4 väsentliga verktyg du behöver för att hålla dig privat online – de bästa sekretessverktygen

Medborgare runt om i världen vaknar upp för att deras digitala integritet är under attack. Vi bevittnar det som kallas "funktionskryp"; gradvis utvidgning av användningen av teknik utöver de syften som de ursprungligen var avsedda för.

World Wide Web designades för att vara ett samarbetsutrymme, där användare kan kommunicera genom att dela information. Det har utvecklats till att vara så mycket mer än så. Det är inbyggt i vår sociala struktur och har blivit en förlängning av vår fysiska värld.

Men de rättigheter vi har i den fysiska världen omfattar inte våra digitala liv.

Sekretess är en kvalificerad och grundläggande mänsklig rättighet. Denna rättighet är formulerad i alla de stora internationella och regionala deklarationerna om mänskliga rättigheter:

 • FN: s deklaration om mänskliga rättigheter (UDHR) 1948, artikel 12
 • Internationella konventionen om medborgerliga och politiska rättigheter (ICCPR) 1966, artikel 17
 • Amerikanska konventionen om mänskliga rättigheter, artikel 11
 • Amerikansk förklaring om människors rättigheter och skyldigheter, artikel 5
 • Europeiska konventionen om mänskliga rättigheter, artikel 8

I själva verket har mer än 130 länder konstitutionella uttalanden om skyddet av privatlivet i alla hörn av världen.

Trots nästan universellt godkännande av att integritet är en rättighet som bär samma trovärdighet som livet i sig, förblir många av oss dumma för dess ihållande erosion; och just de byråer som vi ansvarar för att skydda våra levnadssätt är de som ansvarar för deras undergång.

På ProPrivacy säger vi att tillräckligt är tillräckligt. Det är dags för oss, folket, att ta upp [ordspråkiga] armar och kämpa för vår rätt digitala integritet. Om du vill delta i kampen, har du kommit till rätt ställe.

"Det är dags att erkänna internet som en grundläggande mänsklig rättighet. Det innebär att garantera överkomlig tillgång för alla, se till att internetpaket levereras utan kommersiell eller politisk diskriminering och skydda webbanvändarnas integritet och frihet oavsett var de bor." ~ Sir Tim Berners-Lee

Vem skyddar jag min integritet från?

I stort sett finns det fyra omedelbara hot mot digital integritet idag:

Din internetleverantör

Allt du gör online dirigeras via din internetleverantör (ISP). Det betyder att de har loggar över varje webbplats du besöker. De flesta människor tänker inte på detta om de inte gör något som är juridiskt eller etiskt tveksamt.

De som avfärdar ISP-övervakningen genom att hävda att de har "inget att dölja" ser på integritet genom fel ände av teleskopet. Vi borde inte alla behöva vinka vår rätt till integritet på grund av några dåliga aktörer. Och vi bör inte vara rädda för att vara våra egna jagar på nätet av rädsla för att det kan falla utanför spektrumet av "normalt beteende".

Din regering

Vår oförmåga att erkänna att våra egna regeringar direkt hotar vår digitala integritet är kanske den största handen och den otalade skandalen i en generation. Även efter Snowden-avslöjningarna, som avslöjade detaljer om en global övervakningsapparat vars tidigare tidigare ansågs vara omöjlig, pausade inte ens den genomsnittliga medborgaren eftertanke.

Vi känner nu till fakta - varje samtal vi ringer, varje e-post vi skickar, varje webbplats vi besöker skördas potentiellt av myndigheter; och ändå sitter vi ledigt.

Kommersiella enheter

Webben domineras av en handfull kraftfulla företag. Det görs 63 000 Google-sökningar varje sekund; nästan 2,4 miljarder aktiva användare på Facebook, nära en tredjedel av världens befolkning. Dessa tjänster har engagerats i vår sociala sammansättning eftersom de uppfyller ett behov, de gör det mycket bra ... och de är gratis vid användningspunkten. Allt de begär i gengäld är obunden tillgång till dina privata uppgifter.

Och det är en avvägning som de flesta av oss är villiga att göra, för låt oss inse det, dessa tjänster berikar utan tvekan våra digitala liv - och om vi måste ge bort en del av vår rätt till integritet under processen - så var det. Rätt?

hackare

Regeringarna använder sofistikerade massövervakningsprogram. Kommersiella enheter använder cookies och de uppgifter som vi gärna överlämnar till dem för att få tillgång till deras tjänster.

Sedan finns det ondskefulla aktörer som är mycket mer transaktionella, men lika invasiva i sin inställning till integritet. Alla dina privata uppgifter, vare sig det är ditt namn, ditt husdags namn eller ditt kreditkortsnummer, är av värde för någon.

Verktygen du behöver för att skydda din integritet

ProPrivacy syftar till att utrusta internetanvändare med de verktyg och kunskap de behöver för att upprätthålla sin integritet online. Nedan har vi listat våra fem bästa "måste ha" -verktyg för att skydda din digitala integritet.

Inte alla verktyg kan skydda din integritet mot alla hot, men används tillsammans med varandra, du kan dramatiskt minska ditt onlineavtryck och ta ett steg mot att återfå din digitala integritet.

 1. En bra VPN

  Av alla verktyg du borde ha i ditt integritetsarsenal bör en VPN vara högst upp på listan. VPN: er eller virtuella privata nätverk är utformade för att kryptera all din webbtrafik och maskera din IP-adress.

  Detta förhindrar både din Internetleverantör och myndigheter att övervaka din onlineaktivitet. Det betyder också att du kan undvika webbplatsblock och andra former av censur.

  Du kan enkelt "förfalska" din plats och få tillgång till tjänster som inte är tillgängliga i din region.

  ProPrivacy (tidigare BestVPN.com) var den första VPN-granskningssidan på marknaden. Vi har branschledande jämförelseverktyg för att hjälpa dig hitta rätt VPN för dina behov. Ta en titt på vår lista över bästa VPN-tjänster 2020 för att hitta ett VPN.

 2. En säker webbläsare

  Webbläsare som Chrome, Edge och Safari samlar in användardata aktivt och aggressivt. Trots allt ägs de av Google, Microsoft och Apple. Dessa tre leverantörer har nästan 84% marknadsandel för webbläsare. Det betyder att chansen är stor att du läser den här artikeln med en av webbläsarna.

  Gör dig själv en tjänst och gör detta till den sista webbplatsen du besöker med en osäker webbläsare. Gå till vår mest säkra webbläsarhandbok för att se vilka webbläsare och tillägg du kan lita på för att skydda din integritet.

 3. En anständig annonsblockerare

  Vid någon tidpunkt har vi alla mött den fruktade pop-up. Till och med fantastiska webbplatser som vår, som är full av användbar information, visar upp en och annan annons (hej, vi måste hålla lamporna på något sätt). De flesta av oss kan klara en annons eller två, men när kommersiella intressen kommer i vägen för användarupplevelse, behöver du en anständig annonsblockerare.

  Vissa pop-ups är rent onda och kommer att omdirigera dig till sidor som injicerar skadlig programvara.

  En ad-blockerare håller både irriterande annonsörer och skadliga skådespelare i avstånd. Titta på vår bästa guide för annonsblockering för våra bästa rekommendationer.

 4. En fast antiviruslösning

  Alla verktyg ovan kan ses som proaktiva åtgärder för att skydda din integritet. Antiviruslösningar är den reaktiva metoden för att skydda din integritet. Oavsett hur hårt du försöker, oavsett hur mycket du gör för att skydda dina personuppgifter - virus och skadlig programvara är alla undantagliga i dag.

  Mycket av skadlig kod som finns på webben är relativt godartad. Men skadlig kod har potential att rensa dig om din integritet på sätt som du kanske aldrig trodde var möjligt. Antivirusprogram är ofta den sista försvarslinjen mellan dig och de som vill skada dig.

  Läs våra rekommenderade antiviruslösningar.

Vi är pro integritet

Vårt uppdrag är att hjälpa användare runt om i världen att återfå sin rätt till integritet genom forskning, recensioner, kunskapsdelning, utredningar och direkta åtgärder. Vi är villiga att göra vad som krävs för att vända detta grova lagbrott och erosionen av online-integritet.

Internet är ditt lika mycket som det är någon annans.

Vi inbjuder dig att utforska vår webbplats, använda våra verktyg och läsa våra recensioner. Om du har några frågor alls, tveka inte att komma i kontakt. Vi strävar efter att svara på varje fråga.

Förresten, vår webbplats finansieras genom anslutna länkar, vilket innebär att om du köper vissa produkter genom att klicka på en länk, gör vi en provision. Detta påverkar inte våra åsikter på något sätt. Dina klick finansierar direkt det arbete vi gör. Tack.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me