5 bästa BitTorrent-kunder 2020 – Topp torrent-nedladdare

BitTorrent-protokollet är ett mycket effektivt och effektivt sätt att dela och "ladda ner" innehåll. Strömningstjänster online som de som erbjuds via Kodi-appen eller via streamingwebbplatser tar tag i alla rubriker i dag, men traditionell torrenting är fortfarande mycket populär. Genom att använda ett VPN kan du hålla dig säker på webbplatser, för mer information besök vår bästa guide för VPN för torrentwebbplatser.


För att torrent behöver du en BitTorrent-klient. Detta är programvaran som låter dig dela filer på din dator med andra BitTorrent-användare för att ”ladda ner” innehåll. Den stora nyheten är att det finns gott om bra BitTorrent-klienter där ute.

Varning: Torring självt är tekniskt lagligt förutsatt att du har tillstånd för innehållsägare. Om du inte har tillstånd rekommenderas att du inte torrent på grund av hur BitTorrent-protokollet fungerar, är det enkelt för innehavare av upphovsrätt att upptäcka IP-adressen för alla som laddar ner sin immateriella egendom. De kan sedan meddela din internetleverantör eller vidta rättsliga åtgärder mot dig.

Det är därför viktigt att skydda dig själv med ett VPN när du laddar ner från webbplatserna nedan. En VPN döljer din verkliga IP och krypterar din trafik så att din Internetleverantör inte kan se vad du gör. Det är också en bra idé att använda en kill-switch för att skydda dig om VPN kopplar bort under nedladdningen. För en mer detaljerad artikel om de bästa VPN-skivorna att använda, kolla in den här artikeln.

Men tillbaka till det aktuella ämnet, vad är den bästa klienten?

Vad är bäst?

Editor Choice

Vinnare

qBitTorrent

Qbittorrent Mac

FÖRDELAR

 • Öppen källa
 • Lättvikt
 • Effektiv
 • Kan binda till VPN
 • Fullt utrustad

NACKDELAR

 • Kan inte tänka på något

Som ett långsiktigt Vuze-fan krävde det ganska något för detta lättvikt öppen källkod BitTorrent-klient för att ersätta Vuze på mitt skrivbord. En anledning till att jag fastnade med Vuze så länge är förmågan att binda torrentklienten till mitt VPN-gränssnitt.

Även om det inte är absolut nödvändigt om din VPN-programvara har en kill switch, har jag alltid uppskattat detta extra lager av säkerhet. Det förhindrar att klienten laddar ner torrenter när VPN inte är aktivt.

qBitTorrent stöder inte bara den här funktionen, den gör det mycket lättare att implementera. Detta var en stor faktor för att jag gjorde förändringen, liksom qBitTorrentts smala och medelstora installationsstorlek på 100 MB eller mindre (exakt storlek beroende på plattform). Det finns ingen uppblåsning med qBitTorrent!

Trots detta har qBitTorrent nästan allt de flesta torrenters behöver. Detta inkluderar BitTorrent-protokollkryptering, torrentprioritering, torrentfråga, selektivt innehåll nedladdning, skapande av torrent, fjärråtkomst och RSS-prenumeration. Du kan söka efter torrenter från klienten och den inbyggda mediaspelaren är praktiskt.

qBitTorrent är 100% gratis och annonsfritt. Det är tillgängligt för Windows, MacOS och Linux. För en mer detaljerad titt på denna utmärkta programvara, inklusive instruktioner om hur man binder qBittorrent till ditt VPN-gränssnitt, kolla in de 5 bästa VPN-skivorna för qBittorrent.

2: a plats

Överföring

Överföringsklient

FÖRDELAR

 • Öppen källa
 • Lättvikt
 • Massor av funktioner
 • Söt
 • Finns naturligt på många dunkla operativsystem

NACKDELAR

 • Inte mycket (sårbarheten bör fixas när de flesta av dig läser detta)

Överföringen startade livet som en Mac- och Linux-endast BitTorrent-klient, där den byggde upp ett formidabelt rykte. Windows-användare kan nu också komma in på lagen. Även om det är en mycket kapabel BitTorrent-klient, är den viktigaste dragningen av Transmission dess vackra användargränssnitt, komplett med Growl-aviseringar för Mac-användare.

Men det handlar inte bara om att se vacker ut. Överföringen har webbfrässtöd, BitTorrent-protokollkryptering, titta på kataloger, spårningsredigering, globala och per-torrent hastighetsgränser och mer. Det stöder också valfria tillägg som kan utöka dess funktioner. Dessa inkluderar RSS-prenumerationsverktyg och ett Kodi-plugin.

Överföringen har nyligen fått rubrikerna tack vare en sårbarhet som kan utnyttjas av hackare. Jag diskuterar detta lite senare i artikeln, men en patch är tillgänglig och problemet är väldigt lätt att fixa dig själv ändå. Jag har därför beslutat att inte låta detta problem påverka Transmissions ranking i denna 5 Bästa guide.

Överföringen är 100% fri och öppen källkod. Det är tillgängligt för Windows, Mac OSX / MacOS, Linux (många distros), FreeBSD, Gentoo och mer.

3: e plats

Vuze

Vuze-klient

FÖRDELAR

 • Löjligt fullständigt presenterad
 • Kan binda nedladdningar till VPN
 • Massor av plugins tillgängliga för att öka funktionaliteten
 • Inbyggd videospelare
 • Bra Android-appar

NACKDELAR

 • Lite skrymmande och resurstung
 • annonser
 • Försöker installera crapware
 • Endast delvis öppen källkod
 • Gränssnittet kan vara vackrare och mer intuitivt

Vuze är en farfar till BitTorrent-kunder. Det är inte längre öppen källkod, och det knakar något under vikten av sina otaliga funktioner. Det är med andra ord den polära motsatsen till lätta klienter som qBitTorrent.

Men vem sa att en nedladdning av funktioner nödvändigtvis är en dålig sak? De flesta torrentrar kommer aldrig att använda alla tillgängliga verktyg, men det finns verkligen nästan inget Torrent-relaterat som Vuze inte kan göra. Detta inkluderar att kunna binda Vuze till din VPN-adapter, men laddar också mer funky saker som innehållsupptäckt genom automatiserade prenumerationer, ha en integrerad mediaspelare, fjärrhantering och mycket mer.

Du kan konvertera filer till flera format med Vuzes drag-and-drop-gränssnitt och analysera dina nedladdningar med en mängd statistik och visualiseringar. Vuze är en kraftanvändares dröm.

På nackdelen är Vuze resurstung och ganska ful (särskilt jämfört med överföring!) Dess klumpiga gränssnitt visar också sin ålder. Denna situation stöds inte av införandet av annonser i gratisversionen eller av att du måste vara försiktig under installationen om du inte vill installera en massa skräpprogram.

Även om Vuze främst är gratis, är en premiumversion också tillgänglig för $ 29,90 USD per år. En Vuze Plus-prenumeration tar bort annonserna och tillhandahåller inbyggd antivirusskanning, en DVD-brännare och "spela nu" Stöd. Det är visserligen ganska funky!

Detta leder mig också till att Vuze, trots sina öppen källkodsrötter, nu är egenutvecklad programvara med slutna källor. Det är värt att notera att rapporter om Vuzes bortgång verkar vara mycket för tidiga. Vuze 5.7.6.0 släpptes i oktober 2017 och är fullt funktionell.

Till skillnad från skrivbordsklienten är den utmärkta Android-appen lätt och annonsfri. En proversion är nu tillgänglig via köp i appen (cirka $ 4), men jag har inte kunnat avgöra vilka funktioner detta lägger till (och är för skinflint för att få ut pengarna som behövs för att ta reda på!).

Vuze Remote är en praktisk app för Android som låter dig fjärrkontrollera dina desktop-torrentnedladdningar.

Vuze är tillgängligt för Windows, Mac OSX / MacOS, Linux och Android.

4: e plats

Popcorn Time

Popcorn Time jan 2018

FÖRDELAR

 • Omedelbar strömning av högkvalitativt BitTorrent-innehåll!
 • Öppen källa
 • Mycket smart gränssnitt
 • Chromecast, Airplay och DLNA-stöd
 • Finns på nästan varje plattform

NACKDELAR

 • Endast för videoinnehåll

Alla andra program på denna lista är BitTorrent-klienter. Du laddar ner en .torrent-fil eller klickar på en magnetlänk och innehållet laddas ner till din dator där den lagras lokalt.

Popcorn Time är annorlunda; Det är en open source-app som använder BitTorrent-teknik för att strömma videoinnehåll av hög kvalitet till alla större plattformar. Detta betyder att till skillnad från traditionella BitTorrent-klienter kan du titta på en film eller show utan att vänta på att nedladdningen ska slutföras. Du kanske tänker "är Popcorn tid säker?", Det kan vara farligt för din dator, men med hjälp av ett VPN kan du hålla din maskin säker.

Det är anmärkningsvärt för att ha ett mycket snyggt och intuitivt gränssnitt och för att ge tillgång till ett enormt bibliotek med aktuellt innehåll.

Även om det främst är en streamingplattform kan innehåll också laddas ner lokalt (och en del innehåll är alltid cachelagrat). Olika versioner (gafflar) av Popcorn Time är tillgängliga, men jag rekommenderar starkt att bara använda en av gafflarna som rekommenderas i Bästa VPN för Popcorn Time guide.

Specifika funktioner varierar lite beroende på vilken gaffel du använder, men ånga till din storbilds-TV via Chromecast, Airplay och DLNA är ganska standard.

Popcorn Time är gratis, och respektabla versioner är fria från annonser och annat skräpprogram. Det är tillgängligt för Windows, Mac OSX / MacOS, Linux och Android. PopcornTime.to har till och med en iOS VPN-app som kan installeras utan att jailbryta din enhet.

5: e plats

Syndaflod

Deluge klient

FÖRDELAR

 • Öppen källa
 • Lättvikt
 • Massor av funktioner
 • Utvidgbar via plugins (inkl. RSS)

NACKDELAR

 • Mindre fullständiga funktioner än vissa andra kunder

Liksom qBitTorrent är Deluge en ganska konventionell men lätt och öppen källkod BitTorrent-klient. Dess funktionslista är inte enorm, men borde vara mer än tillräckligt för att tillfredsställa de flesta användare. Funktioner inkluderar fjärrhantering och support för magnetlänkar.

Funktionaliteten kan utökas ytterligare med en rad både interna och tredjeparts plugins. Höjdpunkter inkluderar plugins för RSS-support, Growl-aviseringar, streaming vid nedladdning och mer.

Deluge är helt FOSS, utan annonser eller crapware. Det är tillgängligt för Windows, OSX, Linux (olika distros) och FreeBSD.

Vanliga frågor om klienten

Vad är BitTorrent?

BitTorrent är ett populärt peer-to-peer (P2P) fildelningsprotokoll. I stället för att lagras på en centraliserad server från vilken du laddar ner, delas torrenterade filer mellan många andra BitTorrent-användare. Populära filer kan enkelt delas mellan hundratals användare på detta sätt.

När du "laddar ner" (vilket är något av en felaktig nomen när det gäller att torrentera) en fil med BitTorrent-protokollet, vad du faktiskt gör är att dela små bitar av den med alla andra som laddar ner samma fil.

En fil "laddas ner" när du har alla de delar som behövs för att sätta ihop den filen igen. Det anses vara bra form att "fröa" (fortsätta dela) filen ett tag efter att den har laddats ner, för att hjälpa andra att nå 100% fullbordad.

Varför använda en klient?

Trots att det fortfarande är mycket populärt har användningen av BitTorrent minskat något de senaste åren. Detta är delvis tack vare mängden lagliga streamingalternativ som finns tillgängliga från leverantörer som Netflix och Amazon Prime. Olagliga alternativ, som Kodi och streamingwebbplatser, är också en faktor. För bästa tips och bästa VPN för strömning, titta på guiderna nedan:

 • VPN amazon prime
 • VPN Netflix
 • VPN Kodi
 • iPlayer VPN

Den mer traditionella metoden för nedladdning med en BitTorrent-klient fortsätter dock att erbjuda några stora fördelar:

 • BitTorrent-innehåll laddas ner lokalt, så det är tillgängligt för alltid och kan enkelt överföras fysiskt mellan enheter.
 • Bokstavligen kan alla typer av digitalt innehåll laddas ner - inte bara videoinnehåll. Detta inkluderar programvara, bilder, e-bok, spel och ... du namnger det!
 • Men när det gäller videoinnehåll är kvaliteten ofta betydligt högre än strömat innehåll. Det beror på att det inte finns något behov av att hålla filstorlekar nere för att undvika buffertproblem, eftersom innehåll spelas lokalt.
 • BitTorrent är ett mycket effektivt och resurslätt sätt att dela och marknadsföra ditt eget innehåll med andra.

Linux Torrents

Många Linux-distros tycker att torrentlänkar är det bästa sättet att distribuera sin programvara utan att behöva vara värd för det på kostsamma servrar.

Använd ett VPN när du strömmar

BitTorrent-innehåll delas mellan flera hemdatorer. Detta är inte bra för integriteten eftersom det knappast är privat att dela filer med en massa andra slumpmässiga ”nedladdare” på internet.

Med rätt programvara (som inkluderar många populära BitTorrent-klienter), är det mycket enkelt att se de unika IP-adresserna för alla andra personer som också delar ("laddar ned") samma fil.

Kollegor lista

Som visas i Vuze ovan kan jag se IP-adresserna för alla andra personer som laddar ner samma filer som jag.

VPN skyddar dig

En VPN skyddar dig vid nedladdning eftersom:

 • En VPN döljer din IP-adressinformation från andra nedladdare.
 • En VPN krypterar all internettrafik mellan din dator och VPN-servern.
 • Ovanstående betyder att din Internetleverantör inte kan se vad du laddar ner.

VPN: er med robust loggningspolicy har ingenting att överlämna till myndigheterna, oavsett vilket tryck de kan komma under. En VPN kommer också att blockera webbplatser om de censureras av någon anledning.

Så länge P2P är tillåtet är ett VPN mycket effektivt för att skydda din integritet under nedladdningen.

För en mer ingående titt på hur VPN: er fungerar, kolla in VPN: n för nybörjare - Vad du behöver veta. För en mer djupgående guide till hur du använder ett VPN under torrenting, kolla in bästa VPN för Torrenting guide.

BitTorrent-protokollkryptering

Vissa BitTorrent-klienter stöder BitTorrent-protokollkryptering. Dessa inkluderar transmission, qBitTorrent och Vuze. Det är en funktion som är utformad för att dölja det faktum att du strömmar från din Internetleverantör (ISP).

VPN: er gör också detta, samt döljer din riktiga IP-adress från andra torrentanvändare och alla andra som tittar på internet. Vidare:

"Analys av BitTorrent-protokollkryptering har visat att statistiska mätningar av paketstorlekar och paketriktningar för de första 100 paketen i en TCP-session kan användas för att identifiera det dolda protokollet med över 96% noggrannhet."

Detta betyder att även de mest grundläggande Deep Packet Inspection (DPI) teknikerna kan avgöra att du använder BitTorrent. Nu är det sant att DPI också lätt kan upptäcka VPN-användning (såvida det inte är dumt), men det finns många legitima skäl att använda ett VPN, men det finns bara en anledning att använda BitTorrent-protokollkryptering ...

Att använda BitTorrent-protokollkryptering är därför förmodligen bättre än att använda ingenting alls, men att använda en VPN ger mycket bättre skydd när du laddar ner.

Hur använder jag en BitTorrent-klient?

En anledning till populariteten för online-streamingtjänster (inklusive genom användning av Kodi-lådor) är uppfattningen att torrenting är ett nördigt tidsfördriv som kräver teknisk kunskap. I verkligheten är det dock mycket enkelt att torrentera.

 1. Ladda ner och installera en BitTorrent-klient från listan ovan.
 2. (Valfritt men rekommenderas starkt) Se till att du har en VPN som körs. Detta kommer att kringgå censur av torrentwebbplatser, dölja din IP från andra du filshare med och dölja dina nedladdningar från din Internet-leverantör. Kolla in vår VPN for Torrents-guide för en lista med rekommenderade tjänster.
 3. Besök en BitTorrent-webbplats. På dessa webbplatser finns länkar till torrentfiler. Du kan söka efter innehåll som intresserar dig eller söka efter något specifikt. Många webbplatser innehåller användarrecensioner av torrenter, vilket kan hjälpa dig att välja bra torrenter.
 4. När du har hittat det innehåll du vill ha klickar du bara på torrentlänken eller magnetlänken. Torrenten öppnas i din BitTorrent-klient och börjar ladda ner.
 5. När nedladdningen är 100% klar, njut! Vissa BitTorrent-klienter har inbyggda mediaspelare, men VLC spelar i stort sett alla mediefiler du kan kasta på den.

sådd

BitTorrent är en decentraliserad fildelningsplattform. För att det ska fungera delar användare filer med andra användare. Detta händer när du laddar ner en fil, men det anses vara bra form att lämna din BitTorrent-klient öppen efter att du har laddat ner en fil för att gynna andra användare.

Detta kallas sådd, och det anses vara god netikett för utsäde till ett förhållande av minst 1: 1 (dvs. ladda upp för andra användare samma mängd data som du laddar ner.) De flesta BitTorrent-klienter kommer att visa fröförhållandet för nedladdade filer.

Andra saker

Du behöver, för att vara ärlig, aldrig veta mycket mer om torrenting än informationen som anges ovan. Om du någonsin vill utforska ämnet ytterligare är denna ordlista en bra introduktion till den jargong som används.

I synnerhet filmtorrenter har en hel del jargon förknippade med dem. För att fatta välgrundade beslut om det innehåll du planerar att ladda ner är det bra att bekanta dig med det.

En sak att se upp på offentliga torrentwebbplatser är sponsrade länkar. Dessa visas ofta tydligt och är ofta medvetet utformade för att förvirra. De pekar vanligtvis på antingen kommersiella direktnedladdningssidor eller Usenet-tjänster. Leta efter en länk som specifikt säger "Torrent" eller "Magnetlänk."

uTorrent

uTorrent (och dess nästan identiska syskon som den officiella BitTorrent-klienten) är fortfarande den mest populära BitTorrent-klienten i världen. Det är därför rimligt att fråga varför jag inte har inkluderat den i denna 5 bästa lista.

uTorrent är en sluten källa och stöder sig själv med annonser. Dessa annonser kan stängas av om du fördjupar tillräckligt djupt i programvarans inställningar, men det är fortfarande väldigt irriterande. Det är min personliga uppfattning (och hej, den här listan är ett personligt val), att detta betyder att uTorrent har alla nackdelarna med Vuze, men inte så många användbara funktioner.

Så om du vill ha en lite klumpig annonsstödad BitTorrent-klient, men en som kompenserar för detta genom att erbjuda en mängd funktioner, använd sedan Vuze. Andra åsikter finns tillgängliga.

Sårbarheten vid överföringen

En säkerhetsforskare har upptäckt en brist i överföringen som kan göra det möjligt för hackare att köra skadlig kod på måls datorer. I teorin kan detta tillåta dem att fullständigt ta över det infekterade systemet.

Felet utnyttjar slapp säkerhet i Transmissions funktion för fjärråtkomst till webben. Observera att detta är ett bevis på begreppsattack och att det inte finns några bevis för att det utnyttjas i naturen. En patch är redan tillgänglig och Transmission har meddelat att en uppdatering snart kommer att finnas tillgänglig som kommer att inkludera den.

Mac-överföringsfix

Alternativt är bristen lätt nog att fixa för dig själv. Om du inte använder fjärråtkomstfunktionen, stäng helt enkelt av den! Gå till Inställningar -> Fjärrkontroll och avmarkera "Aktivera fjärråtkomst." Om du använder funktionen för fjärråtkomst till webben ändrar du standardlösenordet till något säkert. Lätt!

Observera att säkerhetsforskaren som upptäckte bristen antydde att andra BitTorrents-klienter också kan vara sårbara. Det är därför förmodligen en bra idé att kontrollera liknande inställningar i vilken klient du använder.

Slutsats

Om någonting, den överflödande publiken överbetjänas av stora BitTorrent-klienter! I själva verket skrapar denna topp fem lista knappast ytan på de många som finns tillgängliga. Det faktum att de flesta av dem är gratis och öppen källkodsprogram (FOSS) värmer mitt hjärta!

Med en sådan mängd tillgängliga alternativ är jag säker på att många av er kommer att ha en favorit som inte listas här. Om så är fallet, vänligen skriv in för att berätta för mig och andra läsare varför du tycker att det är så bra!

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me