49 Fantastiska 3D-tryckprojekt och idéer

3D-utskrift har tagit världen med storm!3D-utskriftsprojekt

Många av oss drömmer om att ha en 3D-skrivare och om att skriva ut hemma.

Inte bara är hemskrivare bra, det finns också fantastisk 3D-tryckutveckling runt världen!

I den här listan har vi samlat några av de bästa projekten från hela världen, och några av dessa kan du till och med prova själv.

Använd menyn nedan för att se vad som finns i butiken, och om du hittar ett bra 3D-utskriftsprojekt som inte ingår, berätta för oss i kommentarerna.

SLO: 3D-tryckt kamera

SLO 3D-tryckt kamera

Kolla in den här roliga 3D-utvecklingen (ordning avsedd)! I det här projektet hittar du filer för 3D-utskrift av din egen kamera. De grundläggande elementen är alla inkluderade. Slutaren och linsen är moduler, så att du kan byta ut dem för olika utan att behöva trycka om kameran. Njut av nostalgi av att arbeta med 35 mm film. Den mest utmanande delen av detta projekt är att skriva ut linsen. Eftersom det måste vara perfekt smidigt, förväntar dig att lägga in god tid och polera din armbågefett. Även om du inte har alla bekvämligheterna hos en digitalkamera, kan du fortfarande ta bilder av hög kvalitet med din 3D-tryckta kamera.

Mobilkonstruktion 3D-skrivare

Byggbranschen genomgår en revolution. 3D-utskrift används för att bygga hem på kortare tid och för mindre pengar. Även om detta inte har blivit vanlig teknik ännu, har den använts för att bygga bostäder i delar av världen där det är svårt att få säkra bostäder. Apis Cor är det första företaget som utvecklar en mobil konstruktions 3D-skrivare som kan användas helt på plats. Företaget planerar att fortsätta utveckla sina tjänster tills alla på jorden har råd med säkra och prisvärda bostäder. Med dagens nya byggmaterial kan hus byggas på 24 timmar med 3D-utskrift.Mobilkonstruktion 3D-skrivare

Shoetopia

Shoetopia

Shoetopia är ett miljömedvetet projekt utvecklat av Zuza Gronowicz och Barbara Motylinska. Konceptet är enkelt och möjligheterna är oändliga. Flexibla och biologiskt nedbrytbara glödtrådar och naturliga textilier används för att skapa komposterbara och funktionella skor. Tack vare den använda trycktekniken behövs ingen sömnad eller limning. De som är intresserade av att designa sina egna skor kan använda online-skorprogrammet där de kan förbereda en personlig utskriftsfil, köpa dem och sedan antingen skriva ut skorna själva eller skicka dem till ett lokalt 3D-tryckcenter. Även om detta är ett roligt projekt, kan det också användas för att tillhandahålla skor till mindre lyckliga delar av världen.

Skulpturer i fullfärg

Skulpturer i fullfärg

Eric van Straaten är en konstnär som är skicklig i handskulpturerade statyer. Men när han lärt sig konsten att 3D-tryckning tog han sina mönster till en ny nivå. Eric anser att det inte finns någon annan teknik som kan uppnå nivån av hyper-surrealism som 3D-utskrift gör. Han utvecklar sina egna mönster men tar förfrågningar när det är möjligt. En av de bästa funktionerna i 3D-utskrift är unikheten hos varje stycke, vilket är uppenbart i Erics arbete. Varje ansiktsdrag, hårlås och tillbehör har designats med precision. Även om 3D-utskrift har flera användningsområden kan dess konstnärliga värde inte förbises.

Matbläck.

Äter du fortfarande mat som har odlats på gammaldags sätt? Varför inte behandla dina smaklökar med tryckt mat? På Food Ink kan du njuta av att sitta på tryckta möbler medan du använder tryckta redskap för att äta tryckt mat. Pop-up middagsserien kombinerar konst och teknik för att skapa en verkligt unik matupplevelse. Tanken på att mat kan skrivas ut verkar som något direkt ut ur framtiden, men med Food Ink är framtiden här. Medan de flesta restauranger kommer att fortsätta att baka, grilla och sauté, kan idén om tryckt mat tappa en del av sin stigma eftersom företag som Food Ink fortsätter att introducera sina skapelser runt om i världen.Matbläck

3D-tryckt mjuk, fyrbent robot

Ingenjörer vid University of California San Diego har utvecklat den första roboten i sitt slag med hjälp av 3D-utskrift. Även om det finns mycket att utöka inom robotik, är en vanlig fråga en robots oförmåga att navigera genom grov terräng. Men den 3D-tryckta roboten som produceras av universitetet kan bryta igenom hinder och enkelt hantera grov terräng som sand eller stenar. För närvarande är roboten bunden till en luftpump och öppen källkod, men det finns konstruktioner för att göra det möjligt för roboten att gå självständigt. Detta 3D-tryckprojekt kan förändra robotikvärlden och göra robotar till en del av vårt dagliga liv förr än vi tror.Mjuk fyrbens robot

Kol 3D-utskrift

Att använda kol från kol har gjort det möjligt för 3D-tryckstillverkare att hjälpa den medicinska världen, bilindustrin och flygindustrin och växa lokala arbetskrafter. Genom att bevara gruvjobb som ändå använder kol för ett syfte som inte skadar planeten vinner alla. Ramaco Carbon är fast besluten att använda kol på kostnadseffektiva och smartare sätt. Som mottagare av ett bidrag på 3,7 miljoner dollar som godkänts av det amerikanska energidepartementet har Ramaco Carbon arbetat för att revolutionera tillverkningen av delar och komponenter som vi använder varje dag. Ramaco Carbon har föreställt sig en värld där kol används för att rädda planeten och ge fördelar för vår hälsa och samhällen.Kol 3D-utskrift

3Space Classroom

3Space Classroom

Träffa James Madison University 3SPACE klassrummet, det första gymnasieskolan för allmän utbildning i landet. Studenterna har designat och producerat några unika projekt sedan grundandet 2003. Det finns för många projekt att lista på i detta utrymme, men några av våra favoriter inkluderar Coronation Cube Puzzle och Fidget Star. Om du letar efter något lite annorlunda kan Spiral Vase eller någon av de konstnärliga skulpturerna göra susen. Ladda ner filerna och skriv ut dina egna eller använd projekten som inspiration för dina egna skapelser. Vi kan inte vänta med att se vad elever kommer att utforma nästa.

Projekt AME & 3D-tryckt Shelby Cobra

Shelby Cobra

Oak Ridge National Laboratory (ORNL) ansvarar för två monumentala 3D-tryckprojekt. Den första, Shelby Cobra, är ett 3D-tryckt chassi och kaross av en 194 Shelby Cobra. Projektet visar förmågan att tillverka starka men ändå lätta kompositdelar. ORNL samarbetade med TruDesign för detta projekt och Shelby Cobra har rest världen. Det har till och med tittats av tidigare president Barack Obama. Det andra projektet, AME, är ett samarbete mellan ORNL och flera partners, inklusive Georgia Tech, University of Minnesota och Department of Energy. Det är en helt funktionell, delvis 3D-tryckt grävmaskin. Dessa projekt visar potentialen för 3D-utskrift i tunga projekt.

Glove One

Glove One

Mobiltelefoner har förändrat vårt sätt att leva. Precis när vi tror att enheten har avancerats så mycket som den kan, kommer ett projekt som Glove One runt. Glove One är en bärbar mobil kommunikationsenhet som förvandlar din hand från telefonens stöd till din telefon. Projektet kommer inte samman över en natt för dig om du bestämmer dig för att göra ditt eget. Det tog skaparen ungefär två månader att slutföra hans. När du har gått igenom alla stegen har du en futuristisk mobil kommunikationsenhet som säkert kommer att vrida några huvud.

3D-bakverk

Konstbakelse

Här är ett sött projekt som säkert kommer att fånga din uppmärksamhet. Dinara Kasko samarbetade med Jose Margulis, en Miami-konstnär känd för sina 3D-skulpturer med färgglada plastplåtar. Tillsammans skapade de en mängd frestande tårtor med mönster nästan för bra att äta. Topparna på varje tårta verkar likna unika landskap. Beroende på vinkeln där du tittar på stycket kommer du att märka exakta snitt och djup som till synes inte fanns förut. Några av de bästa konsterna samlas när mer än en känsla används. Genom att kombinera de imponerande visuella elementen med smak är detta 3D-projekt verkligen unikt.

Mycelium Stol

Mycelium Stol

Det uppskattas att nästan åtta miljoner ton plastavfall hamnar i haven varje år. Tänk om det fanns ett sätt att ersätta plast utan att äventyra dess mångsidighet? Holländska designers Eric Klarenbeek och Maartje Dros tror att vi är närmare än de flesta tror att göra. Teamet odlar alger och sedan bearbetar det till ett material som kan användas för att skriva ut 3D-objekt. De använder också andra material för att utveckla miljövänligt tryck. Ett exempel är den levande mycelstolen, byggd och förstärkt med svampar och råvaror. Detta är något du måste se för att tro.

1800 3D täckt vagn

Övertäckt vagn

Ioan Florea är en konstnär med en unik förmåga att kombinera två till synes motsatta material och skapa ett sömlöst konstverk. Ett bra exempel på detta är hans 1800 3D Covered Wagon-stycke. Konstnären använder en storskalig 8 'x 4' industriell 3D-skrivare för sina skapelser. Detta speciella konstverk i livstorlek använder den autentiska träramen i en täckt vagn medan den övre är en 3D-tryckt bit. När de placeras tillsammans verkar det som om de var utformade för att komplimentera varandra och att toppskyddet på något sätt är lika gammalt som basen. Använd Ioan's kreativitet för att inspirera din egen konst eller helt enkelt utforska hans unika onlinegalleri.

Konstnärliga skulpturer

Konstnärliga skulpturer

Inte all 3D-tryckt konst skapas lika. När du ser dessa tryckta skallar, vet du det konstnärliga värdet de har. Konstnären bakom dem, Joshua Harker, är en skulptör och uppfinnare men anses också vara en pionjär och visionär i den 3D-tryckta konstvärlden. Filigrandesignen har en vintage känsla, men ändå ser bitarna ut som något ur en framtidsdröm. De fängslande bitarna beskrivs som "omöjliga" men Joshua fortsätter att göra det omöjliga till en konstnärlig verklighet. Utforska hans portfölj själv så ser du varför hans arbete har tagits så väl emot.

Digital Grotesque II

Digital grotesk

Vad får du när du blandar en begåvad arkitekt med sju ton tryckt sandsten? Svaret är Digital Grotesque II, en fullskalig 3D-tryckt grotta. Det är designat av Michael Hansmeyer och är ett firande av avancerad arkitektur som skulle ha trott vara omöjligt för ett decennium sedan. Digital Grotesque II kan ses på Centre Pompidous utställning "Imprimer le monde" i Paris. Om du inte kan ta resan finns det många bilder du kan se online. Vi tvivlar dock på att bilderna exakt representerar den enorma detalj och struktur som visas av stycket.

XOCO chokladskrivare

XOCO chokladskrivare

Teknologiska framsteg har gjort livet lättare. Till exempel har hälsoteknologi räddat otaliga liv. Men det vi verkligen är glada över är XOCO, en 3D-skrivare som gör allt du kan drömma om av ... choklad. Detta är en idealisk produkt för 5-stjärniga restauranger och kakartister. Skrivarens lilla profil är idealisk för företag i alla storlekar. Det kan till och med hitta en plats på hemmabänken. XOCO är för närvarande inte till salu men designen öppnar dörrar för mat 3D-tryckvågen som börjar svepa industrin.

Pannkakebot

Pannkakebot

Om du någonsin har velat göra designerpannkakor i ditt eget hem är PancakeBot vad du har väntat på. PancakeBot, som är designad av Miguel Valenzuela, sitter över en takklack och skriver ut din egen design eller en från biblioteket med cirka 300 bilder. Nya bilder läggs till varje vecka. Oavsett om du bara vill ha kul hemma eller lägga till konstnärliga pannkakor i din restaurangs meny, är PancakeBot full av precision, konst och överraskning. Utforska den nyckfulla sidan av 3D-mattryck med PancakeBot.

Brons solrosor

Brons solros

3D-utskrift har förändrat världen på många sätt. Men vad det görs för konstvärlden är verkligen imponerande. Ta bara en titt på Sunflowers, en 3D-tryckt skulptur designad av Rob och Nick Carter, en man och hustru team som har skapat konst i över 20 år. Inspirerad av Vincent van Goghs 1888 olja på dukmålning med samma namn har denna bronsstaty både moderna och historiska inslag. Varje kronblad verkar som om det skulle kunna leva upp. Om du vill ha ett riktigt exempel på kraften 3D-utskrift för artister är Sunflower en vacker plats att börja.

3D-tryckt Gripper

Tryckt Gripper

Möt Jerry, en mångsidig robotikplattform. Som alla bra robot kan Jerry utföra flera uppgifter, några som han använder en avtagbar grepparm för. Det är här 3D-utskrift spelar in. Jerry's 3D-tryckta gripare består av fem tryckta bitar. Den fungerar som sin egen enhet och är idealisk för större robotprojekt. Styrken är imponerande och fast. Utvecklad av Slant är deras robotfunktioner (både tryckta och inte) utformade med tanke på fungerande robotar i åtanke. Slant vill få robotarna ur labbet och till världen, och 3D-utskrift hjälper.

Birdsnest Eggcup

Birdsnest Eggcup

Morgnarna är grova. Att få äta frukost innan du går ut genom dörren kan vara en kamp. Men fågelnäggkoppen kan hjälpa till att göra de tidiga morgontimmarna lite enklare. Den här lekfulla äggkoppen är inspirerad av naturen och kommer tillsammans med 3D-tryckning. Även om det flexibla materialet är utformat för att hålla ett medium ägg, kan det stödja de flesta äggstorlekar. Äggkoppen är designad av Studio Gijs och gör en fantastisk present till en vän eller för dig själv att öka ditt humör på grova morgnar. Varje äggkopp skrivs ut på begäran. Detta är ett fantastiskt sätt att få ditt första stycke 3D-utskrift.

Prothesis för handledsfraktion

Prothesis för handledsfraktion

2007 sprickade en liten flicka i handleden. Det skulle kräva sex veckor i en roll. Traditionella gjutningar kan vara smärtsamma att placera och obekväma att bära. Med 3D-tryckning som tog hälsoindustrin med storm verkade det att skriva en roll som ett logiskt steg för Anais. Hennes arm skannades, och en tunn roll gjordes tryckt. Staget pläterades med en koppar- och nickelblandning för att utforska andra läkande egenskaper. Nickelpläteringen gjorde staget svalare, vilket hjälpte till att hjälpa komforten under läkning. Men det var också ett experiment för att oskärpa gränserna mellan medicin och smycken.

Vissa problem med den här processen är att förseningen mellan skanning och utskrift inte är idealisk. Läget för frakturen kan vara svullet, vilket kan leda till ett felaktigt tryck. Men dessa gjutningar är öppna, kan bäras i duschen och läkning av vävnad kan övervakas korrekt.

Skriv ut din stad

Skriv ut din stad

Skriv ut din stad! är en uppmaning till åtgärder för städer överallt. Invånarna uppmuntras att förvandla sitt hushållsplastavfall till råmaterial för 3D-tryckprojekt, som offentliga möbler. Kick-startade 2016, projektet är fortfarande i sin barndom. Men den första feedbacken har varit positiv. Medborgarna har blivit mer engagerade i att minska sitt miljöavtryck. Amsterdam kommun var den första som omfamnade programmet och byggde en gemensam bänk av vad som annars skulle ha varit slösat material. Om du vill ta med Print Your City! besöka deras hemsida för mer information.

Toyze - Få dina favoritspelkaraktärer till liv som anpassade leksaker!

Toyze

Möt Toyze, en rolig och snabb applikation som gör att du kan skapa personliga och unika 3D-spelkaraktärer. Oavsett vad ditt favoritspel är, kan du designa din figur som du tycker är lämplig. Välj mellan olika poser och storlekar eller lägg till roliga tillbehör som hattar och glasögon. När du har anpassat din karaktär gör du din beställning. Din siffra skickas direkt till dig. För tillfället är Toyze dedikerad till mobilspel men det finns planer i arbetena att inkludera video- och datatecken med komiker och filmkaraktärer. Har du en favoritkaraktär? Ta hand om några 3D-tryckta memorabilia.

3D-tryckt hundskallmask

Hundskallmask

Mans bästa vän - de ger oss glädje och tröst. Men vad händer när de är de som behöver läka? Det var här Loca befann sig, en fyra månader gammal valp som bitades så hårt av en annan hund att två ben i ansiktet bröts. I likhet med hur en gjutning hjälper armen eller benet att läka efter brott, trycktes en ansiktsmask med hjälp av en CT-scan av UC Davis College of Engineering. Exo-K9, som masken döptes, tillät Loca att läka under de kommande månaderna utan att äventyras allvarligare skador. 3D-utskrift har hjälpt mänskliga patienter men nu kan det också användas för att hjälpa furrier.

Freeform 3D Printed House

Freeform 3D Printed House

Tack vare 3D-utskrift ser framtiden för fastigheter ganska ljus ut. WATG: s Chicago-baserade team vann första priset i Freeform Home Design Challenge. Deras 3D-tryckta hem, kallad ”Curve Appeal”, förklarades som ett tankeväckande tillvägagångssätt och skjuter kuvertet till vad som är möjligt. Hemmet har kök, badkar, vardagsrum och sovrum. Det möjliggör gott om naturligt ljus och uppfyller alla krav på elektrisk, VVS och belysning utan att begränsa alternativen för solenergi. Även om hemmet kanske ser ut på sin plats i ditt grannskap, tror vi att det är en design som kan vinna hjärtat i USA: s stadsdelar.

Solsystemarmband

Solsystemarmband

Vi lever i ett samhälle som fortfarande tvekar när en ung flicka uttrycker ett intresse för teknik eller vetenskap. Build IT @ SDSU Library hoppas dock kunna ändra detta. På Girl Day, en dag under organisationernas Engineer Week, fick en ung grupp medelåldersflickor chansen att designa sitt helt eget 3D-tryckta armband. Designen måste vara något som flickorna ville ha men också en som kunde skrivas ut 45 gånger i det lilla tryckfönstret de hade tillgängligt. Projektet krävde också att designen skulle vara STEM-relaterad. Resultatet blev ett armband där hela solsystemet går över. Flickorna målade också sina armband efter tryckning. Se vad mer IT bygger för att inspirera unga sinnen!

Projekt AMIE & Den första 3D-tryckta nedsänkbar

Navy Submersible

Ett nyligen Navy-partnerskap utvecklade den första 3D-tryckta nedsänkbara. Prototypen samlades på under fyra veckor och det finns för närvarande planer på att producera flotta kapabla prototyper som kan vara tillgängliga redan 2020. Partners i projektet inkluderade Oak Ridge National Laboratory (ORNL), Naval Surface Warfare Center, Carderock Division's Disruptive Technology Laboratory, Picatinny Arsenal, Defense Advanced Research Projects Agency, Naval Air Systems Command, Johns Hopkins University Applied Physics Laboratory, Naval Surface Warfare Centers from Crane, Panama City, Philadelphia, Naval Undersea Warfare Center Newport och Portsmouth Naval Shipyard. Det andra projektet som ORNL var involverat i var utskrift av AMIE, ett av världens första 3D-tryckta hem som också fungerar som ett fordon och integrerat energisystem.

Första 3D-tryckta bron

Första 3D-tryckta bron

3D-utskrift i infrastruktur kan spara tid och pengar. Detta var precis fallet vid byggandet av världens första 3D-tryckta bro i Madrid. Organiserat av Institutet för avancerad arkitektur i Katalonien, mätte bron 12 meter lång och 1,75 meter bred. Materialet som användes var mikroarmerad betong. Råmaterial återvanns under uppbyggnaden, vilket minimerade mängden avfall samtidigt som den strukturella prestandan maximerades. Medan 3D-utskrift traditionellt har använts för småskaliga projekt, utvidgar installationen av denna bro möjligheterna för 3D-utskrift erbjuder byggbranschen.

Biometriska skulpturer

Biometriska skulpturer

Monica Horcicova är en tjeckisk konstnär känd för sina komplexa skulpturer, alla skapade av 3D-tryckteknik. Konstnärens teman är en metafor för död och liv. Att utforska hennes galleri tar dig på en ensam resa. Med de flesta bitar med tryckta mänskliga ben är den initiala reaktionen svår att beskriva. Konstverket är vackert, men ändå rått och kraftfullt. Från intrikata bitar till stora utomhusutställningar omfattar Monica kraften i 3D-tryckning. Upplev hennes konstverk för dig själv och se hur detaljerad och exakt 3D-utskrift kan vara.

Kinematic Petal Dress

Kinematic Petal Dress

För de kvinnor som föraktar tid som tillbringas i ett passande rum, bör detta projekt väcka intresse och nyfikenhet kring modeens framtid. Nervous System fick i uppdrag av Museum of Fine Arts i Boston att designa en klänning som visade kopplingen mellan mode och teknik. En 3D-skanning användes för att bestämma de exakta mätningarna av bärarens kropp. Med inspiration från naturliga inslag som kronblad och fjädrar designades Kinematic Petals Dress. Den har över 1 600 unika bitar men klänningen trycks helt monterade och redo att bära. Utforska bilderna för att se hur en anpassad tryckt klänning ser ut.

Den första autonoma, helt mjuka roboten 4D-utskrift av shapeshifting-enheter

4D-formskiftande enheter

Tänk dig en robot. Inkluderar det dramatiska vinklar, kalla material och vassa hörn? Ett team av forskare från Harvard University förändrar antagandet om hur en robot ska se ut. De designade en liten 3D-tryckt robot som inte innehåller elektronik eller traditionella robotmaterial. Projektet betraktades som den första autonoma, helt mjuka roboten och kallades projektet ”octobot”, eftersom det liknar en bläckfisk. Enheten drivs av en kemisk reaktion, som blåser upp robotens armar. Framtida design kommer idealiskt att kunna simma och interagera. ”Okoboten” var utformad för att inspirera robotister och forskare att utforska mjuk robotik.

Tryckt Wi-Fi

Tryckt WiFi

Föreställ dig en flaska tvättmedel som beställer ersättning för dig. Föreställ dig nu samma koncept, men utan behov av batterier eller elektronik. Om detta verkar som trolldom blir du förvånad över att det är arbetet med 3D-utskrift. Trådlösa sensorer, ingångswidgets och smarta kommunikativa objekt kan 3D-tryckas och integreras i våra dagliga liv. Medan detta projekt har gott om utrymme för tillväxt och utveckling, har ett team bestående av två studenter och en fakultetsmedlem vid University of Washington designat helt 3D-tryckta viktvågar, flödesgivare och anemometrar. Det finns flera prototyper att få inspiration från också.

Equus

Equus

3D-väggkonst är inte ovanligt. Jämfört med målningar eller duktryck erbjuder 3D-väggkonst många fördelar. Ta en titt på det här stycket designat av Dominik Raskin. Det 3D-tryckta hästhuvudet och de två frambenen verkar springa ut från väggen. Det här stycket kunde hitta ett hem i en mängd olika dekorstilar. Equus-konstverk finns i flera olika storlekar och färger för att matcha individuella behov. Eftersom den är 3D-tryckt är den lätta trådramstrukturen lätt att hänga utan att skada väggarna. Besök webbplatsen för att se hur enkelt det är att få tag på ett 3D-tryckt konstverk som säkert kommer att locka uppmärksamhet.

Lego Minifig raketadapter

Lego raketadapter

AirRocketWorks arbetar med skolor, STEM-klubbar, scouter, bibliotek, museer och inlärningscentra för att få deras kärlek till raketer till människor i alla åldrar och förmågor. Ett av deras projekt använde 3D-utskrift på ett enkelt och roligt sätt som gör att bygga en hemraket till en möjlighet för nästan vem som helst. Deras 3D-tryckta raketadaptrar kan användas med ett plastkroppsrör, skumnäs och en uppsättning klistermärken. För en rolig twist finns det utrymme att lägga till din favorit LEGO-figur. Skicka din statyett på en oförglömlig resa med detta projekt och upptäck kulor med raketer.

Konstgjord hjärta

Konstgjord hjärta

ETH News och ETH Zurich har rapporterat tillverkningen av det första mänskliga hjärtat av silikon. Förmågan att producera mänskliga organ för transplantation är en av de mest lovande användningarna av 3D-tryckning. Silikonhjärtat liknar ett mänskligt hjärta, både inifrån och ut. Till exempel har den en höger och vänster kammare och kan sammandras efter behov för att pumpa blod. Det finns emellertid ett huvudproblem med prototypen. Det kan bara pågå i cirka 3 000 slag, vilket skulle vara mindre än en timme hos en människa. Materialet klarar inte belastningen längre än detta. Men detta första avgörande steg till 3D-orgeltryckning bör säkert inspirera ingenjörer och forskare att fortsätta arbeta med en prototyp som en dag kan ersätta donationer av mänskliga organ.

3D-tryckt automatisk väderstation

Automatisk väderstation

3D-PAWS, eller 3D Printed Automatic Weather Station, lanserades av University Corporation for Atmospheric Research och US National Weather Service International Activity Office. Målet med initiativet är att bygga billiga system som är hållbara och pålitliga för att samla in och kommunicera väderdata genom landsbygdssamhällen. En av de viktigaste fördelarna med dessa system är att de 3D-tryckta komponenterna kan skrivas ut efter behov när systemen misslyckas. Med traditionella vädersystem är utbyten kostsamma och reparationer ibland omöjliga. Förmågan att noggrant övervaka vädret håller invånarna säkra.

Light Rider

Light Rider

Tillbringar du varma, soliga dagar med att kryssa motorvägen på din motorcykel? Om så är fallet kommer du att njuta av det här nästa projektet. Light Rider är världens första 3D-tryckta prototyp för en elcykel. Planen är att utveckla en exklusiv liten serie av Light Rider som kommer att vara gatalaglig. Designen gifter sig med flera koncept till en design. Först användes ett flyg- godkänd tillvägagångssätt för att utforma ramen. Det trycktes sedan med 3D-material med flygplan. Cykelens vikt-till-vikt-förhållande är lika med en superbil, vilket gör den perfekt för alla hastighetsdemon. Cykeln är också miljömedveten och ger inga utsläpp. En starkare, snabbare och säkrare motorcykel är möjlig med 3D-utskrift.

3D-tryckta linser

3D-tryckta linser

Luxexcel krediteras som det första och enda företaget i världen som kan skapa 3D-tryckta oftalmiska linser. Dessa linser kräver inte polering eller slipning och är för närvarande tillgängliga för oftalmiska laboratorier. Traditionell tillverkning av oftalmiska linser innebär flera steg och överdrivet material, allt som leder till högre kostnader. 3D-tryckta versioner är lika effektiva och pålitliga, men med en lägre prislapp. Lösningen utformades dock inte kring kostnader. Istället utvecklade Luxexcel tekniken för oberoende oftalmiska laboratorier och deras kunder så att anpassade linser kunde vara tillgängliga för alla.

3D-tryckta mobiler

3D-tryckta mobiler

Marco Mahler, en kinetisk skulptör, gick samman med Henry Segerman, biträdande professor vid Oklahoma State University, för att utveckla världens första helt 3D-tryckta mobiler. Deras delar är minst sagt detaljerade, med en design som har 1 365 stycken. Utan förmågan att 3D skriva ut dessa mobiler skulle de vara tidskrävande och ekonomiskt utom räckhåll för vissa. Mobilerna skrivs ut för beställning på Shapeways med hjälp av Marco och Henrys mönster. För en unik bit för ditt hem, överväga någon av dessa 3D-tryckta mobiler. Deras design är sofistikerade och berättelsen bakom dem är inspirerande.

3D-tryckt rostfritt stålcykel

Arc cykel

Detta tremånadersprojekt som genomförts av studenter vid Industrial Design Engineering 3D Building Field Lab använde ny teknik när 3D-tryckte en rostfritt stålcykel. Framstegen gjorde det möjligt för materialen att tryckas i luften i någon riktning och utan behov av stödstrukturer. "Arc Bicycle" väger samma sak som en vanlig cykel men har en imponerande design och oklanderlig styrka. Denna typ av projekt visar att begränsningarna minskar när det gäller utskrift av medelstora och stora objekt. Formfrihet gör det möjligt att skriva ut nästan vad som helst, inklusive denna pålitliga transportform.

Första 3D-tryckt förstärkt bro

3D-tryckt bro

Nederländerna är hem till världens första 3D-tryckta armerade, förspända betongbro. Bron är 8 meter lång och 3,5 meter bred. Dess styrka testades med en belastning på fem ton, mycket tyngre än den dagliga belastningen den kommer att krävas för att motstå. Det är en del av en cykelrutt för invånare och tros bära hundratals cyklister om dagen. Ledd av BAM Infra samarbetade teamet med forskare vid Eindhoven University of Technology för att utveckla ett sätt att införliva stålarmeringskabel under utskrift. Projektet kostade mindre pengar, använde mindre material och minskade mängden koldioxidutsläpp under byggandet.

3D-utskrift är en konkurrensfördel för snömaskiner

Snömaskiner

Det finns inte många branscher (om någon) som 3D-utskrift inte kan hjälpa. En sådan verksamhet som insåg detta är Snow Business, tillverkare av avancerade snötillverkningsmaskiner. Prestanda och hållbarhet för deras maskiner är avgörande funktioner, sådana som kan säkerställa affärer eller förstöra dem. Genom att använda 3D-skrivare för att göra sina munstycken påskyndade Snow Business utveckling och minskade kostnader. Denna konkurrensfördel gör deras produkter bättre utformade, billigare och mer önskvärda av konsumenterna. Använd deras berättelse som inspiration när man tänker på hur 3D-utskrift kan hjälpa ditt jobb eller ditt företag.

3D-utskrift i noll-G-teknik

Space 3D Printed

3D-utskrift begränsas inte längre till ett labb. Skrivare kan tas ut i fältet och tillhandahålla lösningar som en gång ansågs omöjliga. Men kan 3D-skrivare fungera i rymden? Det är frågan som NASA hade. Om den internationella rymdstationen kunde skriva ut i 3D skulle de ha möjlighet att skriva ut verktyg på begäran och fungera bättre med flygviktsbegränsningar. Efter testning av 3D-hårdvara på parabolflygningar började testningen på rymdstationen. Resultaten visade att 3D-utskrift verkligen fungerar i rymden och öppnar dörren för nya uppdrag, experiment och möjligheter.

Lutningstol

Aluminium Gradient Chair visar hur aluminium kan användas i möbler i digital tidsålder. Stolen är en lätt aluminiumstruktur med fördelarna med skum och metallstyrkan. Konstruktionen använder en unik tryckteknik som ger strukturell hållfasthet och minskar mängden material som behövs. Aluminium Gradient stolen finns i den permanenta samlingen i National Gallery of Victoria i Melbourne, Australien tillsammans med Vitra Design Museum i Tyskland. Möjligheten att göra lätta men ändå hållbara möbler till ett överkomligt pris kan förändra möbelindustrin och tvinga tillverkare att leta efter konsumentvänliga produktionsmetoder.Lutningstol

Tryckbara vapen 3D

3D-tryckta vapen

Defense Distribuerat är kraften bakom 3D-tryckta vapen. Den 27 juli 2012 släppte företaget filerna för världens första utskrivbara handeldvapen. Inför sin andel av lagliga och politiska strider vände Defense Distribuerat sig till Bitcoin-gemenskapen för finansiering. Idén om tryckta vapen är revolutionerande, men också kontroversiell. Företaget kämpar fortfarande med det amerikanska utrikesdepartementet över lagligheten av att tillhandahålla privat genererade vapenfiler till befolkningen. Fallet skulle kunna gå till Högsta domstolen snart. Om det gör det, och oavsett resultatet, är det säkert att möta debatt från det amerikanska folket.

En kopp om dagen

En kopp om dagen

Är du trött på att dricka ditt kaffe från samma kopp varje dag? One Coffee Cup a Day-projektet har du täckt. Projektet var ett roligt och framgångsrikt experiment på kreativitet och snabb tillverkning. Projektet var öppet för samarbete, vilket gav alla möjlighet att leka och designa sin egen kaffekopp. När de 30 favoritmodellerna valts visades de i en butik och var tillgängliga att köpa. Konstruktionerna var en blandning mellan formade koppar, intressanta men icke-funktionella koppar och koppar täckta med olika strukturerade funktioner. Projektet ansågs framgångsrikt och bevisade att 3D-utskrift kan ha en rolig och nyckfull användning.

Meshu

Meshu

Meshu startades av två designteknologer i San Francisco. Deras design inkluderar linjer som representerar geodata, vilket ger konsumenterna ett unikt sätt att kartlägga ögonblick och minnen, oavsett var de inträffade i världen. Smyckets subtilitet är en del av dess charm. Mottagaren vet exakt vad raderna står för, även om ingen annan gör det. Medan de inte längre accepterar beställningar gjorde Meshu halsband, ringar, örhängen och affischer för att minnas konsumenternas önskemål. Använd deras arbete som inspiration för dina egna 3D-trycksaker. I detta fall kan 3D-utskrift användas för sentimentala syften.

Första Desktop 3D 3D-skrivare

Desktop Metal

Desktop Metal var designad med en sak i åtanke. Grundarna ville tillhandahålla en lösning till ingenjörsteam som letade efter tillgängliga 3D-utskrift av metall. Företaget erbjuder två separata 3D-trycksystem. Företag kan använda dessa system för allt från prototyper till massproduktion. Studio-systemet är designat för ingenjörer och gör det möjligt för användare att skriva ut komplexa metalldelar internt. Jämfört med andra utskriftssystem är Studio System upp till tio gånger billigare. Men när du behöver hastighet på din sida är produktionssystemet idealiskt. Den är designad för genomströmning och är 100 gånger snabbare än andra utskriftssystem. Produktionssystemet kommer att släppas 2020.

3D-tryckt Micro Commuter Vehicle

Micro Commuter Vehicle

Kabuku Inc. samarbetade med Honda Motor Co., Ltd. för att utveckla ett 3D-tryckt fordon. Toshimaya Corp. behövde ett anpassat leveransfordon som kunde användas för både leveranser och reklam. Men deras lokala infrastruktur gjorde vissa leveranser svåra. Smala vägar var den främsta skyldigheten. Kabuku och Honda planerade att utveckla en tryckt bil som fortfarande tillgodoser deras behov men som var lämplig storlek. Utvecklingsprocessen varade bara två månader, och trycket hanterades av Rinkak, en 3D-tryckningstjänst som ägs av Kabuku. Toshimaya försågs med ett originalt fordon som mötte deras storlek, produktion och reklambehov.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me