Avblockera Facebook med hjälp av ett VPN

Facebook är världens största och mest populära sociala nätverk online. Det har 1,79 miljarder aktiva användare och räknar. För många människor har det blivit en integrerad del av deras dagliga liv. Det är den viktigaste - om inte den enda - platsen där de samlar in vänner, läser de senaste nyheterna och håller reda på lokala evenemang. Med individer i genomsnitt 13,8 besök på webbplatsen varje dag kan du satsa på att om de plötsligt har tappat åtkomst till webbplatsen, kommer de att rusa för att ta reda på hur de kan blockera Facebook.

Om du läser den här artikeln antar jag att du är en av dessa olyckliga folk.

Frukta inte! Oavsett om din arbetsplats eller skola har förbjudit den sociala medieplattformen, eller om du bor i eller besöker ett land som censurerar det finns det sätt att övervinna barriären. Fortsätt läsa för att ta reda på hur du ansluter till Facebook enkelt, snabbt och (viktigast) säkert!

Hur du avmarkerar Facebook med hjälp av en VPN

Det bästa sättet att avblockera Facebook är utan tvekan genom att använda en VPN.avblockera Facebook med ett VPN

För de som är nya i virtuella privata nätverk, förklarar jag dem i ett nötskal. VPN: er kan du ansluta till internet via en server som drivs av en VPN-leverantör. När du är ansluten kommer alla dina data att krypteras. Som ett resultat kommer du och dina webbaktiviteter att döljas effektivt från din Internetleverantör. Dessutom, eftersom alla bra VPN-leverantörer har servrar över hela världen, kan du välja att förfalska din plats för att vara i ett land utanför ditt eget.

För mer djupgående information om hur VPN fungerar, kolla in ProPrivacy.coms nybörjarguide för VPN: er.

När det gäller att använda ett VPN för att avblockera Facebook, kommer det till dessa enkla steg:

  1. Registrera dig med din VPN-leverantör.
  2. Ladda ner och konfigurera klientprogramvaran på din enhet (er).
  3. Välj en plats (var är upp till dig) och anslut.
  4. Öppna Facebook på din enhet eller ladda ner Facebook-appen om du inte redan har den.
  5. Njut av din nyblockerade åtkomst till Facebook!

Vilken VPN-leverantör du bör registrera dig är helt upp till dig och dina specifika behov. Vill du använda en VPN-tjänst för andra saker än att komma åt Facebook? Om det bara är Facebook du vill använda ett VPN för, å andra sidan, kan du kolla in vår lista över de bästa VPN: erna för Facebook.

Andra sätt att avblockera Facebook-webbplatsen

Tor

Individer kan avblockera Facebook genom att komma åt sajten via Tor, den kostnadsfria programvaran med öppen källkod som får dig så nära anonymiteten som möjligt online. Tor är ett bra val för att avblockera Facebook om du är en aktivist, visselpipa eller någon annan som kräver ökad anonymitet på Internet. Vi rekommenderar Tor till användare som vill komma åt Facebook från kraftigt censurerade länder, eller om det finns ett farligt element i att avblockera Facebook. Att använda en VPN och Tor tillsammans kommer att förbättra din online-säkerhet, så det här kanske är ett alternativ att överväga. Det är viktigt att komma ihåg att inte alla VPN fungerar med Tor och att du behöver en Tor VPN-tjänst om du ska göra detta.

Tor rekommenderas inte för vardagliga användare som helt enkelt vill blockera Facebook från skolan eller från deras kontor. Dessa individer skulle vara bättre på att använda en snabbare, mer användarvänlig VPN.

Webbproxier

Gratis webbproxy är ett annat alternativ för att avblockera Facebook. Men precis som Tor, har proxys - oavsett om det är HTTP eller SOCKS - sina nackdelar. Medan de är snabba och effektiva, tenderar de att vara instabila och sakna kryptering och andra säkerhetsprotokoll. De som vill ta bort Facebook från jobbet eller skolan kan vara bra med det här. I motsats till detta gör instabiliteten och tvivelaktiga säkerheten för gratis webbproxy de ett dåligt val för individer som vill komma åt Facebook från länder där plattformen är förbjuden.

Läs vår grundliga artikel om skillnaderna mellan proxyservrar och VPN: er för att se vilken som är det bästa valet för dig.

Länder där Facebook är blockerad

Sedan starten har tillgången till Facebook begränsats i över ett dussin länder över hela världen. Som sagt, bara tre länder blockerar aktivt den sociala medieplattformen:

  1. Kina: Facebook har blivit blockerat i Kina sedan Ürümqi-upploppen 2009, på grund av aktivister som använde plattformen som en del av deras kommunikationsnätverk. Sedan har den ersatts av copycat (och kraftigt regeringsreglerat) Renren.
  2. iran: Facebook förbjöds i Iran efter valet 2009 på grund av rädsla för att oppositionsrörelser organiserades på den sociala medieplattformen.
  3. Nordkorea: Facebook - tillsammans med alla andra sociala medieplattformar - är blockerat i Nordkorea. Detta beror till stor del på att majoriteten av landets invånare inte har tillgång till Internet.

Om du besöker eller bor i dessa länder varierar din förmåga att få tillgång till Facebook via ett VPN. Du kan få åtkomst till de första två med relativt enkel användning av någon av våra rekommenderade VPN: er för Kina respektive Iran. Nordkorea är dock inte lika lätt att bryta som Kinas stora brandvägg eller iranska censurer. Från skrivande stund finns det inga kända leverantörer som kan ge dig åtkomst till Facebook från Nordkorea. Dessutom kommer alla som försöker få åtkomst till Facebook från Nordkorea, även med tillstånd, att bli utsatta för hård straff.

Hur man avblockerar Facebook i skolan och arbetar

På grund av Facebooks distraherande karaktär har många kontor, universitet och klassskolor förbjudit det (liksom andra sociala medieplattformar) från sina nätverk.avblockera Facebook

Dessa block sätts vanligtvis på plats med de bästa avsikter. Professorer vill att deras studenter ska uppmärksamma under lektioner och chefer vill inte betala sina anställda för att ha tittat på GIF-katter. Som sagt, det är oerhört frustrerande när du vill komma ikapp på ditt Facebook-flöde under en paus bara för att träffa en digital vägg.

Den bästa lösningen? För att ansluta till ett VPN för att ändra din IP-adress till en utanför ditt arbets- eller skolnätverk. Dessutom, eftersom det bara är nätverket som censurerar dig och inte det land där du bor, kan du ansluta till en VPN-server i samma land. Detta är bra eftersom närhet till VPN-servern oftast resulterar i högre hastigheter, vilket alltid är positivt när du surfar på Facebook!

Avblockerar Facebooks slutsats

Oavsett om den sociala medieplattformen är blockerad på din arbetsplats, i skolan eller om du besöker eller bor i ett land som censurerar webbplatsen, finns det flera skäl till varför du kanske letar efter att blockera Facebook. Hur du ska göra det är helt beroende av motivet. Webproxy kan vara tillräckligt för personer som vill gå förbi ett litet block som sätts in av deras chef eller professorer. Tor rekommenderas starkt för dem som vill komma åt Facebook från platser där de kan få straff. VPN: er har under tiden en god balans mellan snabbhet, användbarhet och säkerhet.

Oavsett din anledning för att du behöver avmarkera Facebook, hoppas vi att den här guiden från ProPrivacy.com hjälper dig att hitta det bästa sättet att snabbt och säkert få tillgång till det populära sociala nätverket.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me