Hur du kan vara säker med Bitcoin

Oundvikligen har ökningen i värdet på bitcoin född en helt ny cyberbrottsindustri. Online-brottslingar riktar sig mot naiva internetanvändare i ett bud att få dem att förlora sina Bitcoins.Bitcoin Security Small

I den här artikeln listas de mest populära bedrägerierna med cryptocurrency som hjälper dig att skilja kornet från taffeln när du handlar med Bitcoin-transaktioner.

Fake Bitcoin-utbyten

Varje gång du stöter på en annons som lovar att sälja dig Bitcoins till ett lågt pris, var du medveten om att den kan försöka locka dig till en falsk webbplats för cryptocurrency-utbyte. Det primära att titta på när du besöker någon utbytstjänst är om den använder HTTPS. Om webbadressen börjar med HTTPS indikerar det att alla interaktioner i din webbläsare och tjänsten är krypterade och ganska säkra. I händelse av att det är HTTP är det farligt att använda den här typen av utbyte.Fake Bitcoin-utbyten

Ett annat tecken på en falsk tjänst är PayPal-BTC-utbytesbedrägeri. Sådana webbplatser erbjuder ett webbformulär för dig att skriva in din PayPal-e-post och summan av pengar du planerar att spendera. Därefter visas en QR-kod för att bekräfta transaktionen. Istället för att ta emot dina Bitcoins får du dock ditt PayPal-konto stulet.

Rogue Bitcoin plånböcker

Det är lite svårare att känna igen falska Bitcoin plånböcker, eftersom det primära målet med någon plånbok är att lagra BTC snarare än att handla. Således är denna typ av bedrägeri generellt inte inriktad på omedelbara ekonomiska vinster. Faktum är att de ofta försöker lura dig att installera skadlig programvara som kan stjäla känslig information.Rogue Bitcoin plånböcker

För att identifiera bedrägliga plånböcker, leta efter misstänkta kännetecken. Fråga människor du litar på om de har använt tjänsten tidigare. Kolla recensioner och poäng online.

Om Bitcoin-plånboken är en applikation för nedladdning, undersök den med avseende på riskfylld kod. Webbplatser som VirusTotal kan skanna programvarubinarier efter kända infektioner med två dussin antivirus samtidigt.

phishing

Phishing är förmodligen den vanligaste bedrägeriet i onlinevärlden. Dess syfte, i förhållande till Bitcoin, är att få dig att besöka en falsk webbplats kamouflerad som en välkänd och legitim tjänst. Genom att besöka pseudotjänster riskerar du att inte bara förlora dina Bitcoins utan att all din känsliga data komprometteras, tillsammans med din identitet stulen.Crypto Phishing

Det skadliga e-postmeddelandet för nätfiske kan tyckas komma från en utbytes- eller plånbokstjänst som du använder. Cyber-skurkarna kunde ha skaffat dina personliga uppgifter efter ett big data-intrång som den ökända Yahoo-hacken.

Den allmänna riktlinjen är att undvika att klicka på hyperlänkar i e-postmeddelanden. En skadlig hyperlänk kan verka helt äkta. Den använder flera omdirigeringssteg för att äntligen ta dig till den webbplats som kontrolleras av hackare. Om du vill hålla sig borta från denna fara skriver du webbadresser direkt i din webbläsare eller använder dina bokmärken.

Du bör också närma dig e-postbilagor med bilagor leverera ofta virus som ransomware.

Bedrägerier kan också använda webbannonser eller svart SEO för att be dig att besöka ett falskt Bitcoin-utbyte eller plånbok medan Googling-termer som "Köp Bitcoin" eller "Bitcoin-utbyte." Booby-fångade webbplatser visas ofta bland de bästa sökresultaten. Använd igen VirusTotal för att kontrollera om webbplatser är säkra.

Bitcoin Ponzi-scheman

Vissa webbplatser föreslår frestande BTC-erbjudanden. De ser för bra ut för att vara sanna. Det är för att de är det. Baserat på deras påståenden kan du öka din BTC två gånger redan nästa dag. Detta är ett typiskt Ponzi-schema. Så snart du skickar din Bitcoin är sannolikheten för att du får till och med den ursprungliga mängden tillbaka mycket låg.Bitcoin Ponzi-scheman

Sådana webbplatser innehåller vanligtvis remissprogram som gör att deras medlemmar kan tjäna lite pengar från nya kundledningar. Som sådan bör en remisslänk i webbadresser på sociala medier fungera som ett varningstecken. Referenslänkar ser så här ut: website.com/?ref=826.

Cloud Mining False Promises

Molnbrytning avser en modell där individer grupperar och sätter in pengar för att hyra Bitcoin gruvutrustning. Denna idé är stor och helt legitim. Men skurkar lanserar sina bedrägerier för att locka intresserade människor och så småningom ge en lägre avkastning på investeringar, snarare än att hålla sina löften.Cloud Mining False Promises

För att undvika molnbrytningsbedrägerier, titta noga på möjliga riskindikatorer. Håll dig borta från tjänster som marknadsförs via remisslänkar. Se till att webbplatsen är öppen och ärlig när det gäller vilken pool som används för gruvdrift, vem som driver den och hur mycket inkomst du kan få. En professionell tjänst kommer generellt att innehålla en instrumentpanel för att hantera processen och övervaka alla operationer.

Handelsstölder för personer

Stöld av Bitcoin sträcker sig förbi onlinevärlden. Med ny lagstiftning och kontroll över handel med cryptocurrency i vissa delar av världen kan medborgarna ha problem med att köpa och sälja Bitcoins på vanligt sätt. Dessa utmaningar har stimulerat Bitcoin-ekonomin att börja migrera offline. Handlare börjar möta ansikte mot ansikte för att genomföra utbyten.Stölder för personlig handel

Ett antal fall visar hur riskabelt peer-to-peer Bitcoin-utbyte kan vara. I april 2017 rånades en entreprenör från Indien när han försökte köpa BTC till ett attraktivt lågt pris. Han träffade de antagna återförsäljarna i ett köpcentrum. Skurkarna ropade sedan bort och rånade honom.

Lektionen du kan lära dig av den här typen av online-brottsliga incidenter är att det är bäst att avstå från att träffa okända personer personligen för att byta ut BTC, särskilt när du bär stora summor pengar.

Bitcoin Security: Slutsats

Världens Bitcoin växer. Om du planerar att vara en del av det, förhoppningsvis kommer ovanstående steg att hjälpa dig att hålla dig trygg och säker när du handlar och använder din BTC.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me