jobbet enkelt, med en säkerhetsnivå utöver de flesta tänkbara krav.

Bästa gratis säkerhetsraderingsverktyg

 1. Suddgummi
 2. Säkert radergummi
 3. CCleaner

Bästa gratis redigeringsredigerare - Resplendence Registry Manager

Jag har använt den fullständiga versionen av Resplendence Registry Editor i flera år och har aldrig haft någon anledning att leta efter ett alternativ. Till att börja med fungerar det helt pålitligt - en viktig funktion för alla registerredigerare. Dessutom är användargränssnittet enkelt, funktionaliteten utmärkt och kanske viktigast av allt: det är en snabb sökning. Om du någonsin har behövt något bättre än standardregEdit som Windows kommer med, behöver du inte titta vidare.

Bästa gratis registerredigerare

 1. Glans
 2. RegmagiK
 3. regEdit

Bästa programvara för nätverksinventarier - Spiceworks Inventory

Spiceworks är en helt gratis att använda programvara som hjälper dig att övervaka din PC och ditt nätverk.Network Inventory Software - Spiceworks

Den kommer att hålla reda på alla dina enheter, ändringar och exakt vad som körs och var.

Det är användbart hemma, men om du arbetar på ett kontor är det här verktyget nödvändigt.

Bästa kostnadsfria nätverksinventarprogram

 1. SpiceWorks Inventory
 2. ManageEngine
 3. Open-revision

Bästa gratis verktyget för massnamn-avancerad renamer

Har du någonsin velat byta namn på en hel mängd filer på en gång? Jag vet att jag har det. Advanced Renamer gör just det. Det är en snabb, lätt och lättanvänd programvara som låter dig byta namn på alla filer baserat på reglerna du har angett.

Bästa gratis verktyg för stora namnändringar

 1. Avancerad Renamer
 2. Bulk Renamer
 3. PFrank

Slutsats

Jag hoppas att du gillade att läsa den här artikeln och tyckte att några av dessa verktyg var användbara.

Finns det ett verktyg som du vill se, som vi inte nämnde? Lämna en kommentar nedan så lägger vi till den i listan.

Om du gillade att läsa den här listan, se till att du registrerar dig för vårt nyhetsbrev eller dela det med dina vänner.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me