Exportera lösenord som CSV-filer från Chrome och Firefox

Genom att använda en säker lösenordshanterare med stark kod-till-slut-kryptering kan du säkerställa att alla dina lösenord är säkra. Som ett resultat kan du vara säker på att dina lösenord aldrig är tillgängliga för någon annan än dig själv.

Om du är som de flesta har du hittills förmodligen tillåtit din webbläsare att lagra dina lösenord för dina räkning. Detta kan vara riskabelt eftersom om någon använder din dator när du är borta från skrivbordet kan de eventuellt utnyttja de lagrade lösenorden för att få åtkomst till dina privata konton..

Den goda nyheten är att de flesta premiumlösenordshanterare låter dig importera lösenord från Chrome och Firefox. För att göra det behöver du bara exportera alla dina lösenord i kommaseparerade värden (CSV) från din webbläsare. Efter det kan du importera dina lösenord till en lösenordshanterare och ta bort dem från din webbläsare - omedelbart förbättra din online-säkerhet.

Hur du exporterar lösenord till en CSV-fil från Google Chrome

De flesta lösenordshanterare låter dig importera lösenord i CSV-format. Detta låter dig kringgå behovet av att mata in alla dina lösenord manuellt. Som ett resultat kan du snabbt och enkelt få alla dina lösenord från Chrome till din nya lösenordshanterare. För att göra det, följ dessa enkla steg:

 1. Starta webbläsaren Google Chrome.
 2. Klicka på Chrome-menyn (tre punkter längst upp till höger på skärmen).
 3. Klicka på inställningar.

 4. Välj lösenord.
 5. Klicka på de tre punkterna bredvid Sparade lösenord.
 6. Klicka på Exportera lösenord och bekräfta att du vill exportera dina lösenord.
 7. Välj en plats för att exportera dina lösenord på din hårddisk och ge CSV-filen ett namn.
 8. Klicka nu Spara.

Dina lösenord lagras nu på din hårddisk och kan importeras till ditt lösenordshanterare med hjälp av importfunktionen i klienten.

Kom ihåg att lösenorden du har laddat ner till din hårddisk inte är krypterade eller säkrade på något sätt. På grund av detta rekommenderas det att du importerar dem till din lösenordshanterare och tar bort CSV-filen omedelbart för att säkerställa att dina lösenord inte hänger i vanlig text.

När dina lösenord har importerats till din lösenordshanterare kan du också ta bort dem i Chrome. Följ stegen ovan tills steg 4. Bläddra ner till dina sparade lösenord och ta bort dem en efter en.

Hur du exporterar lösenord till en CSV-fil från Firefox

Exportera lösenord från Firefox är inte så enkelt som det är med Chrome, det beror på att Firefox inte har en ursprunglig exportfunktion.

Ett alternativ är att helt enkelt välja vart och ett av dina lösenord ett i taget och importera det till din nya lösenordshanterare manuellt. Detta är dock extremt besvärligt - särskilt om du har många lösenord sparade i Firefox.

Ett bättre alternativ är att överföra dina inloggningar från Firefox till Google Chrome och sedan ladda ner dem som en CSV-fil. För att göra detta, följ dessa enkla steg:

 1. Stäng Firefox.
 2. Öppna Chrome och klicka på de tre punkterna längst upp till höger på skärmen.
 3. Välj inställningar följd av Importera bokmärkesinställningar.
 4. Välj Mozilla Firefox från rullgardinsmenyn.
 5. Ta bort alla lådor bortsett från Sparade lösenord och klicka Importera.
 6. Ett nytt fönster öppnas nu som bekräftar att du har importerat dina lösenord. Klicka på Klar.

Dina lösenord har nu importerats till Chrome och du kan följa guiden tidigare i den här artikeln för att exportera dina lösenord som en CSV-fil - redo att användas i ditt lösenordshanterare.

När dina lösenord har importerats till din nya säkra lösenordshanterare kan du ta bort lösenorden i både Firefox och Chrome för ökad säkerhet.

Exportera lösenord från Firefox med hjälp av FF Password Exporterverktyg

Om du föredrar att inte använda Chrome för att exportera dina lösenord från Firefox kan du istället använda en app. Börja med att klicka på den här länken för att ladda ner FF Password Exporter-applikationen. FF Password Exporter är tillgänglig för Windows, macOS och Linux.

När den är installerad startar du appen och väljer de automatiskt upptäckta Firefox-profilerna i listrutan.

Om du har ett, ange ditt Firefox-huvudlösenord. Klicka nu på Exportera lösenord och välj CSV-filformat (JSON är tillgängligt om du föredrar det). Lösenorden exporteras nu till var du än väljer på din hårddisk.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me