Hur du skapar din egen säkra molnlagring: Nextcloud

I den här tutorialen visar vi dig två sätt att skapa och använda din egen molnlagringslösning med Nextcloud. Som vi diskuterar i vår fullständiga granskning av Nextcloud, kan Nextcloud vara värd lokalt på din egen hårdvara eller fjärrvärde på hyrt serverutrymme.

Att inrätta en Nextcloud-molninstans kan vara lika komplicerat som du vill ha, men den här guiden syftar till att visa hur lätt det är att byta från kommersiella tjänster som Dropbox, Google Drive, iDrive, OneDrive och liknande, till en molnlösning som du har fullständig kontroll över.

Som sådan är båda metoderna som diskuteras nedan värd. Det vill säga att Nextcloud-instanserna installeras på fjärrservrar.

Ställa in ett helt värd Nextcloud-konto

Idén att ställa in din egen molnlagring kanske låter skrämmande, men Nextcloud-skrivbordsprogramvaran gör det extremt enkelt. Om du kan skapa ett Dropbox-konto kan du ställa in ett fullständigt värd Nextcloud-konto.

Nextcloud har samarbetat med ett antal leverantörer av molnlagring som kommer att skapa och hantera en Nextcloud-instans för dig. De flesta av dessa erbjuder en kostnadsfri testnivå med begränsad lagring, som kan utökas mot en avgift.

Du bör dock vara medveten om att "personliga" Nextcloud-konton hanteras helt som leverantören. Förutom integritetskonsekvenserna (leverantören har full tillgång till dina filer och kontodata) kommer de flesta av dessa konton med en begränsad funktionsuppsättning som bestäms av leverantören.

Dessa konton tillhandahåller i allmänhet allt de flesta behöver av en personlig molntjänst, inklusive ett fotogalleri och musikspelare, men kanske inte erbjuder mer avancerade funktioner som filversion och slutkryptering.

I de flesta fall, snarare än att bara utöka lagring, är det möjligt (mot en avgift) att uppgradera dessa "personliga" kontonadministratörskonton. När du har administratörstillträde kan du binda dig till ditt hjärts innehåll och lägga till vad du vill genom att installera den relevanta Nextcloud-appen.

Tänk bara på att kontoleverantören fortfarande har administratörstillträde till ditt konto, även om integritetsimplikationerna av detta kan motverkas kraftigt genom att aktivera kryptering från slutet till slutet.

1. Ladda ner, installera och kör Nextcloud desktopklient eller mobilapp för din plattform. I den här tutorialen använder vi Windows-appen, men processen är i princip densamma på alla plattformar.

2. Välj "Registrera hos en leverantör."

registrera nästa moln hos en leverantör

3. Ange din e-postadress och välj en kontoleverantör. Programvaran kommer att rekommendera en för dig, eller klicka på "byta leverantör" för en lista som prioriterar tjänster nära din geografiska plats (eller om du använder en VPN, din uppenbara geografiska plats!).

Att välja en tjänst att ansluta nästa moln till

För denna tutorial valde vi OwnCube eftersom det 5 GB gratis personliga kontot är ganska generöst, och vi föredrar servrar baserade i Tyskland framför Österrike på integritetsskäl.

När du har gjort ditt val måste du godkänna Nextclouds användarvillkor innan du kan klicka på "Nästa".

4. Bestäm vilka mappar du vill synkronisera till din dator från servern, och vilka mappar på din dator du vill synkronisera med servern.

nextcloud lokal mapp konfigurerad

Hit Connect ... när du är redo. Och det är allt du behöver göra. Vi sa att det var lätt!

synkronisera en mapp i nästa moln

Din leverantör skickar ett e-postmeddelande till dig om att ditt konto har skapats och tillhandahåller serverns adress och inloggningsuppgifter som du behöver för att få tillgång till webbportalen och länka appar på andra enheter.

nästa moln egen kub integration

Det första du förmodligen vill göra är att logga in på webbportalen för att utforska hela utbudet av funktioner tillgängliga för ditt konto.

Skapa en Nextcloud-instans på en fjärrserver

Även om det är väldigt enkelt att konfigurera, betyder ett helt värdkonto som det som diskuteras ovan att du inte har fullständig kontroll över ditt eget moln. Det hanteras för dig, även om du har betalat för administratörstillträde.

Om du vill ha fullständig kontroll (vilket trots allt är Nextclouds huvudattraktion i första hand) är det enklaste sättet att göra det med att använda Nextcloud webbinstallationsprogram.

1. Köp lite serverutrymme. I teorin kan du använda ett gratis serverkonto, men när vi undersöker den här artikeln hittade vi väldigt få gratiskonton som matchade Nextcloud-serverens systemkrav. Kontrollera att alla tjänster du registrerar dig uppfyller dessa krav.

2. Ladda ner nextcloud webbinstallationsfil, setup-nextcloud.php.

3. Logga in på serverns kontrollpanel och navigera till filhanteringssidan. Klicka på knappen Ladda upp och välj setup-nextcloud.php-filen som du laddade ner i det sista steget. Dessa detaljer kan variera lite av webbhotellleverantör men är generellt mycket lika.

4. Skriv i URL: n. Www. [Yourdomainname.com] /setup-nextcloud.php (byt ut [yourdomainname.com] med ditt eget domännamn, uppenbarligen) för att öppna guiden Nextcloud. Hit Nästa.

Observera att om du laddat upp filen setup-nextcloud.php till en underkatalog istället för root direkt, måste du lägga till hela sökvägen till URL: n.

installationsguiden steg 1

5. Nextcloud kommer att utföra en kontroll för att säkerställa att alla beroenden den behöver finns tillgängliga. Det kan ta några minuter. Du kan sedan installera var du vill. Vi installerar gärna i den aktuella rotkatalogen, så vi anger “.”. Hit Nästa.

nextcloud beroende check i installationsguiden

6. Efter några ögonblick bör du få ett meddelande om att installationen är framgångsrik. Klicka nu på Next.

Nästa moln är nu installerat

7. Du måste skapa ett admin-användarnamn och lösenord som används för att logga in på ditt nya moln. När du är klar avslutar du installationen.

avsluta nästa ljudinställning

Vi har tagit hänsyn till prestationsvarningen och kommer att uppgradera vårt SQL-bibliotek!

8. Ange ditt domännamn i webbläsarens URL-fält och logga in med de referenser du just har skapat. När du loggar in första gången kommer konsolen att vara väldigt naken, så för att lägga till funktioner kan du lägga till kontoikonen i det övre högra hörnet -> Apps.

nästa moln lägg till appar

9. Titta igenom listan över appar och ladda ner Aktivera vilket som helst du tycker om utseendet på. Om du inte hittar det du letar efter använder du den praktiska sökfunktionen.

nästa moln-app-skärm

Och du är klar! Det finns uppenbarligen massor av alternativ du kan spela med som administratör, men det är utanför ramen för denna handledning.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me