Är en VPN laglig i skolan?

En VPN i skolan - Varför?

När barn går i skolan förbjuds de ofta åtkomst till sociala mediewebbplatser på skolans WiFi. Detta är främst för att stoppa dem digitalt ”att skicka anteckningar i klassen”. Sociala mediesidor som Facebook, Instagram och Snapchat kan vara extremt distraherande när de finns i skolan, men det kommer alltid att finnas några föräldrar som föredrar att deras barn ska kunna skicka meddelanden.

Vissa föräldrar gillar att checka in på sitt barn under dagen, och inte alla föräldrar har råd att betala för att deras barn har data eller ett telefonavtal. För dessa föräldrar kan messenger-tjänsterna som finns tillgängliga på sociala medieplattformar vara en verklig välsignelse - men bara om deras barn kan komma åt dessa tjänster under dagen.

Det kan tyckas trivialt för de flesta, men förmågan att låta ditt barn veta att du kör sent för att hämta dem, och att de inte borde oroa sig - eller att be dem att träffas i butiken runt hörnet för att spara tid - är viktigare än du kanske tror. På grund av enkel ekonomi och de begränsningar som ställs på tjänster och webbplatser av skolans nätverksadministratörer är vissa föräldrar inte lika lyckliga i detta avseende som andra.

Det är av detta skäl som föräldrar kan vända sig till VPN: er. Med VPN kan barn kringgå internetbegränsningar som ställs på tjänster från skolor. Detta gör att deras barn får åtkomst till blockerade webbplatser för att de lätt ska kunna kontaktas medan de är på campus.

VPN i skolan

Är det lagligt?

VPN-användning är nästan definitivt rynkade av skolor och kan säkert landa ditt barn i problem med sin lärare. Detta är mycket mer troligt om de märks att de missbrukar sin makt och får tillgång till begränsade platser medan de är i skolan. Skolor blockerar sociala medier, spelwebbplatser, strömmande webbplatser, innehåll för vuxna - och många andra typer av tjänster - med avsikt så att barn inte blir distraherade eller tittar på olämpligt ålder.

Med en VPN-aktiverad enhet kan ett barn kringgå alla dessa block, vilket innebär att de potentiellt kan göra en hel del saker som de inte är avsedda att göra i skoltiden. Ett ansvarsfullt barn kan vara tillräckligt förnuftigt att bara använda VPN för att meddela sina föräldrar tillbaka när de kontaktas. dock kan andra barn spela Minecraft (andra spel finns tillgängliga) i skolan - eller visa sina vänner videor - vilket leder till internering och konfiskering av deras telefon eller enhet.

Trots detta är det sant att det inte är olagligt att använda ett VPN i de flesta länder. Det finns faktiskt mycket få länder där VPN-användning är förbjudet enligt lag och kan få ditt barn i problem. Å andra sidan finns det säkert saker som ditt barn kan göra med en VPN som kan landa dem i problem med lagen...

Avblockera begränsat innehåll i skolor eller högskolor

Många skolor begränsar WiFi och därför är vissa webbplatser blockerade för sina elever. Naturligtvis i skolor är utbildning det viktigaste. Vi anser dock att skolor bör uppmuntra eleverna att koppla av i sina studieavbrott eller stillestånd, och genom att använda tillgång till deras favorit online-tjänster kommer de att kunna göra just det. Om webbplatser är begränsade till ditt WiFi-nätverk i skolan, kan en VPN hjälpa dig att blockera följande tjänster och mer!

  • Avblockera Netflix i skolan
  • Avblockera SnapChat i skolan

Kan ett barn bryta en lag med hjälp av ett VPN?

VPN-användning är inte olagligt i de flesta länder, och det är inte specifikt olagligt att använda ett VPN i skolan. Beroende på vilket land du bor i finns det emellertid saker som ett barn kan göra med en VPN som kan vara olaglig. I vissa länder blockeras hbt-material, sexuellt innehåll, spel (och annat religiöst inkompatibelt innehåll) eller politiskt innehållsrikt innehåll på webbplatsen av ISP: er på regeringens vägnar.

När ett barn använder ett VPN är det möjligt för dem att få tillgång till inte bara innehåll som är blockerat av skolan - utan också innehåll blockerat av Internetleverantörer och regeringen. Av detta skäl är det möjligt att ett barn kan komma åt webbplatser som har blockerats av regeringen och denna handling (snarare än att använda ett VPN) kan få dem i allvarliga problem med myndigheterna.

Barn som använder VPN

Vad sägs om i USA?

Till och med i USA kan ett tekniskt kunnat barn använda ett proxy för att inte komma till nytta. Ett barn kan använda en VPN i ett försök att dölja sin identitet, och detta kan möjliggöra kränkande beteenden som cyber-mobbning. Men det är återigen beteendet som barnet engagerar sig i - och inte användningen av VPN själv - som är olagligt.

Är VPN-användning i skolan olaglig - Slutsats

Om en förälder eller vårdnadshavare kan lita på att deras barn inte missbrukar ett VPN medan de är i skolan, är det ett effektivt sätt att komma runt webbplatsblock. Det viktiga är att föräldern / vårdnadshavaren betonar det förtroende de placerar i sitt barn, och att förklara att att använda VPN för allt annat än att kontakta dem, kan få dem till mycket problem både i och utanför skolan.

I slutet av dagen, om ett barn fångas med en VPN i skolan kan det leda till att deras telefon konfiskeras och du kanske måste prata med ditt barns lärare. Om barnet visar att de inte kan hantera ansvaret för att ha åtkomst till blockerade webbplatser, kommer du förmodligen att behöva ändra lösenordet på VPN-tjänsten för att hindra att ditt barn har åtkomst. Annars kan de fångas med VPN igen vilket leder till ytterligare åtgärder från skolan.

Bildkrediter: Monkey Business Images / Shutterstock.com, thodonal88 / Shutterstock.com, wavebreakmedia / Shutterstock.com,

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me