Den ultimata guiden till Kodi för strömmande fans

Denna Kodi-guide visar dig hur du gör strömma mer, för billigare och enklare!

Normalt kan du spendera cirka hundra dollar per månad för ett gäng billiga kanaler som du inte kunde bry dig om.

För de du faktiskt bryr dig om har du antagligen fastnat på reklam för en tredjedel av tiden. Det är inte rätt!

Kodi är ett populärt streamingprogram som kan installeras på nästan alla enheter på marknaden. Oavsett om det är en PC, Mac, Android-enhet, Apple TV eller Raspberry Pi, kan du vara säker på att du kan njuta av strömningsfördelarna med detta program.

Oavsett om du är en teknisk guru eller om du är en helt nybörjare när det gäller teknik, vår enkel guide kommer hjälpa dig komma igång och strömma på nolltid.

Vad är Kodi?

Kodi är en mediaspelare går tillbaka till 2002 när den först kallades Xbox Media Player, eller XBMP för kort. Som namnet antyder skapades mediaspelaren för den första generationens Xbox-videospelkonsol. Ett år senare kastades orden "mediaspelare" åt sidan och byttes namn till Xbox Media Center, ett mer lämpligt namn för dess funktioner.

Mediecentret skulle emellertid inte stanna kvar på Xbox-plattformen för evigt och 2008 döptes programmet till XBMC. Detta gjordes för att ta bort Xbox-namnet, medan det fortfarande behåller en del av varumärket som dess länge användare har lärt känna.

Under 2010 har XBMC-teamet lagt till ett viktigt element som Kodi-användare kanske inte uppskattar idag, men ett som hjälpte till att förenkla och popularisera mediecentrets funktioner. Detta framsteg kallas Add-on Repository. När användartillägg började växa i popularitet fanns det ingen källa var man kan ta dem alla från. Teamet skapade ett officiellt arkiv där användare äntligen kunde ladda ner alla sina favorit-tillägg direkt från utvecklarna själva.

Slutligen, 2014, döptes XBMC-programmet till Kodi efter juridiska tvister om dess namn och Xbox-ursprung. Många gamla skolan använder fortfarande XBMC-namnet för nostalgiska ändamål, men efter namnbytet började Kodis utvecklare att effektivisera användarupplevelsen som har gjort det möjligt att bli mer användarvänligt och därmed extremt populärt.

Varför är det så populärt?

För inte så länge sedan, allt du skulle höra om är Netflix. Många människor var glada över att de kunde dike sina kabelföretag och ersätta dem med ett $ 8 per månad prenumeration på Netflix. Men är Netflix fortfarande svaret på varje sladdskärarens drömmar?

Det som en gång började som en fantastisk tjänst, har Netflix-användare nyligen klagat på många forum och bloggar att urvalet inte är vad det en gång var.

Detta beror på att Netflix träffade många videoströmningsavtal med studior när de inte visste det verkliga värdet och populariteten för online videoströmning. När Netflix började få ökändhet började studior kräva mer pengar eller lämnas för att bilda sina egna strömningstjänster. Ett annat negativt var att vissa länder inte hade tillgång till vissa filmer eller program i sina regioner vilket ledde till en delad gemenskap.

"Du borde få Kodi ” är nu en mycket populär term av just den anledningen. Varför betala för en tjänst som Netflix som inte har alla program och filmer du vill ha? Särskilt i länder som Kanada har cirka 55% av det innehåll som USA har tillgång till. Visst, du kan kringgå detta genom att få en VPN som fungerar med Netflix, men som vill betala för att prenumerera på Netflix, Amazon Prime, Hulu och HBO Now, bara för att få tillgång till alla filmer och show de vill titta på?

Kodi erbjuder sina användare nästan varje film och TV-program som någonsin skapats under ett tak. Det ger dess användare också möjlighet att strömma live-sport, live-tv-program och många fler funktioner - allt gratis.

Programmet är helt gratis, men det har paket som du kan köpa mot en månadsavgift som kan förbättra din upplevelse.

Är Kodi lagligt?

Kort sagt, ja!

Det är här det grå området runt programmet finns. Kodi själv är ett mediecenter som gör det möjligt för användare att installera olika tillägg och plugins. Beroende på tillägget du installerar kan du ha möjlighet att strömma vissa mediekällor och det är där frågan om laglighet tas upp.

Kodi är i sig självt 100% helt LEGAL. Problemen med upphovsrätt eller laglighet börjar när du använder vissa tillägg som gör att du kan få tillgång till live strömmar av sport eller titta på filmer gratis. Genom att strömma innehåll som du inte har betalat för kanske du bryter mot lagen om intrång i upphovsrätten.

Beroende på ditt land och dess lagar har det funnits några rapporter där användare har fått ett meddelande om intrång i upphovsrätten från sin internetleverantör på grund av deras strömningsaktiviteter. Ett sätt att undvika juridiska problem är att köpa tillägg för prenumerationer som sänder vissa paket för kanaler via luften för en månadsavgift.

Många av Kodis användare väljer dock fortfarande att strömma sina videor olagligt. Vi tillåter inte någon olaglig strömning; Vi rekommenderar dock att du skyddar dig själv och din internetanslutning.

Hur man undviker att få ett varningsbrev med ett VPN

För att undvika att få ett varningsbrev från sina Internetleverantörer har många Kodi-användare börjat använda ett Virtual Private Network (VPN) som gör att användaren kan dölja sin identitet och onlineaktiviteter.

Det finns gott om VPN där ute för Kodi, och du kanske vill kolla vår bästa Kodi VPN-lista för att hitta den mest relevanta vid läsningstillfället, för en snabb översikt, se de senaste rankningarna nedan.

 1. ExpressVPN - Den snabbaste VPN som vi testar, spärrar allt, med fantastisk service hela tiden
 2. NordVPN - Stort märke med mycket bra värde och ett budgetpris
 3. PrivateVPN - En av de billigaste VPN-enheterna där ute, men ändå en bra service
 4. CyberGhost VPN - Longtime topprankad VPN, med bra pris och hastigheter
 5. IPVanish

Hur du installerar Kodi

Nu kommer den roliga delen: att installera Kodi på din enhet. Som nämnts i inledningen är en av de stora fördelarna med programvaran att den är installerbar på nästan alla enheter ute på marknaden. Oavsett om du vill använda din befintliga dator, eller om du har en Amazon Fire TV-stick, eller någon har fått en Android-låda förra julen, kan du vara säker på att Kodi kommer att fungera felfritt på din enhet.

Det är viktigt att komma ihåg att de flesta enheter har olika operativsystem så installation på vissa plattformar kan vara enklare än för andra.

För att göra denna process lite enklare har vi skapat en guide för varje plattform som kör Kodi. Välj bara den enhet du vill använda för att titta på alla dina favoritfilmer och program så hjälper vi dig komma igång.

På Windows

För att installera Kodi på din Windows-dator eller surfplatta, gå vidare till den officiella Kodi-nedladdningssidan och välj Windows-ikonen. När du har valt ikonen ska du se följande bild nedan:

Kodi Windows-installation

Från denna punkt måste du följa två enkla steg för att slutföra installationen:

 1. Ignorera versionen Nightly och välj istället ett av släppalternativen. Om du använder en Windows-mobil enhet, till exempel en mobiltelefon eller surfplatta, väljer du Windows Store. Annars, om du använder en dator, välj alternativet Installer (32bit) för att komma igång.
 2. När den installerbara .exe-filen har laddats ner till din dator, dubbelklicka för att öppna programmet.
 3. Klicka på Nästa för att gå till sidan Licensavtal.
 4. När du är där kan du välja att läsa avtalet och välja "Jag håller med" om du vill fortsätta med installationen.
 5. Nästa skärm ber dig helt enkelt installera nödvändiga tillägg.
 6. Nu erbjuder nästa skärm användare möjligheten att välja var de vill att Kodi ska installeras. Om du vill välja en annan plats än den angivna standarden väljer du Bläddra-knappen och väljer den nya platsen. I annat fall trycker du på Nästa för att fortsätta om du vill att Kodi ska installeras på standardplatsen (nya användare bör välja det här alternativet).

Och det är allt! Kodi kommer att börja installera och du kommer att kunna installera alla dina favorit-tillägg för att starta din nya streamingupplevelse. Besök vår multimedia Junkies Kodi-guide för att fortsätta med installationen.

På Mac

För att installera Kodi på din Mac-dator, gå vidare till den officiella nedladdningssidan för Kodi och välj Mac-ikonen. När du har valt ikonen ska du se följande bild nedan:

Kodi Mac-installation

Från denna punkt måste du följa två enkla steg för att slutföra installationen:

 1. Ignorera versionen Nightly och välj istället installationsprogrammet från kategorin Release.
 2. Dra Kodi till din applikationsmapp för att påbörja installationsprocessen.

Och det är allt! Kodi kommer att börja installera och du kommer att kunna installera alla dina favorit-tillägg för att starta din nya streamingupplevelse.

På Linux

Att installera Kodi på din Linux-enhet varierar mycket från hur du installerar programmet på en Windows- eller Mac-enhet.

Kodi 17 Krypton, den senaste versionen av Kodi, ingår i Ubuntu-förvaret. Därför bör installationen av den senaste Kodi-versionen vara ganska enkel och enkel att installera om du gör det i Ubuntu eller en Ubuntu-baserad distro.

Du kommer att öppna terminalen med Ctrl + Alt + T med ditt tangentbord. Därefter måste du skriva in de fyra kodraderna nedan:

 1. sudo apt-get installera programvaruegenskaper-gemensamma
 2. sudo add-apt repository ppa: team-xbmc / ppa
 3. sudo apt-get-uppdatering
 4. sudo apt-get install kodi

Om du följde dessa instruktioner noggrant på din Ubuntu-distro, bör du nu kunna använda Kodi på din Linux-enhet.

På Amazon Fire TV Stick

Installera Kodi på en Amazon Fire TV eller Fire TV Stick när Amazon kör ett stängt operativsystem som heter "Fire OS".

 1. Gå till dina Fire TV-inställningar / utvecklaralternativ och aktivera apparna från okända källor.
 2. Gå tillbaka till startskärmen och gå in i sökområdet och skriv - ES Explorer - välj utforskaren och installera den genom att klicka på knappen "Hämta".
 3. Starta ES Explorer-appen och mata in adressen i Download Manager - http://mirrors.kodi.tv/releases/android/arm/kodi-17.3-Krypton-armeabi-v7a.apk och byta namn på den till KODI
 4. Klicka på knappen Hämta och börja ladda ner KODI.
 5. När nedladdningen är klar fortsätter du till installationsskärmen. Klicka på installationsknappen och låt Kodi installera helt innan du fortsätter.
 6. Avsluta till startskärmen och se till att du har Kodi listat i appar-avsnittet. Starta Kodi och se till att den fungerar korrekt.

På Raspberry Pi

Att installera Kodi på en Raspberry Pi kommer att kräva några saker innan du kan få det att fungera. Några av de saker du kommer att behöva är en Raspberry Pi Model B + eller senare, du behöver en HDMI-kabel, 2A USB-nätadapter och ett MicroSD-kort (8 GB eller mer rekommenderas för en smidig upplevelse).

Om din Raspberry Pi körs med operativsystemet Raspbian Jessie kan du installera Kodi med några små, korta koder och det kommer att göra ditt liv mycket enklare. Därför rekommenderar vi att du installerar Raspbian Jessie och fortsätter sedan med att installera Kodi.

När du har installerat Raspbian, öppna terminalfönstret och ange följande:

 1. sudo apt-get install kodi
 2. sudo nano / etc / default / kodi
 3. Ändra inställningen ENABLED till 1.
 4. Tryck på ctrl-z för att slutföra detta med en spara och avsluta för alla dina ändringar.

Nu kan du köra Kodi med ett musklick på skrivbordet, eller öppna terminalcentret och skriva in: kodi.

På Android-enheter

Vår handledning visar hur du kan installera Kodi på din Android-låda på mindre än 5 minuter så att du snabbt kan njuta av alla dina favoritfilmer, TV-program, live-sport och många fler former av ljud & videomedia.

Det finns många Android TV-lådor på marknaden som redan har Kodi och dess många tillägg förinstallerade. Det har dock skett en nedbrytning på vissa säljplattformar för att ta bort dessa enheter som levereras förprogramvaran med programvaran. Istället kan användarna behöva installera Kodi själva. Men oroa dig inte, den här korta guiden hjälper dig att komma igång snabbt.

Vad är den bästa Android-rutan?

Det finns hundratals lådor och enheter som säljs med Android-operativsystemet. Så vilken är rätt för dig?

Det finns inget rätt eller fel svar på denna fråga eftersom många Android-rutor som du hittar på webbplatser som Amazon, kan köra Kodi och strömma videor mycket bra.

Här är en skärmdump av sökresultaten du får när du skriver "Android box" på Amazon:

Android Multimedia Box

Som ni ser finns det cirka 12 000 resultat för dessa söktermer, så det är bäst att läsa igenom några av användarrecensionerna och fatta ditt beslut därifrån.

Hur du installerar Kodi i alla Android Box

Om din Android-låda inte levereras med Kodi förinstallerad behöver du inte oroa dig eftersom installationen är extremt enkel.

 1. Öppna Google Play Store-applikationen.
 2. Skriv bara Kodi i sökfältet.
 3. Vad du vill göra är att välja det första alternativet som utvecklats av de officiella utvecklarna, XBMC Foundation.
 4. När du besöker den här nästa sidan trycker du bara på den gröna Installera-knappen så får du den senaste stabila versionen av Kodi installerad på din Android-enhet.

Kodi-fjärrkontroller

Från en smartphone

En av de fantastiska saker som smartphones gör är att de eliminerar röran från våra liv. Kommer du ihåg kalkylatorn? Vem köper dessa saker längre när du har en app på din telefon? På samma sätt kan din smartphone nu ersätta fjärrkontrollen i ditt hus så säg adjö att behöva köpa batterierna om och om igen.

Bästa Kodi Remote App för Android

Här är några goda nyheter: du behöver inte leta efter fjärrappar från tredje part eftersom utvecklarna av Kodi har utvecklat en officiell fjärrapp för Android-enheter. Öppna bara din Google Play Store och ladda ner Kore av XBMC-stiftelsen och inte av Synced Synapse.

Här är några av Kores funktioner:

 • Kontrollera Kodi med fullständig enkelhet
 • Välj bland flera teman som är visuellt tilltalande
 • Se vad som spelas för närvarande samt all relevant information
 • Ladda ner undertexter för att visa på skärmen
 • Skicka YouTube-videor till din Kodi-skärm

Så här ställer du in Kore Kodi

Steg 1: Förberedelse

Se till att din enhet har Kodi för närvarande samt Kore-appen på din telefon.

Se sedan till att både din telefon och din Kodi-enhet är anslutna till samma nätverk. Denna app fungerar inte som en fjärrkontroll om den är ansluten till dina mobila datatjänster och måste vara ansluten till Wi-Fi-nätverket.

Steg 2: Ansluta Kore och Kodi

När du öppnar Kore-appen för första gången uppmanas du att lägga till ett mediecenter. Klicka bara på Nästa-knappen så kommer applikationen att börja söka efter din Kodi-enhet.

Den här processen bör ta några sekunder och du hälsas med skärmen "Media Center found". Välj bara din Kodi-enhet och fortsätt till Nästa-knappen.

Obs! Om du har mer än en Kodi-enhet måste du göra dessa steg för varje enhet vid olika tillfällen.

Och det är allt! Din Android-smartphone kan nu kontrollera din Kodi-enhet med absolut enkelhet.

Fick inte?

Om din smartphone inte kunde ansluta till din mediacenterenhet, kan du behöva aktivera några alternativ på Kodi för att den ska känna igen andra program och enheter.

Bläddra till och välj fliken Inställningar (kan finnas under Systemområdet i äldre Kodi-versioner) och välj sedan alternativet Tjänster.

Du har då möjlighet att välja fjärrkontroll och du måste tillåta båda alternativen. Om fjärranslutningen inte fungerade för dig tidigare, är chansen stor att dina Kodi-inställningar inte gjorde det möjligt för andra system att ha kontroll över ditt Kodi-program.

Inställningar för fjärrkontroll

Bästa Kodi Remote App för iOS

Även om iOS-plattformen inte har samma Kore-fjärrkontroll som Android-plattformen har, har iOS fortfarande en officiell Kodi-fjärrkontroll som heter Official Kodi Remote av joethefox.

Här är några av officiella Kodi Remote funktioner:

 • Kontrollera Kodi med fullständig enkelhet
 • Välj bland flera teman som är visuellt tilltalande
 • Se vad som spelas för närvarande samt all relevant information

Hur man installerar och konfigurerar officiell Kodi Remote App för Kodi

Steg 1: Förberedelse

Se till att din enhet har Kodi för närvarande, samt den officiella fjärrappen på din telefon.

Se sedan till att både din telefon och din Kodi-enhet är anslutna till samma nätverk. Denna app fungerar inte som en fjärrkontroll om den är ansluten till dina mobila datatjänster och måste vara ansluten till Wi-Fi-nätverket.

Steg 2: Ansluta officiell fjärrkontroll och Kodi

När du öppnar appen för första gången, hälsas du av en tom sida. Se till att klicka på knappen Lägg till värd för att börja ansluta de två enheterna.

Nästa skärm kommer att be om många komplicerade alternativ som involverar värd- och MAC-adresser. Men ingen anledning att oroa sig. Tryck bara på alternativet; "Hitta Kodi", och den kommer automatiskt att fylla i denna information åt dig.

När du trycker på Spara bör du nu kunna använda fjärrkontrollen.

Fick inte?

Precis som med Android-fjärrguiden kan din Kodi-installation förhindra att din smartphone upptäcks.

Bläddra till och välj fliken Inställningar (kan finnas under Systemområdet i äldre Kodi-versioner) och välj sedan alternativet Tjänster.

Du har då möjlighet att välja fjärrkontroll och du måste tillåta båda alternativen. Om fjärranslutningen inte fungerade för dig tidigare, är chansen stor att dina Kodi-inställningar inte gjorde det möjligt för andra system att ha kontroll över ditt Kodi-program.

Inställningar för fjärrkontroll

Från en webbläsare

Medan de flesta Kodi-användare brukar använda programmet på sina stora TV-apparater, finns det tillfällen då du behöver åtkomst till det via din dator. Detta kan betyda allt från att aktivera uppspelning till schemalägga en framtida visning medan du är på din dator till att faktiskt strömma innehåll på din egen dator från din Kodi-enhet.

Det här kanske inte är en alltför populär funktion, men att ha ytterligare funktioner gör aldrig ont.

Hur man styr Kodi med en webbläsare

 1. Gå till inställningar
 2. Välj Serviceinställningar
 3. Välj Kontrollera
 4. Välj Tillåt fjärrkontroll via HTTP

Obs: Standardvärdena för användarnamn och port ska vara "kodi" och "8080".

Hur du hittar IP-adressen för din Kodi-enhet

 1. Gå till inställningar
 2. Välj System information
 3. Välj Sammanfattning

Här ser du din IP-adress som du ska skriva ner någonstans för nästa steg.

Ansluta via din webbläsare

Öppna din webbläsare och skriv i adressfältet:

http: // Kodi-IP-adress: port

Byt naturligtvis ut ordet 'port' med 8080 och 'kodi-IP-adressen' med den IP-adress du skrev ned i föregående steg.

Bästa Kodi-fjärrkontroller

En av de många klagomål som människor har med sina Kodi-lådor är att det är omöjligt att skriva långa film- eller tv-titlar med fjärrkontrollen. Detta beror på att användaren måste bläddra till varje bokstav individuellt, klicka på Enter och sedan fortsätta rulla till nästa bokstav. Detta är mycket frustrerande, men det är ett problem som är lätt att lösa med lite hjälp från de bästa tillgängliga kodi-fjärrkontrollerna.

Lösning 1: Kodi Remote med Mini-tangentbord

Kodi Remote

Medan du fortfarande har samma minimala storlek som en vanlig fjärrkontroll, har FeBite MX3 Pro-fjärrkontrollen också ett snyggt, bakgrundsbelyst trådlöst tangentbord på baksidan av fjärrkontrollen. Detta gör det lättare att skriva in namnen på dina favoritfilmer och program, utan att behöva kämpa med en vanlig fjärrkontroll.

En av de extra fördelarna är att den här enheten har en liten trådlös USB-dongel som kan anslutas till din Android-enhet, Smart TV, HTPC, Windows & Mac-datorer och många fler enheter. Du behöver inte programmera fjärrkontrollen längre, bara en enkel plug and play för nära $ 15.

Det enda negativa med den här enheten är att muskontrollerna är lite långsamma och styva, så om musfunktion är något du önskar, kan nästa lösning fungera bättre för dig.

Lösning 2: Mini trådlöst tangentbordskontroller

Kodi Controller

Om du föredrar något med lite större storlek än en liten fjärrkontroll att skriva med, är REIIE H9 + Wireless Mini Handheld Remote Keyboard det perfekta alternativet för dig.

Medan FeBite MX3 Pro-fjärrkontrollen innehåller en begränsad musfunktion, innehåller denna handhållna enhet en pekplatta som är perfekt för navigering som en mus med fingertoppen.

Precis som FeBite-fjärrkontrollen använder detta tangentbord en trådlös USB-dongel som använder trådlös 2,4 GHz-teknik så att du kan luta dig tillbaka på soffan och inte oroa dig för kablar. Anslut bara USB-dongeln till din Kodi-enhet som har en USB-port och du kan använda den direkt.

Spela innehåll

musik

Innan vi spelar musik från Kodi, måste vi först veta hur man installerar musiken i biblioteket.

Steg 1

Välj på Hem-menyn musik och sedan Ange filer avsnitt.

Kodi Music Steg 1

Steg 2

När du är i webbläsaren väljer du Lägg till musik alternativ.

Musik Steg 2

Steg 3

När fönstret öppnas väljer du Bläddra, eller så kan du manuellt söka och lägga till din källa med rutan och skriva in sökvägen där.

Musik Steg 3

Steg 4

I det här nya fönstret väljer du sökvägen där dina musikfiler finns och väljer OK knappen till höger.

Steg 5

När du har tryckt på OK kommer du att frågas om du vill lägga till din mediekälla i biblioteket. Om du trycker på JA kommer den att ladda upp alla musikfiler i den mappen, om du trycker på NEJ kan du manuellt välja mediefilerna du skulle vilja ladda upp via musikfilerbläddraren.

Om du träffade YES kommer det att skanna ditt bibliotek och när det är klart kan du kontrollera alla dina filer i ditt bibliotek. Du kan sortera dem i menyn med avsnittet Kategorier (ex. Kategorier-->Konstnär).

När du har laddat upp din musik kan du nu lyssna på alla dina låtar och få dem ordnade på ett ställe.

videoklipp

En av de fantastiska sakerna med Kodi är dess användarvänlighet för att spela upp videor. I den här korta uppdelningen kommer vi att leda dig genom Kodis skärmdisplay så att du kan bli expert på bara några minuter.

För att använda skärmdisplayen för att utföra olika uppspelningsfunktioner, tryck helt enkelt på Enter eller M på tangentbordet eller OK-knappen på fjärrkontrollen. När du gör detta bör följande display visas:

Videobar

Nedan kommer vi att posta vad motsvarande siffror och bokstäver representerar:

1. Föregående A. Nedladdning av undertexter (via tillägg)
2. Spola tillbaka B. Videoinställningar
3. Spela / pausa C. Inställningar för ljud och undertexter
4. Stoppa D. Bokmärken
5. Snabb framåt E. DVD-meny (om du spelar upp en DVD-skiva eller ISO)
6. Nästa 7. Skurningsfält (beröring / klickbar)

foton

Precis som med musik och videor kan Kodi se alla dina favoritbilder och minnesvärda bilder. Du kan se dessa från:

 • Din dators fildelningssystem
 • Externa hårddiskar, kameror med USB-port, USB-nycklar
 • Kortläsare (beroende på enhet)
 • Telefoner med USB-kabel
 • Foton lagras direkt på hårddisken på Kodi-enheten
 • CD / DVD / Blu-ray (beroende på enhet)

Förbättra uppspelningsprestanda

Har din videouppspelning upplevt buffertproblem? Om du är en vanlig Kodi-användare är chansen stor att du har fått ditt popcorn eller dina chips installerat och du var redo att titta på en film, bara för att uppleva det klassiska buffertproblemet.

Men inte att oroa dig. Vi har täckt dig i nästa del av vår guide.

Rensa din cache

När du strömmar videor med Kodi eller någon annan webbplats för den delen kommer RAM-minnet på din enhet vanligtvis att spara några sekunder av videon. Detta görs för att låta din video spela smidigt om du råkar koppla från internet.

Ut ur lådan kommer Kodi bara att lagra 60 MB cache. För de som läser den här guiden som inte förstår den här mätenheten, betyder det i huvudsak att Kodi knappt kommer att lagra någon cache eftersom 60 MB är en liten mängd videodata.

Hur du rensar din cache

Det finns många programtillägg som Kodi-användare kommer att rekommendera, men vi håller oss med de mest använda, underhållsverktyg, eftersom det fortfarande fungerar fram till denna dag.

För att installera Underhållsverktyg måste du först lägga till Fusion Repository. Om du redan har installerat plugins som 1Channel och Exodus, är chansen stor att du redan har Fusion Repository på ditt system.

När detta är klart måste du följa dessa instruktioner för att installera tillägget:

 1. Gå till Kodi-hemskärmen och gå till Program och välj Få mer
 2. Bläddra igenom listan för att hitta Underhållsverktyg och välj det
 3. Klicka på installationsknappen och vänta på framgångarna

Följ nu dessa enkla steg för att rensa cachen med hjälp av detta tillägg:

 1. Gå till Kodi-hemskärmen och gå till Program och välj Underhållsverktyg
 2. Välj Allmänt underhåll ikon
 3. Välj Rensa cache

Grattis! Du har nu rensat cachen och du borde kunna njuta av mindre buffring.

Kodi bygger

Kodi builds är versioner av Kodi som är community-utvecklade och ofta kommer med teman som kommer att förändra din hud, och kommer också med ett stort antal av de mest populära tillägg.

Kodi builds är sammanställningar av tillägg för enklare nedladdningskapacitet så att du inte behöver ladda ner varje tillägg individuellt. Även om du kanske hittar en byggnad du gillar betyder det inte alltid att den är uppdaterad med den aktuella Kodi-versionen, så kontrollera alltid dina build innan du laddar ner dem och se till att de är kompatibla med den aktuella versionen.

Även om de ibland ligger bakom en version eller två, är de fortfarande oerhört hjälpsamma för din Kodi-upplevelse. Vi rekommenderar att du tar tag i en Kodi-konstruktion eftersom det kommer att eliminera mycket tid från installationen av bara ben. Vi rekommenderar att du tittar på detta kodi build-inlägg för den senaste informationen om vilken du ska välja.

Kodi Skins

Kodi kommer med en hud installerad när du först laddar ner den som heter Confluence, och även om den är standardhuden, är den också en av de bättre där ute.

Om du fortfarande är intresserad av att ändra Kodis standardutseende kan du följa de mycket enkla stegen nedan:

Öppna Kodi > Systemet > inställningar > Utseende > Skins > Få mer

Här hittar du ett stort urval av skinn att välja mellan. Låt oss titta på några fler skinn nedan och gå igenom de positiva och negativa så att du kan välja den bästa huden för din Kodi-upplevelse.

1. Fokusera om

Återfokusera

ReFocus är en av de vackrare designade, rika skinnen som finns och erbjuder massor av anpassningsalternativ. Du kan anpassa allt från hemartiklarna, touchstöd, skinwidgets, nedladdning av konstverk och mycket mer!

2. Aeon Nox

Eon

Aeon Nox är en av de mest populära hud i samhället, och är bara andra än Confluence, standardhuden.

Med sin lätta layout fungerar den bra på alla Kodi-kompatibla enheter och använder inte många av systemets resurser.

Den har också en mycket elegant look, men har också en enkel anpassningsfunktion om du vill ändra layouten till den som bäst passar dig.

3. Eminens

Eminence

Eminence är en väldigt snygg hud och liknar något Netflix-layouten. Eminence är ett av de mer enkla skinn där ute eftersom det inte har många anpassningsalternativ.

Dess enkelhet tilltalar de som inte bryr sig om att anpassa sina layouter och vill hoppa direkt till deras önskade visningsupplevelse. Om du tycker om rena layouter och inte bryr dig om anpassning är Eminence den perfekta huden för dig och vi rekommenderar starkt.

4. Xperience 1080

Xperience

Xperience 1080 är en panelbaserad hud som har full bredd. Med sin mycket rena layout och likhet med skärmen X-Box One är den mycket användarvänlig och används av många i Kodi-communityn.

Dess funktioner inkluderar: anpassa hemartiklar, horisontell meny, TV-programlogotyper och vissa andra små funktioner också. Den största nackdelen med denna hud är att den erbjuder mycket partiellt beröringsstöd.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me