ARCTIC Översikt & Accelero Hybrid III Review

I den här ARCTIC Accelero Hybrid III-granskningen och -guiden ska jag visa dig hur du monterar den med AMD Radeon RX480, titta på några benchmarkresultat och utvärdera om det är värt att få en om du tittar på entusiasten all-in- ett alternativ för vattenkylning.

FÖRDELAR

  • Stort företag med fantastiska produkter
  • Anpassad GPU-kylning upphäver garanti
  • Visuellt oattraktiv
  • VRM kylflänsar inte den bäst utformade

NACKDELAR

  • Några dåliga poäng
  • Kom hit

Om ARCTIC

ARCTIC (ursprungligen Arctic Cooling) är ett schweiziskt företag som har funnits sedan 2001 och erbjuder entusiastkylningslösningar för individer runt om i världen. Jag kommer inte att göra en djupgående granskning av dem, eftersom det finns många företag som är mer kvalificerade för detta, till exempel Linus Tech Tips och JayzTwoCents. Företaget har emellertid varit vänligt nog för att förse oss med fyra Accelero Hybrid III - 140 mm-utgåvor som vi kan använda med vårt Ethereum Mining Rig. Accelero Hybrid III är en AIO GPU-vattenkylningslösning, som gör att du kan få alla fördelarna med vattenkylning utan krångel av behållare och möjligheter att droppa.

Sedan har jag haft en Freezer i30 som körs på min hemdator i över tre år nu, med bra prestanda och ingen försämring, jag hade stora förhoppningar för Accelero Hybrid III. Jag är glad att säga att det inte gjorde besviken.

Prissättning

Accelero Hybrid III klockor in på $ 99. Jämfört med andra kyllösningar på marknaden är detta samma bollpark som andra erbjudanden och vattenblock också. Naturligtvis med vattenblock måste du ha en hel kylkrets klar, medan det med det här är ganska mycket plug and play.

ARCTIC prissättning

ARCTIC säljer också ett antal andra vattenkylningslösningar samt luftkylare med förbättrad prestanda jämfört med lagerversionerna.

Videoinstallation

Titta på videon nedan för att se hur lätt det är att montera Accelero Hybrid III.

ARCTIC påstår betydligt svalare temperaturer (går så lågt som 42-46C), samt betydligt tystare drift. Under den här recensionen har jag haft nöjet att uppleva att båda dessa påståenden inte bara är sanna, men kylaren har också lyckats med mina förväntningar! Kolla in videon ovan för att se alla dessa själv.

Stöd

Sammantaget var stödet från ARCTIC-teamet fantastiskt. Tyvärr var den största svikningen att de inte ger generiska instruktioner för grafikkort. Även om detta inte var ett problem för mig, för dem som använder en AIO-kylare för första gången, kan detta vara problematiskt. Lyckligtvis finns det många tutorials på YouTube som är riktade mot detta.

Installation och testning

Sammantaget tyckte jag att processen med att montera Accelero Hybrid med RX 480 var en mycket enkel uppgift, vilket tog mig ungefär 30 minuter (exklusive torrtiden på 60 minuter för det termiska limet).

Du börjar med att demontera lagerkylningslösningen. På RX480 går detta enligt följande. Sex små skruvar för plasthöljet. Fyra skruvar för GPU-kylblocket. 11 bakre skruvar och två främre skruvar för kylflänsen och fläkten. När du bara är på PCB måste du rengöra huvud GPU-chipet med en pappershandduk.

RX480 Vattenkylningsenhet

När demonteringen är klar kan du starta monteringen av AIO-vattenkylningen. Först in PCB: n, med vattenkylningsblocket och den anpassade bakre kylflänsen som finns. Applicera nu en liten klänning av värmeföreningen / klistra in på GPU. Rikta in blocket, kretskortet och kylflänsen och skruva ihop dem med de medföljande skruvarna, fjädrarna och brickorna. Se till att dra åt varje skruv några varv åt gången och gå runt medurs. Du måste göra detta så att den termiska föreningen är jämnt fördelad och att blocket och kylflänsen sitter på rätt sätt. När du är monterad försöker du försiktigt flytta kylblocket så att det passar ihop.

Nu måste du lägga till VRM-kylflänsen. Tyvärr tillhandahåller de för RX480 den generiska uppsättningen. För att ta reda på vart kylflänsen behöver gå, kan du titta på var kylplattorna finns på den ursprungliga kylflänsen. Ta reda på var du kommer att placera varje kylfläns och skapa dig ett diagram (mentalt eller på papper). Applicera varje kylfläns med en liten mängd termiskt lim, se till att den förblir på plats och att du inte överbryggar elektriska komponenter med kylflänsen. När den termiska pastan är torr kan du lägga till VRM-kylfläkten.

Anslut fläktarna, och nu kan du sätta in GPU i ditt system.

Prestanda

Jag testade prestanda för ARCTIC Accelero Hybrid III med hjälp av några olika riktmärken och vårt anpassade "test" - Ethereum-gruvdrift. För riktmärken använde jag mig: PassMark och 3D Mark. Lagerprestanda var 74C respektive 81C medan det med AIO-systemet bara var 38C och 40C.

Det mest pålitliga testet är dock Ethereum Mining. Ethereum Mining kräver att din GPU körs med 100%, dygnet runt. Jag körde inte ett stresstest eftersom det skulle se mer på GPU: s prestanda snarare än kylningen. Naturligtvis kan du använda bättre kylprestanda för att uppnå bättre GPU-prestanda.

Accelero Hybrid III - RX480 Prestanda

Resultaten visar att Accelero Hybrid tillhandahåller en överlägsen kyllösning överlägset. Tyvärr har jag inga lösningar för vattenkylning att jämföra det med men utifrån resultaten. Jag skulle rekommendera det till alla. Även med fläkthastigheten inställd på 10%, steg temperaturen inte över 45C! Dessutom gick systemet också betydligt tystare. Om inte din dator är låst i ett skåp, skulle du aldrig vilja köra den med så höga hastigheter eftersom den är ganska öron öron.

Andra produkter

Förutom GPU-kylning (både luft och vatten) säljer ARCTIC också CPU- och minneskylningslösningar och tillbehör för att hjälpa dig. De säljer även skärmfästen, hörlurar och några få andra artiklar. Om du vill titta på något av dessa, gå vidare till ARCTIC-webbplatsen.

ARCTIC Slutsats

Sammantaget är Accelero Hybrid III från ARCTIC en bra lösning om du vill uppnå bättre och tystare kylning på din GPU. Oavsett om det är AMD Radeon RX 480, som för mig, eller en annan GPU som stöds. Jag skulle dock inte rekommendera det om du planerar att använda AIO på mer än komponenter eftersom det kan bli tråkigt och den anpassade VRM-kylflänsen personligen är en enorm utgång. I så fall är du nog bättre med att använda ett anpassat vattenkylsystem. Sammanfattningsvis är Accelero Hybrid III fantastiskt för en eller två GPU: er, och ARCTIC har också många andra AIO-kylsystem med förmodligen jämförbar prestanda.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me