Hur du enkelt konfigurerar en Ethereum Mining rigg med gpuShack

gpuShack är ett företag som ägnar sig åt att hjälpa den genomsnittliga folken att gå in i GPU-gruvvärlden, särskilt ZCash, Monero och Ethereum-gruvdrift. För att göra det tillhandahåller det allt från hårdvara till mjukvara, och jag kommer att täcka alla dessa i den här översynen. De viktigaste försäljningspunkterna är dock GPU-gruvriggar och deras unika operativsystem - ethOS. Eftersom ethOS är en så fantastisk firmware har jag främst gjort detta till en ethOS-granskning. Misför mig inte, de andra aspekterna av gpuShack är också bra, men ethOS är deras flaggskepp, och med rätta.

gpuShack-produkter och priser

gpuShack erbjuder många objekt till salu för att hjälpa till med gruvdrift av ZCash, Monero och Ethereum. Som nämnts är ethOS dess främsta försäljningspunkt och det jag fokuserar på i denna recension. Men vid sidan av detta säljer den också en friluftsram, startpaket, renoverade GPU och några mindre tillbehör.

Gruvpaketen, ethOS, renoverade GPU: er och tillbehör är alla bra för pengarna, och jag har ärligt talat inget dåligt att säga om dem. Även om jag inte är säker på varför digital nedladdning av ethOS och SSD-versionen är samma priser, så om du kan vänta några dagar på leveransen kan du lika gärna få en "fri" SSD när du köper ethOS. Friluftsramen är dock en annan sak. Även om det är ett fantastiskt redskap, tycker jag att det är lite dyrt för vad det är, men jag kommer att täcka dess för- och nackdelar lite senare.

gpuShack och ethOS Prissättning

Alla inköp har en garanti, så att du kan känna dig säker på att du inte får en dålig affär. Vid sidan av detta erbjuder gpuShack också en prisfallsgaranti. Om du hittar samma märke och modell för billigare inom 30 dagar får du skillnaden och $ 5 återbetalas till dig! Dessutom får amerikanska invånare gratis frakt. Över hela världen kan det gå upp till $ 50 + tullar, så se till att du knasar några nummer, eller så kan du hamna på att betala för mycket. Utöver allt detta ger de en rabatt på 25 $ om du betalar med Bitcoin och du kan till och med handla med dina gamla GPUer för en rabatt!

Sammantaget får gpuShack sin prissättningsplats, och jag är glad att se att de till och med donerar 1-2% av vinsten till välgörenhet!

Hur man bygger en Ethereum gruvrigg

Ingen Ethereum-gruvriggsinstallation skulle vara fullständig utan en demonstration av allt i aktion. Så njut av vår video om hur det är att montera en gruvrigg med hjälp av gpuShack utomhusramen, ställa in etos och sedan få gruvdrift.

Open-Air Ethereum Mining Frame

Så låt oss börja med vad det är. Det är en ram som gör att du snabbt kan montera en gruvrigg. Den har en plats för din PSU, ett snabbt och säkert fäste för ditt moderkort och placering för dina GPU: er med ryggstöd för att hindra den från att dingla (en typisk situation med hembakade riggar). Sanningen kan sägas att du kan montera hela riggen inom 30 minuter om du har alla komponenter. Dessutom, om du använder ethOS, kan du bryta på bara 60 minuter extra. Ovanpå detta är det staplingsbart så om du enkelt kan skapa ett Ethereum / GPU-gruvtorn.

Tyvärr, som du kan se av vår första rigg någonsin i bilden ovan, kan du enkelt skapa något liknande med komponenter från alla genomsnittliga hårdvaruhandlare. Om du gjorde ytterligare undersökningar kan du till och med hitta mycket liknande element och ändå hålla kostnaderna låga. Visst kommer detta att ta mer tid, men för mig tog det cirka 4-5 timmar att göra det. På min, tilllade jag till och med fläktar på baksidan för att hjälpa luftflödet och därför får GPU-fläktarna att gå långsammare och tystare. Visst, jag hade standardproblemet med att ha GPU: erna hängande vid kabelbindningar.

Men om gpuShack gjorde följande förbättringar, skulle det vara värt 200 $ begärt pris.

 • Inbyggd kabelhantering. Dessa är väldigt enkla att källa och implementera, och överskottet av kablar på grund av GPU: er är alltid ett problem.
 • Fläktmontering platser skulle vara bra. Monteringsfläktar hjälper inte bara luftflödet, men om du har AIO-vattenkylning (specialbyggd eller som R9 Fury) skulle du inte behöva räkna ut en monteringslösning.
 • Något mer djup till ramen så att den rymmer även de största PSU: erna
 • Mer höjd, beroende på din PSU kan det vara lite fiffigt att montera en GPU ovanför PSU när du använder bandstigare.

gpuShack-support

gpuShack är uppenbarligen ett litet företag. Därför borde det inte överraska att deras stöd är begränsat till e-post och Twitter. Men när jag har meddelat dem med ett problem, svarade de dock alltid inom 24-48 timmar, även på helgerna! Dess stöd var kunnig, hjälpsam och aldrig påträngande. Så mycket att jag faktiskt lärde mig massor av ny information från dem och lyckligtvis fortsatte konversationen även när verksamheten avslutades.

Du kan också hitta gpuShack / ethOS-teamet på massor av gruvsamhällen, till exempel det huvudsakliga Ethereum Mining Forum. Därför, om du har problem med ethOS, letar efter optimeringstips eller bara vill ha en allmän diskussion, kan du känna dig som hemma i samhället.

Ovanpå detta, om du använder ethOS, har de en IRC-kanal som du kan ansluta till, och de vänliga medlemmarna där inne kommer att försöka hjälpa dig, skulle du ha några problem eller vill ha några tips för att förbättra prestanda för din rigg.

Hur man installerar ethOS

Registrera dig och ladda ner

Att registrera dig med gpuShack är oerhört enkelt och fungerar precis som alla e-handelsbutiker. När du har köpt din ethOS får du ett e-postmeddelande med nedladdningsinstruktionerna, och det är det.

Installera och konfigurera

När du har laddat ned etos måste du skriva det till en SSD. Det finns tydliga instruktioner i kunskapsbasen, och återigen slutfördes detta inom några minuter.

Till att börja med måste du starta riggen med bara en enda GPU monterad och ansluten till din primära x16-plats på full hastighet. Jag rekommenderar att du använder en x16 - x16 PCIe-stigerör för detta. När det har skrivits in och du är i ser du att det automatiskt börjar bryta.

ethOS Home

Ställ in dina lokala och globala konfigurationsfiler efter behov och börja sedan lägga till dina GPU: er en för en, och se till att du kör dem ett tag varje gång för att se till att det fungerar bra. Om du är modig eller dum kan du lägga till alla GPU: er direkt, men det kan leda till fler felsökningsproblem i raden.

Övervaka din ethereum mining rig

När du har installerat din rigg måste du övervaka den. Särskilt om det är offsite. Tyvärr, till skillnad från Windows, kan du inte installera Team Viewer för att övervaka din rigg. Det finns dock två andra metoder tillgängliga: SSH och webbplatsövervakning.

Med SSH kan du direkt logga in på din rigg och hantera alla dina inställningar därifrån och utföra kommandon som om du använder den regelbundet. Fullständiga instruktioner för hur du ställer in detta finns i deras kunskapsbas.

ethOS SSH Access

Du kommer också att få en länk som låter dig se alla dina riggar online och övervaka deras kärnstatistik. Ett bra exempel är Virosas, som är en kärnmedlem i ethOS-gemenskapen.

ethOS Online-övervakning

Optimera din rigg

När du har installerat din rigg är det nu dags att optimera. Medan jag täcker mycket fler tips, tricks och optimeringar i vår Ethereum Mining-guide har ethOS-operativsystemet ett mycket praktiskt överklockningskommando inbyggt.

 1. Öppna en ny terminalinstans
 2. Skriv uppdatering för att hitta dina GPU: s kärn- och minnesklockor. Om alla dina GPU: er är av samma modell kommer din uppgift att bli enklare eftersom du kan använda de globala kommandona för att ställa in variablerna, och du måste också köra färre stabilitetstest.
  Till exempel har våra RX480: er en kärnklocka på 1266 MHz och en minnesklocka på 2000 MHz.
 3. Öka din Core-klocka med 10 MHz genom att ange nedanstående rad i din konfigurationsfil (med MHz-numret ersatt av vad som är relevant för din rigg):
  globalcore: 1276
 4. I din terminal kör putconf && etos-överklocka för att tillämpa ändringarna. Använd showmineraren för att titta på resultaten. Om installationen körs under en bra period utan stabilitets- eller värmeproblem, gå sedan till nästa steg
 5. Öka din minnesklocka med 10 MHz genom att ange nedanstående rad i din konfigurationsfil:
  globalmem: 2010
 6. Återigen, se efter stabilitet. Upprepa steg 3 till 5 tills ditt system kraschar.
 7. Om du kraschar, återställ till originalklockor och se efter stabilitet under 24 timmar för att se till att inga maskinvarufel har uppstått.
 8. Om det inte finns några maskinvarufel anger du de sista klocknumren som du var nöjd med som mål.
 9. Under processen måste du också ställa in globalfan- och maxgputemp-inställningarna.

ethOS vs PiMP OS

Det finns också ett annat operativsystem, tillägnad snabb och enkel gruvdrift - PiMP. Det är Portable Instant Mining Platform - innan du får några roliga tankar i huvudet. PiMP är billigare med några dollar men är tänkt som en heltäckande gruvplattform. Även om de också har exempelkonfigurer, eftersom du kan bryta något med det, kan det ta lite mer tid och besvär att konfigurera. Om du inte planerar att bryta en mängd olika mynt (eller åtminstone testa), skulle jag rekommendera att du håller dig med ethOS.

Slutsats

jag gillade

 • Snabb och enkel installation
 • Gör vad det står på tennet
 • Support och instruktioner av hög kvalitet
 • Fantastiska övervakningsverktyg
 • Ingen gruvbassäng utan avgift tack vare Alpereum!

Jag var inte så säker på

 • Ramen kan göra med några förbättringar för att vara värda priset

Jag hatade

 • Ingenting

Sammantaget är gpuShack ett fantastiskt litet företag och vi har inget annat än beröm för ethOS. Om du funderar på att starta en egen gruvrigg eller GPU-gruvgård, bör du inte gå utan den!

Om du har din egen gpuShack-granskning, låt oss veta det i kommentarerna.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me