Den ultimata guiden för fixering av VPN-felkoder

Har du någonsin använt en Virtual Private Network (VPN) -app bara för att upptäcka att det är omöjligt att ansluta? När du hittar loggfilen ser du felkoder registrerade där. Du måste veta vad dessa koder betyder för att producera en lösning. Manuellt inställda VPN: er är ännu mer benägna att ge dig felkoder eftersom det inte finns någon företagsprogramvara mellan dig och den underliggande mekaniken i VPN-anslutningen för att tolka innebörden av dessa fel för dig.

I den här felkodguiden förklarar vi de vanligaste VPN-felkoderna. Vi föreslår också korrigeringar för de problem som dessa koder anger.

Contents

VPN-felkod 0x800704C9

- Inga SSTP-portar tillgängliga på servern

Det här felet är ganska vanligt och är lätt att fixa. Du måste ha åtkomst till fjärråtkomstservern för att fixa detta.

 1. Öppna kontrollpanelen för routing och fjärråtkomst.
 2. Expandera posten för din server.
 3. Håll muspekaren över Hamnar och klicka på höger musknapp. Välj Egenskaper från snabbmenyn.
 4. Klicka på namn och välj WAN Miniport (SSTP) klicka sedan på Konfigurera.
 5. Titta på numret i Maximala portar fält. Som standard bör detta vara 128. Öka antalet som visas.
 6. Klick OK i fönstret Portegenskaper för att stänga det.

VPN-felkod 0x80072746

- Anslutning stängd av fjärrvärden

Problemet hänför sig till HTTPS-autentiseringscertifikat. Antingen kan VPN-servern inte hitta certifikatet, eller så finns det något slags problem med det.

Du kan inte fixa detta problem själv. Det är en fråga som är ansvaret för de personer som äger och driver VPN-servern. Om du använder en prenumerations-VPN-tjänst kommer alla företagets andra kunder också att låsas ut. VPN: s tekniker kommer redan att veta om problemet.

Om certifikatet är installerat måste serverhanteraren kontrollera HTTPS-bindningen.

VPN-felkod 51

- Det går inte att kommunicera med VPN-delsystemet

Den här felkoden genereras av Cisco VPN-systemet. Det hänför sig till VPN-klienten, som är VPN-programvaran som körs på din dator. VPN-programvaran kan inte komma till den underliggande nätverksprogramvaran på din dator för att skapa en anslutning. Detta innebär att något har stannat. Stäng VPN och kör nätverksdiagnostik. Starta VPN igen och se om detta har löst problemet.

VPN-felkod 412

- Fjärrkontrollen svarar inte längre

Detta är en Cisco VPN-felkod som uppstår från VPN-klientprogramvaran. Detta liknar fel 51. I detta fall kommunicerade dock klientprogrammet med VPN-servern, men förlorade anslutningen. Stäng VPN, kör nätverksdiagnostik, se till att din internetanslutning fungerar och slå sedan på VPN igen.

VPN-felkod 609

- En enhetstyp specificerades som inte finns

Den här felkoden genereras av VPN-programvaran på din dator. Det betyder att VPN inte kan komma igenom en port eftersom enhetstypdefinitionen inte finns eller inte är korrekt konfigurerad.

Du kan kontrollera att den önskade enhetstypen finns på datorn genom att öppna ett kommandotolk-fönster och gå in netcfg.exe -q < miniportnamn > där miniportnamnet är ett av följande (enligt VPN-protokollet):

PPTP: MS_PPTP

L2TP: MS_L2TP

IKEv2: MS_AGILEVPN

SSTP: MS_SSTP

Denna definition bör ställas in av din VPN och nätverksprogramvara. Det enklaste sättet att lösa problemet är att starta om allt. Försök dock först diagnostiksystemet för att se om det kan lösa problemet.

 1. Titta på felrapporten och klicka på Diagnostik. Klicka på Reparera.
 2. Stoppa tjänsten Remote Access Connection Manager (rasman) och slå sedan på den igen.
 3. Stäng av VPN, stäng av allt, starta om datorn och slå sedan på VPN igen.

VPN-felkod 619

- En anslutning till fjärrdatorn kunde inte upprättas

Det här felet förekommer ofta på Windows-datorer. Det beror vanligtvis på att brandväggen blockerar åtkomsten till nätverket. Detta är dock inte den enda möjliga orsaken till felet, så du kan behöva prova flera lösningar för att få VPN att fungera.

Kontrollera först att du bara har en VPN som körs.

 1. Klicka på uppåtpilen i servicefältet i aktivitetsfältet för att leta efter dolda ikoner för program som körs. Högerklicka på alla ikoner för VPN: er och välj Sluta från snabbmenyn i varje fall för att stänga av den.
 2. Högerklicka på aktivitetsfältet längst ner på skrivbordet och välj Aktivitetshanteraren från snabbmenyn. Bläddra igenom listan över aktiva processer och stäng av allt som relaterar till VPN: erna som du har installerat.
 3. Starta om ditt VPN för att se om problemet har lösts.

Om detta inte löser problemet måste du stänga av din brandvägg för att testa om det orsakade problemet. Om du har Windows-brandväggen, följ dessa steg:

 1. Klicka på Windows-knappen för att få Start-menyn och klicka sedan på kuggsymbolen för att komma åt inställningssystemet.
 2. Typ Windows brandvägg i sökrutan på skärmen Windows Inställningar. Klicka på Windows brandvägg i listan över resultat.
 3. Klicka på Slå på eller stänga av Windows-brandväggen i den vänstra menyn i Windows Firewall-fönstret.
 4. Klicka på Stäng av Windows-brandväggen radioknapp i båda Privata nätverksinställningar och Inställningar för offentligt nätverk.
 5. Klicka på OK för att spara inställningarna, försök sedan VPN igen.

Om det här testet bevisar att brandväggen blockerade din VPN-anslutning, tala med din VPN-leverantörs helpdesk för att få en lösning på problemet.

Om du letar efter ett VPN för Windows, kolla in vår bästa VPN-programvara för Windows-guide.

VPN-felkod 633

- Modemet (eller annan anslutande enhet) används redan eller är inte korrekt konfigurerat

Det här problemet uppstår när TCP-porten (Transmission Control Protocol) som VPN-anslutningen behöver redan används av ett annat program. Det kan vara så att det andra programmet stannade eller föll över utan att slutföra de resursfrisläppningsförfaranden som behövs för att göra TCP-porten tillgänglig för andra processer.

Lösningen på detta problem är mycket lik stegen för att lösa fel 609. Diagnostikfixen kan inte hjälpa dig, men omstart av Remote Access Manager bör rensa alla blockerade portar. Om en skurkprocess inte kommer att dö, starta om datorn för att rensa bort det döda virket.

VPN-felkod 645

- Det uppstod ett internt autentiseringsfel

Det här felet uppstår på äldre, föråldrade versioner av Windows. Det är mer troligt att du får felkod 691 på nyare versioner av operativsystemet (se nedan). Felet uppstår när VPN-servern nekar en anslutning eftersom du har angett ett felaktigt användarnamn och lösenord.

VPN-felkod 691

- Åtkomst nekas eftersom användarnamn och / eller lösenord är ogiltigt på domänen

Det här problemet bör vara mycket enkelt att fixa. Det uppstår när du anger fel användarnamn eller lösenord. Se till att Caps Lock är av, eftersom dessa referenser är skiftlägeskänsliga. Se till att användarnamnet och lösenordet som nätverksadministratören eller VPN-företaget tillhandahåller är korrekta genom att gå tillbaka med dem för att bekräfta. Vid denna punkt bör administratören också kontrollera att ditt konto faktiskt har konfigurerats på VPN-servern.

VPN-felkod 720

- En anslutning till fjärrdatorn kunde inte upprättas

Det här problemet uppstår på Windows-datorer där du manuellt har konfigurerat en VPN-definition. Det mest troliga skälet till felet är att du skrev fel protokoll i fältet VPN Type. Försök att ställa in typen till Automatisk och testa sedan anslutningen igen. Om det inte löser problemet, läs igenom VPN: s online-dokumentation för att få rätt protokoll för servern som du vill ansluta till. Om allt annat misslyckas, fråga VPN-företagets helpdesk.

VPN-felkod 721

- Fjärrdatorn svarade inte

Detta är ett Windows-fel som uppstår på grund av ett fel i VPN-klientprogramvaran som körs på din dator för att komma igenom den underliggande nätverksprogramvaran. Stäng VPN, kör nätverksdiagnostik, se till att din internetanslutning fungerar och slå sedan på VPN igen.

VPN-felkod 732

- Din dator och fjärrdatorn kunde inte komma överens om PPP-kontrollprotokoll

Detta Windows-fel kan uppstå antingen på din dator eller på VPN-servern. Detta är ett problem som uppstår när ditt användarkonto inte har tillgång till VPN-resurser. Problemet kan relatera till användarkontotillstånd på din dator, åtkomstbehörigheterna till nätverket (om du ansluter via ett företag eller universitetsnätverk) eller på VPN-servern.

Den mest troliga platsen för källan till detta fel, om du är en privat VPN-användare av en prenumerationstjänst, finns på VPN-servern. Som sådan måste du kontakta VPN: s helpdesk för att åtgärda det här felet.

VPN-felkod 734

- PPP-länkkontrollprotokollet avslutades

Detta är en variation av felkod 732. Det inträffar när en anslutning upprättades, men avvisades sedan av någon anledning relaterad till resursåtkomsträttigheter. Kontakta din VPN-leverantörs helpdesk för att lösa problemet.

VPN-felkod 766

- Ett certifikat kunde inte hittas

Det här felet uppstår vid anslutningar med Layer 2 Tunneling Protocol (L2TP) via Internet Protocol Security (IPSec). Anslutningen kräver närvaro av ett autentiseringscertifikat på klienten och på VPN-servern. Ett av dessa certifikat fanns inte för detta anslutningsförsök, vilket skapade ett fel. Din VPN-leverantör borde kunna lösa det här felet.

VPN-felkod 789

- Säkerhetslagret stötte på ett behandlingsfel under de första förhandlingarna med fjärrdatorn

Detta är ett generellt fel relaterat till IPSec-anslutningsförhandlingar för L2TP. Detta är en annan felkod som kan relatera till frånvaron av säkerhetscertifikat eller inkonsekvenser mellan identiteten för antingen klienten eller servern och informationen som ges på respektive certifikat. Om systemet använder Pre Shared Keys (PSK), se till att både klienten och servern har samma nyckel.

VPN-felkod 800

- Det gick inte att upprätta VPN-anslutningen eftersom en tunnel inte kunde konfigureras

Detta är en catch-all-felkod som inte ger några detaljer om vilket problem som uppstod. Det är mer troligt att du får den här felkoden, snarare än en som ger mer exakta detaljer om problemet, om du har VPN-typen inställd på Automatisk. Om du känner till VPN-protokollet som du bör använda för att ansluta till en viss server, gå tillbaka till VPN-inställningen i Windows Network Settings och ändra typen av VPN från Automatic till exakt protokoll. Spara dessa nya inställningar och försök igen och hoppas på en mer exakt felkod.

Om du definierar VPN-typen mer exakt inte ger dig en bättre beskrivning av anslutningsfelet måste du kontrollera alla VPN-inställningar.

 • Se till att du har rätt servernamn.
 • Be VPN-företaget om serverns IP-adress och ange den istället för ett namn.
 • Kontrollera ditt användarnamn och lösenord.

Om alla inställningar verkar bra fungerar du genom följande steg för att se om någon av dem löser problemet.

 1. Stäng av din brandvägg.
 2. Återställ routern.
 3. Stäng VPN och starta upp den igen.
 4. Stoppa tjänsten Remote Access Connection Manager (rasman) och slå sedan på den igen.
 5. Stäng av VPN, stäng av allt, starta om datorn och slå sedan på VPN igen.

VPN-felkod 806

- VPN-anslutningen mellan din dator och VPN-servern kunde inte slutföras

I det här fallet gjordes en anslutning till VPN-servern, men de normala processerna för datautbyte kan inte fortsätta. Detta beror på att en nätverksbrandvägg någonstans längs rutten blockerar VPN-trafik, som använder Generic Routing Encapsulation Protocol. Du måste kontakta din Internetleverantör (ISP) och be den för att lösa problemet. Den mest troliga källan till problemet finns på TCP-port 1723, som måste öppnas.

VPN-felkod 809

- Nätverksanslutningen mellan din dator och VPN-servern kunde inte upprättas eftersom fjärrservern inte svarar

Detta är ett liknande problem som fel 806. Det orsakas av en brandvägg eller router längs resan som blockerar åtkomst till TCP 1723. Kontakta din ISP för att lösa problemet.

VPN-felkod 812

- Anslutningen förhindrades på grund av en policy som är konfigurerad på din RAS / VPN-server

Detta är en variation av felkoderna 732 och 734. Problemet orsakas av att ditt användarkonto inte har tillräckliga behörigheter på VPN-servern för att framgångsrikt skapa en anslutning. Du måste kontakta ditt VPN: s helpdesk och få dem att åtgärda det här felet.

VPN-felkod 868

- Fjärranslutningen skapades inte eftersom namnet på fjärråtkomstservern inte löste sig

Om du har tur orsakades detta problem eftersom du stavade serverns namn fel när du konfigurerade VPN. Kontakta hjälpdisken och bekräfta namnet på servern som du bör ansluta till. Be dem också ge dig serverns IP-adress. Det här problemet kan ha orsakats av en felaktig post i Domain Name System (DNS), som tolkar värdnamn till IP-adresser. Att ersätta servernamnet med den faktiska IP-adressen är det snabbaste sättet att lösa problemet.

Kontrollera serverns namn i VPN-anslutningsinställningen. Om du hade namnet rätt, byt ut namnet på servern med IP-adressen, se till att du har angett ditt användarnamn och lösenord korrekt och prova VPN-anslutningen igen.

VPN-felkod 13801

- Intyg om autentisering av IKE är oacceptabelt

Detta Internet Key Exchange-version 2 (IKEv2) -fel handlar om problem med serverns autentiseringscertifikat. Eftersom du inte har någon kontroll över servern är det lite du kan göra för att åtgärda problemet. Du måste kontakta VPN-leverantörens helpdesk och få dem att åtgärda felet.

Slutsats

Att behöva hantera en rad fel när du försöker ansluta till ett VPN kan vara extremt frustrerande. VPN-tjänster av låg kvalitet har dålig kundsupport och det kan ta dagar att få svar. Om ett VPN-företag har en långsam helpdesk, kommer deras supportoperatörer förmodligen inte att vara särskilt duktiga, så det första svaret på din supportbiljett kan vara ett stöt svar som helt missar poängen. Billiga supportteam älskar att flagga frågor så lösta så snabbt som möjligt. De missförstår ofta problemet avsiktligt så att de kan få dig ur deras kö och hålla deras svarsgrader uppe.

Det stora antalet felkoder för VPN visar dig att många saker kan gå fel när du försöker installera ett VPN manuellt. Det är mycket bättre att leta efter en VPN-tjänst av hög kvalitet som innehåller en app som installerar själv. VPN-appar går sällan fel, särskilt om installationen gick utan problem. Se till att du väljer en kvalitets VPN-tjänst med ett högt betygsatt kundsupportteam. Då behöver du förhoppningsvis aldrig möta rädslan för att läsa en VPN-felkod på skärmen.

Bildkredit: WilmaVdZ / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me